Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-01@03:52:17 GMT

باورهای درست و غلط در رابطه با لامپ‌ ال ای دی

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۶۸۶۱۲

باورهای درست و غلط در رابطه با لامپ‌ ال ای دی

امروزه لامپ‌ های ال‌ای‌دی به سرعت در حال کسب محبوبیت در میان مصرف کنندگان‌ هستند.

به گزارش ایسنا، بنابراعلام لایت هوم، شرکت‌های متنوعی به تولید لامپ‌های ال ای دی روی آورده‌اند. در عین حال در میان مشتریان این لامپ‌ها تصورات و قضاوت‌های گوناگونی وجود دارد که گاها بر واقعیت منطبق نیستند. در متن پیش رو به بررسی این دیدگاه‌های گوناگون می‌پردازیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

قیمت لامپ ‌های ال‌ای‌دی

از جمله تصورات مرسوم میان مصرف‌کنندگان این محصول گرانی قیمت این کالا در قیاس با انواع دیگر است. این تصور به طور کلی غلط است. امروزه دیگر انواع لامپ‌ ال ‌ای ‌دی مانند اولین روزهای ورودشان به بازار گران قیمت نیستند. در واقع حالا دیگر متوسط قیمت این محصولات اندکی بیشتر از نمونه‌های قدیمی‌تر است.  همچنین چنانچه عمر طولانی‌تر این نوع لامپ‌ها را در نظر بگیریم متوجه خواهیم شد که بسیار به صرفه‌تر هستند.

میزان روشنایی لامپ‌ ال‌ای‌دی

یکی دیگر از تصورات غلطی که درباره لامپ‌های ال‌ای‌دی در میان مصرف‌کنندگان مرسوم است به میزان نوردهی این لامپ‌ها برمی‌گردد. عموما این طور تصور می‌شود که لامپ‌های ال‌ای‌دی از نوردهی کمتری برخوردارند. در حالی‌که چنانچه برای مثال دو لامپ رشته‌ای ۱۰۰ وات را در قیاس با یک لامپ ال‌ای‌دی ۸ وات در نظر بگیریم، خواهیم دید که لامپ ال‌ای‌دی هم از لحاظ مصرف بهینه انرژی بسیار بهینه‌تر است و هم در عین حال نوردهی بهتری دارد.

میزان بهره‌وری در لامپ های LED

نکته دیگر این است که مصرف‌کنندگان گمان می‌برند لامپ‌های ال‌ای‌دی از نظر مصرف انرژی بهینه نیستند. این در حالی است که درست عکس این مطلب صادق است. با توجه به این‌که میزان نور تولید شده توسط یک لامپ ال‌ای‌دی در ازای هر وات انرژی مصرفی قابل بررسی است به یک نمونه توجه فرمایید:

یک لامپ رشته‌ای ۱۰۰ وات و یا یک لامپ فلوئورسنت ۱۵ وات مقدار نوری به یک اندازه تولید می‌نمایند که هر دو برابر است با مقدار تولید شده توسط یک لامپ ال‌ای‌دی ۸ وات. با این وصف لامپ‌های ال‌ای‌دی ۱۲ برابر از نظر مصرف انرژی بهینه‌تر از انواع دیگر هستند.

آیا لامپ‌ های LED گرما تولید می‌کنند؟

شاید پربسامدترین تصور رایج میان مصرف‌کنندگان این محصولات این گمان باشد که لامپ‌های ال‌ای‌دی مطلقا گرمایی تولید نمی‌کنند. پر واضح است که این تصور نیز غلط است و در واقع این نوع لامپ‌ نیز گرما تولید می‌کند اگرچه میزان گرمای تولید شده در آن‌ها در قیاس با نمونه‌های قدیمی‌تر حد بسیار پایین‌تری دارد. این تفاوت نیز از این بابت است که لامپ‌های ال‌ای‌دی از امواج مادون قرمز و فرابنفش که سبب گرم شدن لامپ‌های قدیمی‌تر می‌شوند بهره نمی‌برند. اما در عین حال چنانچه برای مدتی طولانی روشن باشند گرم می‌شوند.

