Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «فردا»
2024-05-05@20:54:17 GMT

استعفای حریری قوت گرفت

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۷۳۶۷۸

استعفای حریری قوت گرفت

به گزارش روزنامه الاخبار، پس از جلسه‌ای که چند روز قبل «آنتونی بلینکن‌» وزیر خارجه آمریکا با «ژان ایو لودریان» و «فیصل بن فرحان» همتایان فرانسوی و سعودی خود درباره اوضاع لبنان و بن بست سیاسی این کشور داشت امروز «دوروتی شیا» سفیر آمریکا در لبنان با «آن گریو» همتای فرانسوی خود برای دیدار با مقامات سعودی عازم عربستان می‌شود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

سفر سفرای آمریکا و فرانسه به عربستان برای بحث درباره لبنان

بر اساس بیانیه صادر شده از سوی سفارت آمریکا در بیروت، شیا در طول جلسات خود در عربستان درباره وضعیت لبنان و نیز بحث افزایش حمایت از ارتش این کشور و نیروهای امنیت داخلی تاکید خواهد کرد.

در همین حال سفارت فرانسه نیز از سفر آن گریو به عربستان خبر داد و اعلام کرد که وی در دیدار با مقامات سعودی ضرورت تشکیل یک دولت کارآمد و موثر با هدف دستیابی به اصلاحات لازم در لبنان و ضرورت کمک به ارتش این کشور را مورد بررسی قرار می‌دهد.

سفر دوروتی شیا و سفیر فرانسه به عربستان همزمان با ورود ژان ایو لودریان به ریاض جهت دیدار با فیصل بن فرحان و «محمد بن سلمان» ولیعهد سعودی جهت گفتگو درباره چند موضوع دوجانبه و نیز مسائل منطقه‌ای و بین المللی صورت می‌گیرد.

منابع آگاه اعلام کردند که سفر سفرای آمریکا و فرانسه به عربستان به دو موضوع ارتباط دارد: اول مسئله تشکیل دولت لبنان و نیز استعفای «سعد حریری» نخست‌وزیر مکلف و یافتن جایگزینی برای او و دوم درخواست کمک به ارتش لبنان.

منابع اعلام کردند که نام «نجیب میقاتی» نخست وزیر پیشین لبنان برای جایگزینی سعد حریری و به عهده گرفتن ماموریت تشکیل دولت مطرح شده و این موضوع در نشستی که اخیراً سفیر آمریکا با «ولید البخاری» سفیر عربستان در بیروت داشت مطرح شده اما البخاری هنوز موضع رسمی کشورش در این خصوص را اعلام نکرده است.

منابع آگاه فاش کردند که این ایده قبلا در ایتالیا نیز مطرح شده بود؛ اما سعودی‌ها موضع مثبتی نداشتند. با این حال نجیب میقاتی که در هماهنگی با آمریکایی‌ها و فرانسوی‌ها برای به عهده گرفتن ماموریت تشکیل دولت است اصرار دارد که قبل از اجماع داخلی در این زمینه رضایت عربستان را جلب کند، چرا که از نظر او موضع سعودی‌ها در این زمینه بسیار مهم است به ویژه پس از اینکه اخباری رسیده که نشان میدهد ریاض تمایلی به نخست وزیری نجیب میقاتی در لبنان ندارد.

اما دومین موضوعی که سفیر آمریکا و فرانسه قرار است در عربستان درباره آن صحبت کنند مشارکت ریاض در کمک رسانی به ارتش لبنان است؛ اما عربستان همچنان از انجام هر اقدامی برای لبنان خودداری می‌کند و این موضوع صراحتاً توسط وزیر خارجه سعودی در دیدار با همتایان آمریکایی و فرانسوی خود اعلام شد.

احتمال استعفای حریری طی چند روز آینده

از سوی دیگر منابع سیاسی لبنان گزارش دادند که پس از هشت ماه تعلل و رایزنی‌های بی نتیجه سعد حریری حداکثر ظرف چند ساعت یا چند روز آینده پایان ماموریت خود و استعفا را اعلام خواهد کرد.

منابع حزب الله و جنبش امل گزارش دادند که سعد حریری در دیدار با علی حسن خلیل، معاون نبیه بری، رئیس پارلمان لبنان بدون اینکه حرفی از جایگزین خود بزند اعلام کرده که قصد استعفا دارد.

