Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-04-28@09:46:55 GMT

سه کتاب ابن‌سینا پژوهی در همدان رونمایی شد

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۷۳۳۹۵

سه کتاب ابن‌سینا پژوهی در همدان رونمایی شد

«توکل دارائی» روز پنجشنبه در گفت وگوی اختصاصی با خبرنگار ایرنا اظهار داشت: کتاب «تصحیح متن عربی کتاب دوم القانون» توسط دکتر نجفقلی حبیبی، کتاب «ترجمه و شرح قسمت حساب از کتاب شفا» توسط استاد سید عبدالله انوار و کتاب «مقالات انتقادی و تفسیری ابن‌سینا ترجمه از انگلیسی» با همکاری نشر ترجمان به رشته تحریر درآمده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی خاطرنشان کرد: چاپ و نشر آثار ابن‌سینا رونق گرفته به طوریکه در بخش طب سینوی، کتاب «القانون» با پایمردی علمی دکتر حبیبی در حال انجام است و کتاب دوم «القانون» با محتوای «الادویه المفرده» این روزها چاپ شده و امیدواریم تا پایان سال قسمت اول از کتاب سوم نیز به طبع برسد.

مسئول دبیرخانه بنیاد بوعلی سینا با اشاره به چاپ ترجمه و شرح فارسی کتاب حساب شفای بوعلی‌سینا پس از هزار سال گفت: استاد سید عبدالله انوار کل شفای ابن‌سینا را به فارسی ترجمه و شرح کرده است و در سال‌های گذشته چاپ ترجمه فارسی ریاضیات شفا شامل هندسه، مجسطی، حساب و موسیقی مدنظر بنیاد بود.

دارایی تصریح کرد: کتاب موسیقی ۶ سال پیش و کتاب حساب نیز در ادامه حمایت‌های مالی، بهار امسال به چاپ رسید و جالب توجه آنکه کتاب موسیقی که برای نخستین بار به فارسی ترجمه شده و به زبان علمی امروز شرح داده شده به تازگی در دانشگاه‌های مرتبط به عنوان واحد درسی معرفی و از سوی اساتید توسط دانشجویان خریداری می‌شود. 

او اضافه کرد: ترجمه و چاپ دو کتاب با همکاری نشر ترجمان نیز با حمایت معاونت امور فرهنگی در دستور کار قرار گرفته و کتاب اول با عنوان «مقالات انتقادی تفسیری ابن‌سینا» این روزها چاپ شده و کتاب دیگر هم در مراحل ترجمه است. 

رئیس روابط عمومی و امور بین‌الملل بنیاد بوعلی‌سینا گفت: با پشتیبانی و حمایت شورای علمی و پیگیری و مساعدت معاونت امور فرهنگی، چند طرح اثرگذار اجرایی شد و ابن‌سیناپژوهی در بین بزرگان و علاقه‌مندان رونقی دوباره یافت. 

دارایی همچنین با اشاره به برگزاری درس‌گفتارهای هفتگی بوعلی‌سینا با مشارکت مؤسسه شهر کتاب افزود: درس‌گفتارهای بوعلی‌سینا به لحاظ تنوع، تازگی و بهره‌مندی از اساتیدی که از زاویه‌های متفاوت و جدیدی به علوم سینوی نگریسته اند، جای خود را در بین مخاطبان این حوزه پیدا کرده است.

وی با قدردانی از همت و مساعدت استاندار همدان در پشتیبانی از فعالیت‌های ابن‌سیناپژوهی گفت: سال گذشته با همت و حمایت استاندار و مدیرکل فرهنگ و ارشاد اسلامی ۲۰۰ میلیون تومان برای چاپ و نشر کتب ابن‌سینا به این بنیاد کمک شد که امیدواریم در سال جاری نیز این حمایت‌های مادی و معنوی ادامه پیدا کند.

به گزارش ایرنا، به تازگی نشست سالانه هیئت امنای بنیاد علمی و فرهنگی بوعلی‌سینا در دفتر وزیر فرهنگ و ارشاد اسلامی برگزار و رونمایی و معرفی این آثار بخشی از برنامه های نشست بود.

 یک میلیارد و ۳۰۰ میلیون تومان اعتبار در این دیدار برای تقویت بنیاد بوعلی سینا و معرفی بیشتر آثار این فیلسوف جهانی اختصاص یافت.

