Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@12:27:25 GMT

راه‌اندازی اولین کتابخانه تخصصی موزه ارتباطات 

تاریخ انتشار: ۱۶ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۶۹۲۶۶

راه‌اندازی اولین کتابخانه تخصصی موزه ارتباطات 

به گزارش گروه فرهنگی ایرنا، اولین نشست هم اندیشی راه اندازی کتابخانه تخصصی و مرکز مطالعات و پژوهش های رسانه و ارتباطات در موزه ارتباطات کشور صبح روز گذشته پانزدهم تیرماه ۱۴۰۰ با حضور حسن عمیدی مدیرکل دفتر مدیرعامل و ارتباطات این شرکت و رئیس موزه ارتباطات، حمید ضیایی پرور، حسین امامی ، غلامرضا کاظمی دینان و حمید شکری خانقاه اساتید حوزه ارتباطات، مرتضی چشمه نور معاون انجمن سواد رسانه ای و مدیرعامل انتشارات پشتیبان، محمد رحیمی معاون دفتر ارتباطات و اماکن تاریخی شرکت ملی پست، امیرهوشنگ فکرت نژاد رئیس گروه تبلیغات، موزه و اماکن تاریخی و مهتاب سرخیل، رئیس گروه روابط عمومی و رسانه های نوین دفتر ارتباطات شرکت ملی پست و نماینده انجمن متخصصان روابط عمومی برگزار شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

میراثی ماندگار برای انتقال تجربیات مشاهیر به آیندگان 
 

حسن عمیدی در ابتدای این جلسه به تشریح اقدامات یکسال و نیم اخیر در موزه ارتباطات پرداخت و گفت : تمام تلاش خود را کردیم تا جایگاه تمبر و هویت پست را احیا کنیم. 

مدیرکل دفتر مدیرعامل شرکت ملی پست با اشاره به برتری موزه  ارتباطات در دو سال پیاپی، اذعان داشت: نه تنها در سطح ملی بلکه فعالیت های صورت گرفته باعث مطرح شدن موزه ارتباطات کشور در توسط نهادهای بین المللی چون اتحادیه جهانی پست وشورای راهبری موزه ها قرار گرفت. 

وی با بیان اینکه هنوز در این حوزه ظرفیت های زیادی وجود دارد از راه اندازی اولین کتابخانه تخصصی حوزه ارتباطات، روابط عمومی و رسانه و ایجاد مرکز پژوهش و مطالعات حوزه ارتباطات در آینده نزدیک خبر داد. 

عمیدی ادامه داد: برآنیم تا با راه اندازی این کتابخانه آثار مشاهیر و اساتید این حوزه را به عنوان میراثی ماندگار برای علاقمندان به حوزه ارتباطات و نگهداری یاد و نام بزرگان این عرصه ثبت و نگهداری کنیم.

رئیس موزه ارتباطات با بیان اینکه همواره جای خالی مشاهیر ارتباطات در این مکان فرهنگی و تاریخی با عظمت که به نام آنان ثبت شده است به چشم می‌آید، عنوان داشت: این امر شروعی است برای راه اندازی بخشی مختص به معرفی مشاهیر ارتباطات کشور و آثار آنها تا دین خود را به درستی به تلاشگران و محققان این عرصه ادا کنیم.

مدیرکل دفتر ارتباطات شرکت ملی پست با اشاره به راه اندازی مراکز پست، موزه و  مدرسه در سطح کشور، و احیای حوزه تمبر وکارت پستال در کشور، برگرداندن تمبر به چرخه پستی کشور و همچنین برگزاری گفتگوهای انتقال تجربه با موضوع ارتباطات و سایر اقدامات موزه ارتباطات عنوان کرد: وقت آن است که این موزه بر حسب مسئولیت اجتماعی خود و در امتداد آنچه از گذشته با نام ارتباطات برجا مانده است نسبت به شروع فعالیتهایی در حوزه معرفی بزرگان این عرصه و انتقال تجربیات و آموزه های آنها به علاقمندان و همچنین ثبت رخدادهای ارتباطاتی و رسانه ای عصر جدید اقدام کنند.

وی از همکاری با استارتاپها در راه اندازی پارک علم و فناوری درحوزه ارتباطات و همچنین پیدا کردن مسیری در نگهدای میراث دیجیتال اساتید به عنوان فعالیت های در دست اقدام و آتی این حوزه نام برد. 

عمیدی در پایان خواستار همکاری تمامی اساتید و مشاهیر حوزه ارتباطات، رسانه و روابط عمومی و تمامی علاقمندان، دانشجویان و دست  اندرکاران این عرصه ها در راه اندازی نخستین کتابخانه تخصصی و مرکز مطالعات وپژوهش حوزه ارتباطات شد.

