Web Analytics Made Easy - Statcounter

معصومه ابتکار توجه به بحث آموزش مهارت زندگی در نظام آموزشی را از رویکردهای مهم دولت دوازدهم عنوان کرد و گفت: معتقدیم آموزش مهارت خوب زیستن قبل از علم آموزی در اولویت قرار دارد که با کاشت نهال کمند در دانشگاه ها، این هدف دست یافتنی شد.

به گزارش برنا؛ معصومه ابتکار، معاون رئیس جمهوری در امور زنان و خانواده روز سه شنبه در مراسم اختتامیه رویدادهای کار، مهارت و نوآوری دانشجویان دختر(کمند) در دانشگاه های کشور با میزبانی دانشگاه مازندران، با یادآوری اینکه در دولت دوازدهم همپیمانی های موثر و کاربردی را در حوزه های مرتبط با زنان داشتیم،گفت:‌ در این دوره، معاونت حدود ۲۳۰ موافقتنامه با دستگاه های مختلف اجرایی از جمله با وزارت علوم، تحقیقات و فناوری و همچنین دانشگاه های کشور منعقد کرده که بر اساس آن همکاری های بسیار خوبی شکل گرفته است؛ به طور مشخص رویداد کمند و سفیران فرهنگی که در حوزه توان افزایی کانون های فرهنگی دانشجویی است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد:  طرح سفیران فرهنگی و کمند برای افزایش مهارت های تاب آوری و مهارت های گفت و گو و ارتباطی در جمع دانشجویان بسیار کاربردی و مهم است. ضمن اینکه در موضوع نمایشگاه های صنایع دستی، مد و لباس دانشجویان دختر همکاری های خوبی صورت گرفته و فرصتی برای عرضه کارهای دانشجویان است که در حال حاضر نمایشگاه دائمی مجازی برای این موضوع فعال است.

ابتکار با یادآوری اینکه جشنواره زن و علم با جایزه مرحوم مریم میرزاخانی هم از دیگر همکاری ها است که هر ساله اجرا می شود و در آن زنان برتر در حوزه های پژوهش معرفی می شوند، خاطرنشان کرد: امسال به طور خاص جشنواره پروین اعتصامی را برای زنان نویسنده و شاعر کشور برگزار خواهیم کرد.

معاون رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه همواره در موضوع ارتباط بین دانشگاه و صنعت، دانشگاه و تولید و بخش های مختلف اجرایی کشور همانند بهداشت و درمان، دغدغه نبود ارتباط و پیوند مناسب وجود دارد، توضیح داد: چرا که دانشگاه ها بیشتر نگاه نظری داشتند و به جنبه کاربردی علم کمتر توجه می شد به همین دلیل یافتن کسب و کار مناسب برای دانشجویان بعد از فارغ التحصیلی دغدغه بود.

او ادامه داد: در دولت دوازدهم چند رویکرد باعث تغییر این شرایط شد و با تقویت و توسعه شرکت های دانش بنیان، فرصت خوبی برای دختران و پسران فارغ التحصیل به دست آمد؛ این شرکت های دانش بنیان و استارتاپ ها از دستاوردها و پیشرفت های بزرگ کشور ما است که توانست اکوسیستم خوبی که بین معاونت علمی و فناوری و بخش خصوصی به وجود آورد.

ابتکار، توجه به بحث مهارت زندگی در نظام آموزشی را از دیگر رویکردهای مهم دولت دوازدهم عنوان و تصریح کرد: مهارت آموزی چه در دانشگاه ها و چه در آموزش و پرورش مورد توجه جدی قرار گرفت چرا که معتقدیم مهارت های خوب زیستن در اولویت قرار دارد.

او ادامه داد: تلاش کردیم مهارت های خوب زیستن، تاب آوری و ارتباط گیری را گسترش دهیم تا انسجام خانواده و اجتماع و حس خودباوری و اعتماد به نفس ملی ارتقا یابد. همینطور مهارت های شغلی و  کاری که به افراد این فرصت را می دهد که آینده خود را بسازند و دیدگاه هایی که دارند را به نتیجه برسانند.

معاون رئیس جمهوری با تاکید بر اینکه با آموزش مهارت های شغلی، طرح ها از سطح ایده و نظریه به خدمات و محصول تبدیل می شود، یادآور شد: طرح کمند بر روی موضوع مهارت ها و توجه به خلاقیت و نوآوری دانشجویان تمرکز دارد و مورد استقبال دانشجویان و اساتید قرار گرفته است. از استان ها و روسای دانشگاه ها انتظار داریم این نهال کمند که امروز در دانشگاه ها کاشته شده را آبیاری مراقبت و این الگوی موفق برای مهارت افزایی دانشجویان را توسعه دهند.

