Web Analytics Made Easy - Statcounter

یکی از موشک های مهم اما کمتر شناخته شده از خانواده معروف فاتح ۱۱۰، در حالی به نیروی زمینی سپاه تحویل داده شد که به نظر میرسد این اقدام نشان از بروز تغییرات در دکترین عملیاتی رسته توپخانه سپاه باشد.

به گزارش سرویس دفاع و امنیت مشرق، در رسته توپخانه صحرایی به عنوان اصلی ترین واحد پشتیبانی از نیروهای زمینی در میدان نبرد، طی سالهای اخیر مسئله افزایش برد و دقت درگیری مورد تاکید بسیار فرماندهان نظامی قرار گرفته و اساس این تفکر و دکترین بر استقلال هر چه بیشتر نیروی زمینی در پشتیبانی از نیروهای خودی و درگیر شدن با نیروهای دشمن در برد بیشتر با دقت بالاتر و قدرت کشندگی افزون تر است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

این مسئله به طور خاص در حیطه کاری رسته توپخانه به عنوان پشتیبان قرار می گیرد و امروزه در جهان در دو بخش توپ های گلوله زنی و راکت اندازها و موشک ها در دست اقدام و توسعه است. در بحث توپخانه گلوله زنی، توسعه مهمات مجهز به سیستم های هدایتی و سیستم های پیشران مخصوص گلوله ها موفق شده برد گلوله های توپ را به حدود ۷۰ کیلومتر برساند و برخی از کشورهای جهان برنامه رسیدن به برد در این بخش به حدود ۱۰۰ الی ۱۲۰ کیلومتر در کالیبر ۱۵۵ میلی متری را نیز دارند. مشخصا گلوله ها در این بخش دارای محدودیت های فراوانی هستند اما راکت ها و موشک ها، پتانسیل های بسیار بیشتری برای افزایش برد دارا هستند.

بیشتر بخوانید: جهش بزرگ توپخانه ارتش با دستیابی به نسل جدید موشکهای زمین به زمین/ سامانه‌های جدید ایرانی به سطح رقابت با ATACMS آمریکا رسیدند +عکس بازگشت «راکت‌های ایرانی» به خط مقدم نقطه‌زنی با کمک عماد و قیام/ «زلزال و نازعات» آماده رقابت با غولهای بزرگ خارجی در عرصه صادرات +عکس راکت‌ مشهور ایرانی در دوران دفاع مقدس با «نقطه‌زنی» بازگشت/ برد «فجر ۵»؛ کابوس بزرگ اسرائیل و آمریکا دو برابر شد +عکس

وقتی از صنایع نظامی و تسلیحات ایرانی صحبت می کنیم بدون هیچ بحثی نام موشک و راکت به عنوان اولین نماد به ذهن مخاطب می رسد. توسعه موشک ها از گونه های بالستیک با برد ۲ هزار کیلومتر الی موشک های ضد زره با برد ۴ الی ۸ کیلومتر در کنار موشک های کروز ضد کشتی و حمله به اهداف زمینی تا راکت های توپخانه ای در چند دهه اخیر همواره جزو مهم ترین اولویت های صنایع دفاعی کشور مان بوده است.

در بحث آتش مانوری و میدانی در رسته توپخانه صحرایی، خانواده راکت های سری فجر در مدل های مختلف غیر هدایت شونده و هدایت شونده در سالهای اخیر در کشور ما توسعه پیدا و هم نیروی زمینی سپاه و هم ارتش را در حجم بالایی تغذیه کرده اند. تا چندی پیش، راکت فجر دو مرحله ای با برد ۱۹۰ کیلومتر، نسل جدید راکت های فجر تک مرحله ای با برد ۱۵۰ کیلومتر و نسل های قدیمی تر راکت فجر با بردهای زیر ۱۰۰ کیلومتر بخش عمده ناوگان راکتی در رسته توپخانه صحرایی و موشک های ارتش و سپاه را تشکیل می دادند.

طی ماه های اخیر فرمانده نیروی زمینی ارتش به آزمایش و توسعه یک موشک زمین به زمین ۳۰۰ کیلومتری برای این نیرو اشاره و به نوعی نزاجا مرحله اول در حوزه افزایش توان موشکی و اضافه کردن موشک های بالستیک در کنار راکت ها را به رسته توپخانه آغاز کرد و حالا نوبت سپاه بود که در نیروی زمینی رسما ورود موشک های بالستیک را اعلام کند.