همراهی جامعه ارتباطات کشور

در ادامه غلامرضا کاظمی دینان با ابراز خرسندی و رضایت از برگزای این نشست تخصصی و هم اندیشی، آمادگی خود را برای اجرای طرح مورد نظر اعلام کرد.
این استاد دانشگاه ابراز امیدواری کرد: جامعه ارتباطات کشور در به ثمررساندن این اقدام مهم و تاثیرگذار  همکاری نمایند تا این میراث ارزشمند به آیندگان منتقل شود. 

تهیه بانک اطلاعاتی فعالین عرصه ارتباطات کشور

حمید ضیایی پرور با ارائه مباحثی پیرامون پیشینه ارتباطات در ایران و دنیا گفت: موزه ارتباطات کشور با ایجاد راهکارهایی خلاقانه و ابتکار عمل توانست در یکسال اخیر اقدامات خوبی را به انجام رساند.

این استاد و پژوهشگر ارتباطات کشور با اشاره به اینکه ماموریت اصلی این موزه، معرفی هویت ارتباطات کشور است به جریان زندگی و روح حیات در موزه ارتباطات کشور تاکید کرد.

وی خواستار استمرار جلسات مجازی و وسعت بخشی حوزه عملیاتی  طرح های مذکور شد و گفت: تهیه بانک جامع فعالین ارتباطات کشور از جمله اموری است که باید در راس فعالیتها قرار گیرد. 

ضیایی پرور در ادامه، یک نسخه از کتب تالیفی خود را به کتابخانه موزه ارتباطات اهدا کرد. 

تدوین سند راهبردی موزه ارتباطات 

حمید شکری خانقاه دیگر استاد حوزه ارتباطات کشور ضمن استقبال از ایده های مطروحه در راستای پاسداشت خدمات مشاهیر حوزه ارتباطات و حفظ آثار مکتوب و غیرمکتوب اساتید، بر لزوم تهیه سند راهبردی فعالیت‌های ارتباطی این موزه تاکید کرد. 

وی در این خصوص گفت: اجرایی کردن ایده های موجود تنها به واسطه داشتن برنامه وخط راه مشخص امکان پذیر است. 

این مدرس ارتباطات خواستار جریان سازی پیرامون فعالیتهای ارتباطی موزه ارتباطات کشور و اطلاع رسانی مناسب شد تا دست  اندرکاران و فعالین این حوزه بتوانند در این امر مهم سهم داشته باشند. 

بهره گیری از تجارب ارتباطی اساتید کشور 

حسین امامی از دیگر مدعوین این نشست تخصصی با تاکید بر تهیه سند چشم انداز و سند راهبردی ۵ ساله موزه ارتباطات کشور پیشنهادی برای  ثبت تاریخ شفاهی حوزه ارتباطات توسط این مرکز ارائه داد. 

وی خواستار ایجاد کارگروه های تخصصی در بخش‌های مختلف علم ارتباطات کشور شد و گفت: راه اندازی بزرگترین کتابخانه تخصصی حوزه ارتباطات کشور، بهره گیری از تجارب اساتید و تلاش همه دست اندرکاران را می طلبد.

این مدرس ارتباطات با اشاره به اینکه موزه ارتباطات کشور پتانسیل تبدیل شدن به مرکز آموزش و پژوهش حوزه ارتباطات کشور را داراست اضافه کرد: فعالیت این موزه می تواند در محور مستند سازی تاریخ شفاهی ارتباطات کشور و همچنین مدیریت دانش، ابزاها، آثار و اسناد را در برگیرد. 

امامی با بیان اینکه موزه ارتباطات می تواند برگزار کننده همایش های ملی ارتباطات باشد و نقش یک دانشکده را ایفا کند، ابراز امیدواری کرد: این موزه در برنامه آینده خود راه اندازی مرکزی پژوهشی وتبدیل آثار به فایلهای دیجیتال را دستور کار قرار دهد. 

اهدای کتب سواد رسانه ای به موزه ارتباطات کشور

مرتضی چشمه نور مدیرعامل انتشارات پشتیبان و معاون انجمن سواد رسانه ای ایران با  ارائه آماری از کتب ثبت شده موجود در حوزه های ارتباطات، روابط عمومی و رسانه گفت: از سال ۱۳۵۷ تا کنون در حوزه ارتباطات تعداد ۶۷۱ عنوان کتاب تالیف و ترجمه شده است.

وی افزود: تعداد ۳۸۳ عنوان نیز مربوط به روابط عمومی، ۱۸۱۰ مورد نیز در حوزه رسانه و ۱۵۲ عنوان کتاب نیز در حوزه سواد رسانه ای ثبت شده است.

