Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرنگار مهر، جمعی از اقتصاددانان، مدیران ارشد بانکی و صاحب‌نظران مالی در نامه‌ای به رئیس کمیسیون اقتصادی مجلس ضمن تائید کلیات طرح «قانون بانک مرکزی»، خواستار انجام پاره‌ای اصلاحات در این طرح شدند.

امضا کنندگان نامه معتقدند اگر اصلاحات پیشنهادی اعمال نشود، هر چند مفاد طرح مصوب مجلس از احکام قانونی فعلی ناظر بر بانک مرکزی مناسب‌تر و به‌روزتر خواهد بود، اما فرصت بی‌بدیل موجود برای اصلاح ساختار حقوقی نظام پولی و بانکی کشور که به سختی به دست آمده، بلااستفاده خواهد ماند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

متن کامل نامه به این شرح است:

جناب آقای دکتر محمدرضا پورابراهیمی

رئیس محترم کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی

با سلام و احترام؛

عطف به نامه شماره ۱۵۱۲۳ مورخ ۲۹/‏۰۲/‏۱۴۰۰‬ جنابعالی، موضوع درخواست اعلام نظر در رابطه با "طرح مسئولیت، اهداف، ساختار و وظایف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران»، نظرات امضاءکنندگان به شرح این نامه و بیانیه پیوست، به استحضار می‌رسد.

کلیات طرح مجلس، به دلیل (الف) طراحی ساختار و نظام حکمرانی مناسب برای بانک مرکزی؛ (ب) تعریف مناسب جایگاه بانک مرکزی در حاکمیت، همراه با محافظت در برابر سلطه مالی دولت؛ (ج) ایجاد ظرفیت قانونی برای کنترل تورم و تأمین سلامت بانکی؛ و (د) تامین اقتدار حقوقی، اطلاعاتی، نظارتی، و انتظامی برای بانک مرکزی، مورد تأیید است. اما به دلیل (۱) تعیین اهداف ناسازگار برای بانک مرکزی؛ (۲) استفاده نابجا از منابع و جایگاه نظارتی بانک مرکزی برای حمایت از تولید و اشتغال؛ (۳) تعریف نامناسب وظایف، اختیارات، و جایگاه شورای فقهی و (۴) سایر مواردی که در بیانیه ذکر شده‌اند؛ تأیید طرح توسط امضاءکنندگان مشروط به اصلاح موارد فوق است.

در سناریوی بدبینانه‌، چنانچه اصلاحات پیشنهادی در بیانیه ضمیمه در متن اعمال نشود، هر چند مفاد طرح مصوب مجلس از احکام قانونی فعلی ناظر بر بانک مرکزی مناسب‌تر و به‌روزتر خواهد بود، اما فرصت بی‌بدیل موجود برای اصلاح ساختار حقوقی نظام پولی و بانکی کشور که به سختی به دست آمده، بلااستفاده خواهد ماند.

پیشنهادهای امضا کنندگان این نامه برای ارتقای طرح در چارچوب رفع ایرادات یا اعمال اصلاح یا تغییرات، بر اساس مواد مندرج در گزارش یک شوری شماره ۵۸ مورخ ۲۵/‏۰۱/‏۱۴۰۰‬ کمیسیون اقتصادی به مجلس شورای اسلامی، با عنوان «طرح مسئولیت، اهداف، ساختار و وظایف بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران»، به شرح بیانیه پیوست اعلام می‌گردد.

امضا کنندگان نامه:

علی ابراهیم‌نژاد، استادیار اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف.

سیدمحمود احمدی: دبیرکل سابق بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.

ناصر الهی: دانشیار اقتصاد دانشگاه مفید.

امیرحسین امین آزاد: مدیرکل اسبق نظارت بر بانک‌ها و مؤسسات اعتباری، و مدیرکل اسبق مقررات، مجوزهای بانکی و مبارزه با پولشویی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.

محمدهاشم بت‌شکن: دانشیار گروه مالی و بانکداری دانشگاه علامه طباطبایی، مدیرعامل اسبق بانک اقتصاد نوین، مدیرعامل اسبق بانک مسکن، رئیس هیئت مدیره اسبق شرکت بورس اوراق بهادار تهران، و مشاور پولی و بانکی وزیر راه و شهرسازی.