ابتکار تاکید کرد: در سطوح مختلف دانشگاه ها این ایده را بسط دهید تا به نقطه ای برسیم که دانشجویان همه این فرصت را داشته باشند که در طرح کمند مشارکت کنند و آموزش های مهارتی بییند و اعتماد به نفس برای مشاغل خود کسب کنند. با این کار اعتماد به نفس و امید به آینده در آنان شکوفا می شود و این اتفاق بزرگی است برای دانشجویان و دانشگاه های ما که در عصر نوین از نوآوری و نگاه به سمت آینده و افق گشایی بهره ببرند.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: معصومه ابتکار دولت زنان تحقیقات و فناوری کانون های فرهنگی مد کسب و کار فارغ التحصیل علمی و فناوری بخش خصوصی آموزش و پرورش خانواده اعتماد به نفس خلاقیت معصومه ابتکار نظام آموزشی خوب زیستن رویکردهای مهم دولت دانشگاه ها دولت دوازدهم خوب زیستن مهارت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۶۱۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور گفت: با کسب مهارت ها و دانش جدید از طریق آموزش، کارگران می توانند صلاحیت های خود را افزایش دهند و شانس پیشرفت شغلی خود را در سازمان خود یا در بازار کار افزایش دهند. - اخبار اقتصادی -

علی حسین شهریور، معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور در گفت‌وگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری تسنیم، اظهار داشت: آموزش مهارت ها به طور کلی هم برای موفقیت فردی و هم برای موفقیت واحدهای تولیدی و خدماتی ضروری است، چراکه کارگران را قادر می سازد تا رقابتی باقی بمانند، بهترین عملکرد خود را داشته باشند و به موفقیت کلی کسب و کار کمک کنند

وی افزود: مهارت افزایی کارگران دلایل مهمتری هم دارد که از جمله آن می‌توان به بهبود عملکرد شغلی اشاره کرد؛ آموزش مهارت ها به کارگران کمک می‌کند تا دانش و توانایی های لازم را برای انجام کارشان به طور موثرتر و کارآمدتر توسعه دهند.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور پیشرفت شغلی را از دیگر دلایل ضرورت مهارت‌‌افزایی دانست و گفت: با کسب مهارت ها و دانش جدید از طریق آموزش، کارگران می توانند صلاحیت های خود را افزایش دهند و شانس پیشرفت شغلی خود را در سازمان خود یا در بازار کار افزایش دهند.

شهریور با بیان اینکه "مهارت افزایی کارگران به افزایش بهره‌وری می‌انجامد"، اذعان داشت: آموزش می‌تواند منجر به افزایش بهره‌وری شود، زیرا کارگران در نقش‌های خود مهارت بیشتری پیدا می‌کنند و برای مقابله با چالش‌هایی که در کار روزمره با آن‌ها مواجه هستند، مجهزتر می‌شوند.

وی ادامه داد: انطباق پذیری نیز به‌دنبال افزایش مهارت حاصل می‌شود؛ آموزش مهارت ها به کارگران کمک می کند تا با آخرین روندهای صنعت، فناوری ها و بهترین شیوه ها به روز بمانند و به آنها اجازه می دهد با محیط های کاری در حال تغییر و الزامات شغلی در حال تحول سازگار شوند.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور، روحیه و مشارکت کارکنان را از نتایج مهارت افزایی دانست و گفت: سرمایه گذاری در آموزش مهارت ها به کارکنان نشان می دهد که سازمان آنها برای توسعه و رشد آنها ارزش قائل است، که می تواند روحیه، مشارکت و رضایت شغلی کلی را افزایش دهد.

وی افزود: از دیگر دلایل مهم مهارت افزایی حفظ استعدادها در نیروی کار است؛ ارائه آموزش مهارت ها می تواند با نشان دادن تعهد به توسعه کارکنان و ایجاد فرصت هایی برای پیشرفت در سازمان، به حفظ استعدادهای برتر کمک کند.

 شهریور در پاسخ به اینکه "آموزش مهارت به کارگران با چه چالش های روبروست؟"، اظهار داشت: کمبود زمان و منابع، مقاومت در برابر تغییر،  شکاف های مهارتی و دسترسی به فرصت های آموزشی از مهمترین موانع مهارت آموزی و آموزش کارگران است.

وی افزود: کارفرمایان ممکن است برای تخصیص زمان و منابع کافی برای برنامه های آموزشی، به ویژه در صنایعی که سرعت بالایی دارند، که زمان در آنها اهمیت دارد، با مشکل مواجه شوند.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در تشریح  فاکتور مقاومت در برابر تغییر گفت: برخی از کارگران ممکن است در برابر یادگیری مهارت ها یا فناوری های جدید مقاومت نشان دهند، به خصوص اگر با وظایف شغلی فعلی خود احساس راحتی کنند.