معاون انجمن سواد رسانه ای ایران اعلام آمادگی کرد تعداد ۱۰۰عنوان کتاب منتشر شده در حوزه سواد رسانه ای را در اختیار کتابخانه تخصصی موزه ارتباطات قرار دهد و خواستار همکاری دیگر دست اندرکاران با این حرکت بزرگ فرهنگی شد. 

برچسب‌ها شرکت ملی پست ایران موزه ارتباطات اتحاديه جهانی پست انجمن سواد رسانه ای ایران

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شرکت ملی پست ایران موزه ارتباطات اتحاديه جهانی پست شرکت ملی پست ایران موزه ارتباطات اتحاديه جهانی پست انجمن سواد رسانه ای ایران انجمن سواد رسانه ای موزه ارتباطات کشور کتابخانه تخصصی حوزه ارتباطات روابط عمومی شرکت ملی پست راه اندازی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۶۹۲۶۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

چالش‌ها و فرصتهای اکوسیستم استارتاپی در سال ۱۴۰۳

 به گزارش جام جم آنلاین از گرگان چالش بعدی صاحبان استارت‌آپ‌ها، کافی نبودن و یا مناسب نبودن حمایت‌های دولتی مطابق با شرایط سال ۱۴۰۳ است. با اینکه نهادها، سازمان‌ها و صندوق‌هایی در کشور وظیفه حمایت از استارت‌آپ‌ها را بر عهده دارند، اما با توجه به شرایط ابتدایی سال  و پیش‌بینی‌هایی که گهگاهی در خصوص افزایش نرخ ارز در روزنامه‌ها، رسانه‌ها و نشست‌های اقتصادی شنیده و دیده می‌شود، به وضوح مشخص است که این حمایت‌ها و حتی قوانین فعلی، کافی نیست و پاسخگوی نیاز علاقه‌مندان به حوزه سرمایه‌گذاری استارت‌آپی در زمینه‌های مختلف خصوصاً فناوری اطلاعات نخواهد بود.

عدم توجه به اکوسیستم استارت‌آپی در کشور نیز چالش بزرگی است. در ادامه موضوعِ حمایت دولت از استارت‌آپ‌ها، باید به این نکته اشاره شود که حمایت‌های دولت صرفاً نباید در زمینه ارائه تسهیلات کم بهره باشد و موضوع  بهبود اکوسیستم استارت‌آپی در کشور نیز یکی از اصلی‌ترین دغدغه‌های مدیران استارت‌آپ‌هاست. با اینکه بسیاری از مولفه‌های مهم برای شکل‌گیری استارت‌آپ‌ها در کشور وجود دارد، اما عدم ارتباط معنادار آن‌ها با یکدیگر و عدم یکپارچگی آن‌ها، مشکلات عدیده و تلاش‌های بی‌ثمری را بوجود آورده است. ﺻﻨﺪوق‌ﻫﺎی ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ‌ﮔﺬاری ﺗﺨﺼﺼﯽ ﻣﺘﻤﺮﮐﺰ ﺑﺮ اﺳﺘﺎرت‌آپ‌ﻫﺎ و ﺻﻨﺪوق‌ﻫﺎی ﺣﺎﻣﯽ ﺳﺮﻣﺎﯾﻪ‌ﮔﺬاری‌ﻫﺎی ﺑﺎ رﯾﺴﮏ ﺑﺎﻻ همچنان وﺟﻮد ﻧﺪارند و ﻗﻮاﻧﯿﻦ ﺣﻘﻮﻗﯽ ﻫﻢ دارای ﺧﻼهای ﺟﺪی در ﺣﻤﺎﯾﺖ از ﻧﻮآوری‎‌ﻫﺎ ﻫﺴﺘﻨﺪ و متاسفانه ﺣﻘﻮق ﻣﺎﻟﮑﯿﺖ ﮐﺎراﯾﯽ نیز وﺟﻮد ﻧﺪارد.

از دیگر چالش‌ها، عدم وجود بانکهای داده در کشور است. هر فعالیت اقتصادی نیازمند جمع‌آوری داده‌ها و اطلاعاتی در زمینه‌های مختلف مانند بازار، اجتماع، مصرف‌کنندگان، رقبای داخلی و خارجی، شرایط اقتصادی، سیاسی و فرهنگی است تا بتواند فعالیت‌های آینده خود را با شرایط هماهنگ کرده و برنامه‌ریزی کند. عدم وجود بانک‌های اطلاعاتی موثق در کشور سبب شده که گاهی در شبکه‌های مجازی برخی آمارها توسط برخی از شرکت‌های خصوصی ارائه شود که به سختی می‌توان به آن‌ها  استناد کرد و برای اعتماد به این آمار خطرپذیری ضروری است که مناسب آغاز یا ادامه یک فعالیت اقتصادی نیست.

