Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری فارس از مشهد به نقل از روابط‌عمومی اداره‌کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی، سیدجواد موسوی گفت: خانه احمدنژاد شهرستان بجستان، بخش مرکزی، دهستان جزین، روستای جزین (۲۳ کیلومتری جنوب-غرب بجستان) و در ضلع شمال-غربی روستا قرار دارد.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی افزود: خانه احمدنژاد در یکی از محلات کوچک ولی با اهمیت از نظر پایگاه اجتماعی – اقتصادی در محدوده بافت قدیم جزین قرار دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار کرد: با توجه به ساختار و بررسی‌های میدانی و مقایسه تطبیقی با سایر خانه‌های تاریخی این روستا، می‌توان قدمت خانه احمدنژاد را به دوره اواخر قاجاری – پهلوی اول نسبت داد که در شمار خانه‌های اعیانی جزین  محسوب می‌شد وجه تسمیه این خانه نیز برگرفته از اسم آخرین مالک آن یعنی آقای احمدنژاد است.

موسوی با بیان اینکه خانه احمدنژاد در پهنه غربی روستا و در داخل بافت روستا قرار دارد، تصریح کرد: فرم کلی پلان این بنا مستطیل شکل است و رون معماری آن به صورت شمال‌غربی – جنوب‌شرقی است و از دو طرف به فضای بیرون و دو طرف دیگر به بافت روستا متصل است.

مدیرکل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی اظهار کرد: استقرار اتاق‌های متعدد در اطراف حیاط و ایوان بلند در ضلع جنوبی اثر،  تزئینات و گچبری‌های پیشانی ایوان، گچبری و تزئینات هندسی زیبایی در دو طرف ایوان، بادگیر چهار طرفه زیبا و آجرکاری‌ها و گره‌چینی‌های زیبا در حاشیه حیاط از ویژگی‌های خاص این اثر است.

همچنین مسئول دفترثبت آثار تاریخی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی درباره مشخصات اثر اظهار کرد: این بنا به ابعاد تقریبی ۲۲ متر در ۲۰ متر بنا شده است؛ مساحت کلی این بنا ۳۴۰ متر مربع است.

محمود طغرایی ادامه داد: ارتفاع بادگیر آن حدود هفت ونیم متر است، سازه و هسته اولیه بنا و فضاهای معماری موجود در آن هنوز به قوه خود باقی است که از جنس خشت و آجر است.

وی با بیان اینکه از لحاظ طرح و نقشه در زمره منازل با حیاط مرکزی قرار دارد، تصریح کرد: نمای بیرونی منزل اندود کاهگل است که دیواره‌های خارجی را ساده و بدون تزئین خاصی قرار داده است.

طغرایی افزود: سر در ورودی در ضلع شرقی بنا با طاق جناقی پوشیده شده که سر در به وسیله دالانی با زاویه ۹۰ درجه و پوشش ضربی به حیاط مرکزی وصل می‌شود.

مسئول دفترثبت آثار تاریخی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی گفت: حیاط مرکزی مستطیل شکل است که در ضلع جنوبی حیاط ایوان قرار گرفته و کف حیاط دارای آجرفرش است که در قسمت‌هایی دچار فرسایش شده است.

وی ادامه داد: نمای اصلی خانه با ارتفاع ۶/۳۰ متر در ضلع جنوب شرقی آن قرار دارد اما نماهای ۲ ضلع دیگر آن همانند هم طراحی و ساخته شده است.

طغرایی گفت: همه باز شوها به یک حیاط مستطیل شکل که در میان آن باغچه بزرگ وجود دارد منتهی می‌شود.

مسئول دفترثبت آثار تاریخی اداره کل میراث‌فرهنگی، گردشگری و صنایع‌دستی خراسان رضوی افزود: اتاق بادگیر بنا دارای سه دری است که متصل به ایوان اصلی بنا است.

وی یادآور شد: سرداب بنا در زیر اتاق بادگیر قرار دارد و به واسطه ۶ پله به کف آن که به آن متصل می‌شود، این بنا دارای شش اتاق و یک مطبخ در گرداگرد حیاط و یک اتاق که در پشت ایوان اصلی است.

انتهای پیام/۷۰۰۶۸

منبع: فارس

کلیدواژه: مدیرکل میراث فرهنگی گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی سیدجواد موسوی بجستان گردشگری و صنایع دستی خراسان رضوی اداره کل میراث فرهنگی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۶۱۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حریم عمارت خسروآباد سنندج بازنگری شود

 مدیرکل ثبت آثار و حفظ و احیای میراث‌معنوی و طبیعی کشور ضمن بازدید از محدوده عمارت خسروآباد سنندج اظهار کرد: اجرای ضوابط اختصاصی حریم بنا‌های تاریخی یکی از نکات حائز اهمیت در حفظ و نگهداری بافت‌های تاریخی است.

علیرضا ایزدی با اشاره به لزوم همکاری دستگاه‌های مربوطه به‌ویژه شهرداری سنندج در خصوص بازنگری حریم عمارت خسروآباد سنندج عنوان کرد: امیدواریم با اعمال اصلاحات و بازنگری، عرصه و حریم قانونی آثار حفظ شود.

عمارت قاجاری خسروآباد در سنندج که با شماره ۱۴۹۱ در فهرست آثار ملی ایران ثبت شده بنایی واجد ارزش‌های معمارانه است که به دلیل باغ و بنا در کنار هم از اهمیت ویژه‌ای برخوردار است.

باشگاه خبرنگاران جوان کردستان سنندج

دیگر خبرها

  • کشف ۲۶ فقره سرقت از منازل یکی از شهرک های مشهد
  • کشف ۲۶ فقره سرقت از منازل شهرک سیدی مشهد
  • نامزد‌های سومین دوره جشنواره پژواک معرفی شدند
  • (ویدئو) حضور ترسناک یک کورکودیل در حیاط یک خانه‌!
  • انتشار دومین فراخوان حمایت از تولید فیلم ۱۰۰
  • ببینید | حضور ترسناک یک کورکودیل در حیاط یک خانه‌!
  • موزه مردم شناسی رختشویخانه - زنجان
  • شرحی بر قدیمی‌ترین فهرست‌نامه‌های کتابخانه آستان قدس رضوی/خدمتی به گذشته، امروز و آینده
  • سندرم تراکم،بلای جان کلانشهرها/ ضرورت تغییرالگوی ساخت مسکن از آپارتمان‌های ‌انبوه به خانه‌های یک طبقه حیاط‌دار
  • حریم عمارت خسروآباد سنندج بازنگری شود