برچسب‌ها وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان ابوعلی سینا کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان ابوعلی سینا وزارت فرهنگ و ارشاد اسلامی همدان ابوعلی سینا کتاب بوعلی سینا ابن سینا

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۷۳۳۹۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

فاز نخست موزه دفاع مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود

سید شمس‌الدین موسوی در گفت‌وگو با خبرنگار مهر اظهار کرد: بنیاد حفظ آثار وظیفه ترویج و نشر سیرت و صورت شهدا و ارزش‌های دفاع مقدس دارد و با توجه به ظرفیت‌های استان و سرداران و فرماندهان اما هنوز تولید آثار هنری فاخر نداریم.

وی ساخت و تکمیل مرکز فرهنگی و موزه دفاع مقدس زنجان را یکی از برنامه‌های مهم خواند و گفت: ساخت موزه زنجان به تعویق افتاده اما امسال با توفیق الهی فاز یک موزه دفاع مقدس که نماد و بیرق ۳۵۳۵ شهید و ۷۰ هزار رزمنده دفاع مقدس است، در تاریخ سوم خرداد افتتاح می‌شود.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان زنجان با اشاره به اینکه ساخت موزه تقریباً ۱۱ به طول انجامید، ابراز کرد: استانداری و شهرداری زنجان کمک‌های خوبی را در زمینه ساخت موزه داشتند و موزه‌های دفاع مقدس باید با کمک مسئولان استانی ساخته شود که امیدواریم سال آینده فاز دوم را به سرانجام برسانیم.

وی با بیان اینکه در حوزه تدوین و چاپ و نشر کتاب باید سالانه ۶۰ عنوان کتاب مکتوب ۲۰ عنوان کتاب صوتی تهیه کنیم، عنوان کرد: این کار نیز با همکاری سایر نهادهای فرهنگی انجام می‌شود.

موسوی با تأکید بر اینکه همه کارهای بنیاد باید با مشارکت نهادهای فرهنگی و نظامی استان باشد، خاطرنشان کرد: در حال حاضر با گرانی کاغذ مواجه هستیم و ۶۰ عنوان کتاب را آماده کردیم که قسمتی از این کتاب‌ها چاپ شده و یک قسمت برای تأمین هزینه به مشکل برخوردیم.

وی تجلیل از یک میلیون نفر پیشکسوتان دفاع مقدس در سال را از دیگر برنامه‌های این بنیاد برشمرد و افزود: در تجلیل یک میلیون نفری ایثارگران ،۱۰ هزار نفر سهم استان زنجان می‌باشد

موسوی افزود: در حوزه هنر نیز تولید موسیقی، کلیپ، فیلم کوتاه و سینمایی و برگزاری جشنواره‌های مرتبط مثل فانوس و افتخار من در دستور کار قرار دارد.

مدیرکل بنیاد حفظ آثار و نشر ارزش‌های دفاع مقدس استان زنجان با اشاره به اینکه تولید فیلم هزینه‌بردار است، ادامه داد: وظیفه ما پای کار آوردن جوانان متعهد، انقلابی و دلسوز است و بر این اساس استارت فیلم سینمایی ۹۰ دقیقه‌ای شهید مخبری زده شده است.

وی هزینه مورد نیاز برای تولید این فیلم را ۵ میلیارد تومان دانست و گفت: مؤسسه روایت فتح هم قول حمایت داده و ارتش نیز در بحث ادوات و تجهیزات کمک‌هایی را ارائه می‌دهد.

موسوی با بیان اینکه تدریس درس ۲ واحدی دفاع مقدس در دانشگاه‌ها یکی از رویکردهای جدی است، یادآور شد: استان زنجان به لحاظ دارا بودن دانشگاه‌های متعدد و اساتید برجسته، ظرفیت خوبی برای حفظ حافظه تاریخی ملت و انتقال وقایع به جوانان دارد.

کد خبر 6090527

دیگر خبرها

  • «اخلاق و درام» راهی بازار نشر شد
  • ورود ترجمه «آن روی دیگران» به کتابفروشی‌ها
  • ترجمه «قلمروزدایی علم و دین» روانه بازار نشر شد
  • فاز نخست موزه دفاع مقدس زنجان سوم خرداد افتتاح می‌شود
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نداشت
  • زندگی با آل‌احمد در شیوه نگارش سیمین دانشور تاثیر نگذاشت
  • کتاب نشانه‌شناسی شکلک‌ها منتشر شد
  • رونمایی از کتاب «هنر فرازان» در برج آزادی
  • نشستی دربارۀ ابن‌سینا و مکتب فلسفی اصفهان
  • نزدیکی نگاه به حجاب در اسلام و مسیحیت