از دیگر چالش‌ها، سرعت اینترنت در کشور، قیمت آن و فیلتر شدن  برخی از شبکه‌های اجتماعی است. نقش شبکه‌های اجتماعی در شناسایی روندها و تحلیل رفتار مصرف‌کننده و رقبا بسیار مهم است و تفسیر و تحلیل تبادل اطلاعاتی که در بیشتر زمانها میان مشتریان  و واحد بازاریابی می‌شود، جای خالی پررنگی در استارت‌آپ‌‌ها دارد. خصوصاً با توجه به اینکه اکثر استارت‌آپ‌های کشور که در حوزه فناوری اطلاعات فعالیت می‌کنند و همچنین علاقه‌مندانی که تمایل به حضور و سرمایه‌گذاری در حوزه استارت‌آپ دارند،  می‌خواهند در حوزه IT  فعالیت کنند، بنابراین زیرساخت‌های لازم در خصوص اینترنت بسیار حائز اهمیت است. سرعت اینترنت ایران نسبت به دیگر کشورها خصوصاً کشورهای حوزه خلیج فارس بسیار پایین‌تر است و این مشکل زمانی خود را بیشتر آشکار می‌کند که فعالیت استارت‌آپ‌ها در حوزه IT باشد و موضوع امنیت شبکه نیز مطرح شود.

در نهایت خاطرنشان می‌شود آموزش رکن اصلی و پایه‌ای در رشد استارت‌آپ‌ها است. با توجه به افزایش نرخ ارز، شهریه دوره‌های آموزشیِ تخصصی که در خارج از کشور به صورت حضوری و غیر حضوری برگزار می‌شود، بسیار زیاد است و البته به سبب عدم قطعیتی که در زمینه تداوم فعالیت استارت‌آپ‌ها وجود دارد، شرکت در این دوره‌ها و حضور علاقه‌مندان با مشکل مواجه شده است. در این میان حضور در نمایشگاه‌های بین‌المللی تخصصی که اکثراً در دبی برگزار می‌شود، فرصت خوبی برای تعاملات دانشی و اقتصادی صاحبان استارت‌آپ‌ها با دنیاست که باز هم قیمت‌های ارز مانع از حضور فعالان در چنین رویدادهایی می‌شود. باید گفت در صورت عدم گذراندن دوره‌های آموزشی تخصصی در حوزه‌های مختلف فناوری اطلاعات، امنیت شبکه، بازاریابی و توسعه محصول و با عدم حضور در نشست‌های تخصصی بین‌المللی و نمایشگاه‌های تخصصی، بی‌شک حتی بهترین ایده‌های در عرصه استارت‌آپ‌ها با شکست رو به‌رو خواهند شد.

با این همه در سال پیش رو  فرصت سرمایه‌گذاری در حوزه فناوری اطلاعات و صنایع High Tec از جمله گزینه‌های مطلوب است که خصوصاً از طریق شرکتهای دانش بنیان می‌توان به آن پرداخت.

دستیابی به دانش روز از طریق طی کردن دوره‌های آموزشی غیرحضوری و تجاری‌سازی ایده‌ها توسط جوانان از نقاط عطف این موضوع محسوب می‌شود که دانش‌آموختگان رشته‌های فناوری اطلاعات، کامپیوتر، هوش مصنوعی، مهندسین داده و علاقه‌مندان به این حوزه می‌توانند از این فرصت نهایت استفاده را ببرند و ایده‌های خود را از طریق تولید کالا یا ارائه خدمات نرم افزاری به جامعه عرضه کنند.

دیگر خبرها

  • دبیرکل کتابخانه‌ها‌‌: مردم ایران کتاب‌نخوان نیستند + فیلم
  • سنگ اندازی مافیای خودرو برای ورود خودروهای برقی به کشور
  • راه‌اندازی اپراتور هوش مصنوعی در کشور / GPU هایتان را با اپراتور به اشتراک بگذارید
  • چالش‌ها و فرصتهای اکوسیستم استارتاپی در سال ۱۴۰۳
  • ایجاد مراکز نوآوری در حوزه اقتصاد دیجیتال/راه‌اندازی اولین مرکز نوآوری تولید بازی‌های رایانه‌ای
  • از راه اندازی شهرک تخصصی برای فرش بختیاری تا مشتریان پر‌ و پا قرص اروپایی
  • راه اندازی سومین مرکز تخصصی نماز کشور در استان؛بزودی
  • ابر دولت در قطب مرکز داده پیام راه اندازی می‌شود
  • ضرورت راه اندازی کتابخانه سیار در روستاها
  • دسترسی به ۲۵۰ هزار منبع مطالعاتی در کتابخانه تخصصی اهل بیت (ع) آستان قدس رضوی