Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-04-29@20:25:13 GMT

جایگاه شامپانزه‌های باغ وحش ارم اصلاح شود

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۵۶۷۲۴

جایگاه شامپانزه‌های باغ وحش ارم اصلاح شود

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در خصوص وضعیت شامپانزه‌های باغ وحش ارم گفت: هیچ جای دنیا دیگر شامپانزه‌ها را به این شکل در قفس نگهداری نمی‌کنند و باید در فضاهای باز نگهداری شوند و انتظار داریم مجموعه ارم در آینده‌ای نزدیک وضعیت این شامپانزه‌ها را تعیین تکلیف کند.

به گزارش ایسنا سعید محمودی امروز در مراسم رونمایی رسمی از بچه فیل آسیایی باغ وحش ارم که با حضور سمیه رفیعی - رییس فراکسیون محیط زیست مجلس - و جمعی از مدیران بنیاد مستضعفان و شهرداری تهران در این باغ وحش برگزار شد، با بیان اینکه کشور ما از نظر تنوع زیستی کشور خاصی در دنیا است و حدود ۸  درصد از گونه‌های پستانداران دنیا در کشور ما وجود دارد، گفت: گونه‌هایی مانند گوزن زرد ایرانی و یوز ایرانی و گور از گونه‌های با ارزشی هستند که منحصر به مرزهای کشور ما هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی ادامه داد: اگرچه مشکلات عمده ای در محیط زیست کشور داریم اما خوشبختانه بعد از تاسیس محیط زیست در کشورمان تاکنون هیچ گونه‌ای را از دست نداده‌ایم و گونه‌های با ارزشمان را در زیستگاه‌هایی که به دلایل مختلف به‌شدت آسیب دیده‌اند، توانسته‌ایم حفظ کنیم و این موفقیت‌پها نباید نادیده گرفته شود.

مدیرکل حفاظت محیط زیست استان تهران در ادامه با اشاره به اینکه امروزه مسائل مربوط به باغ وحش‌ها در تمام دنیا به مسائل محیط زیست گره خورده است، گفت: باغ وحش‌ها در دنیا در حوزه آموزش و پژوهش جایگاه ویژه ای دارند و موضوعات مربوط به تنوع زیستی، بانک‌های ژن و قسمت‌های عمده ای از کار پژوهش در باغ وحش های بزرگ دنیا انجام می شود.

محمودی با بیان اینکه وقتی مسائل محیط زیست کشور را بررسی می‌کنیم، نقش باغ وحش‌ها خیلی پررنگ است، تصریح کرد: باغ های وحش صرفا یک مکان تفریحی نیست و به‌طور قطع نقش آن در مسائل مربوط به آموزش به فرزندان ما به عنوان تصمیم‌سازان آینده بسیار مهم است.

وی با اشاره به اینکه رسالت باغ وحش دوطرفه است، گفت: باغ وحش‌ها باید بتوانند آموزش و پژوهش را در کشور توسعه دهند و از طرفی جانورانی که در اختیار دارند را بتوانند به بهترین نحو نگهداری کنند.

محمودی با تاکید بر اینکه همواره در کنار مجموعه‌های باغ وحش بوده و تلاش کرده‌ایم تا اتفاقات خوبی در این مجموعه ها رخ دهد، تصریح کرد: نظارت بر باغ وحش‌ها از وظایف محیط زیست است و اگر اتفاقی در این مجموعه ها رخ دهد و تخلفی صورت گیرد بدون اغماض برخورد قانونی خواهیم کرد.

سمیه رفیعی - رییس فراکسیون محیط زیست مجلس - نیز در این مراسم با اشاره به اینکه وقتی یک ارزش و دارایی محیط زیستی و اکولوژیک را از دست دهیم دیگر به راحتی به دست نخواهد آمد، گفت: این موضوع مانند مسائل اقتصادی نیست که به‌سرعت جایگزین شود و زمانی که یک دارایی اکولوژیک را از دهیم تمام نسل‌های آینده نیز از آن سرمایه طبیعی محروم خواهند شد.

