Web Analytics Made Easy - Statcounter

هژیر کیانی درباره آخرین اقدامات مسئولان مربوطه برای مهار نارسایی‌های محیط زیستی استان خوزستان گفت: سد کرخه تبخیر می‌شود، اما آب آن رها نمی‌شود تا هورالعظیم به آب برسد! سازمان آب و برق هم به این مسئله بی‌توجه است این مقوله سو مدیریت را نشان می‌دهد.

به گزارش برنا؛ انگار مشکل آب در استان خوزستان تمامی ندارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

مردم این خطه در تمامی دوره‌ها با مشکلات ناشی از آب، برق، فاضلاب و ... مواجه هستند، اما هنوز عزمی برای مهار مشکلات آن از سوی مسئولان امر اندیشیده نشده است.

برنامه‌ای برای حفظ محیط زیست خوزستان وجود ندارد

هژیر کیانی، کارشناس و صاحب نظر حوزه محیط زیست درباره آخرین وضعیت خوزستان از لحاظ مشکل آب شرب به خبرنگار برنا گفت: وضعیت محیط زیستی این خطه از لحاظ دسترسی به آب مشکلات متعدد و بی‌سابقه ای مواجه است.

 او درباره وضعیت تالاب‌ها در آن خطه افزود: تالاب هورالعظیم رسانه‌ای شده است اما اغلب تالاب‌ها با مشکلات متعدد همراه هستند. برای مثال در شمال خوزستان تالاب میانگران و تالاب بندون خشکانده شده‌اند. امیدواریم تا آخر سال تالاب میانگران هم بتواند در این شرایط دوام بیاورد.

این صاحب نظر حوزه محیط زیست ادامه داد: این شرایط محصول بی‌برنامه‌گی و سوءمدیریت در دستگاه‌های مسئول است. در عمل برنامه‌ای برای حفظ محیط زیست خوزستان وجود ندارد. بروز مشکلات به یک یا دو عامل مربوط نمی‌شود بلکه عوامل متعدد باعث بروز این نارسایی شده است.

مردم منطقه دهدز بعد از 17 سال آب جیره بندی مصرف می‌کنند

کیانی تاکید کرد: مشکلات ناشی از رودخانه‌ها در بالادست، انتقال آب و سدسازی‌ها باعث شده تا تالاب‌ها از بین برود. برای مثال در شمال خوزستان منطقه دهدز به رغم ساخت‌وسازهای فراوان هنوز آب شرب در اختیار مردم قرار نگرفته است. البته در 17سال اخیر 30 هزار نفر در این خطه آب جیره‌بندی مصرف می‌کنند.

در حوزه کارون مردم به شدت تشنه هستند/ برق تولید نمی‌شود

او تصریح کرد: این افراد هر 4 روز یکبار آب جیره بندی مصرف می‌کنند.  در حالی که دو سد بزرگ این خطه را محاصره کرده و آب هم تبخیر می‌شود. در پایین دست هورالعظیم آب ندارد و در حوزه کارون مردم به شدت تشنه هستند و در عمل شاهد تداوم این برنامه‌ریزی‌ها هستیم.

به گفته کیانی به رغم سد زنی‌ها برق هم تولید نمی‌شود. هم‌اکنون در ابتدای تابستان شاهد عدم تولید برق هستیم. با این تفاسیر به رغم صرف سرمایه‌های کلان کشور هیچ خروجی مشاهده نمی‌شود.

نمی‌توان ادعا کرد که مردم در این خطه آب کولر مصرف می‌کنند

این کارشناس و صاحب‌نظر حوزه محیط زیست درباره آخرین وضعیت آب شرب در این خطه افزود: اینکه برخی از رسانه‌ها مصرف آب کولر را در این خطه منتشر کرده‌اند نیاز به مستندات دارد، نمی‌توان به این امر اذعان داشت که همه مردم از آب کولر استفاده می کنند.  مردم در اهواز به آب لوله کشی دسترسی دارند.

مردم  در دشت آزادگان آب خریداری می‌کنند

او درباره وضعیت آب شرب تاکید کرد: آب موجود قابل شرب نیست و مردم  در دشت آزادگان آب تصفیه خریداری می‌کنند یا باید با صرف هزینه‌های گزاف دستگاه‌های تصفیه آب تهیه کنند.

 کیانی با بیان اینکه در هویزه مردم برای آب شرب را خریداری می‌کنند، ادامه داد: آب‌های لوله کشی برای  مصارف بهداشتی استفاده می‌شود.

سند امنیت آب استان خوزستان  تنظیم نشده است

او درباره آخرین اقدامات مسئولان مربوطه برای مهار نارسایی‌های محیط زیستی گفت: سال‌هاست که سند امنیت آب استان خوزستان تنظیم نشده و سازمان آب و برق حاضر به این اقدام نیست.

