Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «اقتصاد آنلاین»
2024-04-30@00:57:03 GMT

۶۰۰۰میلیارد تومان از جیب دلالان سیمان رفت

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۵۲۸۲۸

۶۰۰۰میلیارد تومان از جیب دلالان سیمان رفت

به گزارش اقتصادآنلاین به نقل از ایسنا، رضا جمارانیان می گوید که با عرضه سیمان در بورس کالا، قیمت های رقابتی متناسب در معاملات کشف و قیمت‌گذاری دستوری کنار رفت که با این اقدام، ۶۰۰۰ میلیارد تومان فاصله قیمت دستوری تا قیمت مصوب مصرف کننده به سه بخش تقسیم شده است؛ بخشی از این فاصله به تولیدکننده برگشت. یک بخش در قالب کاهش قیمت خرید مصرف‌کننده بوده و بخشی هم بابت هزینه توزیع و فروش است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در واقع فاصله مذکور سه بازیگر پیدا کرد، فاصله‌ای که قبلا فقط متعلق به سیستم توزیع بود اکنون به تولیدکننده برگشته و روی سود خالص تولیدکننده تاثیر می‌گذارد.

زمزمه‌های خروج صنعت سیمان از قیمت‌گذاری دستوری اردیبهشت امسال با پذیرش یک شرکت سیمانی در بورس کالا به گوش رسید و زمینه‌ساز پذیرش شرکت‌های سیمانی دیگر در این بازار شد.

بر این اساس، بررسی روند معاملات سیمان در بورس نشان می‌دهد سیمانی‌ها از تاریخ ۹ خرداد عرضه‌های خود را در بورس آغاز کردند و در هفته نخست این عرضه‌ها (منتهی به ۱۴ خرداد ماه) در مجموع ۳۶ هزار و ۶۰۰ تن سیمان مورد معامله قرار گرفت.

در هفته منتهی به ۲۱ خرداد ماه، حجم فروش به ۴۵ هزار و ۹۳۰ تن رسید و در نهایت تا ۲۵ خردادماه ۱۷۶ هزار تن در مقابل نام شرکت‌های سیمانی در جدول معاملات بورس کالا حک شد.

همچنین براساس آمار، در سال جاری 19 شرکت سیمانی در بورس کالای ایران پذیرش شدند.

در این راستا، رضا جمارانیان رییس انجمن صنفی کارفرمایان صنعت سیمان با اشاره به عرضه سیمان در بورس کالا اظهار کرد: این اتفاق باعث شد قیمت سیمان با قیمت های رقابتی متناسب و قیمت‌گذاری دستوری برطرف شود. در واقع ۶۰۰۰ میلیارد تومان فاصله قیمت دستوری تا قیمت مصوب مصرف کننده بود که درحال حاضر این مبلغ به سه بخش تقسیم شده است.

به گفته وی، بخشی از این فاصله به تولیدکننده برگشت. یک بخش در قالب کاهش قیمت خرید مصرف‌کننده بوده و بخشی هم بابت هزینه توزیع و فروش است. در واقع فاصله مذکور سه بازیگر پیدا کرد، فاصله‌ای که قبلا فقط متعلق به سیستم توزیع بود اکنون به تولیدکننده برگشته و روی سود خالص تولیدکننده تاثیر می‌گذارد.

پربیننده ترین ۴۰درصد سود سهام عدالت، فردا واریز می شود سنگین ترین صف های خرید و فروش / عقب نشینی هپکو از صدر فروش سهامداران آینده بورس تهران(بخش دوم) / چرا بازار صعودی خواهد بود؟ ارزش سهام عدالت من (۱۳ تیرماه) جزییات توزیع مرحله دوم سود سهام عدالت

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: بورس کالا سیمان بورس کالا مصرف کننده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۲۸۲۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!

ثبات نسبی بازار مسکن و کاهش انتظارات تورمی باعث کساد شدن بازار بخر و بفروش‌ها شده و به گفته واسطه‌های ملکی، برای آپارتمان‌هایی که با قیمت‌های اعلامی جدید عرضه می‌شوند مشتری چندانی وجود ندارد.

به گزارش ایسنا، فروردین امسال توقع مدنظر دلالان از بازار مسکن شهر تهران برآورده نشد. آن‌طور که واسطه‌های ملکی می‌گویند گروهی از متقاضیان سرمایه‌گذاری در بازار ملک که به شکل سنتی از نیمه دوم فروردین فعالیت خود را به منظور ارزیابی وضعیت این بازار آغاز می‌کنند با این برآورد که بازار مسکن در سال جاری ظرفیت رشد چندانی در مقایسه با بازارهای رقیب ندارد از خرید ملک منصرف شدند.

