Web Analytics Made Easy - Statcounter

اکبر ادهم کارشناس بازار سرمایه در در گفت و گو با خبرنگار بورس گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، در رابطه با بورس‌های دیگر دنیا گفت: بورس در کشورهای توسعه یافته دو سویه بوده و قوانین و مقرراتی از جمله دامنه نوسان، حجم مبنا، گره معاملاتی، صفوف خرید و فروش و سرخطی دیده نمی‌شود و سهامداران با توجه به دو سویه بودن معاملات از هر جهت منفی و مثبت اوراق بهادار بازدهی کسب می‌کنند و تحلیل، جایگاه واقعی خود را در خرید و فروش‌ها دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که رابطه دولت با بورس های دیگر به چه صورت است؟ بیان کرد: در بورس کشورهای توسعه یافته جریان نقدینگی زیادی در معاملات با توجه به عدم وجود قوانین محدود کننده وجود دارد.

وی افزود: در شرکت های توسعه یافته سود مجمع تقسیم شده را در درون شرکت برای گسترش طرح های مهم توسعه نگهداری می کنند دقیقا برخلاف تصور سهامداران کشور ما، که تقسیم سود حداکثری را یک مزیت مهم و برجسته برای سهامداری شرکت ها محسوب می کنند.

بیشتر بخوانید 

شاخص کل فرابورس به روند صعودی خود بازگشت / شاخص کل بورس به اُفت خود ادامه داد

ادهم در پاسخ به این پرسش که آیا در بورس های دیگر، سهامداران می توانند اقدام به خرید اوراق بهادار سایر کشورها کنند؟ تشریح کرد: در بورس های سایر کشورها شما امکان خرید و فروش اوراق بهادار شرکت های دیگر کشورها را دارید و خرید و فروش اوراق بهادار مختص به شرکت های آن کشور نیست، نکته جالب توجه در این معاملات این است که در تصمیم گیری سهامداران برای خرید و فروش، بحران و سیاست های جهانی تاثیر مستقیمی می گذارد.

در بورس کشورهای دنیا شرکت های خصوصی بسیار فعال هستند

این کارشناس بازار سرمایه در پاسخ به این پرسش که در بورس های دیگر دنیا بیشتر شرکت ها وابسته به دولت یا خصوصی هستند؟ تاکید کرد: در بورس های دیگر کشورها دنیا شرکت های خصوصی بسیار فعال تر هستند و عمده بورس اکثر کشورها را شرکت های خصوصی تشکیل می دهند و دولت فقط بر بورس نظارت کلی دارد، نکته دارای اهمیت این است، که بسیاری از سهام های مطرح دنیا که در دست سهامداران مختلف است و در کشورهای گوناگون معامله می شود، برای شرکت های خصوصی است.

وی در رابطه با تنوع اوراق ها در بورس های مشهور دنیا گفت: در بازارهای بورس جهانی، برای موضوعات خاص اوراق بهادار گوناگونی وجود دارد که می توان آن ها را معامله کرد. در بورس سایر کشورهای دنیا، شاهد صدها نوع اوراق بهادار، هستیم که این اوراق شامل، سهام بی نام، ممتاز و اقسام اوراق قرضه دولتی و غیردولتی می شود، که معامله گران آنها را خرید و فروش می کنند.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: بورس جهانی اوراق بهادار شرکت های خصوصی بورس های دیگر اوراق بهادار خرید و فروش شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۳۱۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تدوین الگوی توسعه زنجیره متانول هم‌زمان با اجرای مراحل تکمیلی طرح پتروشیمی دنا/ پیشروی با تکیه بر توان داخل

مدیرعامل شرکت پتروشیمی دنا با اشاره به ظرفیت‌های سازندگان داخلی در تجهیز طرح پتروشیمی دنا گفت: هم‌زمان با اجرای مراحل تکمیلی این طرح تا پایان امسال، ورود به توسعه زنجیره متانول را همسو با افزایش سودآوری شرکت هدف‌گذاری کرده است.

به گزارش شانا، وزارت نفت دولت سیزدهم با تمرکز بر تکمیل طرح‌های نیمه‌تمام صنعت نفت، توسعه زنجیره ارزش صنعت پتروشیمی را نیز در اولویت قرار داده است. در میان طرح‌های در حال اجرای صنعت پتروشیمی، چند طرح متانولی نیز مراحل پایانی کار و راه‌اندازی را طی می‌کنند که با توجه به ایجاد ظرفیت بالای تولید متانول در سال‌های گذشته در ایران، بهره‌برداری از طرح‌های تازه در کنار افزایش ظرفیت تولید این محصول در دنیا و کاهش قیمت جهانی آن، نگرانی‌هایی را از نظر بازاریابی و فروش این محصول ایجاد کرده است.

