Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس ـ گروه تعلیم و تربیت: کنکور سراسری 1400 بعد از رقابتی نفس‌گیر بین یک میلیون و ۱۱۱ هزار و ۸۱۸ داوطلب طی ۴ روز از نهم تا دوازدهم تیر در ۳۵۲۲ حوزه امتحانی و ۱۱ کشور خارجی برگزار شد.

اما بعد از پایان هر گروه از آزمون، داوطلبان نسبت به سؤالات آزمون گلایه‌مند بودند و البته این گلایه درباره سؤالات ریاضی بسیار بیشتر شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

یکی از داوطلبان به خبرنگار فارس گفت: سؤالات کنکور 1400 متأسفانه بیش از حد سخت و خارج از کتاب و از حذفیات طراحی شده بود.

وی افزود: سازمان سنجش در این مورد باید توضیح دهد که چرا  با این سؤالات هم وزارت آموزش و پرورش و هم دانش‌آموزان و کتاب‌های درسی را زیر سؤال بردند.

داوطلب دیگری که پایه دوازدهم است با اشاره به اینکه سطح سؤالات کنکور با آموزش‌های مجازی همخوانی نداشت، گفت: چرا در شرایطی که دانش‌آموزان پایه دوازدهم یک سال در فضای مجازی درس خواندند و از کلاس حضوری محروم بوده‌اند و آن طور که باید آموزش‌ها مطلوب نبود، سؤالات کنکور آنقدر سخت و مشکل طراحی شده بود؟

* گلایه داوطلبان به سؤالات کنکور سراسری

داوطلب دیگری به خبرنگار فارس اظهار کرد: سؤالات کنکور سراسری در سال‌های اخیر بسیار غیراستاندارد طرح شده به گونه‌ای که بسیاری از داوطلبان علی‌رغم تلاش مناسب، نتیجه مطلوبی به دست نیاورند.

وی ادامه داد: توجیه‌هایی مانند اینکه نمرات کنکور تراز گرفته می‌شوند و سؤال برای همه یکسان است، مورد قبول نیست زیرا آسیب روانی و استرس ایجاد شده به دلیل سؤالات غیراستاندارد باعث از بین رفتن زحمات دانش‌آموزان می‌شود.

این داوطلب افزود: به عنوان مثال در رشته تجربی در کنکورهای سال 1399 و 1400 سؤالات متعددی در دروس تخصصی مشاهده می‌شود که تعداد زیادی از دبیران مطرح با وجود در اختیار داشتن کتاب درسی آنها را غلط پاسخ می‌دهند. 

یک داوطلب هم با بیان اینکه این طرز طراحی سؤال با عدالت آموزشی منافات دارد، گفت: با توجه به تعطیلی مدارس، حدود یک سال و نیم بابت بیماری کرونا و آموزش‌های ضعیف از طریق سیستم شاد، به نحوه برگزاری کنکور ۱۴۰۰ از لحاظ سختی سؤالات و خارج بودن آنها از محدوده کتاب درسی، انتقاد داریم.

وی تصریح کرد: این اتفاق باعث شد که تفاوتی میان افراد درس خوانده و نخوانده ایجاد نشود که باعث سرخوردگی و افسردگی بسیاری از داوطلبین کنکور شده و عدالت آموزشی را زیر سؤال برده است.

* انتقاد به طرح سؤالات کنکور ریاضی سال 1400

برخی از مخاطبان خبرگزاری فارس نیز در سامانه فارس من با طرح سوژه‌ای درباره انتقاد به طرح سؤالات کنکور ریاضی 1400 نوشتند: با بررسی اجمالی سؤالات ریاضی کنکور 1400 در گروه آزمایشی علوم ریاضی و با مرور برخی نظرات دبیران، مشخص شد که اشکالات و ایرادهای اساسی به این آزمون وارد است.

برخی از این مشکلات شامل طرح سؤال از مباحث خارج از کتاب درسی، طرح سؤال خارج از محدوده مشخص شده در کتاب درسی، عدم رعایت قواعد سنجش و ارزشیابی، استفاده از شیوه‌های کهنه و منسوخ شده (که در تضاد آشکار با رویکردهای نوین آموزش ریاضی هستند) و تکیه بر سؤالاتی که فاقد ارزش آموزشی و محتوایی هستند، است.