حسین توکلیان: استادیار اقتصاد دانشگاه علامه طباطبایی.

حسین جوشقانی: استادیار اقتصاد و مالی، مؤسسه تحقیقات پیشرفته، دانشگاه خاتم.

احمد حاتمی یزد: حسابدار خبره، مدیر عامل اسبق بانک‌های تجارت و صادرات.

ناصر حکیمی: معاون سابق فناوری‌های نوین بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.

مهدی حیدری: استادیار اقتصاد مالی دانشگاه خاتم و عضو مؤسسه پژوهش‌های پیشرفته تهران.

فرهاد خداداد کاشی: استاد اقتصاد دانشگاه پیام نور.

هوشنگ خستویی: حسابدار رسمی، شاغل شریک ((IACPA.

حسن درگاهی: دانشیار اقتصاد دانشگاه شهید بهشتی.

علیرضا ساعدی: عضو هیئت عامل صندوق توسعه ملی.

غلام‌رضا سلامی: حسابدار رسمی، رئیس سابق شورای عالی انجمن حسابداران خبره ایران.

سیدکمال سیدعلی: معاون اسبق ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.

مهدی صادقی شاهدانی: استاد تمام اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع).

جواد صفار: رئیس سابق هیئت نظار بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، عضو ادوار شورای‌عالی جامعه حسابداران رسمی ایران، عضو اسبق هیئت مدیره سازمان حسابرسی.

حسین عبده تبریزی: عضو سابق شورای عالی بورس، مدرس میهمان دانشگاه صنعتی شریف.

احمد عزیزی: معاون اسبق ارزی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مدیرعامل اسبق بانک‌های ملی، سپه، مسکن و صنعت و معدن، معاون اقتصادی اسبق سازمان برنامه و بودجه، عضو ادوار شورای‌عالی جامعه حسابداران رسمی ایران.

پرویز عقیلی کرمانی: عضو هیئت علمی دانشکده علوم اداری دانشگاه تهران، استاد مدعو دانشگاه‌های امیرکبیر، شهید بهشتی، صنعتی شریف.

سیدفرشاد فاطمی: استادیار اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف.

محمدرضا فاطمی: مدیرعامل بانک سپه اینترنشنال (لندن)، مدیرعامل اسبق سازمان حسابرسی جمهوری اسلامی ایران.

غلامعلی فرجادی: دانشیار بازنشسته اقتصاد و رئیس اسبق مؤسسه عالی آموزش و پژوهش مدیریت و برنامه‌ریزی.

حسین قضاوی: قائم مقام اسبق رئیس کل و معاون اسبق اقتصادی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران.

مهدی ناجی: استادیار اقتصاد، دانشکده اقتصاد دانشگاه تهران.

امینه محمودزاده: استادیار اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف، رئیس سابق امور اقتصاد کلان سازمان برنامه و بودجه.

سیدعلی مدنی زاده: استادیار اقتصاد دانشگاه صنعتی شریف، مشاور سابق معاون اقتصادی سازمان برنامه و بودجه.

علی مروی: عضو هیئت علمی دانشگاه علامه طباطبایی.

حسن معتمدی: مدیرکل اسبق سیاست‌های و مقررات ارزی، و مدیرکل اسبق نظارت بر بانک‌ها و مؤسسات اعتباری بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، مدیرعامل سابق بانک اقتصاد نوین، رئیس هیئت مدیره صندوق ضمانت سپرده‌ها.

داود منظور: دانشیار اقتصاد دانشگاه امام صادق (ع).

کامران ندری: عضو هیئت علمی دانشکده معارف اسلامی و اقتصاد، دانشگاه امام صادق (ع)، معاون اسبق پژوهشی و مدیرسابق گروه بانکداری اسلامی پژوهشکده پولی و بانکی.

سیاوش نقشینه: رئیس هیئت مدیره کانون بانک‌های ایرانی در اروپا، مدیر عامل اسبق بانک ایران و اروپا.

فرهاد نیلی: مدیرکل اسبق اقتصادی بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران، رئیس اسبق پژوهشکده پولی و بانکی، نماینده اسبق جمهوری اسلامی ایران در بانک جهانی.

عباس هشی: عضو هیئت علمی بازنشسته دانشگاه شهیدبهشتی.

محمدرضا یوسفی شیخ رباط: دانشیار دانشکده اقتصاد دانشگاه مفید.

