Web Analytics Made Easy - Statcounter

رسول جمشیدی کارشناس مسائل اقتصادی ددر گفت‌وگو با  خبرنگار صنعت،تجارت و کشاورزی گروه اقتصادی باشگاه خبرنگاران جوان، درباره شیوه واردات محصولات ممنوعه به کشور گفت: محصولات جدیدی که با وجود ممنوعیت واردات و در سال‌های بعد از آن وارد کشور شده اغلب با سوء استفاده از قانون ساماندهی مبادلات مرزی است که باید به سرعت بررسی و اصلاح شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

او ادامه داد: برای مثال تعاونی‌های مرزنشینی اعلام می‌کنند که وکالت قانونی ۳ هزار مرزنشین را در اختیار دارند و از شورای ساماندهی مبادلات مرزی مجوز‌های لازم برای واردات را گرفته است. برای کنترل واردات اقلامی که واردات آن‌ها ممنوع شده است باید نظارتی از طرف شورای ساماندهی مبادلات مرزی صورت بگیرد تا مجوزی برای واردات آن‌ها ارائه نکنند. از طرفی اگر وزارت صمت جلوی گارانتی شدن کالا‌های مرز نشینی را بگیرد از ورود این محصولات به بازار جلوگیری خواهد شد.

جمشیدی گفت: متاسفانه تا به امروز ستاد مبارزه با قاچاق کالا و ارز برخورد قاطعی با این موضوع نداشته و این اقداماتی هم که از آن نام بردیم اغلب خودسرانه و از طرف وزارت صمت بوده است. روش‌های مختلفی از طرف واردکنندگان این محصولات به صورت قاچاق و واردات مرزنشینی به کار گرفته می‌شود که در نهایت کنترل قیمت را برای این محصولات به همراه دارد  و گاهی قیمتی کمتر از محصولات داخلی دارند.

بیشتر بخوانید: 

نبود نقدینگی قاچاق دام را گسترش داد/ نرخ هر کیلو دام ۵۰ هزار تومان

این کارشناس حوزه قاچاق تصریح کرد: برخی سایت‌ها که پیش از این بزرگ‌ترین فروشگاه‌های آنلاین محصولات قاچاق بودند طی فرایند‌های انجام شده فیلتر شده و یا به فروش محصولات ایرانی روی آورده‌اند، اما فروش آنلاین کالا‌هایی که واردات آن ها وجود دارد کماکان ادامه پیدا می‌کند.

او ادامه داد: برای فروش کالایی در سایت‌های آنلاین باید محصول دارای گارانتی معتبر باشد و مبنای سنجش این گارانتی‌ها سامانه جامع گارانتی است. اگر کالایی با گارانتی غیر معتبر عرضه شود قاچاق تلقی شده و به سرعت با آن برخورد می‌شود. مورد دوم کد رهگیری و شناسه کالاست، در صورتی که این کدها به درستی وجود نداشته باشند به منزله فروش کالای قاچاق خواهند بود. سایت‌ها و فروشگاه‌های آنلاینی بودند که اقدام به فروش کالای قاچاق می کردند و بعد از تذکرات متعدد هم به فروش ادامه دادند و همین منجر به فیلتر شدن سایت آن‌ها شد اما هنوز فروش این محصولات در برخی سایت‌ها ادامه دارد.

جمشیدی با اشاره به تخلفات انجام شده توسط شرکت‌های بیمه‌ای تاکید کرد: به زودی شرکت‌های بیمه‌ای وب سرویس دریافت خواهند کرد و به هیچ حقی اجازه گارانتی کردن محصولات ممنوع‌الورود را ندارند. پیش از این شرکت‌ها مدعی می‌شدند که نمی‌توانیم بفهمیم کالای وارد شده قاچاق است یا نه و حق با آن‌ها بود؛ با همین بهانه تمام کالا‌ها بیمه و گارانتی می‌شدند. امروز هم بسیاری از فروشگاه‌ها و شرکت‌ها مدعی می‌شوند که کالایی که برای فروش گذاشته شده را قبل از ممنوعیت واردات دارند و همین به ابزاری برای فرار از اتهام تبدیل می‌شود.

انتهای پیام/

منبع: باشگاه خبرنگاران

کلیدواژه: وزارت صمت قاچاق کالا سایت ها شرکت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.yjc.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «باشگاه خبرنگاران» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۴۸۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

افزایش ۶۸ درصدی کشف کالای قاچاق در سال ۱۴۰۲ / رشد ۴۸ درصدی برخورد با خودروهای شوتی

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا ضمن تشریح عملکرد این پلیس در سال گذشته از رشد ۶۸ درصدی کشف کالای قاچاق خبر داد.