وی ادامه داد: همچنین شناسایی مهارت های خاصی که کارگران باید توسعه دهند می تواند یک چالش باشد، به خصوص اگر ارتباط بین کارفرمایان و کارگران وجود نداشته باشد.

شهریور با اشاره اینکه  دسترسی به فرصت های آموزشی می‌تواند یک چالش در مسیر مهارت افزایی کارگران باشد، گفت: برخی از کارگران ممکن است به دلیل محدودیت های جغرافیایی، محدودیت های مالی یا سایر موانع به برنامه های آموزشی دسترسی نداشته باشند.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در پاسخ به‌اینکه  "راهبردهای ارائه آموزش مهارت‌های مؤثر به کارگران کدامند؟"، گفت: توسعه آموزش و توانمندسازی کارگران نیازمند داشتن برنامه و راهبرد از سوی کارفرمایان است که برخی از آنها شامل انجام نیازسنجی آموزشی، برنامه های آموزشی، ارائه حمایت مستمر، استفاده از فناوری و تشویق فرهنگ یادگیری مستمر است.

شهریور با بیان اینکه "شکاف‌های مهارتی خاص و نیازهای آموزشی نیروی کار از طریق نظرسنجی، مصاحبه و ارزیابی عملکرد شناسایی شود"، گفت: باید برنامه های آموزشی سفارشی تدوین شود که نیازهای خاص نیروی کار را با در نظر گرفتن سبک ها و ترجیحات مختلف یادگیری برآورده کند.

وی افزود: برای حمایت از کارگران در حین آموزش مهارت‌های جدید و به کارگیری آن‌ها در نقش‌های خود، راهنمایی، مربیگری و منابع ارائه شود.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای در توضیح استفاده از فناوری به‌عنوان یک راهبرد ارائه آموزش مهارت‌های مؤثر به کارگران گفت: از پلتفرم‌های آنلاین، جلسات آموزشی مجازی و سایر ابزارهای دیجیتال برای ارائه فرصت‌های آموزشی انعطاف‌پذیر و در دسترس برای کارگران استفاده گردد.

شهریور خاطرنشان کرد: باید فرهنگی را پرورش داد که برای یادگیری ارزش قائل است و کارکنان را تشویق می کند تا به طور مستمر مهارت ها و دانش خود را بهبود بخشند.

وی ادامه داد: سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور به عنوان تنها متولی مهارت افزایی و سنجش مهارت و صلاحیت شغلی و حرفه‌ای کارگران، ابتکارات و برنامه های متنوعی برای ارائه آموزش و سنجش مهارت کارگران و شاغلین بنگاههای اقتصادی دارد‌؛ در این سازمان، بیش از 11500 استاندارد شایستگی حرف و مشاغل مختلف تدوین شده که آموزش و سنجش آنها در 657 مرکز دولتی و بیش از 22 هزار آموزشگاه فنی و حرفه‌ای آزاد ارائه‌ می شود.

معاون سازمان آموزش فنی و حرفه‌ای کشور با بیان اینکه "با راه اندازی بیش از 4040 مرکز آموزش جوار کارگاهی و بین کارگاهی فرصت های ارزشمندی برای مهارت افزایی کارگران فراهم شده است"، گفت: کارفرمایان در تعامل و ارتباط با سازمان می توانند از از ظرفیت‌های گسترده آن استفاده کنند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • کلاس تمام دانشگاه امروز به مدت ۲ ساعت تعطیل شد
  • جزییات تعطیلی کلاس‌ های دانشجویان امروز یکشنبه ساعت ۱۲ تا ۱۴
  • مسابقات «سدید»‌ مهارت‌های ارتباطی دانشجویان را تقویت می‌کند
  • مسابقات ملی «سدید»‌ بستری برای رشد و تقویت مهارت‌های ارتباطی در دانشجویان است
  • توسعه مدیریت در نظام سلامت مبتنی بر جوان‌گرایی
  • شکست رسانه‌ای واشنگتن در اعتراضات دانشجویی
  • دانشگاه علوم پزشکی مشهد، میزبان جشنواره شهید مطهری
  • دهه سرآمدی آموزش فرصت مغتنمی برای ادای احترام به پیشگامان ساحت تولید و نشر معرفت و حکمت است
  • تکرار قصه حساس «گشت ارشاد» در خیابان‌ها | دولت رئیسی مدافع اصلی رویکردهای تند در حجاب | بعد از فوت مهسا امینی چه گفتند؟
  • چرا آموزش مهارت به کارگران ضرورت دارد؟