Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از دانشگاه صنعتی امیرکبیر، مصطفی شجری دانش آموخته مقطع دکتری دانشگاه صنعتی امیرکبیر و مجری طرح «مدلسازی تغییرات تزریق پذیری در فرآیند تزریق آب زائد در یک چاه به علت ته نشست رسوبات معدنی» گفت: تزریق پسآب واحدهای نمکزدایی میادین نفتی به درون چاههای مخصوص تزریق آب زائد سابقه‌ای کهن در صنعت نفت جهان دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی افزود: گرفتگی مداوم این چاهها بدلیل تشکیل رسوبات معدنی و کاهش تزریق‌پذیری سنگ مخزن در ناحیه اطراف چاه از مهم‌ترین چالش‌های مرتبط با عملیات تزریق پسآب بوده و مشکلات زیست محیطی ناشی از رهاسازی این آبها در طبیعت بیانگر اهمیت ارتقای دانش فنی شناسایی و روش بهینه برطرف‌سازی این رسوبات است.

دانش آموخته دانشگاه صنعتی امیرکبیر با بیان اینکه برای نخستین بار مدلسازی دینامیک رسوبات معدنی در چاههای تزریقی پسآب با مدلهای مختلف انجام شده است، بیان کرد: این پژوهش در سه مقیاس آزمایشگاهی، میدانی و نرم‌افزاری انجام شد؛ که طی آن نوع رسوبات واقعی در مقیاس آزمایشگاهی با تستهای استاتیک شناسایی شده و با مدلسازی نرم‌افزاری به مقیاس چاه و میدان تبدیل و رسوبات حاصله پیش‌بینی شدند. صحت مدل دریک چاه تزریقی پسآب در جنوب غرب ایران بررسی شده و روش بهینه حذف رسوبات حاصله نیز ارائه شد.

به گفته وی، ترکیب نرم‌افزارهای کاربردی صنعتی با نرم‌افزارهای کدنویسی و فرمولاسیون روابط و مواد برای اولین بار در دومقیاس مختلف، از چالش‌های مهم این طرح بوده است.

وی با اشاره به کاربردهای نتایج این پروژه گفت: در صنعت نفت و عملیات بهره برداری از چاههای نفتی با روش ازدیاد برداشت جهت تداوم ارتقای تولید از چاههای نفتی با روش تزریق آب از چاههای مجاور می توان از نتایج این طرح بهره‌مند شد.

وی با اشاره به ویژگی های طرح افزود: نوآوری علمی و در عین حال کاملا عملیاتی بودن پروژه از اهم ویژگی‌های خاص طرح به شمار می رود.

وی گفت: دربخش مدلسازی نرم‌افزاری و آزمایشگاهی فعالیت‌های مختلفی انجام شده اما درخصوص قیاس مدلها و بهینه‌سازی مدلهای موجود برای نخستین بار انجام شده است.

شجری با اشاره به مزیت های رقابتی طرح گفت: بزرگترین مزیت طرح، کاملا عملیاتی بودن پروژه در عین نوآوری علمی آن محسوب می شود.

محقق دانشگاه صنعتی امیرکبیر با اشاره به کاربردهای پروژه گفت: باتوجه به اینکه اکثر میادین نفتی کشور دارای چاههای تزریق پسآب بوده و کاهش میزان تزریق‌پذیری سنگ مخزن در ناحیه اطراف این چاههای تزریقی (هم در پروژه‌های EOR و هم در پروژه‌های دفع آب‌زائد) ناشی از تشکیل رسوبات معدنی است، سالیانه هزینه‌های سهمگینی جهت بهبود وضعیت این چاهها می شود، در عین حال مشکلات زیست محیطی ناشی از رهاسازی این آبهای آلوده در طبیعت بیانگر لزوم اجرای چنین طرحهایی در مقیاس آزمایشگاهی و نرم‌افزاری است.

وی تاکید کرد: در واقع استفاده از نتایج حاصله در صنعت نفت و گاز از دو بُعد اقتصادی و زیست‌محیطی مفید فایده خواهد بود.

به گزارش مهر، استاد راهنمای این پروژه دکتر فریبرز رشیدی عضو هیات علمی دانشگاه صنعتی امیرکبیر بوده است.

کد خبر 5251825 میترا سعیدی کیا

منبع: مهر

کلیدواژه: دانشگاه امیرکبیر میادین نفتی نفت معاونت علمی و فناوری ریاست جمهوری حاکمیت سایبری شرکت دانش بنیان تولید دانش بنیان فناوری فضایی ویروس باج افزار امنیت سایبری هکرها تحقیقات علمی ایالات متحده امریکا فناوری نانو سورنا ستاری فضانوردان هوش مصنوعی دانشگاه صنعتی امیرکبیر رسوبات معدنی نرم افزاری

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۴۶۹۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نرخ قند و شکر در میادین و بازارهای میوه و تره بار اعلام شد

به گزارش گروه فرهنگ و جامعه خبرگزاری علم و فناوری آنا، طبق آخرین نرخنامه سازمان مدیریت میادین شهرداری تهران، قیمت قند و شکر در میادین و بازارهای میوه و تره بار به شرح ذیل است:

شکر بسته بندی یک کیلوگرمی 33 هزار و 800 تومان

شکر فله هرکیلوگرم 28 هزار تومان

قند شکسته 5 کیلوگرمی 218 هزار تومان

قند شکسته 900 گرمی 49هزار و 900 تومان

نبات تخته و خرد شده هر کیلوگرم 55 هزار تومان

نبات چوبدار زرد و سفید و طعم دار هر کیلوگرم 69 هزار و 500 تومان

نبات شاخه باریک و ریز (شاخه‌ای) سفید و زرد هر کیلوگرم 62هزار توماننبات شاخه درشت (شاخه‌ای) سفید و زرد هر کیلوگرم 59 هزار تومان

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • قیمت قند و شکر در میادین تره بار
  • پایداری تولید در نفت و گاز مارون با تکمیل ۲۲ پروژه در سال ۱۴۰۲
  • کاربرد های آنتی اسکالانت در تصفیه آب چیست؟
  • نرخ قند و شکر در میادین و بازار‌های میوه و تره‌بار
  • نرخ قند و شکر در میادین و بازارهای میوه و تره بار اعلام شد
  • اهمیت توسعه میادین مشترک کشور با سرمایه مردمی و توان بخش خصوصی
  • اتمام پروژه‌های نهضت ملی مسکن تنها با مشارکت‌های مردمی امکان‌پذیر است
  • فردا میادین میوه و تره بار شهرداری تهران تعطیل است
  • مشارکت‌های مردمی همزمان با تزریق زمین در نهضت ملی مسکن
  • بهره‌برداری از پروژه فروسیلیس منگنز ازنا در چند ماه آینده