به گزارش خبرگزاری ایمنا و به نقل از پایگاه اطلاع‌رسانی پلیس، سردار حسین رحیمی در تشریح عملکرد یک ساله پلیس امنیت اقتصادی فراجا اظهار کرد: در سال ۱۴۰۲ شاهد رشد ۸ درصدی پرونده‌های تشکیل شده در حوزه پلیس‌های مبارزه با قاچاق کالا و ارز، مبارزه با جرایم اقتصادی، پلیس گمرک، معاونت اطلاعات اقتصادی و مرکز اقتصاد دیجیتال هستیم.

وی در تشریح عملکرد پلیس امنیت اقتصادی در کشف پرونده‌های سازمان یافته و کلان افزود: در این حوزه در مجموعه شاهد رشد ۶۸ درصدی پرونده‌های تشکیل شده در سال ۱۴۰۲ در مقایسه با مدت مشابه سال قبل آن هستیم.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با اشاره به اینکه بیشتر تمرکز پلیس امنیت اقتصادی روی پرونده‌های کلان و سازمان یافته است، گفت: در سال ۱۴۰۲ شاهد افزایش ۴ درصدی دستگیری متهمان جرایم اقتصادی در مقایسه با سال ۱۴۰۱ هستیم.

سردار رحیمی در تشریح عملکرد یک ساله پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز گفت: پلیس مبارزه با قاچاق کالا و ارز در سال ۱۴۰۲ با اجرای طرح‌های سراسری، منطقه‌ای و استانی خود در راستای مقابله با قاچاق کالا و ارز، ۴۶۲ فقره پرونده کلان، ملی و مهم را با ارزش بالاتر از ۱۰ میلیارد تومان تشکیل داد که در این زمینه شاهد افزایش ۱۱۸ درصدی عملکرد این پلیس در مقایسه با سال ۱۴۰۱ هستیم.

وی با اشاره به رشد ۹ درصدی تشکیل پرونده در راستای مبارزه با قاچاقچیان کالا و ارز افزود: در سال ۱۴۰۲ شاهد افزایش ۲۲ درصدی توقیف خودروهای قاچاق بر در مقایسه با مدت مشابه سال قبل آن هستیم.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با اشاره به رشد ۴۸ درصدی توقیف خودروهای شوتی اضافه کرد: طرح مقابله و مبارزه با خودروهای قاچاق بر معروف به خودروهای شوتی به صورت مستمر در دستورکار پلیس امنیت اقتصادی فراجا در سراسر کشور قرار دارد.

سردار رحیمی در تشریح عملکرد معاونت امنیت اقتصاد دیجیتال پلیس امنیت اقتصادی فراجا اظهار کرد: بر اساس تدابیر راهبردی و خط مشی‌های ابلاغی و رصد و تحلیل وضعیت اقتصادی کشور در برهه‌های مختلف با اقدامات مشترک اطلاعاتی و عملیاتی تلاش کردیم که اجازه جولان و فعالیت مجرمان در این فضا را سلب کنیم.

وی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ ارزش پرونده‌های کلان، ملی، مهم و سازمان یافته معاونت امنیت اقتصاد دیجیتال پلیس امنیت اقتصادی فراجا نسبت به مدت مشابه سال گذشته صددرصد افزایش داشته است.

رئیس پلیس امنیت اقتصادی فراجا با اشاره به اینکه تعداد پرونده‌های تشکیل شده از طریق رصد سامانه‌های در اختیار و فضای مجازی در این سال گذشته در مقایسه با سال ۱۴۰۱ از رشد صددرصدی برخوردار است، بیان داشت: ۵۶ هزار مورد محموله‌های تجاری در سال ۱۴۰۲ به صورت سامانه‌ای کنترل و مورد بررسی قرار گرفته است که این رقم رشد صددرصدی در مقایسه با سال قبل خود را نشان می‌دهد.

کد خبر 750860

دیگر خبرها

  • کشف ۲۰ همت کالای قاچاق و دستگیری ۹۴۵ متهم اقتصادی در سال جاری
  • کشف محموله ۵ میلیارد ریالی قاچاق در خشکبیجار
  • توقیف لنج تجاری با ۶۰ میلیارد کالای قاچاق در خلیج فارس
  • هدف ستاد تعطیلی واحدهای صنفی نیست/صنوف با قوانین هماهنگ شوند
  • ۲ کالای اساسی برنج و روغن مشمول ارز ترجیجی شد
  • کشف بیش از ۹ میلیارد ریال کالای قاچاق در سمنان
  • افزایش ۶۸ درصدی کشف کالای قاچاق در سال ۱۴۰۲
  • افزایش ۶۸ درصدی کشف کالای قاچاق در سال ۱۴۰۲ / رشد ۴۸ درصدی برخورد با خودروهای شوتی
  • رشد ۶۸ درصدی کشف کالای قاچاق در سال ۱۴۰۲
  • قاچاقچی کالا در همدان نقره داغ شد