این داوطلبان معتقدند که باید سازمان سنجش نسبت به طراحی سؤالات بازنگری کرده و نحوه تصحیح برگه سؤالات متناسب با سؤالات درست و مناسب باشد.

* سازمان پژوهش: سؤال نامعتبر حذف شود

این گلایه به آموزش و پرورش هم منتقل است و حسن ملکی رئیس سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی نامه‌ای به ابراهیم خدایی نوشت و خواستار تشکیل کارگروهی برای بررسی اعتراضات شرکت کنندگان آزمون سراسری امسال دانشگاه‌ها به سؤالات، شد.

نکته قابل توجه در این خصوص، این است که سازمان پژوهش معتقد است که عدم تطابق برخی از سؤالات آزمون با رویکرد، اهداف و دامنه محتوایی کتاب‌های درسی مشاهده شده تاحدی که برخی از سؤالات صراحتاً ناظر به مفاهیمی بود که در کتاب‌های درسی هیچ اشاره‌ای به آن نشده است.

اما سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی در نامه خود به رئیس سازمان سنجش نکته دیگری را نیز مطرح می‌کند که حاکی از این است که سؤالات کنکور نه فقط امسال بلکه در سال‌های گذشته هم با مشکلاتی همراه بوده است.

در آن نامه آمده است: هر چند سال‌های گذشته نیز کم و بیش چنین مواردی اتفاق افتاده بود و مورد اعتراض این سازمان نیز قرار گرفت لیکن سوالات آزمون سال جاری موید این امر است که به اعتراضات توجه کافی نشده است.

اما نکته مهمی که در نامه حسن ملکی وجود دارد این است که طراحی اینگونه سؤالات موجب داغ شدن بازار مؤسسات کنکور و بی‌اعتمادی به نظام آموزشی می‌شود و تأکید کرده است: «از آنجا که تخطی سؤالات آزمون از برنامه‌های درسی رسمی کشور باعث از بین رفتن اعتماد جامعه به نظام آموزش رسمی کشور، تحت الشعاع قرار گرفتن اهداف برنامه درسی، ترویج کتب کمک آموزشی و جزوات غیر استاندارد و مراجعه دانش‌آموزان به مؤسسات کنکور را در پی خواهد داشت».

بر همین اساس هم سازمان پژوهش از سازمان سنجش درخواست کرده است که کارگروهی در آن سازمان تشکیل شود و سؤال نامعتبر حذف شود.

* لزوم نظارت سازمان سنجش بر سؤالات کنکور

البته رئیس سازمان پژوهش یک اقدام دیگری هم داشته و آن هم این است که نامه‌ای نیز به محسن حاجی‌میرزایی وزیر آموزش و پرورش نوشت و درخواست کرد تا پیگیری کند که اقدام جبرانی لازم و کارشناسانه از سوی سازمان سنجش انجام پذیرد.

ملکی همچنین خواستار مشخص شدن راهکار قانونی دقیق و معین برای نظارت سازمان پژوهش و برنامه‌ریزی آموزشی بر سؤالات کنکور سراسری در سال‌های آتی شده است.

* سازمان سنجش: اگر سختی‌ وجود داشته باشد، برای همه داوطلبان است

سازمان سنجش هم نسبت به سختی سؤالات کنکور واکنش نشان داده و عنوان کرده است که به هیچ عنوان سؤالات سخت نبوده است.

فاطمه زرین‌آمیزی سخنگوی سازمان سنجش آموزش کشور در واکنش به دشواری سوالات کنکور ریاضی ۱۴۰۰ و طراحی برخی سوالات که خارج از کتاب‌های درسی بوده‌اند، گفت: این سؤالات توسط کمیته‌های تخصصی هر رشته دوباره بازنگری و دشواری سوالات استخراج می‌شود. بعد هر مشکلی که در پرسش‌ها وجود داشته باشد، از کلید سؤالات اصلاح خواهد شد.

وی افزود: اگر سختی‌ وجود داشته باشد، برای همه داوطلبان است. بنابراین با تراز کردن نمرات خام داوطلبان، مشکل سختی سؤالات حل خواهد شد. در هر صورت برای اینکه بتوانیم یک تحلیل گسترده ارائه دهیم، باید منتظر نتایج مرحله اولیه آزمون باشیم. 

