Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز سه‌شنبه ایرنا، فرهاد دژپسند در حاشیه جلسه با مدیران ارشد سازمان مالیاتی کشور در گفت‌وگو با خبرنگاران اظهار داشت: از ابتدای ورودم به وزارت اقتصاد، پیگیر هوشمندسازی اقتصاد بودم. یکی از محورهای اساسی این موضوع، نظام مالیاتی است. در صورتی که این نظام با توجه به نقش محوری خود در اقتصاد، هوشمند شود، تاثیرات قابل  توجهی بر اقتصاد کشور خواهد داشت.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی توضیح داد: هوشمندسازی نظام مالیاتی به این معنا است که تمامی مؤدیان مالیاتی، بنگاه‌های اقتصادی و مصرف کنندگان، باید در سامانه هوشمند مالیاتی ورد پیدا کرده و به آن مسلط شوند.

رییس شورای گفت‌وگو با بیان اینکه زیرساخت‌های مربوط به هوشمند شدن نظام مالیاتی در سازمان امور مالیاتی ایجاد شده است، تصریح کرد: می‌توان گفت که ملزومات اجرایی شدن قانون پایانه‌های فروشگاهی فراهم شده است اما همان‌طور که گفتم سازمان امور مالیاتی یک طرف قضیه است. در سوی دیگر مؤدیان یعنی فروشگاه‌ها، شرکت‌ها و سایر مؤدیان قرار دارند و باید بتوانند خودشان را مجهز کنند.

وزیر اقتصاد و امور دارایی در ادامه افزود: پیش بینی ما این است که با برنامه‌ای که تدوین شده و با مشوق‌هایی که در نظر گرفته و اعمال خواهیم کرد قانون پایانه‌های فروشگاهی تا پایان سال اجرایی شود.

دژپسند خاطرنشان کرد: البته می توانستیم این کار را خیلی سریع‌تر به سرانجام برسانیم ولی شیوع ویروس منحوس کرونا مانع از برگزاری دوره‌های آموزشی به ویژه برای اصناف شد. این موضوع کار را مقداری به تعویق انداخت.

وزیر اقتصاد درباره نشست امروز خود با مدیران سازمان امور مالیاتی نیز اظهار داشت: ما در آستانه روز مالیات هستیم. شانزدهم تیرماه هر سال به نام روز مالیات نامگذاری شده است. به همین خاطر لازم بود جلسه‌ای با مدیران ارشد سازمان امور مالیاتی کشور داشته باشیم، تا هم این روز را به آنها تبریک بگوییم و هم به خاطر عملکرد خوب آنها در ۳ سال جنگ تحمیلی اقتصادی از آنها تشکر کنیم.

وی گفت: وقتی دشمن جنگی را علیه ما طراحی کرده، به منابع درآمدی نفتی ما آسیب رسانده و انتقال منابع را از خارج به داخل با مشکل مواجه کرده است، باید برای اداره دولت و تأمین مالی دولت به دنبال منابع جایگزین باشیم. به طور طبیعی و قبل از هر چیز سراغ درآمدهای مالیاتی می‌رویم. این درآمدها جزو درآمدهای تمیز دولت است. موضوعی است که هم در کوتاه مدت و هم در میان مدت و بلند مدت باید مورد توجه قرار بگیرد، ضرورت جایگزینی بودجه مبتنی بر مالیات به جای بودجه مبتنی بر نفت است که این مهم باید محقق شود.

تحقق ۱۰۸ درصدی درآمدهای مالیاتی در سال ۹۹

رییس شورای گفت‌وگو با درخشان توصیف کردن عملکرد سازمان امور مالیاتی در طول سه سال گذشته، افزود: در سال ۹۹، میزان تحقق درآمدهای مالیاتی ۱۰۸ درصد بود و ۸ درصد بیشتر از درآمدهای مالیاتی پیش‌بینی شده، مالیات اخذ کردیم.

وی تصریح کرد: رویکرد سازمان مالیاتی این است که به مالیات فقط به عنوان ابزار درآمد نگاه نمی‌کند بلکه مالیات را ابزاری برای عدالت اجتماعی، توسعه اقتصادی و عدالت منطقه‌ای نیز می‌داند.

وزیر اقتصاد به ارتباط با مؤدیان مالیاتی اشاره کرد و گفت: از سوی دیگر شعار سازمان مالیاتی در ارتباط با مودیان در طول سه سال گذشته، «وصول با رعایت اصول» بوده است؛ بنابراین، بدون اینکه تنشی ایجاد شود درآمدهای مالیاتی تحقق پیدا کرد.

رییس شورای گفت‌وگو درباره فشار به مودیان مالیاتی نیز اظهار داشت: سازمان امور مالیاتی به شدت در این زمینه مراقبت کرده است. مؤدیان منظم و خوش حساب و دارای شناسنامه نیز از طریق این افزایش درآمدهای مالیاتی، دچار آسیب نشدند.

دژپسند ضمن تأکید بر اینکه کسانی که از کرونا آسیب دیده بودند به طور کامل از فشار مالیاتی در امان بوده و سازمان مالیاتی بیشترین تسهیلات را برای آنها فراهم کرده است، عنوان داشت: سال جاری هم سال مهمی است؛ هم دولت تغییر می‌کند و هم اینکه ما می‌دانیم که درآمدهای نفتی متناسب با هدفگذاری محقق نشده است.  بنابراین، سازمان مالیاتی وظیفه مهمی بر عهده دارد و باید با یک کار فشرده و به تعبیر رئیس سازمان با یک سبک جهادی ورود پیدا کرده و به تحقق درآمدهای مالیاتی کمک کند.

