Web Analytics Made Easy - Statcounter

بر اساس حدیث اهل بیت علیهم‌السلام، زنانی که در برابر بداخلاقی و غیرت ورزی همسر خود صبر کنند، در روز قیامت با حضرت زهرا سلام‌الله علیها محشور می‌شوند. - اخبار فرهنگی -

به گزارش خبرنگار فرهنگی خبرگزاری تسنیم، با وجود اینکه صبر کردن در برابر آزار و اذیت دیگران به خصوص همسر، سخت و مشکل است اما یکی از راه‌های تقرب به سوی خدا محسوب می‌شود و از آموزه‌های اصلی در سبک زندگی دینی محسوب می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در همین مورد، در جلد اول کتاب مکارم الاخلاق و همچنین در جلد سوم کتاب من لا یحضره الفقیه روایتی از حضرت امیرالمؤمنین امام علی علیه السلام نقل شده که آن حضرت فرموده‌اند: «جهاد یک زن عبارت از آن است که در برابر آزار و اذیت شوهر خود و در برابر غیرتمندی او صبر کند.»

درواقع مفهوم روایت این است که همان طور که مردان در راه خدا جهاد می‌کنند و به خاطر این کار در نزد خداوند متعال دارای تقرب و منزلت و مقام شده و خداوند هم برای آنها پاداش و ثوابی تعیین فرموده‌اند، زن‌ها هم می‌توانند با صبر و بردباری خود در برابر آزار شوهر، همان مقام‌ها را به دست بیاورند و از آن پاداش و ثواب بهره‌مند شوند.

نکته جالب این است که پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله پاداش زن‌های صبور در برابر آزار شوهر را این طور مشخص کرده‌اند: «هر زنی که در برابر سخن شوهرش که نسبت به او می‌گوید صبر کند و از خودش بردباری و مقاومت نشان بدهد، خداوند متعال به ازای هر کلمه ناسزا و درشتی که می‌شنود اجر و ثوابی را که برای روزه‌داران و مجاهدان در راه خدا تعیین فرموده، به او عطا می‌فرماید.» این روایت در جلد چهاردهم کتاب مستدرک الوسائل نوشته شده است.

پاداش صبر بر بداخلاقی همسر

بداخلاقی و بدزبانی، یکی از صفت‌هایی است که بعضی از افراد به آن مبتلا هستند. این صفت می‌تواند بسیاری از خوبی‌ها را از بین ببرد و دوستی‌ها را به دشمنی تبدیل کند. اما اگر کسی بتواند در مقابل بداخلاقی همسرش صبور باشد، نه‌تنها می‌تواند زندگی خودش و خانواده‌اش را حفظ کند، بلکه پاداش بزرگی از طرف خدا دریافت می‌کند.

به هر حال امکان دارد که مردی در بیرون از خانه با انواع مشکلات مواجه شده باشد و وقتی به خانه می‌آید، نیاز به استراحت داشته باشد. در این شرایط زن باید با او مدارا کند و اگر برخورد ناخوشایندی هم دید، صبر کند. البته مرد حق ندارد به دلیل مشکلات با خانواده خود بداخلاقی کند. درواقع صبر و مدارا مسئولیتی است که هم بر عهده مرد است و هم بر عهده زن.

 

مزایای حفظ عفاف و حجاب برای مردان و زناندلیل پرداخت نفقه به خانم‌ها / آیا مرد می‌تواند به علت تمکن مالی زن، نفقه نپردازد؟سه ملاک اصلی بهشتی شدن/ رتبه ما در قیامت در گرو سبک زندگی دنیاستسبک زندگی پدر خداپرستان/ چرا حضرت ابراهیم(ع) به عنوان دوست خدا انتخاب شد؟

 

اما اگر زنی در موقعیت‌های حساس شوهرش را درک نکند و در مقابل عصبانیت‌های او صبر نکند و جوابش را با پرخاشگری و عصبانیت بدهد، آتش خشم مرد را شعله‌ور می‌کند و به مرور زمان کانون گرم زندگی به سردی و اختلاف بین همسران تبدیل می‌شود.

بر اساس روایات، گروهی از زنان در روز قیامت با حضرت فاطمه زهرا سلام‌الله علیها محشور می‌شوند. این مطلب بر اساس روایتی است که از امام صادق علیه السلام در کتاب وسائل الشیعه نقل شده است. آن حضرت فرموده‌اند که: «سه گروه از زنان هستند که خداوند عذاب قبر را از آنان برداشته و در روز قیامت، با فاطمه دختر پیامبر صلوات الله علیه محشور خواهند شد: اول، زنی که بر غیرت ورزی شوهرش صبر پیشه کند. دوم، زنی که بداخلاقی شوهرش را تحمل کند. سوم، زنی که مهریه‌اش را به شوهرش ببخشد. خداوند به هر کدام از این زن‌ها ثواب هزار شهید را عنایت می‌فرماید و در نامه اعمال هر کدام از آنها عبادت یک سال نوشته خواهد شد.»

دریافت پاداش آسیه همسر فرعون

در همین مورد، روایت دیگری هم صدمین جلد از کتاب بحارالانوار آمده که پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله فرموده‌اند: «من صبر علی سوء خلق زوج‌ها اعطا‌ها مثل ثواب آسیه بنت مزاحم؛ هر زنی که بر بداخلاقی شوهرش صبر کند خداوند مانند پاداش آسیه دختر مزاحم (همسر فرعون) به او عطا خواهد کرد.»