سخنگوی سازمان سنجش در واکنش به انتقاد داوطلبان از عدم اشراف طراحان سؤال به محتوای درسی، گفت: سؤالات خارج از محتوای کتاب‌های درسی نبود و همه سوالات از سرفصل‌های کتاب‌ها که وزارت آموزش و پرورش مصوب کرده و به سازمان سنجش ارائه داده، طراحی شده بود.

وی تصریح کرد: اگر مشکلی در سؤالات بوده که حق با داوطلب باشد، بعد از بازنگری، از طریق روش‌های سنجش و اندازه‌گیری که در مرحله اول نتایج انجام می‌شود، آن سوالات حذف خواهد شد. ما سال گذشته در خصوص درس شیمی با این مساله مواجه بودیم.

به گزارش فارس، اکنون باید دید پاسخ سازمان سنجش به نامه وزارت آموزش و پرورش چه خواهد بود؛ آیا حق با سازمان پژوهش ‌برنامه‌ریزی آموزشی است؟ و آیا سؤالات کنکور واقعا سخت بوده است؟

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: تعلیم و تربیت کنکور سراسری آموزش و پرورش برنامه ریزی آموزشی آموزش و پرورش کتاب های درسی سازمان پژوهش سؤالات کنکور کنکور سراسری دانش آموزان سازمان سنجش کتاب درسی طرح سؤال کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۴۵۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟

کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان؛ پاسخ به ۴۰ پرسش کودکان و نوجوانان درباره خدا» یکی از آن راه‌های آسانی است که می‌توان به کمک آن کودکان را قانع کرد. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی تسنیم، طرح پرسش‌‏ها و دغدغه‏‌های فکری نوجوانان و پاسخ مناسب به آنها از ملزومات  تبلیغی است. در کتاب "خداشناسی قرآنی کودکان" به قلم غلامرضا حیدری ابهری ضمن ارائه مباحثی در نحوه پاسخگویی به سؤالات مذهبی کودکان، 40 پرسش درمورد حقیقت، صفات و کارهای خداوند و شناخت جایگاه مقام و مرتبه خدا در ذهن کودکان ذکر شده و به اختصار با استفاده از آیات و روایات به آنها پاسخ داده شده است. مطالب به صورت روان و متناسب با درک و دریافت و زبان کودکان ارائه شده است. فرزانه زینلی نویسنده و فعال فرهنگی یادداشتی بر این کتاب نوشته و برای انتشار در اختیار خبرگزاری تسنیم قرار داده است که در ادامه می‌خوانید:

خدا چه شکلیه؟ خدا بچه داره؟ مامانش خدارو دعوا نمی‌کنه که همیشه بیداره؟! اصلاً خدا کیه؟!

این جور سؤالات را همه ما یا شنیده‌ایم یا مدتی در کودکی، ذهنمان را مشغول کرده‌اند. فکرکردن به خدا و بودنش در همه لحظات، برای ذهن کودک ما سخت است؛ کودکی که هنوز دنیا را درست نشناخته، تازه دارد مقدمات زیستن در آن را یاد می‌گیرد و قواعدش را می‌شناسد، با تناقض‌هایی روبرو می‌شود. همه پرسش‌های عجیب و غریب و فلسفی بچه‌ها از همین اختلاف‌های به ظاهر ساده برایشان شروع می‌شود و پاسخ این سؤالات برای ما سخت است؛ چون ذهنمان خیلی وقت است که به پذیرفتن عادت کرده و انگار هیچ چیز عجیبی نمی‌تواند هوشیارش کند.