موشک کوچک ایرانی؛ سلاح خاص نزسا در برابر دشمنان

در مراسم تحویل تجهیزات جدید به نیروی زمینی سپاه که با حضور فرمانده کل سپاه و فرمانده این نیرو برگزار شد، در همان ابتدا تصاویر مربوط به یک پرتابگر ۶ فروندی نظرها را به سمت خود جلب کرد. در نگاه اول می توان گفت که شاید با موشک های کروز، پهپادهای انتحاری، راکت های بسیار سنگین و البته یا موشک های بالستیک رو به رو هستیم و هر چه که هست یک گزینه جدید و سنگین برای نیروی زمینی سپاه به حساب می آید.

سه نمای مختلف از پرتابگر ۶ فروندی تحویل شده به نیروی زمینی سپاه

بررسی های تطبیقی و تحلیل های فنی، حاکی از احتمال آن است که این پرتابگرهای بزرگ، موشک های سری فتح هستند که در حقیقت مدل کوچک تر از خانواده موشک های سری فاتح ۱۱۰ به حساب می آیند. چیزی شبیه به این لانچرها در مراسمی در اواخر سال پیش، در نیروی دریایی سپاه نیز مشاهده و در آنجا تصویری شبیه به موشک های سری فتح در درون حامل های مورد نظر رویت شد.

تیوب های حامل موشک جدید تحویل شده به نیروی دریایی سپاه در سال گذشته

خانواده موشک های سری فاتح ۱۱۰ در حقیقت دقیق ترین موشک های بالستیک ایرانی به حساب می آیند که تا به امروز نیز مدل های بسیار زیادی از آنها توسعه یافته و به نیروهای مسلح تحویل شده است. اگر آنچه در پرتابگر ۶ تایی مورد نظر وجود داشته باشد موشک های سری فتح باشد باید گفت که حملات دقیق و پر حجم در دستور کار توپخانه راکتی سپاه قرار گرفته است.

البته مدل پرتابگر تک فروندی با قابلیت پنهان شدن درون حامل و یک پرتابگر ۴ فروندی نیز در این مراسم مشاهده شد که مدل تک فروندی خود موشک فتح بوده و لانچر ۴ فروندی نیز با وجود این که فاقد موشک بود ولی از نظر ابعادی به نظر برای حمل و پرتاب موشک های سری فتح توسعه پیدا کرده است.

پرتاب گر تک فروندی موشک فتح

لانچر ۴ فروندی تحویل شده به نیروی زمینی سپاه

در ابتدا نگاه کوتاهی به برآوردی از موشک های سری فتح داشته باشیم. موشک فتح دقیقاً یک نمونه مقیاس‌شده از موشک فاتح‌ــ‌۱۱۰ است که تمام ویژگی‌های طراحی گفته‌شده در مورد آن را دارد. طول و قطر این موشک در حدود ۴۰ تا ۵۰ درصد کمتر از فاتح‌ــ‌۱۱۰ به‌نظر می‌رسد و احتمالاً با وزنی در حدود ۸۵۰ تا ۱۱۰۰ کیلوگرم به بردی حداقل در حدود ۸۰ تا ۱۰۰ کیلومتر دست می‌یابد.

موشک فتح

این موشک با توجه به ابعاد و وزن خود امکان نصب به‌تعداد بیشتری روی کامیون‌ها را دارد که در رزمایش اخیر سپاه نیز پرتابگرهای ۲ یا ۳ فروندی برای آن مورد استفاده قرار گرفت در حالی که کل پرتابگر در داخل یک کامیون معمولی جای داده شده بود. در صورت استفاده از فناوری بدنه کامپوزیتی برخی موشکهای خانواده فاتح، برد موشک فتح می‌تواند به ۱۳۰ تا ۱۷۰ کیلومتر برسد. این موشک با توجه به برخورداری از بالک‌های کنترلی روی دماغه خود قطعاً از نوع هدایت‌شونده تا انتهای مسیر بوده و قابلیت‌های نقطه‌زنی برای آن وجود دارد.

با توچه به براوردها در خصوص برد این موشک ها شاید این سوال برای مخاطبان پیش بیاید که چرا با وجود راکت های سری فجر که بردی در همین کلاس دارند نیاز به توسعه این موشک ها و تحویل آن به یگانی مثل نیروی زمینی سپاه باشد؟ پاسخ اینجاست که در این فقره، موشک مورد نظر از سرعت بالاتر، دقت فوق العاده بیشتر و بحث جدا شدن سر جنگی و به طور کلی سطح مقطع راداری کمتر برخوردار است که این خواص برای مقابله با سیستم های ضد موشکی که در سالهای اخیر توسط رژیم صهیونیستی و برخی قدرت های فرامنطقه ای در اطراف کشور ما نصب شده امری لازم و ضروری است.