منابع لبنانی اعلام کردند که در حال حاضر مسئولان مربوطه در تلاش برای یافتن یک جایگزین برای سعد حریری هستند و دولتی که برای آینده تشکیل خواهد شد به طور قطعی دولت انتخاباتی خواهد بود اما در عمق آن یک دولت سیاسی وجود دارد که برای مدیریت بحران و مذاکره با صندوق بین‌المللی پول و یافتن راه حل های سریع جهت بهبود شرایط این کشور تلاش می‌کند.

منابع در عین حال تاکید کردند که سعد حریری منتظر بازگشت سفرای آمریکا و فرانسه از عربستان است تا موضع نهایی خود را در خصوص استعفا یا ادامه مأموریت اعلام کند.

منابع وابسته به جریان المستقبل با اشاره به اینکه حریری تیم رئیس‌جمهوری و جبران باسیل، رئیس جریان آزاد ملی را متهم به مانع‌تراشی در زمینه تشکیل دولت می‌کند اعلام کردند که گزینه استعفای حریری به شکل جدی مورد بررسی قرار دارد و گزینه دیگری مطرح نیست.

برگزاری نشست حمایت از لبنان توسط فرانسه

همچنین سفیر فرانسه در بیروت اعلام کرد که پاریس اواخر ژوئیه میزبان نشست حمایت از لبنان است.

هدف از این نشست مجازی که فرانسه مشغول مقدمه چینی برای برگزاری آن است جمع آوری کمک برای لبنانی‌ها است.

در این راستا بیار دوکان، مسئول کمک‌های اقتصادی فرانسه جهت بررسی نیازهای مردم لبنان به این کشور سفر می‌کند.

اهمیت این نشست این است که چند روز قبل از سالروز انفجار بندر بیروت برگزار می‌شود.

انفجار بندر بیروت چهارم اوت 2020 رخ داد که به کشته و زخمی شدن صدها تن و ویرانی بخش عظیمی از بیروت و وخیم تر شدن بحران اقتصادی و مالی در لبنان منجر شد.

انتهای پیام/

منبع: فردا

کلیدواژه: عربستان لبنان استعفای حریری سفرای آمریکا و فرانسه آمریکا و فرانسه اعلام کردند تشکیل دولت سعد حریری چند روز

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.fardanews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فردا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۷۳۶۷۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شمار دانشجویان بازداشتی در آمریکا به 2200 نفر رسید

به گزارش جماران به نقل از خبرگزاری آسوشییدترپس، پلیس آمریکا طی هفته های اخیر نزدیک به 2200 دانشجو را در جریان اعتراضات دانشجویی هواداران فلسطین در دانشگاه های آمریکا در سراسر این کشور بازداشت کرده است.

نزدیک به 56 حادثه بازداشت در 43 دانشکده یا دانشگاه مختلف آمریکا از 18 آوریل تا کنون رخ داده است.

دانشگاه پنسیلوانیا از شهر فیلادلفیا کمک خواست

دانشگاه پنسیلوانیای آمریکا تأکید کرد که همزمان با گسترش اعتراضات و افزایش حجم تحصن از شهرفیلادلفیا درخواست کمک کرده است.

این دانشگاه تصریح کرد که فعالیت اعتراضی به شکل سریعی شاهد گسترش و افزایش مشارکت است.

 

حمایت برنی سندرز از دانشجویان معترض

برنی سندر سناتور مستقل آمریکایی از تظاهرات دانشجویی در دانشگاه‌های این کشور حمایت کرد و گفت که دانشجویان بنا به دلایل درست به حمایت نظامی و مالی ایالات متحده از اسرائیل اعتراض می‌کنند.

این سناتور ایالت ورمونت پنجشنبه شب در مصاحبه با سی. ان. ان اظهار کرد، جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا «درست می‌گوید که ما خواهان تظاهرات خشونت‌آمیز نیستیم. ما اصلا یهودستیزی و اسلام‌هراسی و هیچ یک از اشکال تعصب را تحمل می‌کنیم.

وی افزود: اما مهم است که درک کنیم که آنها (دانشجویان) به این دلیل اعتراض نکرده‌اند که حامی حماس هستند. آنها به این دلیل اعتراض کرده‌اند که از اقدام دولت اسرائیل در غزه خشمگین هستند.

