Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از القدس العربی، تونس پیش نویس قطعنامه‌ای را به شورای امنیت ارائه کرده که در آن از اتیوپی خواسته شده آبگیری سد النهضه را متوقف کند.

منابع دیپلماتیک اعلام کردندکه در پیش نویس قطعنامه تونس تاکید شده است: شورای امنیت از مصر، اتیوپی و سودان می‌خواهد بنا به درخواست رئیس اتحادیه آفریقا و دبیرکل سازمان ملل ظرف شش ماه به توافق الزام آوری برای آبگیری سد النهضه و اداره آن برسند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این توافق نامه باید امکان تولید برق از سد النهضه را برای اتیوپی فراهم کند و در عین حال مانع رسیدن خسارات هنگفت به امنیت آبی سودان و مصر شود.

همچنین در این پیش نویس از سه کشور خواسته شده از هرگونه اقدامی که احتمالا روند مذاکرات را در معرض خطر قرار می‌دهد، امتناع کنند و اتیوپی نیز باید از ادامه آبگیری سد النهضه به صورت یکجانبه خودداری کند.

واکنش مصر و سودان به شروع آبگیری مرحله دوم سدالنهضه چه بود؟

وزرای خارجه مصر و سودان پس از دیدار در نیویورک به اقدام اتیوپی در شروع مرحله دوم آب‌گیری سد النهضه واکنش نشان دادند و آن را اقدامی پرمخاطره و تنشزا خواندند.

در این بیانیه آمده که سامح شکری وزیر خارجه مصر، در دیدار با همتای سودانی خود مریم صادق المهدی تازه‌ترین تحولات مربوط به پرونده سد النهضه را در آستانه نشست شورای امنیت را که قرار است روز پنج‌شنبه برگزار شود بررسی کردند.

این بیانیه افزوده که طرفین بر ضرورت ادامه هماهنگی‌ها و مشورت‌ها با اعضای شورای امنیت برای متقاعد کردن آنها به حمایت از مواضع مصر و سودان درباره لزوم رسیدن به توافقی الزام‌آور درباره آبگیری و راه اندازی سدالنهضه که منافع هر سه کشور و حقوق آبی آنها را تأمین کند و به سودان و مصر زیان وارد نکند، تأکید کردند.

وزارت خارجه مصر اعلام کرد: آنان همچنین بر مخالفت قاطع خود با اعلام رسمی آغاز مرحله دوم آب‌گیری سد النهضه توسط اتیوپی تأکید کردند و آن را خلاف توافق‌نامه‌های پیشین امضاشده میان سه کشور در سال ۲۰۱۵ و نیز نقض صریح معاهده‌های بین‌المللی مربوط به آب‌های مشترک دانستند و آن را اقدامی پرمخاطره برای قراردادن طرف‌ها دربرابر عمل انجام‌شده شمردند و اینکه اتیوپی به تبعات منفی و زیانهای آبگیری مرحله دوم سد النهضه به شکل یکجانبه توجهی ندارد.

رایزنی های سامح شکری

اسکای نیوز گزارش داد: سامح شکری که برای مشورت‌های لازم پیش از نشست شورای امنیت درباره پرونده سد النهضه به نیویورک سفر کرده در این سفر با نمایندگان اعضای غیر دائم شورای امنیت، استونی، ایرلند، مکزیک و نروژ رایزنی کرد.

شروع مرحله دوم آبگیری سدالنهضه

محمد عبدالعاطی وزیر منابع آبی مصر، خبر داد که بیانیه‌ای رسمی ازجانب همتای خود در اتیوپی دریافت کرده که در آن بر آغاز مرحله دوم آب‌گیری سد النهضه تأکید شده است.

او گفت که اعتراض رسمی قاهره به این اقدام اتیوپی را ابلاغ کرده و افزود که این اقدام نقض صریح توافقات پیشین است و سرانجام خطرناکی دارد که تهدید کننده امنیت و ثبات منطقه ای و بین المللی است.

مصر در تأمین ۹۰ درصد از آب شرب خود به رود نیل وابسته است و هرگونه کاهش سهم آبی این کشور از نیل، آثار اجتماعی و اقتصادی ویرانگری بر مصر خواهد داشت، این در حالی است که آدیس‌آبابا بر این باور است که سد النهضه با سرمایه‌گذاری ۴.۶ میلیارد دلاری در تبدیل شدن این کشور به قطب انرژی منطقه مؤثر است و می‌تواند علاوه بر درآمدزایی منجر به فقرزدایی در این کشور شود.