برچسب‌ها سازمان امور مالیاتی کشور فرهاد دژپسند مالیات فرار مالیاتی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: سازمان امور مالیاتی کشور فرهاد دژپسند مالیات سازمان امور مالیاتی کشور فرهاد دژپسند مالیات فرار مالیاتی سازمان امور مالیاتی درآمدهای مالیاتی سازمان مالیاتی گفت وگو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۶۲۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

موعد پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه تعیین شد

نمایندگان مجلس شورای اسلامی موعد پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه را تعیین کردند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، نمایندگان مجلس شورای اسلامی در جلسه امروز_ یکشنبه ۹ اردیبهشت _صحن مجلس در جریان رسیدگی به گزارش کمیسیون اقتصادی درباره طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی (ایرادات شورای نگهبان) با اصلاح مواد ۱۶ الی ۱۸ این طرح به شرح زیر موافقت کردند:

«ماده ۱۶- یک ماده به‌عنوان ماده (۵۰) ذیل فصل اول باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم به‌شرح زیر الحاق می‌شود:

«ماده ۵۰- موعد پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه مطابق موعد ذکر شده در تبصره (۱) ماده (۱۶ مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان است.

تبصره ۱- سه سال پس از استقرار بستر اجرایی، سازمان موظف است امکان استعلام برخط میزان مالیات بر عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع بندهای (۱) و (۲) ماده (۴۶) این قانون را با لحاظ معافیت‌های موضوع ماده (۴۷) این قانون، حسب مورد برای دفاتر اسناد رسمی و فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران فراهم نماید.

پس از موعد فوق، کلیه اشخاص غیرتجاری مکلفند در صورتی که عایدی سرمایه حاصل از انتقال دارایی‌های موضوع این تبصره، مشمول مالیات باشد، مالیات مذکور را همزمان با انتقال، حسب مورد از طریق دفاتر اسناد رسمی و فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران، با رعایت مفاد تبصره (۴) ماده (۴۹) این قانون به‌صورت علیالحساب پرداخت نمایند. در محاسبه مالیات علی الحساب، عایدی حاصل از انتقال هر دارایی به صورت مجزا لحاظ می‌شود. در صورت عدم پرداخت مالیات موضوع این تبصره، اشخاص فوق مجاز به انتقال دارایی‌های مذکور نیستند.

تبصره ۲- سه سال پس از استقرار بستر اجرایی، سازمان ثبت اسناد و املاک کشور و فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران موظفند با همکاری سازمان، حساب یا حساب‌های امانی را به‌منظور فراهم کردن امکان پرداخت ثمن معامله و نیز وصول وجوه مرتبط با معامله از قبیل عوارض و مالیات متعلق از مبلغ واریزی به حساب مذکور به‌صورت سامانه‌ای و حسب مورد همزمان با ثبت سند یا تعویض شماره انتظامی (پلاک) ایجاد نمایند. استفاده از این حساب‌ها به‌منظور انجام معامله برای متعاملین الزامی نیست و منوط به درخواست متعاملین است.

تبصره ۳- آیین‏‌نامه اجرایی این ماده حداکثر ظرف یک سال پس از استقرار بستر اجرایی، توسط سازمان با همکاری فرماندهی انتظامی جمهوری اسلامی ایران و سازمان ثبت اسناد و املاک کشور تهیه می‏‌شود و به‌تصویب هیأت وزیران می‌رسد.

ماده ۱۷- یک ماده به‌عنوان ماده (۵۱) ذیل فصل اول باب سوم قانون مالیات‌های مستقیم به شرح زیر الحاق می‌شود:

«ماده ۵۱- «اقاله یا فسخ معاملات قطعی» دارایی‌های موضوع ماده (۴۶) این قانون، تا پایان اسفند سال بعد از انجام معامله و به طور کلی «ابطال معامله بر اساس آرای قطعی مراجع قضائی» به عنوان معامله جدید تلقی نخواهد شد و صورتحساب‌های الکترونیکی معامله مذکور باطل می‏‌شود. در موارد فوق سازمان موظف است پس از بررسی مجدد شرایط اعطای معافیت موضوع ماده (۴۷) این قانون، نسبت به محاسبه مجدد مالیات موضوع تبصره (۱) ماده (۱۶ مکرر) قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان اقدام نماید.

ماده ۱۸- حذف شد.»

کد خبر 748642

دیگر خبرها

  • ۵۷۰ هزار اخطار مالیاتی به مالکان خانه‌های خالی ارسال شده است
  • لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم سازوکار مشارکت مردم در بخش مولد را تسهیل خواهد کرد
  • مهلت ارائه اظهارنامه مالیات ارزش افزوده در لرستان تمدید شد
  • تمدید ارائه اظهار نامه مالیاتی در لرستان
  • ۱۰ هزار خانه خالی در پرند به سازمان امور مالیاتی معرفی شد
  • جدول درآمدهای نفتی و مالیاتی دولت در بودجه ۱۴۰۳ تصویب شد
  • میزان بهره مندی از تسهیلات تبصره ۱۰۰ سه برابر شد
  • موعد پرداخت مالیات بر عایدی سرمایه تعیین شد
  • سازمان مالیاتی موظف به ارسال درآمدهای اشخاص غیرتجاری به وزارت تعاون شد
  • سازمان امور مالیاتی موظف به ارسال درآمد اشخاص غیرتجاری شد