راکت های سری فجر خصوصا مدل های هدایت شونده گزینه های بسیار عالی برای استفاده های عادی در میدان نبرد هستند اما در صورت رو به رو شدن با دشمنی مجهز به سیستم های ضد موشکی جدید مشخصا تکخال موشکی کشور ما یعنی عضوی از خانواده فاتح ۱۱۰ باید برای مقابله به میدان بیاید. تمام این فاکتور های مثبت در کنار بحث حمل و پرتاب تعداد قابل توجه از تنها یک پرتابگر قدرت آتش بسیار خوبی را به واحدهای خودی در برابر هر دشمنی اعطاء کرده و در صورت لزوم با سرکوب توان ضد موشکی طرف مقابل راه را برای حمله با گزینه های دیگر مثل راکت های سری فجر باز می کند.

با ورود این موشک ها به سازمان رزم سپاه به نظر می رسد بحث ماموریت حملات دقیق در برد کوتاه و خصوصا بحث سرکوب سیستم های دفاع ضد موشکی در این کلاس نیز کم کم در حال واگذاری به نیروی زمینی باشد و انهدام بردهای دورتر، در اختیار نیروی هوافضای سپاه قرار میگیرد.

منبع: مشرق

کلیدواژه: کرونا تحولات افغانستان نیروی زمینی سپاه موشک فتح موشک فاتح 110 گزارش دفاعی اخبار داغ نیروی دریایی سپاه نیروی هوا فضای سپاه موشک های بالستیک نیروی زمینی ارتش نیروی زمینی سپاه موشک های بالستیک هدایت شونده تحویل شده ضد موشکی موشک فتح فاتح ۱۱۰ راکت ها موشک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mashreghnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مشرق» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۷۱۷۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حمله به رفح برای اسرائیل فاجعه‌بار خواهد بود

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از المیادین، «اسرائیل زیو» سرلشکر ذخیره و رئیس سابق شعبه عملیات ارتش رژیم صهیونیستی درباره پیامدهای حمله زمینی گسترده به رفح هشدار داد و تاکید کرد که چنین عملیاتی «بسیار خطرناک» است.

این مقام نظامی صهیونیست اذعان کرد که حماس در حال تدارک یک کمین راهبردی برای ارتش اسرائیل در صورت حمله زمینی گسترده به رفح است که برای اسرائیل فاجعه‌بار خواهد بود.

وی افزود: با توجه به این واقعیت که رفح علاوه بر حساسیت مصر و آمریکا نسبت به آن، مکان بسیار دشوار و شلوغی برای جنگیدن است، هر گونه عملیات زمینی گسترده در رفح دارای ریسک بالا و خطرناک‌تر از هر عملیاتی خواهد بود که ارتش تا کنون در نوار غزه انجام داده است.

اظهارات این مقام صهیونیست در حالی است که گروه‌های مقاومت فلسطین اعلام کرده‌اند که برای هرگونه سناریویی در صورت تجاوز مستمر رژیم اشغالگر به نوار غزه از جمله تهاجم زمینی به رفح آماده هستند.

کد خبر 6089048

دیگر خبرها

  • شهید شفیع زاده، مبتکر توپخانه نیروی زمینی سپاه
  • اسپانیا: به‌زودی موشک‌های پاتریوت را به اوکراین ارسال می‌کنیم
  • حمله به رفح برای اسرائیل فاجعه‌بار خواهد بود
  • آمادگی کره شمالی برای آزمایش یک سامانه موشک‌انداز جدید
  • یونان ارائه سامانه دفاع هوایی به اوکراین را رد کرد
  • توزیع سومین محموله کمک رسانی سپاه بین سیل زدگان جنوب سیستان و بلوچستان
  • توزیع سومین محموله کمک رسانی قرارگاه قدس نیروی زمینی سپاه بین سیل زدگان جنوب سیستان و بلوچستان
  • برگزاری گرامیداشت یاد و خاطره شهید شفیع زاده در تبریز
  • تایفون آمریکا در راه آسیا و اقیانوسیه(+عکس)
  • گرامیداشت یاد و خاطره شهید شفیع زاده در تبریز