Web Analytics Made Easy - Statcounter

هادی بیگی‌نژاد امروز در گفت‌وگو با خبرنگار فارس در همدان در خصوص قطعی مکرر برق اظهار کرد: نیاز کشور ما در حالت واقعی و در ایام پیک ۷۵ هزار مگاوات و در حالت معمولی که بتوانیم نیاز کشور را رفع کنیم، ۶۵ هزار مگاوات است در حالی که تولید کنونی ما ۵۵ هزار مگاوات است.

وی با تاکید بر اینکه با این میزان نیاز و تولید برق، ما کمبود برق داریم خاطرنشان کرد: این در حالی است که طی سال‌های گذشته طبق مطالعاتی که وزارت نیرو انجام داده، می‌دانستند ما امسال دچار مشکل خواهیم شد اما اقدامی انجام ندادند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی بیان کرد: اگر امسال گرما نبود و بارندگی هم بیشتر بود، مشکلی نداشتیم اما کم آبی و گرما باعث شده کم کاری وزارتخانه رو شود.

وی با تاکید کرد: سال گذشته بی‌آبی نبود و گرمای زیادی احساس نکردیم و همین باعث شد مشکلات بروز نکند و هم نشان داد که وزارت نیرو برنامه‌ریزی نکرده است.

بیگی‌نژاد در خصوص تدابیر وزارت نیرو نیز عنوان کرد: امسال با خاموشی پنج ساعت در روز توزیع برق مدیریت می‌شود تا هوا خنک شود و احتمالا طرح خاموشی‌ها تا شهریورماه ادامه داشته باشد‌.

وی با بیان اینکه این روزها علاوه بر مشترکان خانگی کشاورزان و صنعتگران نیز دچار مشکل شده‌اند افزود: طی سال‌های قبل به این موضوع بی‌توجهی شده زیرا در حال حاضر می‌گویند ساخت یک نیروگاه هفت سال زمان نیاز دارد، وقتی نیروگاه‌سازی هفت سال طول می‌کشد باید هفت سال پیش به فکر بودیم.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی در پاسخ به اینکه آیا برق خورشیدی و هسته‌ای نیاز کشور را برطرف می‌کند یا نه؛ گفت: برق خورشیدی به خاطر هزینه بالا و راندمان کم جوابگوی کشور ما نیست اما هسته‌ای از لحاظ اینکه ارزش آن برابر با برق تکنوترکیبی است، کارساز است اما توجهی نمی‌شود چون هزینه اولیه آن بالاست.

وی در پاسخ به اینکه آیا صادرات برق موجب بروز کمبود برق شده است؟ گفت: در گذشته هزار مگاوات به عراق صادر می‌کردیم اما اکنون صادرات برق ما صفر است و حتی از ترکمنستان و ارمنستان هم برق وارد می‌کنیم و اینها حاصل عدم برنامه‌ریزی مسوولان است.

بیگی‌نژاد در خصوص دخیل بودن استخراج رمزارزها در کمبود برق نیز بیان کرد: از این موضوع برآوردی نداریم که چقدر دخیل است اما بسیاری از رمزارزها بدون مجوز هستند و پیش‌بینی می‌شود مصرف آنها هزار مگاوات باشد.

وی تاکید کرد: اگر وزارت نیرو طبق برنامه ششم که برنامه‌ریزی کرده بود، پیش می‌رفت امروز با این مشکل مواجه نبودیم و شاهد این قطعی‌ها در سطح گسترده نمی‌شدیم.

عضو کمیسیون انرژی مجلس شورای اسلامی اضافه کرد: تقریبا طبق برآورد صورت گرفته قرار است قطعی برق پنج ساعت در روز در سطح کشور آن هم طبق برنامه برای همه اعمال شود تا تبعیضی صورت نگیرد.

وی در پایان در خصوص اینکه باید قطعی برق برای ادارات هم به اندازه مشترکان خانگی باشد افزود: ادارات مراکز عمومی و محل خدمت به مردم است و نمی‌توان با قطع برق در رفع امور مردم تاخیر ایجاد کرد.

انتهای پیام/۸۹۰۰۳/

منبع: فارس

کلیدواژه: عضو کمیسیون انرژی مجلس قطعی برق هزار مگاوات وزارت نیرو

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۵۸۰۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

خبر خوش وزیر نیرو/ صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد

وزیر نیرو گفت: صنعت نیروگاهی کشور امروز با رونمایی و راه‌اندازی سامانه ژنراتورهای گازی، در کل صنعت نیروگاهی خودکفا شده و آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور نیز با توان متخصصان داخلی تکمیل شد. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از کرج، علی‌اکبر محرابیان در بازدید از کارخانه‌های گروه مپنا در جمع خبرنگاران ضمن تبریک روز کارگر به عموم کارگران کشور اظهار کرد: صنعت نیروگاهی کشور امروز با رونمایی و راه‌اندازی سامانه ژنراتورهای گازی، در کل صنعت نیروگاهی خودکفا شده و آخرین حلقه نیروگاه‌سازی کشور نیز با توان متخصصان داخلی تکمیل شد.

وی در ادامه سخنان خود به عملکرد دولت سیزدهم در بخش نیروگاهی کشور اشاره و بیان کرد: طی عملکرد دولت سیزدهم با کمک بخش‌های مختلف بیش از 8500  مگاوات به ظرفیت تولید برق کشور‌ افزوده شد‌‌ و این مهم نقش بسزایی در رفع ناترازی برق کشور داشته است.