از طرف دیگر گاهی اتفاق می‌افتد که زنی در زندگی بداخلاقی می‌کند و بنای ناسازگاری می‌گذارد. در این شرایط اگر شوهر او صبور باشد و پرخاشگری نکند، از پاداش بزرگی بهره‌مند می‌شود.

پیامبر اکرم صلی‌الله علیه و آله به این مورد هم توجه داشته و طبق روایتی که در جلد دوم کتاب وسائل الشیعه نوشته شده، آن حضرت فرموده‌اند: «کسی که بر بداخلاقی زنش صبر کند خداوند متعال برای صبری که می‌کند ثوابی مانند صبر ایوب علیه السلام بر بلایی که به او رسید، اعطا می‌کند و گناهان آن زن در هر روز و شب مانند جمع شدن شن انباشته می‌شود و اگر قبل از اینکه با مرد همدلی کند و او را راضی کند بمیرد، در روز قیامت همواره با منافقین در حالی که واژگون است محشور شده و به پایین‌ترین درجه جهنم روانه می‌شود.»

 

منابع:

وسائل الشیعه، جلد دومبحارالانوار، جلد هفتاد و دوممکارم الاخلاقمن لا یحضره الفقیه، جلد سوم

انتهای پیام/

 

منبع: تسنیم

کلیدواژه: حدیث اهل بیت علیهم السلام حضرت فاطمه س دادگاه خانواده سبک زندگی ایرانی اسلامی خانواده حدیث اهل بیت علیهم السلام حضرت فاطمه س دادگاه خانواده سبک زندگی ایرانی اسلامی خانواده برابر آزار روز قیامت بر بداخلاقی فرموده اند الله علیه

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۷۲۱۰۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)

به گزارش خبرگزاری صداوسیمای مرکز اراک؛ بیست و پنجم شوال سالروز شهادت مظلومانه رئیس مذهب جعفری ششمین امام شیعیان حضرت امام جعفرصادق (ع) است.

«ابوعبدالله جعفر بن محمد» (۸۳-۱۴۸ق) معروف به امام صادق(ع)، فرزند امام باقر و امام ششم شیعیان است. ایشان در سن ۳۱ سالگی به امامت رسید، مدت امامت آن حضرت ۳۴ سال و طول عمر ایشان ۶۵ سال بود.

امامت امام صادق همزمان با سال‌های پایانی حکومت بنی امیه و سال‌های ابتدایی حکومت بنی‌عباس بود.

از آنجا که در این سال‌ها حکومت بنی‌امیه رو به ضعف و سقوط می‌رفت، بنی‌عباس استقرار پیدا نکرده بودند و علاوه بر آن در ابتدای حکومت خود برای جلب نظر بیشتر منش سرکوب نداشتند، به امام صادق علیه السلام فرصتی دست داد که نهضت علمی و مذهبی بزرگی را شروع و مبانی علمی مکتب شیعه را محکم کند.

شخصیت امام صادق (ع) به اندازه‌ای جامع و برجسته است که اعلاوه بر شیعیان، عالمان و عارفان اهل تسنن نیز توجهی ویژه به آن حضرت داشته و برتری علمی و شخصیتی ایشان را ستوده و از آن حکایت‌ها نقل کرده‌اند.

سیره علمی امام صادق (ع) باعث شد تا مبانی اصیل اسلام به شکلی عقلانی و منطقی در جامعه گسترش پیدا کند و تأکیداتی که ایشان بر حفظ سنت پیامبر گرامی اسلام (ص) داشتند، باعث رشد و گسترش مبانی اصیل اسلام ناب شد.

امام جعفر صادق (علیه السلام) با تربیت شاگردانی دانشمند، ذخیره علمی بزرگی برای امت و گنجینه‌ای از علم و معرف از خود بجای گذاشت.

مرقد مطهر ایشان در قبرستان بقیع واقع در مدینه منوره در کنار قبر پدر، پدربزرگ و عمویش امام حسن مجتبی (علیه السلام) قرار دارد.

سالروز شهادت مظلومانه ششمین خورشید پرفروغ سپهر امامت و ولایت و رئیس مذهب جعفری، حضرت امام جعفر صادق علیه السلام را به تمامی مسلمانان جهان تسلیت می‌گوییم.

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

دیگر خبرها

  • علم‌الهدی: امامتِ سیاسی دشمن دارد و تا امروز هم این دشمنی ادامه داشته
  • خدمت اهالی هرمزگان در چایخانه حضرت رضا علیه السلام
  • بندرلنگه در سوگ حضرت صادق علیه‌السلام
  • روضه| آزار و اذیت‌هایی که بر امام صادق(ع) روا داشتند+صوت
  • سالروز شهادت امام جعفر صادق(ع)
  • امروز انزجار و نفرت علیه صهیونیست‌ها جهانی شده است
  • حب به اهل بیت موجب تقریب است
  • واکنش سیدجلال حسینی به لیدر سپاهان؛ با سربند «یا زهرا» حرمت زنان را می‌شکنی بی‌غیرت؟ + عکس
  • تکمیل بخش عمده بزرگترین پروژه بازآفرینی شهری پایتخت تا آخر شهریور
  • توزیع ۱۰۰ بسته معیشتی در سپیدان