وی با بیان اینکه کشور ما از نظر دارایی های محیط زیستی کشوری غنی است، اظهارکرد: اما اینکه این دارایی را در مقام مسئول و تصمیم گیر چقدر بتوانیم درک کنیم و چقدر مردم را برای حفاظت از این سرمایه ها به مشارکت بطلبیم یک راهبرد مدیریتی و نگاه سیاستگذارانه است.

رییس فراکسیون محیط زیست مجلس در ادامه با تاکید بر اینکه موضوعی که امروز در حوزه کلی محیط زیست با آن مواجه هستیم، فروپاشی اخلاق است، تصریح کرد: گاهی شاهد این هستیم که با بی رحمی طرفداران محیط زیست را متعصب خطاب می‌کنند در حالی که اندیشه محیط زیست یعنی زندگی پایدار و مانایی پیشرفت.

رفیعی ادامه داد: فروپاشی اخلاق یعنی اینکه شاهد هستیم مجموعه‌ای با نگاه صد در صد سرمایه داری به حیوانات خود آسیب می زند و به دوستداران محیط زیست و حقوق حیوانات نیز فحاشی می‌کند البته کمبود نظارت و عدم اقتدار مدیریت محیط زیست نیز از مشکلات عمده این حوزه است.

به گزارش روابط عمومی حفاظت محیط زیست استان تهران، وی با اشاره به اینکه در خصوص وضعیت باغ وحش ارم و اتفاقاتی که در این مجموعه رخ داده جلسات کارشناسی با حضور متخصصان این حوزه برگزار شده است، گفت: خوشبختانه دغدغه این مجموعه علمی و تحقیقاتی است و انتظار داریم وضعیت این باغ وحش به استانداردهای روز دنیا ارتقا یابد و فضایی مناسب نگهداری حیوانات وحشی ایجاد شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: اداره کل محیط زیست استان تهران مایسا فیل های باغ وحش ارم حیات وحش شامپانزه محیط زیست شامپانزه ها باغ وحش ارم باغ وحش ها کشور ما

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۶۷۲۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان

به گزارش خبرگزاری صدا و سیمای استان همدان؛ فرمانده حفاظت محیط زیست استان همدان گفت: قاچاقچیان که از کنگاور استان کرمانشاه در حال حمل پرنده‌ها بودند، شناسایی و بامداد هفتم اردیبهشت در گلوگاه انتظامی شهید زارعی همدان دستگیر شدند.

رضا دانش پژوه با اشاره به اینکه در این زمینه ۷ نفر بازداشت و به مراجع قضایی تحویل داده شدند، افزود: جوجه چکاوک‌ها ۴۶۳ قطعه بودند که هم اکنون در اداره کل محیط زیست نگهداری و تغذیه می‌شوند.

او همچنین گفت: چکاوک‌ها نقش موثری در چرخه محیط زیست دارند و از آفت کش‌های طبیعی به شمار می‌روند.

 مدیر نظارت بر امور حیات وحش استان همدان هم گفت: حذف یکباره این شمار پرنده ممکن است به انقراض منطقه‌ای چکاوک‌ها منجر شود.

عیرضا محمدی افزود: این جوجه چکاوک‌ها یک تا دو هفته باید توسط محیط بانان تغذیه شوند و سپس به طبیعت باز گردند.

دیگر خبرها

  • یک بزمجه بیابانی در زیستگاه‌ طبیعی نیک‌شهر رهاسازی شد
  • مشاهدۀ پلنگ ایرانی در لرستان
  • ۸۰ درصد تالاب کجی نمکزار نهبندان آبگیری شد
  • خلیج فارس اصلی‌ترین نماد تمامیت ارضی کشور است
  • رده‌بندی مناطق حفاظتی محیط‌زیست 
  • جایزه ملی محیط زیست برای دانشجوی دانشگاه صنعتی بهبهان
  • برگزاری جشنواره زمین پاک در آستارا
  • مشارکت اجتماعی در حفظ محیط زیست
  • کشف و ضبط ۴۶۳ جوجه چکاوک قاچاق در همدان
  • سلامت و محیط زیست؛ دستمایه تبلیغات میلیاردی