Web Analytics Made Easy - Statcounter

حذف نگاه‌های جنسی در جامعه، حق زنان و وظیفه جمهوری اسلامی است.

به گزارش گروه فرهنگی خبرگزاری دانشجو، به نقل از روابط عمومی برنامه «چراغ» شبکه ۵، این برنامه در روز‌های یکشنبه و سه شنبه این هفته میزبان «فاطمه داداشی» یکی از فعالان فضای مجازی با سابقه یک دهه حضور و فعالیت در این عرصه با محور فعالیت‌های پژوهشی، تبلیغی و ترویجی عفاف و حجاب و مسائل زنان بود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!


«داداشی» با اشاره به نگاه جامع و همه جانبه مکتب اسلام در همه مسائل به ویژه در حوزه زنان اشاره کرد: رویکرد اسلام به جایگاه زن بر محور کرامت فردی و اجتماعی زنان هست. اگر کسی بگوید زن فقط باید درون خانه باشد و صرفا به امر همسری و مادری بپردازد و فعالیت دیگری نداشته باشد، این یک نگاه تک بُعدی است و خلاف نظر اسلام است. اسلام زن را همه جانبه می‌نگرد؛ زن بماهو زن، دارای نقش مادری و همسری است، ولی به لحاظ بُعد انسانی، ابعاد اجتماعی دارد و اسلام برای فعالیت‌های اجتماعی زن، برنامه دارد؛ یعنی نه تنها به فعالیت اجتماعی زنان اصالت و رسمیت می‌دهد بلکه برای آن برنامه و تعریف دارد.
وی خاطر نشان کرد: اگر ما تاریخ را بنگریم، در سیره پیامبر (ص) و ائمه معصوم (علیهم السلام) چنین نیست که زن الّا و لابُد در خانه بماند. در بخش دیگری از گفتگو و در پاسخ به سوال مجری برنامه، با اتکای به کلام بزرگان از جمله رهبر حکیم انقلاب و فق‌های دین و مبانی اسلام، قائل بود اگر بخواهیم فعالیت‌های اجتماعی زنان را سطح بندی کنیم، نازلترین سطح – یعنی سطحی که حداقل حضور اجتماعی زنان مطرح است- بحث اشتغال و درآمدزایی است، البته اسلام این را از دوش زنان برداشته است که این به معنای منع حضور اجتماعی زنان نیست، بلکه خطوط کلی مثل پوشش و رعایت حریم‌ها و اخلاقیات و رفتار‌ها مطرح هست. سطح دیگر حضور اجتماعی زنان، فعالیت‌های استعدادی آنهاست؛ هر انسانی از آن جهت که انسان هست علایقی دارد و حق دارد این استعداد‌ها را بروز دهد که ممکن است مستلزم حضور زن در اجتماع هم باشد و این حق طبیعی زن است. اعم از اینکه این استعداد در زمینه تحصیل علم یا فعالیت‌های فرهنگی، اجتماعی و سیاسی باشد و به فرمایش رهبر حکیم انقلاب اگر کسی بخواهد مانع بروز این بخش از استعداد‌های زنان شود این ظلم به زن هست.
این پژوهشگر حوزه زنان یادآور شد: وقتی از حق صحبت می‌شود در مقابلش تکلیفی هم هست. این وظیفه جامعه اسلامی است که بستری را برای حضور و فعالیت اجتماعی زنان برای بروز استعداد‌ها و توانمندی‌های زنان فراهم کند که از جمله آن‌ها شرایط روانی و آسایش و رفاه اجتماعی برای حضور در جامعه است. این حضور زنان، مسئولیت محور هست یعنی در جامعه‌ای که زندگی می‌کنند وظایفی هم نسبت به آن جامعه و دیگر افراد جامعه دارند. بعبارتی جامعه اسلامی بر نوع زن به عنوان یک انسان – صرف نظر از اینکه زن هست- حقی دارد، یک وظیفه و مسئولیتی نسبت به آن جامعه دارد که آن مسئولیتِ رشد و اصلاح جامعه است.
«خانم داداشی» تصریح کرد: هر چند نوع حضور افراد در جامعه مستلزم آموزش و تربیت افراد هست، اما این کافی نیست و باید ضوابط و حد و حدودی هم برای نوع حضور افراد تعیین شود از جمله در مساله پوشش تا به کمک آن بحث آموزش و فرهنگ سازی بیاید. برای رعایت ارزش‌های اجتماعی و اخلاقی باید ضوابط و قوانینی باشد تا حد و حدود رعایت شود در همه جای دنیا هم این امر هست و نمی‌توان گفت در این حوزه آزادی اختیاری وجود دارد. تعیین حد و حدود هم بر اساس ارزش‌ها و اعتقادات هر جامعه‌ای متغیر هست، اما اصل قانون یک امر ثابت در همه جای دنیاست. باید توجه داشت که قانون در نوع پوشش دخالتی نداد – غیر از پوشش‌های خاص و زننده و... – بلکه در تعیین حد و حدود دخالت می‌کند. هر مساله‌ای که بروز و ظهورش در جامعه هست و روی حریم دیگر افراد جامعه تاثیر می‌گذارد، یک امر اجتماعی محسوب می‌شود نه شخصی و باید برای آن حد و حدودی تعیین شود، پوشش هم یکی از این امور هست.
این کارشناس فرهنگی در بخشی از سخنانش اشاره کرد که #حجاب وسیله‌ای است برای رسیدن به توانایی‌ها و استعدادهای# زنان. رعایت پوشش و عفاف بستری را فراهم می‌کند که در جامعه نگاه‌ها متوجه جسمانیت و جذابیت‌های ظاهری زن نشود بلکه افکار، اندیشه‌ها و خلاقیت‌های زن دیده شود. وقتی پوشش حذف شود، دیگر رقابت‌ها بر سر استعداد‌ها و توانمندی‌ها نیست بلکه بر سر جسمانیت است که رقابتی نابرابر و به ضرر زنان است. کمترین آسیب هم سلب امنیت روانی و اجتماعی از همه افراد جامعه است. ایشان با تجربه‌ای که در این یک دهه از فعالیت خویش در حوزه مسائل زنان داشتند به نتایج و آثار سوء عدم رعایت عفاف و حجاب در جامعه که دامنگیر خانواده‌ها و فروپاشی نظام خانواده‌ها می‌شود اشاره و مصادیقی را بیان کردند و کمترین آسیب عدم رعایت حریم‌ها اعم از پوشش و تعامل با غیرمحارم را سلب آرامش و امنیت روانی و فکری افراد بیان کردند که خود افراد جامعه هم به آن اذعان دارند.
لازم بذکر است برنامه تلویزیونی #چراغ در فصل سوم، در روز‌های یکشنبه و سه شنبه حوالی ساعت ۲۱ از شبکه ۵ سیما به روی آنتن می‌رود و هر هفته یک چالش را مورد بحث و گفتگو قرار می‌دهد