در حال حاضر تقاضای سرمایه‌گذاری در بازار مسکن کاهش محسوسی در مقایسه با سال‌های گذشته دارد. با این حال به گفته مشاوران املاک، عده‌ای از بخر و بفروش‌ها فایل‌های زیر قیمت را در مناطق شمالی تهران خریداری و با سود بیش از نرخ تورم، آپارتمان مدنظر را فایل می‌کنند.

تقاضای مصرفی خرید مسکن نیز پس از رشدهایی که از اواخر سال ۱۳۹۶ آغاز شد و ادامه یافت به نوعی از بازار حذف شده است. با این اوصاف به نظر می‌رسد بازار ملک در اردیبهشت کم‌رونق‌تر از مدت مشابه سال گذشته باشد.

فروردین سال گذشته تعداد معاملات آپارتمان‌های مسکونی در پایتخت ۱۷۵۷ فقره بود. اردیبهشت نیز ۴۳۵۹ فقره خرید و فروش آپارتمان در تهران انجام شد. اسفند ۱۴۰۲ این تعداد ۶۱۷۹ فقره بود.

درخصوص قیمت نیز طبق اعلام بانک مرکزی، میانگین قیمت هر متر مربع مسکن شهر تهران در فروردین و اردیبهشت پارسال به ترتیب ۶۶.۴ میلیون و ۷۵.۳ میلیون تومان بود. این رقم تا پایان سال به ۸۱.۴ میلیون تومان رسید که در مقایسه با اسفند سال قبل از آن ۲۴.۸ درصد رشد یافت.

با توجه به تورم عمومی حدود ۴۰ درصد و رشد حدود ۲۴ درصدی قیمت مسکن در پایتخت ارزیابی کارشناسان و فعالان بازار مسکن این است که این بازار از ظرفیت لازم برای رشد برخوردار نیست.

یکی از مشاوران املاک فعال در منطقه ۱ تهران درخصوص وضعیت بازار ملک در اردیبهشت به ایسنا گفت: بازار مسکن بی‌مشتری است. با وجود آن‌که در مناطق شمالی تهران بعضا میزان افزایش قیمت آپارتمان با نرخ دلار سنجیده می‌شود امسال میزان رشد آن به اندازه بازار ارز نبوده است.  قیمت‌های پیشنهادی تقریبا ۱۰ تا ۱۵ درصد نسبت به اسفند بالا رفته اما خریدار وجود ندارد.

وی افزود: در منطقه ۱ میزان خرید و فروش، قیمت را تعیین نمی‌کند بلکه دلالان به منطقه قیمت می‌دهند. یک سری سرمایه‌گذار، واحدها را خریداری می‌کنند و اجاره هم نمی‌دهند. برای آن‌که مالیات خانه خالی مشمولشان نشود مثل ماشین، آپارتمان را با سند وکالتی واگذار می‌کنند. بخر و بفروش‌ها بین خودشان معامله می‌کنند ولی سند نمی‌زنند.

یکی از واسطه‌های ملکی در جنوب شرق تهران نیز گفت: با آمدن سال جدید، قیمت ملک مقداری تغییر کرد ولی تعداد مشتری تغییر چندانی نکرد. البته رکود به شدت پارسال نیست. در دفتر ما تقریبا هفته‌ای یک مبایعه‌نامه (خرید و فروش) امضا می‌شود اما این‌طور نیست که بگوییم بازار رونق گرفته است. نرخ‌های اعلامی مالکان هم ۱۰ تا ۱۵ درصد تغییر کرده ولی هنوز تثبیت نشده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • تورم پیش‌نگر در سراشیبی
  • ادامه روند کاهشی قیمت دلار در بازار
  • ریزش قیمت دلار تا ۵۸ هزار تومان!
  • عرضه‌های امروز بورس کالا ۹ اردیبهشت ۱۴۰۳
  • سیمان، سنگ آهن و فولاد در صدر معاملات در بورس کالا
  • ورود صندوق ملی مسکن به بازار خرید سیمان از طریق بورس
  • ورود صندوق ملی مسکن به خرید سیمان/ واسطه‌ها حذف می‌شوند
  • دلالان از بازار مسکن راضی نیستند!
  • معامله ۴.۸ میلیون تن سیمان در بورس کالا در نخستین ماه امسال
  • چالش‌های صنعت داروهای گیاهی در ایران/ انتقاد از قیمت‌گذاری دستوری