در این میان، اختلافات سه کشور بر سر مقدار آب رهاسازی شده از سوی اتیوپی در صورت بروز کم‌آبی متمرکز است. با عملیاتی شدن این سد، اتیوپی می‌تواند به بزرگترین کشور صادر کننده برق در آفریقا تبدیل شود.

سد النهضه در ۲۰ کیلومتری سودان واقع شده است. مصر نگران پایین آمدن سهم آب خود است؛ آبی که آن را برای شرب، زراعت و صنعت به کار می‌گیرد. تصمیم دولت اتیوپی برای آغاز مرحله دوم آبگیری سد النهضه با مخالفت شدید مصر و سودان مواجه شده است؛ دو کشوری که در تأمین آب خود به شدت به رود نیل وابسته هستند.

کد خبر 5252754

منبع: مهر

کلیدواژه: سد النهضه تونس شورای امنیت سازمان ملل ایالات متحده امریکا افغانستان عراق فلسطین روسیه رژیم صهیونیستی طالبان ایران لبنان برجام سوریه عربستان سعودی جنبش حماس فرانسه آبگیری سد النهضه مرحله دوم آب شورای امنیت مصر و سودان سه کشور

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۶۲۵۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور

دیوان محاسبات کشور برخی از موارد پیشنهادی این‌ نهاد نظارتی برای اصلاح ساختار نظام بودجه‌ریزی را منتشر کرد. - اخبار سیاسی -

به گزارش خبرنگار پارلمانی خبرگزاری تسنیم، دیوان محاسبات کشور برخی از موارد پیشنهادی این‌ نهاد نظارتی برای اصلاح ساختار نظام بودجه ریزی را منتشر کرد که به شرح ذیل است:
لزوم شفاف سازی در منابع و مصارف، قابلیت نظارت و منطقی کردن هزینه های دولت، اجرای حسابداری بهای تمام شده و اجرای نظام بودجه ریزی مبتنی بر عملکرد, پوشش کامل احکام پیشنهادی در قوانین بودجه سنواتی  و ساماندهی طرح‌های تملک دارایی سرمایه‌ای نیمه تمام ملی بخشی از این پیشنهادات است.

همچنین کاهش ناترازی بودجه با استفاده از ابزارهای اجرای بودجه نظیر استقرار کامل حساب واحد خزانه ، استفاده کامل از ساز و کار پرداخت مستقیم به ذینفع نهایی(اجرای ماده 65قانون محاسبات عمومی)در خصوص کلیه مصارف دولت، فراهم شدن امکان استفاده از سیستم فاکتورینگ در تامین منابع پروژه های عمرانی برای استقراض مسئولانه با نظارت عملیاتی، عدم انتقال کامل وجوه مصرف نشده عمرانی به سالهای آتی  و همچنین تفکیک بودجه جاری و ارزی، ارایه گزارش عملکرد بودجه تعهدی در مقایسه با بودجه نقدی از دیگر موارد پیشنهادی دیوان محاسبات کشور برای اصلاح ساختار نظام بودجه‌ریزی است.

انتهای‌ پیام/

دیگر خبرها

  • شرایط و مفاد پیشنهاد جدید مصر برای آتش بس در غزه چیست؟
  • نبنزیا: شورای امنیت به گروگان آمریکا تبدیل شده است
  • دبیرکل سازمان ملل: متعهد به صلح بر اساس پایان اشغال هستیم
  • بدون خروج نیروهای پشتیبانی سریع ازمنطقه‌های اشغالی صلحی درکارنیست
  • پیشنهادات مهم دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه ریزی کشور
  • واکنش وزیر کشور درباره مفاد قرارداد شهرداری تهران با شرکت‌های چینی
  • عدم مشارکت جبهه نجات ملی تونس در انتخابات
  • پیشنهادات دیوان محاسبات برای اصلاح نظام بودجه‌ریزی کشور
  • ویرانی، آوارگی و فاجعه؛ سودان یک سال پس از جنگ
  • تشدید اختلاف میان انگلیس و امارات بر سر سودان