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: فرهنگی داداشی تلویزیون اجتماعی زنان افراد جامعه اجتماعی زن استعداد ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۷۰۱۷۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۸ یادداشت تفاهم همکاری بین ایران و بورکینافاسو امضا شد

به گزارش خبرگزاری مهر، «کیلم دو تامبلا» نخست وزیر بورکینافاسو که به منظور شرکت در دومین همایش بین‌المللی ایران و آفریقا به تهران سفر کرده است، با «سیدصولت مرتضوی» وزیر تعاون، کار و رفاه اجتماعی دیدار کرد.

مرتضوی در این دیدار به تشریح مهمترین ظرفیت‌های صادرات محور جمهوری اسلامی ایران برای توسعه همکاری‌های دو کشور پرداخت.

وزیر کار با اشاره به امضای ۸ یادداشت تفاهم همکاری میان جمهوری اسلامی ایران و بورکینافاسو در حوزه‌های اقتصادی، اجتماعی و آموزشی بر تسریع در اجرای این برنامه‌ها تاکید کرد.

مرتضوی از طرف دولت جمهوری اسلامی ایران ریاست کمیسیون مشترک همکاری‌های اقتصادی با بورکینافاسو را عهده دار است.

کد خبر 6089617

دیگر خبرها

  • هدف از تحمیل بی‌حجابی به جامعه چیست؟
  • بیش از ۳ میلیون از جامعه کارگری را زنان تشکیل می دهند
  • نگاه ویژه شورای ششم به فعالیت‌های فرهنگی در مشهدالرضا
  • نقش زنان در معنابخشی به زندگی خانوادگی و اجتماعی
  • انجام وظیفه در شورای شهر دشوار و دایره نظارت آن بسیار وسیع است
  • برگزاری خاکریز امنیت ۸ در گیلان
  • ۸ یادداشت تفاهم همکاری بین ایران و بورکینافاسو امضا شد
  • برگزاری «خاکریز امنیت ۸» در گیلان
  • حجاب، مسیر مصلحت جامعه
  • چرا غرب دنبال ترویج بی‌بند‌وباری در ایران است؟