ازاین‌رو، وزارت نفت به‌منظور رفع چالش‌های متانول‌سازان، جلوگیری از خام‌فروشی و درنتیجه افزایش ایجاد ارزش‌افزوده برای کشور، تکمیل زنجیره این محصول را هدف‌گذاری کرده است.

طرح پتروشیمی دنا نیز از طرح‌های متانولی است که مراحل راه‌اندازی آن تا پایان امسال پایان می‌یابد و با عملیاتی‌شدن آن، حدود ۱۰ تا ۱۲ درصد به تولید متانول کشور افزوده می‌شود. ازاین‌رو، این شرکت اکنون و هم‌زمان با اجرای مراحل پایانی طرح، ورود به زنجیره این محصول را با مطالعه زنجیره پایین‌دست و تدوین مدل توسعه زنجیره متانول هدف‌گذاری کرده است تا افزون بر تضمین سودآوری شرکت در سال‌های آینده، نقش مؤثرتری در اقتصاد کشور داشته باشد.

حسین هاشمی، مدیرعامل شرکت پتروشیمی دنا در گفت‌وگو با خبرنگار شانا با اشاره به اینکه ساخت این پتروشیمی از سال ۱۳۸۹ در فاز دوم منطقه ویژه اقتصادی انرژی پارس (عسلویه) آغاز شده است، بیان کرد: دو مجموعه هلدینگ پتروفرهنگ زیرمجموعه صندوق ذخیره فرهنگیان و گروه مالی سپهر بانک صادرات، سهام‌داران این شرکت هستند و این طرح پس از بهره‌برداری، ظرفیت تولید سالانه یک میلیون و ۶۵۰ هزار تن متانول را دارد.

وی به چالش کمبود منابع مالی و تحریم‌ها در اجرای این طرح اشاره کرد و گفت: تجهیزات فرایندی پتروشیمی دنا که قرار بود از سوی شرکت هالدر تاپسو دانمارک تحویل شود، به دلیل تحریم‌ها از سوی طرف اروپایی متوقف شد. به همین دلیل، تجهیزات به شرکت داخلی ماشین‌سازی اراک سفارش داده شد و می‌توان گفت که به‌نوعی با این اقدام، تهدیدها به فرصت تبدیل شدند.

هاشمی با اعلام اینکه بخش قابل‌ توجهی از تجهیزات، پارسال از ماشین‌سازی اراک تحویل و در سایت نصب شد، افزود: قرارداد ماشین‌سازی اراک شامل ۱۲ تجهیز فرایندی به ارزش ۳۲ میلیون یورو است که تاکنون ۹۳درصد پروژه انجام شده و نصب تجهیزات باقیمانده نیز تیر و مرداد امسال به پایان می‌رسد.

وی افزود: ۱۲ قرارداد تجهیز با ماشین‌سازی اراک شامل سه رآکتور اصلی گاز متانول، یک رآکتور ثانویه، چهار بویلر حرارتی و مخازن مربوطه است که اتفاق مهمی است، زیرا فناوری سه رآکتور اصلی گاز متانول، یک رآکتور ثانویه و چهار بویلر که در اختیار چند شرکت خارجی بود، برای نخستین بار در کشور ایجاد شده‌ است.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی دنا کل سرمایه این طرح را ۳۵۰ میلیون یورو اعلام کرد و ادامه داد: حدود ۳۵درصد کل این طرح داخلی بوده و هزینه کل تجهیزات آن ۲۰۰ میلیون یورو می‌شود که بیش از ۶۰ میلیون یورو آن داخلی است.

هاشمی همچنین از تکمیل طرح پتروشیمی دنا تا پایان امسال خبر داد و افزود: در سه‌ ماه پایانی ۱۴۰۲ بخش زیادی از خریدهای باقی‌مانده انجام شد و تا ۶ ماه اول ۱۴۰۳ همه کالاهای موردنیاز دنا وارد سایت می‌شود.

پیشرفت ۱۳درصدی در سال ۱۴۰۲ با وجود همه محدودیت‌ها

وی چالش اصلی اجرای طرح پتروشیمی دنا را تأمین مالی دانست و گفت: این طرح با وجود همه محدودیت‌ها سال گذشته ۱۳درصد در بخش اجرا پیشرفت داشت که حمایت بیشتر بانک‌ها می‌تواند سرعت پیشرفت پروژه را افزایش دهد.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی دنا گفت: هم‌اکنون تأمین مالی این طرح از طریق سهام‌دار انجام می‌شود و تسهیلاتی از بانک EIH نیز متوقف بود که در پایان سال ۱۴۰۲ همه مجوزها اخذ شد و در حال فعال‌سازی این بسته هستیم. انتشار اوراق و مذاکره با بانک‌ها نیز در حال پیگیری است.

هاشمی با اشاره به اینکه با بهره‌برداری از پتروشیمی دنا، ظرفیت متانول ایران ۱۰ تا ۱۲ درصد افزایش می‌یابد، تأکید کرد: ورود به بازار سرمایه ظرف یک سال پس از بهره‌برداری، از سیاست‌های این شرکت است.

