Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش اقتصادآنلاین؛ صندوق‌های طلا از سال ۱۳۹۶ در بازار سرمایه ایجاد شدند و در حال حاضر، پنج صندوق طلا شامل صندوق طلای لوتوس، مفید، زرافشان، کیان و کهربا در حال فعالیت هستند.

در صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا، سرمایه افراد در اوراق مبتنی بر سکه طلا سرمایه‌‌گذاری می‌‌شود. درصد عمده سرمایه‌‌گذاری این صندوق‌‌ها در گواهی سکه طلا بوده و از آنجایی که قیمت‌گذاری طلا به دو پارامتر نرخ دلار و اونس جهانی وابستگی دارد، سود صندوق‌های طلا نیز به این دو عامل بستگی دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا، این امکان را به اشخاص می‌‌دهد که بدون خرید فیزیکی سکه، در طلا سرمایه‌گذاری کنند. این سرمایه ‌گذاری به‌صورت غیرمستقیم و از طریق سبدگردان انجام می‌‌شود تا از برخی نوسانات ناگهانی جلوگیری کند.

بسیاری از کارشناسان و فعالان بورس کالا، سرمایه‌گذاری در صندوق‌های طلا را راهکار بهتری نسبت به نگهداری طلا و سکه به صورت فیزیکی می‌دانند. زیرا خرید و نگهداری طلا، سکه و... ریسک‌هایی مانند سرقت، بالاتر بودن هزینه معاملات در برخی از موارد و... را دارد. این در حالی است که صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا، چنین ریسک‌هایی را پوشش می‌دهند و کارمزد معاملات کمتری دارند. البته باید توجه داشت که با کاهش قیمت طلا، ریسک سرمایه‌گذاری در صندوق‌های طلا نیز افزایش می‌یابد، اما به دلیل اینکه بانک مرکزی ضمانت این صندوق‌ها را برعهده دارد، برخی از ریسک‌های دیگر را کاهش می‌دهد.

معاملات قراردادهای آتی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق طلا

معاملات قراردادهای آتی واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق پشتوانه طلای لوتوس تحویل مردادماه سال، از روز شنبه، ۱۲ تیرماه راه‌اندازی شد و تا تاریخ ۲۰ مردادماه قابل معامله خواهد بود. به این ترتیب طلا، به صورت واحدهای صندوق طلا بر روی تابلوی معاملات می‌رود.

دارایی پایه این قراردادها، واحدهای سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری پشتوانه طلای لوتوس (طلا) اعلام شده و همچنین اندازه هر قرارداد نیز ۱۰۰۰ واحد سرمایه‌گذاری صندوق سرمایه‌گذاری طلا در نظر گرفته شده است. حد نوسان قیمت روزانه این قراردادها، حداکثر مثبت و منفی ۵درصد با توجه به قیمت تسویه روزانه روز قبل و حداکثر حجم هر سفارش، ۲۵ قرارداد خواهد بود.

محمدعلی دهقان دهنوی، رییس سازمان بورس و اوراق بهادار در مراسم افتتاح معاملات آتی واحدهای صندوق سرمایه‌گذاری طلا در بورس کالا گفت: ابزار مشتقه قرارداد آتی روی صندوق‌های طلا راه‌اندازی شد که گامی رو به جلو در بازار سرمایه محسوب می‌شود. صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا زمینه سرمایه‌گذاری امن، راحت و شفاف در زمینه طلا را برای مردم فراهم می‌کنند. بازار سهام به عنوان یکی از چهار بازار کلاسیک دارایی شناخته می‌شود. از سه بازار دیگر شامل طلا، ارز و مسکن حداقل دو بازار لازم است که معاملاتشان به شکل نظام‌مند و استاندارد در بورس و بازار سرمایه ایجاد شود و در زمینه طلا با راه‌اندازی صندوق‌های طلا و سایر ابزارهایی که در حوزه طلایی ایجاد شده، این اتفاق رخ داده و سبب شده حتی سرمایه‌های خرد نیز وارد این بازار شود.

شایان گرجی، معامله‌گر کالا درخصوص معاملات آتی واحدهای صندوق طلا گفت: صندوق‌های سرمایه‌گذاری طلا، صندوق‌هایی هستند که بر دارایی‌های برپایه طلا (طلای آب شده، سکه، طلا و...)، سرمایه‌گذاری می‌کنند. معاملات آتی نیز براساس NAV صندوق، در بازار مشتقه بورس کالا صورت می‌گیرد و معاملات آتی و سپرده، بر یکدیگر اثرگذار هستند. به این معنا که اگر قیمت صندوق‌ها بالا رود، معاملات آتی نیز بالا می‌رود و اگر مشتریان، قیمت طلا در آینده را تا حدودی پیش‌بینی و اقدام به خرید کنند، معاملات صندوق نیز افزایش می‌یابد.

وی افزود: تنها چند روز از شروع معاملات آتی گذشته است و حجم معاملات، در حال حاضر بالا نیست. شاید عدم آشنایی کامل بسیاری از مشتریان با نحوه فعالیت صندوق‌ها را بتوان یکی از دلایل این موضوع دانست.

