Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «الف»
2024-05-02@16:54:46 GMT

برگزیدگان جایزه قلم زرین معرفی شدند

تاریخ انتشار: ۱۵ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۵۷۴۹۹

برگزیدگان جایزه قلم زرین معرفی شدند

به گزارش همشهری آنلاین، دبیرخانه این جایزه برگزیدگان این دوره را به این شرح معرفی کرد:

دو اثر به صورت اشتراکی برگزیده بخش شعر بزرگسال شدند:

«النگوهای دختر نمرود» سروده سعیده هاشمی،  دالاهو

 
«سلول آزادی» از  هادی خورشاهیان،  شهرستان ادب

در بخش داستان بزرگسال هم دو اثر به صورت اشتراکی برگزیده شدند:

 
«بی نام پدر» از سیدمیثم موسویان، کتاب جمکران

«برشکن» نوشته حمید علیدوستی شهرکی، سوره مهر

در بخش داستان کودک و نوجوان نیز دو اثر به صورت اشتراکی برگزیده شدند:

«یولبارس و شهر زیرزمینی» نوشته عبدالرحمان اونق، پیدایش

«راز دانه کوچولو»  از راضیه خادم الحسینی، دفتر نشر فرهنگ اسلامی، کتاب سحر

در بخش شعر کودک و نوجوان «ماهی رود توام» سروده محمود پوروهاب، گویا به عنوان برگزیده معرفی شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در بخش نقد و پژوهش هم کتاب «غربالی در دست» نوشته سیدمهدی طباطبائی، سنایی به عنوان شایسته تقدیر انتخاب شد.

سهیلا عبدالحسینی دبیری نوزدهمین دوره جایزه «قلم زرین» را برعهده داشت.

در بخش پژوهش و نقد ادبی احمد شاکری، انسیه خزعلی و  محمود بشیری  داوری آثار را برعهده داشتند.

 راضیه تجار، مریم مقانی و کامران‌ پارسی‌نژاد داوران بخش داستان بزرگسال بودند.

داوری بخش داستان کودک و نوجوان هم بر عهده مهدی مرادحاصل، محمدرضا اصلانی و احمد عربلو بود.

در بخش شعر بزرگسال نیز عباسعلی براتی‌پور، محمود اکرامی‌فر و میلاد عرفان‌پور آثار را داوری کردند.

داوران بخش شعر کودک و نوجوان هم سیداحمد میرزاده، بابک نیک‌طلب و  حمید هنرجو بودند.

همچنین در بیانیه دبیر نوزدهمین جشنواره «قلم زرین» که در مراسم پایانی این جایزه همزمان با روز قلم (۱۴ تیر) در کتابخانه پارک شهر برگزار شد، آمده است:

«ن والقلم و ما یسطرون

با امید و استعانت از پروردگار متعال، نوزدهمین دوره جشنواره قلم زرین را در شرایطی به پایان می‌بریم که جامعه همچنان با مشکل درگیری با بیماری دست و پنجه نرم می‌کند. با این حال خدا را شاکریم که با وجود بروز دشواری‌ها و تحمیل رنج‌ها، جامعه ادبی همچنان به آفرینش خود ادامه می‌دهد.

جشنواره قلم زرین، که این بار نیز سکاندار عرصه چینشی دیگر بود محملی است برای پرواز ذهنی هنرمندان صاحب ذوق و متعهد.

در این جشنواره با اهتمام کارشناسان خبره در عرصه شعر و داستان و نقد، استعدادهای ناب و اندیشه‌های والا که در واقع امیدهای ادبیات ایران اسلامی هستند، شناسایی و به جامعه معرفی می‌شوند.

انجمن قلم افتخار دارد میزبان قلم‌هایی باشد که به منظور تولید آثار فاخر و اثرگذار به حرکت درآمده‌اند، چرا که هنر محمل مناسبی برای انباشتن بار فرهنگی و ادبی و انتقال آن به نسل‌های آینده است.

در این راستا، بجاست چکیده‌ای از نتیجه کلی داوری کارشناسان ارائه شود.

در بخش داستان بزرگسال آثار از جنبه ساختاری و استحکام نظام درونی نشانی از رشد و قوام‌یافتگی داشت.

و از نظر محتوایی دارای بن‌مایه‌ها و مضامین اخلاقی و ارزشی بود. توجه به بومی‌گرایی و زندگی مردم عادی از دیگر نکات این آثار بود. همچنین ترسیم واقعیت‌های رژیم پهلوی در بخشی از آثار به چشم می‌خورد.

در بخش شعر بزرگسال، آثار ارزشمندی به دفتر دبیرخانه جشنواره رسید که هم در قالب شعر کهن بود و هم شعر آزاد سروده شده بود که در هر دو قالب آثار ارزشمند و قابل توجهی وجود داشت.

در بخش داستان کودک و نوجوان، نظر کارشناسان بر رشد نسبی در محتوای آثار بود ولی مشکل عمده اغلب آثار این رده سنی را می‌توان به نگارگری و تصویرسازی‌های روی جلد و یا متن کتاب‌ها نسبت داد.

این تصاویر اغلب دارای اشکالاتی در نارسایی مفهوم و یا طرح‌هایی عاری از مولفه‌های هنری و ارزش‌مدار بود.

در بخش شعر کودک و نوجوان سال به سال از توجه ناشران به شعر نوجوان کاسته شده و رویکرد افراطی به نشر کتاب‌های کارتونی فاقد محتوای ارزشمند برای خردسالان بیشتر می‌شود.