او افزود: سد کارون 3 ساخته شد و بیش از 10 هزار نفر را بدون سرپناه و شغل آواره شدند. 17 سال است که آب شرب در اختیار آنها قرار داده نمی‌شود. هم اکنون از سطح دریاچه کارون 3 به اندازه نیاز آب شرب از دریاچه تبخیر می‌شود.

 کیانی ادامه داد: این 110 روستا باقی مانده نزدیک کارون و دورترین روستا 200 متر با دریاچه کارون3 فاصله دارد. هرچند هنوز این توانایی وجود ندارد تا یک خط آبی در اختیار مردم قرار دهند.

آب کرخه تبخیر می‌شود اما به سمت هورالعظیم رها نمی‌شود!

این کارشناس محیط زیست گفت: آب سد کرخه تبخیر می‌شود، اما آب آن رها نمی‌شود تا هورالعظیم به آب برسد! سازمان آب و برق هم به این مسئله بی‌توجه است این مقوله سو مدیریت را نشان می‌دهد. 

//انتهای پیام: 4

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: استان خوزستان مشکلات محیط زیست محیط زیست برنا مشکلات تالاب تالاب برق برق استان خوزستان استان خوزستان زهرا سلیمانی سند ادمین استان خوزستان درباره آخرین مصرف می کنند آب جیره بندی تبخیر می شود رها نمی شود محیط زیست آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۱۵۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

یک پیش بینی ترسناک از هوای تابستان امسال!

تین نیوز

برای تابستان امسال رکوردشکنی گرما و رطوبت استوایی پیش بینی شده است.

به گزارش تین نیوز به نقل از خبرآنلاین، برای تابستان امسال رکوردشکنی گرما و رطوبت استوایی پیش بینی شده است. کمربند گرمسیری برای گرمای بی سابقه تابستان امسال آماده می شود و شرایط برای رکوردهای جدید در دما و رطوبت فراهم شده است.

ایسنا در گزارشی به نقل از ارث نوشت: این پیش بینی، بر اساس نتایج تحقیقات جدید دانشگاه کالیفرنیا، برکلی، بر تأثیر فزاینده تغییرات آب وهوایی همراه با ال نینوی شدید تأکید می کند.

چرا رطوبت گرما را خطرناک می کند؟

بدن ما برای خنک ماندن به شدت به تعریق متکی است. هنگامی که عرق از پوست ما تبخیر می شود، گرما را با خود می برد و دمای داخلی بدن ما را کاهش می دهد، با این حال، در رطوبت بالا، هوا به شدت مملو از بخار آب است. این امر تبخیر عرق ما را بسیار سخت تر می کند و اثر خنک کنندگی آن را کاهش می دهد.

رطوبت بالا مانع از عملکرد مؤثر فرآیند تنظیم دمای طبیعی ما می شود و خنک ماندن بدن در شرایط گرم را بسیار دشوارتر می کند.

پروفسور ویلیام از محققان این تحقیق گفت اگر نتوانید بدن خود را تا دمای زیر ۹۸.۶ درجه فارنهایت یا ۳۷ درجه سانتی گراد خنک کنید، جان خود را از دست خواهید داد. عرق اصلی ترین راه برای خنک کردن خود در هنگام گرم شدن است.

ال نینو و گرم شدن زمین منجر به رطوبت گرمسیری می شود

افزایش مداوم دمای زمین که به عنوان گرمایش جهانی شناخته می شود، باعث افزایش میزان بخار آب در جو می شود به این دلیل که هوای گرمتر می تواند رطوبت بیشتری را در خود نگه دارد. ال نینو، الگوی آب وهوایی طبیعی است که باعث گرم شدن اقیانوس آرام گرمسیری می شود. این امر تبخیر را بیشتر می کند و مقدار زیادی هوای گرم و مرطوب را به اتمسفر می فرستد. نتایج این تحقیق در Geophysical Research Letters منتشر شده است.

آخرین اخبار حمل و نقل را در پربیننده ترین شبکه خبری این حوزه بخوانید

دیگر خبرها

  • اجرای نوبت‌بندی مخازن آبی برای تأمین آب کشتزارهای مازندران
  • فیلم| حال خوش مردم در جوار دریاچه ارومیه
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • کشف بیش از ۳۰ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در کرخه
  • کشف ۳۳ هزار لیتر گازوئیل قاچاق در کرخه
  • کشف ۳۳ هزار لیتر سوخت قاچاق در کرخه
  • یک پیش بینی ترسناک از هوای تابستان امسال!
  • برگزاری تور رسانه ای بازدید از تالاب های اقماری پارک ملی دریاچه ارومیه
  • حل مشکلات انتقال آب به دریاچه ارومیه