ورود به زنجیره متانول

وی همچنین با اشاره به مطالعات انجام‌شده از سوی دنا برای ورود به زنجیره پایین‌دست متانول تصریح کرد: این موضوع با هماهنگی هلدینگ در حال پیگیری است و در صورت مطلوب‌بودن شرایط روند کار، پتروشیمی دنا تا سه سال آینده وارد زنجیره متانول می‌شود.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی دنا افزود: براساس الگویی که برای توسعه زنجیره متانول طراحی شده، مطالعه درباره چند مسیر ازجمله MTO ،MTG، اسید استیک و اتانول در حال انجام است.

هاشمی از امضای چند تفاهم‌نامه با شرکت‌های دانش‌بنیان برای تأمین لایسنس‌ها و الگوی سرمایه‌گذاری در زنجیره متانول خبر داد و بیان کرد: برنامه‌ریزی شده است که خوراک لازم برای اجرای این طرح‌ها را پتروشیمی دنا تأمین کند و واحدهایی با ظرفیت ۳۰ تا ۱۰۰ هزار تنی به‌طور مشترک با همکاری بخش خصوصی احداث شود.

وی با اشاره به برنامه‌ریزی دقیق و اهتمام جدی صندوق ذخیره فرهنگیان به تکمیل پروژه‌های نیمه‌تمام و سوددهی شرکت‌های تابعه تصریح کرد: ساختار مالی چابک پتروشیمی دنا امکان سودآوری در سال‌های اولیه بهره‌برداری را فراهم خواهد کرد و این شرکت با برنامه‌ریزی در حوزه فروش می‌تواند افزایش بهره‌وری قابل‌ توجهی را رقم زند.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی دنا با بیان اینکه طرح پتروشیمی دنا جزو طرح‌های اولویت‌دار دولت سیزدهم است که حداکثر تا اوایل سال آینده به بهره‌برداری رسمی می‌رسد، گفت: هلدینگ پتروفرهنگ نیز به‌طور ویژه بر پیشرفت طرح تمرکز کرده است و برآورد می‌شود پتروشیمی دنا در سال نخست بهره‌برداری حدود ۳۰۰ تا ۳۵۰ میلیون دلار درآمد داشته باشد.

لزوم توسعه بازارهای هدف متانول

هاشمی کاهش قیمت‌های جهانی را یکی از مشکلات صنعت متانول در سال‌های گذشته برشمرد و اظهار کرد: باید تمرکز بیشتری روی صادرات متانول به کشورهای اروپایی و آمریکایی داشته باشیم، زیرا بازار این محصول در کشورهای اشاره‌شده وضع بهتری دارد.

وی با اشاره به اینکه مصرف گاز صنعت پتروشیمی فقط ۸درصد گاز تولیدی کشور است، افزود: با توجه به ناترازی گاز، وزارت نفت می‌تواند در بحث سیاست‌های قیمتی و غیرقیمتی همسو با اصلاح الگوی مصرف، برنامه‌های شفافی را برای مصارف خانگی و تجاری پیش بگیرد.

مدیرعامل شرکت پتروشیمی دنا ادامه داد: برنامه‌های کوتاه‌مدت، میان‌مدت و بلندمدت برای کاهش مصرف گاز در کشور می‌تواند تأثیر زیادی در تولید صنعت پتروشیمی و ارزآوری کشور داشته باشد.

هاشمی در پایان تأکید کرد: ارائه مزیت‌هایی مانند تنفس خوراک پس از بهره‌برداری به طرح‌های پتروشیمی با پیشرفت مطلوب از سوی شرکت ملی صنایع پتروشیمی، می‌تواند راهکاری برای افزایش انگیزه سهام‌داران در تکمیل پروژه‌ها باشد.

دیگر خبرها

  • گزارش بورس امروز چهارشنبه ۱۹ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • قبل از خرید، مهمترین تفاوت نبشی پرسی و نبشی فابریک را بدانید!
  • ۱۴ کار خطرناک که در بورس نباید انجام داد
  • تدوین الگوی توسعه زنجیره متانول هم‌زمان با اجرای مراحل تکمیلی طرح پتروشیمی دنا/ پیشروی با تکیه بر توان داخل
  • هجوم عجیب برای خرید طلا/ فروش طلا رکورد زد
  • قبل از خرید بهتر است تفاوت تسمه با ورق فولادی را بدانید!
  • با یکی از بزرگ‌ترین شرکت‌های صنعت فولاد کشور آشنا شوید
  • برنامه های و اهداف شرکت گلتاش در سال ۱۴۰۳
  • گزارش بورس امروز دوشنبه ۱۷ اردیبهشت ماه ۱۴۰۳
  • تفاوت بوته با درخت