کد خبر 5251792

منبع: مهر

کلیدواژه: طرح قانون بانک مرکزی مجلس شورای اسلامی تورم شورای فقهی بانک مرکزی اوپک پلاس قیمت دلار وزارت نیرو اوپک قطع برق شاخص کل بورس وزارت جهاد کشاورزی رمز ارز ویروس کرونا قیمت نفت اقتصاد آمریکا بورس تهران نهاده های دامی سازمان کشورهای صادرکننده نفت بانک مرکزی جمهوری اسلامی ایران مدیرعامل اسبق عضو هیئت علمی پولی و بانکی مدیرکل اسبق معاون اسبق شورای عالی هیئت مدیره اسبق بانک بر بانک

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۳۵۶۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فعالیت ۲۰۰ تشکل دانشجویی و ۱۰۰ تشکل فعال استادی در دانشگاه آزاد

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، دکتر محمدمهدی طهرانچی رئیس دانشگاه آزاد اسلامی با صدور حکمی غلامرضا لگزیان عضو هیئت علمی واحد رودهن را به عنوان نماینده ریاست دانشگاه در هیئت نظارت بر تشکل‌های دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن منصوب کرد.

در این مراسم فریده دوکانه‌ای‌فرد رئیس دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن، حجت‌الاسلام جلیل محمدی معاون نهاد نمایندگی مقام معظم رهبری در دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن و اعضای هیئت‌رئیسه حضور داشتند.

مدیرکل تشکل دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی در این مراسم گفت: یکی از جلساتی که به صورت منظم و مرتب از سوی دفتر مقام معظم رهبری برگزار می‌شود دیدار ایشان با اعضای تشکل‌های دانشجویی بوده و این نشان‌دهنده اهمیت و جایگاه تشکل‌های اسلامی است.

بهروز دوستی افزود: با سیاست‌هایی که دانشگاه آزاد اسلامی طی چند سال اخیر در پیش گرفته وضعیت تشکل‌ها در دانشگاه مناسب است و درحال حاضر بیش از ۲۰۰ تشکل دانشجویی فعال و حدود ۱۰۰ تشکل فعال استادی در حال فعالیت هستند، اما تا نقطه مطلوب هنوز فاصله داریم.

وی تبیین کرد: تشکل‌های اسلامی در دانشگاه‌ها دارای استعداد و ظرفیت‌های فراوانی هستند که در صورت استفاده بهینه موجب رشد، شکوفایی و پیشرفت دانشگاه می‌شوند.

مدیرکل تشکل دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی افزود: کار تشکل نقد قدرت است؛ از این رو باید با سعه صدر با این معلمان برخورد و آنها را با خود همراه کنیم.

نماینده رئیس دانشگاه در هیئت نظارت بر تشکل‌های دانشگاهیان دانشگاه آزاد اسلامی واحد رودهن هم گفت: دانشگاه باید بستر تعلیم و تربیت باشد و رسالت تشکل‌های اسلامی نیز در همین زمینه تعریف می‌شود.

لکزیان افزود: در چند روز اخیر این دفتر موفق به تشکیل و اخذ موافقت اصولی یک تشکل دانشجویی شده و یک تشکل اساتید را نیز در دست اقدام دارد.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • حاجی‌بگلو: قانون شوراها باید اصلاح شود
  • ◄ بانک مرکزی براساس نص صریح قانون نرخ ارز نیما را اصلاح کند‌
  • ضرب سکه نقره ویژه بزرگداشت ۱۷۵۷ سال سنت دانشگاهی در ایران از سوی بانک مرکزی
  • ابلاغ ماده واحده «تعیین ترکیب اعضای هیئت مرکزی جذب اعضای هیئت علمی دانشگاه فرهنگیان»
  • نشست مشترک اقتصادی مقامات ایران و افغانستان
  • راهکار پایان دادن به تقاضای کاذب دلار
  • در سال جهش تولید، ارز چند نرخی را حذف کنید
  • فعالیت ۲۰۰ تشکل دانشجویی و ۱۰۰ تشکل فعال استادی در دانشگاه آزاد
  • تاکید ایران و پاکستان بر توسعه روابط تجاری در حوزه استاندارد
  • ​​​​​​​توسعه همکاری محیط زیستی ایران و آفریقای مرکزی