در بخش نقد و پژوهش ادبی، متاسفانه رشد چشمگیری در کیفیت یا کمیت آثار به چشم نمی‌خورد. نداشتن جایگاه هویتی و ریشه‌ای در نقد و پژوهش و جدایی میان آفرینش ادبی و مقوله نقد آثار ادبی، موجب خسارات قابل ملاحظه در درازمدت به ادبیات خواهد بود.

در پایان، از کلام مقام معظم رهبری بهره می‌گیریم که فرمودند: هنر مناسب‌ترین زبان برای بیان اندیشه و انتقال فرهنگ‌هاست. فرهنگ ایران اسلامی و دوران عطف آن، حقایق جاودانی دارد که دیدن زوایای آشکار و پنهان آن چشم دل می‌خواهد و تشخیص حقیقت آن، چشم بصیرت.

هنر داستان‌نویسی، زیباترین مظروف برای ظرف هنر و یکی از ابزارهای مناسب و تاثیرگذار در عرصه فرهنگی هنری است.»

منبع: الف

کلیدواژه: کودک و نوجوان بخش داستان بخش شعر قلم زرین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.alef.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «الف» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۷۴۹۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب

به گزارش خبرگزاری مهر، عاطفه زارعی عصر چهارشنبه در اختتامیه جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان «دوست من کتاب» ضمن تبریک روز بزرگداشت مقام معلم اظهار کرد: همدان پایتخت تاریخ و تمدن ایران است و هر کجا خبری از تمدن، پیشرفت و توسعه به گوش می‌رسد سرنخ‌هایی از کتاب و کتابت به خوبی مشهود است.

وی در ادامه با تاکید بر اینکه دومین اختتامیه جشنواره ملی شعر و داستان کودک و نوجوان با حمایت‌های نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور، محافل ادبی در کشور و استان‌ها شکل گرفته است افزود: هدف این جشنواره شناسایی استعدادها و پرورش اندیشه‌ها در راستای غنی‌سازی و ترویج فرهنگ و ادبیات ایران است‌.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با اشاره به اینکه همچنین هدف از این جشنواره شناخت واقع‌بینانه از ادبیات کودکان و نوجوانان و تلاش مستمر برای پی بردن به ظرفیت‌ها و قابلیت‌های بالقوه آنهاست خاطرنشان کرد: حمایت، هدایت و راهبری بالیدن به نسل نوجوانی است که اندیشه ورز جستجو کند، بخواند، بپرسد، بنویسد و روی پای فرهنگ کشور خود بایستد.

وی تصریح کرد: با توجه به رسالت و مأموریت نهاد کتابخانه‌های عمومی کشور مبنی بر ترویج فرهنگ مطالعه و کتابخوانی؛ راه اندازی محفل‌های ادبی و از دل این محفل «جشنواره ملی شعر و داستان دوست من کتاب» متولد شد.

زارعی با بیان اینکه آئین «اختتامیه نخستین دوره جشنواره دوست من کتاب» تیرماه ۱۴۰۰ برگزار شد و امروز ۱۲ اردیبهشت ۱۴۰۳ شاهد برگزاری دومین دوره اختتامیه هستیم ادامه داد: امروز گرد هم آمده‌ایم تا شعر و داستان‌های ارسالی درباره کتاب و اهمیت آن را تأکید کنیم.

وی با اشاره به اینکه در کنار محفل ادبی، محفل قرآنی نیز در کتابخانه‌های عمومی شکل گرفت خاطرنشان کرد: به همین دلیل بخش ویژه دومین دوره جشنواره با محوریت قرآن و عترت پیامبر اسلام (ص) تعریف شد.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان با بیان اینکه در مرحله اول جشنواره دوست من کتاب ۱۹ استان مشارکت داشتند و در مرحله دوم ۳۱ استان مشارکت کردند گفت: نقطه قوت این جشنواره حضور چهره‌های برجسته ادبی به عنوان داوران این جشنواره است که از تک تک آنها باید قدردانی کنیم.

زارعی در ادامه اضافه کرد: در این جشنواره ۸۵۰ اثر از ۳۱ استان ارسال و مورد داوری قرار گرفته است.

مدیرکل کتابخانه‌های عمومی استان همدان خاطرنشان کرد: این جشنواره در دو بخش شعر و داستان ۳۷ برگزیده دارد و در مجموع از ۴۲ نفر تقدیر می‌شود.

وی در پایان متذکر شد: امیدوارم با شناخت عمیق و واقع‌بینانه از کودک و نوجوان و با اشتراک دانش شخصی شاهد رشد، شکوفایی و مانایی ادبیات کودکان و نوجوان باشیم.

کد خبر 6094663

دیگر خبرها

  • مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب
  • جشنواره طنز و رسانه برگزیدگانش را شناخت
  • راهیابی نوجوان سمنانی به جمع استعدادهای نویسندگی کشور
  • کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • برگزاری کارگاه‌های آموزشی شعر و داستان کودک و نوجوان در همدان
  • اختتامیه دومین جشنواره ملی «دوست من کتاب» در همدان
  • معرفی برگزیدگان هشتمین جشنواره ملی طنز و رسانه
  • چگونه نوجوانان امروز را به خواندن کتاب‌های ایرانی علاقه‌مند کنیم؟/ ادبیات نوجوان در سایه غلبه ترجمه
  • تجلیل از برگزیدگان جشنواره نوجوان سالم در کرمان
  • نوجوان سمنانی به بخش داستانِ باشگاه ادبی «قاف» راه یافت