گرجی تصریح کرد: از سوی دیگر، سکه با معاملات جهانی و دلار، ارتباط مستقیم دارد و برخی از اشخاص با نحوه قیمت‌گذاری هر یک از واحدهای این صندوق‌ها آشنایی ندارند. همچنین باید این نکته را درنظر داشت که به صورت کلی، بازارهای آتی مدتی است که حجم معاملات بالایی ندارند و به نظر من دلیل این امر، برخی از نوسانات سنگین در صف‌های خرید و فروش بوده است.

پربیننده ترین سنگین ترین صف های خرید و فروش / عقب نشینی هپکو از صدر فروش سهامداران آینده بورس تهران(بخش دوم) / چرا بازار صعودی خواهد بود؟ جزییات توزیع مرحله دوم سود سهام عدالت پرداخت باقیمانده سود سهام عدالت نمای پایانی بورس امروز (۱۵تیر۱۴۰۰) / شاخص کل با رشد ۲۶هزار واحدی همراه شد

منبع: اقتصاد آنلاین

کلیدواژه: صندوق سرمایه گذاری طلا صندوق های سرمایه گذاری طلا سرمایه گذاری صندوق واحدهای سرمایه صندوق های طلا معاملات آتی آتی واحدهای صندوق طلا صندوق ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.eghtesadonline.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «اقتصاد آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۵۸۴۹۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

قانون جدید مالیات؛ زمینه ساز کتمان معاملات

تین نیوز

کارشناسان اقتصادی بر این باورند که طرح مالیات بر عایدی سرمایه که با هدف مقابله با سوداگری نه تنها مانع از سوداگری نمی شود؛ بلکه زمینه کتمان معاملات را فراهم می کنند؛ به نحوی که این طرح، بیشتر برخورد با معلول به جای علت است.

به گزارش تین نیوز به نقل از اقتصادآنلاین، نمایندگان مجلس در جلسه علنی چهارم اردیبهشت ماه امسال، در جریان بررسی ایرادت شورای نگهبان به طرح مالیات بر سوداگری و سفته بازی ماده ۱۲ این طرح را اصلاح کردند.

نمایندگان در جلسه علنی این روز، انتقال املاک، خودرو، طلا و ارز برای اشخاص غیرتجاری را مشمول مالیات بر عایدی سرمایه دانستند. در بخشی از اصلاحات انجام شده این طرح، آمده است: «عایدی سرمایه حاصل از انتقال اوراق بهادار یا کالای مورد معامله در بهابازار (بورس)ها و بازارهای خارج از بهابازار (بورس) از قبیل صندوق های کالایی، صندوق های املاک و مستغلات و گواهی سپرده سکه طلا، مشمول مالیات موضوع این فصل نمی باشد.»

به نظر می رسد هدف قانون گذار از اعمال سیاست های تنبیهی مالیاتی برای سرمایه مردم، هدایت آنها به سمت خرید اوراق بهادار باشد. اما چرا مردم کمتر تمایل دارند که پول خود را به چنین اسنادی تبدیل کنند تا از دارایی هایشان در بخش های مولد کشور استفاده شود؟ چه نیازی به اعمال سیاست های سختگیرانه و تنبیهی وجود دارد؟ آیا اساسا دریافت مالیات بر عایدی سرمایه با توجه به شرایط تورمی کشور اقدام درستی است و آیا تدوین چنین قانونی سوداگری را کاهش می دهد؟

خرید طلا و ارز برای مقابله با تورم

هادی حق شناس کارشناس اقتصادی در این رابطه به اقتصاد آنلاین می گوید: واقعیت مطلب این است که در این گونه قوانین به جای برخورد با علت، با معلول برخورد می شود. سئوال اساسی این است که چرا مردم به سراغ خرید طلا یا ارز می روند آیا غیر از این است که طلا و ارز؛ پناهگاه پول محسوب می شود، از این منظر که ارزش پول کم نشود.

حق شناس ادامه می دهد: مردم برای نگه داشت طلا و ارز، دچار مشکل هستند. آنها طلا و ارز می خرند وبعد آن را در صندوق امانات بانک می گذارند. در یکی دو سال گذشته وقتی یکی از صندوق های امانات دزدیده شد، ارزش طلا و دلار آن معادل یک ماه یارانه کشور در همان مقطع زمانی بود.

وی بیان می کند: به عبارت ساده تر مردم پولشان را تبدیل به دلار و طلا می کنند، برای اینکه در تورم ها آسیب نبینند، لذا مردم به دنبال پناهگاه هستند.

حق شناس درباره دلایل جستجوی پناهگاه توسط مردم توضیح می دهد: اقتصاد ایران یک اقتصاد تورمی است. در چنین شرایطی مردم به دنبال حداکثر سود هستند. اگر تورم ما زیر پنج درصد بود، مردم انگیزه ای برای خرید طلا و دلار نداشتند.

این کارشناس اقتصادی تاکید کرد: به جای اینکه قانون گذار کسانی که طلا و دلار می خرند را با مالیات تنبیه کند، باید به دنبال این باشند که سیاست هایی را اتخاذ کنند که تورم کم شود.