دفترچه «خاطرات شیطان» دست بچه‌ها افتاد

در بین همه مسائلی که برای بچه‌ها سؤال ایجاد می‌کند، ماهیت خداوند از همه پیچیده‌تر است. این موضوع حتی برای بزرگترها هم گاهی جای ابهام دارد چه برسد به کودکی که تازه می‌خواهد معنای «لا تَأْخُذُهُ سِنَةٌ وَ لا نَوْمٌ» را درک کند و بفهمد چطور در دنیایی که خودش می‌خوابد، مادرش می‌خوابد، حتی پرنده‌ها و گنجشک‌ها هم می‌خوابند، موجودی وجود دارد که نمی‌خواد و به خواب احتیاجی هم ندارد؟ یا کودکی که از لحظات غفلت مادرش برای خرابکاری‌ها استفاده می‌کند و باور دارد کسی او را نمی‌بیند، چطوری باید درک کند خدا در همه لحظات او حضور دارد و در عین حال، در تمام لحظات مادرش هم حضور دارد؟ بخشی از این پرسش‌ها به سبب شکل نگرفتن تفکر انتزاعی کودک ایجاد می‌شود و ممکن است با گذر از این دوره و ورود به دوره دوم نوجوانی، حل بشود، اما پاسخ همین سؤالات می‌تواند جهان‌بینی کودک را در موضوع خداشناسی شکل بدهد.

پاسخ به بنیادی‌ترین پرسش‌ها درباره خدا

این دست پرسش‌ها برای والدین نگران کننده است؛ از طرفی اینکه نمی‌توانند کودکانشان را قانع کنند و در چشم فرزندشان از مقام «همه چیزدانی» تنزل پیدا می‌کنند، و از طرف دیگر اینکه بالاخره چه پاسخی باید به بچه داد، اضطراب شدید به آنها وارد می‌کند. یک راه‌حل این است که از سرخط شروع کنید؛ یعنی ابتدا خودتان مسئله را حل کنید و بعد، متناسب با فهم و درک کودک، آن را برایش شرح بدهید. اما همیشه راه‌حل آسان‌تری هم هست!

کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان؛ پاسخ به 40 پرسش کودکان و نوجوانان درباره خدا» یکی از آن راه‌های آسانی است که می‌توان به کمک آن کودکان را قانع کرد. نویسنده در این کتاب، به بنیادی‌ترین پرسش‌هایی که بین کودکان و نوجوانان مشترک است، پرداخته و به زبان ساده و با تمثیل‌هایی از زندگی روزمره، آن را برای کودکان قابل درک کرده است. در ابتدای کتاب هم بخشی را برای والدین نوشته و در آن، به لزوم «شنیدن» و چگونگی همدلی با کودکان در پرسش‌هایشان پرداخته است. غلامرضا حیدری ابهری، نویسنده کتاب، در مقدمه می‌گوید: «مطالب این کتاب با مطالب کتاب‌های اعتقادی مرسوم، کاملاً متفاوت است؛ زیرا خداشناسی کودک و نوجوان و پرسش‌های او، با خداشناسی بزرگسال و نیازهای فکری این گروه بسیار تفاوت دارد.» نویسنده در بخش‌های مختلف این کتاب سعی کرده است با نهایت آرامش، پاسخی قانع کننده برای کودکان آماده کند و حتی می‌گوید که این پاسخ‌ها را ابتدا در اختیار فرزند خودش قرار داده و نظر او را به عنوان یک مخاطب هم سن و سال، پرسیده تا در نهایت، کتاب مناسب حال و هوای کودک و نوجوان باشد.

این کتاب را انتشارات بین‌المللی جمال در 140 صفحه منتشر کرده و در کتابنامه رشد آموزش و پرورش نیز معرفی شده است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • انتشار کتاب «ساختار سؤال‌های پژوهش در معماری» در چهارمحال و بختیاری
  • اهانت به امام خمینی(ره) در کتاب درسی هند؟
  • برگزاری آزمون اختصاصی برای ۶۰ داوطلب جامانده از کنکور/ تعداد متقلبان کنکور امسال اعلام شد
  • ثبت سفارش کتاب درسی چگونه است؟
  • جزئیات ثبت سفارش کتاب‌های درسی اعلام شد
  • نگاهی به کتاب «خداشناسی قرآنی کودکان»/ شما خدا را می‌شناسید؟
  • کلید اولیه نوبت اول کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ منتشر می‌شود
  • زمان انتشار کلید اولیه نوبت اول کنکور سراسری
  • داوطلبان کنکور مردادماه منتظر نتایج باشند
  • کلید اولیه نوبت اول کنکور سراسری سال ۱۴۰۳ سه‌شنبه منتشر می‌شود