وزیر نیرو با اشاره به لزوم حمایت مالی از واحدهای نیروگاهی کشور به منظور افزایش راندمان و توسعه ظرفیت گفت:  با وجود اهمیت بالای حمایت مالی از طرح‌های توسعه ظرفیت نیروگاهی کشور، صندوق توسعه ملی به تعهدات خود در این حوزه به خوبی عمل‌ نکرده است.

وی در همین رابطه اضافه کرد: موضوع رفع ناترازی نیاز به سرمایه‌گذاری دارد که این اتفاق علاوه بر افزایش رفاه عمومی همچنین به افزایش بازدهی در حوزه انرژی منجر شده و به اقتصاد کشور نیز کمک شایانی خواهد کرد.

وزیر نیرو در ادامه سخنان خود به برنامه‌های وزارت نیرو برای عبور موفق از اوج بار 1403 اشاره کرد و گفت: طی سه سال اخیر برنامه‌های مشخصی برای مدیریت بار مصرف برق فصل گرم در دستور کار قرار گرفت که در سال 1401 برای این موضوع 100 اقدام، در سال 1402 تعداد 140 اقدام و برای فصل گرم سال جاری نیز 180 اقدام طراحی و‌اجرا شد.

محرابیان با تشریح بخش‌های مختلف برنامه‌های وزارت نیرو برای مدیریت مصرف برق در سال جاری گفت: بخشی از اقدامات وزارت نیرو‌ در این راستا به توسعه شبکه‌های انتقال، توزیع، افزایش پست‌ها و نظایر آن مرتبط است و بخشی نیز به افزایش ظرفیت و راندمان نیروگاهی کشور چه در بخش حرارتی و چه در بخش برقابی باز می گردد.

وی‌ با تاکید بر ضرورت مشارکت همه بخش‌های مصرف‌کننده برق برای عبور موفق از اوج بار سال جاری گفت: با توجه به تجارب دو سال گذشته در حوزه مدیریت مصرف برق، برنامه‌ریزی ویژه‌ای برای افزایش مشارکت بخش‌های مختلف در نظر گرفته شده که از جمله آن می‌توان به اختصاص پاداش‌های ویژه به مشترکان بخش خانگی اشاره کرد.

محرابیان در همین رابطه اظهار کرد: بیش از 80 میلیون پاداش اعم از هدایایی چون لوازم برقی کم مصرف مورد نیاز خانه و خانواده، صدها خودرو، بسته‌های اینترنتی و... برای مشترکان کم مصرف در تابستان سال جاری در نظر گرفته شده که به افشار محتلف مانند کودکان، نوجوانان، بانوان و... که در مسابقات مربوطه شرکت کرده و در مدیریت مصرف برق سال جاری نقش آفرینی کنند، اهدا می‌شود.

وزیر نیرو در پاسخ به پرسشی درباره نحوه مدیریت مصرف برق صنایع نیز اظهار کرد: سال گذشته برای اولین بار میزان مصرف کلی برق صنایع از میزان مصرف برق بخش خانگی در ایام فصل گرم سال فراتر رفت.

محرابیان در ادامه با تاکید بر اهتمام وزارت نیرو برای تامین برق کافی برای صنایع در دوره اوج بار مصرف امسال ادامه داد: بر اساس تفاهمنامه‌ای که با وزارت صمت و بر اساس قانون منعقد شده است، صنایع بزرگ ملزم به ایجاد نیروگاه به منظور تامین بخشی از برق مورد نیاز خود هستند.

وی با بیان این که انرژی مورد نیار صنایع امسال نیز در ساعات مختلف تامین می‌شود،گفت: هم‌اکنون 5 واحد نیروگاهی صنایع در استان‌های مختلف کشور به بهره‌برداری رسیده است ‌صنایعی که اقدام به احداث نیروگاه‌های خود تامین کرده‌اند، در اولویت اجرای برنامه‌های مدیریت مصرف برق قرار نمی‌گیرند.

وزیر نیرو در پاسخ به پرسش دیگری درباره میزان واردات و صادرات برق کشور گفت: تبادل برق با کشورهای همسایه یکی از سیاست‌های اصلی وزارت نیرو است که به صورت کلی در طول یک سال ما 80 درصد صادرات و 20 درصد واردات دا‌ریم.

وزیر نیرو در این بازدید همچنین گفت: گروه تولیدی مپنا یکی از افتخارات صنعت کشور است که نقش مهمی در اجرای فعالیت های نیروگاهی چه در داخل و چه در خارج از کشور دارد.

محرابیان با تاکید بر اینکه گروه مپنا به طور کامل مورد حمایت دولت قرار دارد، ادامه داد: این گروه صنعتی توانسته است در طول سال‌های گذشته با به روزرسانی دانش مهندسی و تکنولوژی، همسو با دانش روز جهان حرکت کند و نقش  اثرگذاری در پاسخ به نیاز کشور در حوزه انرژی ایفا کند.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • تداوم تظاهرات خانواده‌های اسرای صهیونیست در تل‌آویو
  • تأکید نماینده مردم شهرستان بروجن بر تصویب و اجرایی شدن تحقیق و تفحص از عملکرد وزارت نیرو
  • خبر خوش وزیر نیرو/ صنعت نیروگاهی ایران خودکفا شد
  • تلاش ها برای تحقق تابستان بدون خاموشی در قم
  • بدون حمایت ایران اکنون نامی از فلسطین نبود
  • ضرر ۴۰ میلیاردی صنایع قشم به دلیل قطعی برق
  • تأکید وزیر دفاع بر همکاری با هند در مقابله با داعش در منطقه
  • واکنش وزارت خارجه به اعمال تحریم برخی از کشورهای غربی علیه نیروهای مسلح ایران
  • تلوبیون بین برنامه‌ها تبعیض می‌گذارد؟/ محتوایی که ضریب می‌گیرد