وی درباره عدم تمایل مردم به خرید اوراق بهادار می گوید: مردم وقتی می بینند قیمت دلار بیش از 30 درصد رشد کرده است و این نرخ بیش از نرخ سود بانکی و اوراق بهادار است، چون آنها به دنبال حداکثر بازدهی هستند، به سمت خرید طلا و دلار می روند. اگر نرخ اسناد خزانه 50 تا 60 درصد شود، قطعا بخشی از پول ها از سمت دلار و طلا به سمت اسناد خزانه می رود.

حق شناس توضیح می دهد: در دو تا سه سال گذشته نرخ سود اوراق کمتر از نرخ بازدهی سکه و دلار بوده است. بنابراین اگر دولت نرخ اوراق را اصلاح کند، مردم خود به خود به سمت خرید این اوراق می روند اما در حال حاضر به جای اینکه با معلول برخورد کنند، با علت برخورد می شود.

مالیات ورود و خروج به بازار را کاهش می دهد

آلبرت بغزیان استاد دانشگاه تهران درباره طرح مجلس برای اخذ مالیات از ملک، طلا و ارز افراد غیر تجاری بیان می کند: نمی دانم چه استدلالی پشت این طرح است و منتظریم که نظرات طراحان را بشنویم. در این طرح بحث مالیات بر عایدی سرمایه مطرح است اما اینکه چگونه حساب شود و تورمی که به یک مجموعه کالایی خورده است را آیا باید مردم بپردازند یا نه، مشخص نیست.

وی تاکید می کند: مالیات قیمت ها را بالا می برد. ضمن آنکه می تواند تعدد یا رقم موجود در بازار را کاهش دهد، یعنی تعداد ورود و خروج به بازار را کاهش می دهد. ولی مسلما نارضایتی هایی درباره نحوه محاسبه و مشمولیت چه عددی در مالیات، ایجاد خواهد شد.

بغزیان می گوید: این نوعی مالیات از تورم است. می گویند که تاثیر تورم را هم حساب می کنند، اما حتی اگر این گونه باشد، اینکه در عمل چه اتفاقی رخ می دهد، مهم است. محاسبات می تواند خیلی سلیقه ای باشد و باعث نارضایتی اقشار مختلف شود و اجحاف ایجاد کند.

وی درباره تبعات اجرای چنین قانونی توضیح می دهد: شاید روی آوردن به کتمان اطلاعات معاملاتی یکی از تبعات چنین طرحی باشد. یا معاملات با پول ملی انجام نشود. باید دید خود طرح به چه صورت است.

این استاد دانشگاه تهران بیان می کند: اگر سیاست های بازدارنده وجود نداشته باشد، حالت سوداگری متوقف نمی شود اما باید عدالت مالیاتی برقرار شود. باید بدانیم از چه مبلغی از کدام سمت مالیات گرفته می شود. احتمالا رویه درست اعمال نخواهد شد زیرا نه تجربه ای در این رابطه داشته ایم و نه حالت سیستمی با اطلاعات کامل در کشور وجود دارد.

وی ادامه می دهد: بنابراین در چنین شرایطی تصمیم گیری وابسته به نظر کارشناس مالیاتی می شود و در این بین، فرد می تواند میان افراد مختلف تفاوت هایی قائل شوند.

بغزیان در ارتباط با وجود تجربه مشابه در دنیا می گوید: در دنیا به خاطر اینکه تورم مثل ایران ندارند و افزایش قیمت ها ناشی از رشد تورم نیست، حالت سوداگری در آنجا یک حدی دارد و افراد نمی توانند از یک میزانی بیشتر سود ببرند.

وی اضافه می کند: معمولا کالاهای دست اول معامله می شود و معاملات حاصل دست به دست شدن نیست. تجربه پرداخت مالیات بر عادی سرمایه و بازدهی در کشورهای دیگر وجود دارد ولی مسلما باید مهار قیمت ها رخ بدهد که بتواند این سیاست عملکرد خوبی داشته باشد.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • سرمایه‌گذاری چین در معادن افغانستان
  • راه‌اندازی مرکز نوآوری ملی و تخصصی حوزه فناوری‌های شناختی در شمال کشور
  • پیگیری برای پرداخت غرامت به خسارت دیدگان بخش مسکونی سیل در استان
  • رشد ۶۵۲ واحدی در پایان معاملات
  • رشد اندک بورس؛ ارزش بازار به ۷۹ همت رسید
  • آغاز طرح تحویل دفترچه‌های اقامت طرح سپرده گذاری و ساماندهی سرمایه‌های خرد اتباع خارجی در خراسان جنوبی
  • سیگنال رایگان ارز دیجیتال فیوچرز یا سیگنال فارکس؟
  • نقش کلیدی صندوق‌های سرمایه گذاری بازار سرمایه در جمع‌آوری نقدینگی‌های بلاتکلیف
  • قانون جدید مالیات؛ زمینه ساز کتمان معاملات
  • قرارداد بانک مسکن و صندوق توسعه ملی روی کاغذ ماند