سازوکار لامپ های ال ای دی

شاید بد نباشد اگر کمی هم راجع به سازوکار این لامپ‌ها بدانیم. این‌که چه نوع کارکردی در سیستم این لامپ‌ها سبب این عمر طولانی می‌شود. آیا آن‌ها به توصیه‌ی پزشکان‌شان گوش کرده و مرتب ورزش می‌کنند! یا از خوردن غذاهای چرب می‌پرهیزند! در واقع پاسخ این پرسش رمزآلود در سازوکار تولید نور توسط این نوع لامپ‌ها است. این لامپ‌ها خوشبختانه نه مانند همتاهای قدیمی‌ترشان گاز جیوه درون‌شان وجود دارد که موجب شود زیادی داغ بشوند و بعد از مدتی هم فرسوده و نه حتی رشته‌ی تنگستنی در دل‌شان به کار رفته است که احتمال سوختن‌شان وجود داشته باشد. لامپ‌های ال‌ای‌دی سازوکار دیگری دارند؛ آن‌ها توسط مولدهای نوری خانه‌های ما را روشن می‌کنند.

ساده‌ترین شیوه‌ی بیان نحوه‌ی کارکرد این لامپ‌ها که در نهایت منتج به عمر طولانی آن‌ها می‌شود از این قرار است که: یک لامپ کم‌مصرف ال‌ای‌دی از آن‌جا که قطعه یا سازوکاری در سیستم طراحی شده‌ی خود ندارد که با گذر زمان دچار استهلاک گردد بنابراین عمری طولانی دارد. به یاد داشته باشید که ما لامپ‌های کم‌مصرف ال‌ای‌دی را فقط برای طول عمر طولانی‌شان خریداری نمی‌کنیم. در یک مقایسه ساده نحوه‌ی نورپردازی این لامپ‌ها نسبت به انواع دیگر نیز از کیفیت بسیار بهتری برخوردار است. لامپ‌های کم‌مصرف ال‌ای‌دی در حوزه‌ی تعریف خودشان استثنا هستند. زیرا همه‌چیزشان مقرون به صرفه و بی نقص است. بنابراین درباره‌ی این موجودات نازنین شک در دل خودتان راه ندهید.

راهکاری برای حل مشکل چشمک زدن

در اینجا به ارائه راهکاری برای حل مشکل چشمک زدن این نوع لامپ‌ها در هنگام خاموشی می‌پردازیم. برای این منظور باید یک مقاومت جاری بین دو اتصال لامپ قرار بگیرد. کارایی این مقاومت این است که وقتی کلید دیواری خاموش باشد نه تنها خازن داخل لامپ شارژ نمی‌شود بلکه سبب می‌گردد جریان از آن عبور کند.

امید می‌رود با توجه به نکات اشاره شده در متن مقاله فوق، کاربران بتوانند در مواجهه با تصورات غلط و مصطلح شده در میان مصرف کنندگان لامپ‌های ال‌ای‌دی، گزاره‌های درست و نادرست را از یکدیگر تمیز بدهند.

انتهای رپرتاژ آگهی 

منبع: ایسنا

کلیدواژه: لامپ ال ای دی لامپ کم مصرف میان مصرف کنندگان لامپ های ال ای دی ال ای دی لامپ ال ای دی قدیمی تر نوع لامپ لامپ ها عمر طولانی یک لامپ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۸۶۱۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

نحوه درست کردن کروسان نوتلای تازه در ایتالیا (فیلم)

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • نحوه درست کردن کروسان نوتلای تازه در ایتالیا (فیلم)
  • مصرف ۳ هزار و ۸۸۵ میلیون کیلووات ساعت برق در استان همدان
  • ابتکار وزارت نیرو برای حل بحران خاموشی‌ها؛ راه‌اندازی پویش!
  • فناوری‌هایی که استاندارد امنیتی ضعیف دارند ممنوع می‌شوند
  • آغاز کشت بادام زمینی در شهرستان آستانه اشرفیه
  • سه روش راحت برای تعمیر لامپ LED به سبک مکزیکی (فیلم)
  • اقتصاد مقاومتی با اتکا به تولید داخل محقق می‌شود
  • دردسرهای افزایش بیش‌ از حد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • دردسرهای افزایش بیش‌ازحد انرژی‌های تجدیدپذیر برای آینده
  • رابطه استفاده از آسانسور با کاهش عمر