سندرز تاکید کرد: معترضان نمی‌خواهند شاهد ادامه وضعیتی باشند که در آن ۱۱۰ هزار فلسطینی یعنی حدود پنج درصد از جمعیت آنها کشته یا زخمی شده‌اند.

این سناتور مستقل اظهار کرد که صدها هزار کودک فلسطینی با دلیل امتناع اسرائیل از اعطای اجازه ورود کمک‌های بشردوستانه، با گرسنگی مواجه هستند.

وی یادآوری کرد که دوسوم ساختمان‌های غزه و تمام زیرساخت‌های غیرنظامی نابود شده یا خسارت دیده‌اند و سیستم‌های آب و برق و آموزشی نابود شده‌اند و تمام دانشگاه‌ها بمباران شده‌اند.

سندرز گفت: به همین دلیل مهم است که درک کنیم که چرا این افراد جوان (دانشجویان) تظاهرات کرده‌اند. آنها بنا به دلایل درست به ادامه حمایت کمک نظامی و مالی از دولت راستگرای افراطی نتانیاهو که در جنگی ویرانگر با مردم فلسطین قرار گرفته‌اند، اعتراض کرده‌اند.

جو بایدن رئیس جمهوری آمریکا پنجشنبه در واکنش به خیزش دانشجویان در سراسر دانشگاه‌های این کشور و بدون اشاره به اینکه این دانشجویان به جنایات رژیم صهیونیستی در غزه معترض هستند، مدعی شد: هرچند در آمریکا حق بیان اعتراض وجود دارد اما جایی برای نفرت‌پراکنی یا خشونت نیست.

چراغ سبز دولت فرانسه به روسای دانشگاه‌ها برای سرکوب اعتراضات

 

به گزارش العالم، سکوت و انفعال سازمان ملل درباره جنگ غزه، حالا دو هفته‌ای است که صدای اعتراض و نارضایتی نخبگان و دانشگاهیان در آمریکا، اروپا و آسیا را درآورده است. رسانه‌ها صحنه‌های پرتنشی را از محوطه‌های دانشگاه‌های کشورهای مختلف به تصویر کشیده‌اند.

به دنبال جنگ ویرانگر رژیم اشغالگر علیه باریکه غزه، که تاکنون به شهادت حدود ۳۵ هزار فلسطینی، که عمده آنها را زنان و کودکان شامل می‌شود، شعله تنش‌ها به‌سرعت در دانشگاه‌های آمریکا، که برخی از آنها معتبر و بسیار معروف هستند، زبانه کشید. اما طی حدود دو هفته، این تنش‌ها به خیزشی عظیم تبدیل شده که هم‌طراز با جنبش ضد آپارتاید دهه ۱۹۸۰ است را تداعی می‌کند.

دانشجویان چه می‌خواهند؟

دانشجویان با برپایی راهپیمایی‌ها، اعتصاب غذا و برپایی کمپ‌های اعتراضی، تأکید دارند که دانشکده‌های‌شان که منابع موقوفه عظیمی دارند روابط مالی خود با رژیم اسرائیل را قطع کنند و از حیث مالی، خودشان را از این رژیم جدا سازند.

موقوفات دانشگاهی همه‌چیز را از آزمایشگاه‌های تحقیقاتی گرفته تا کمک هزینه‌های تحصیلی تامین می‌کنند که در بیشتر موارد، از بازدها میلیون‌ها دلار سرمایه‌گذاری استفاده می‌کنند. آنها همچنین مالک سهام شرکت‌های بزرگ از جمله آمازون و مایکروسافت هستند.

هر چند عدم سرمایه‌گذاری در سرزمین های اشغالی تاثیرات قابل‌توجهی بر جنگ غزه نخواهد داشت، معترضان دانشگاهی می‌گویند که این امر هویت افراد و طرف‌هایی، که از جنگ سود می‌برند را آشکار می‌کند.

در بحبوحه این خیزش بزرگ دانشگاه‌های سراسر جهان، که خاطرات اعتراضات علیه جنگ ویتنام را تداعی می‌کند، مدیران دانشکده‌ها، مجریانه قانون و سیاسیون در حال دست و پنجه کردن با این هستند که برای مهار یک شورش سراسری، که تحت کنترل و رصد لحظه‌به لحظه‌ای شبکه‌های اجتماعی است، چگونه واکنش نشان دهند.

دانشگاه "نورث ایسترن " از جمله دانشگاه‌هایی است که تصمیم گرفته با این اعتراضات دانشجویی مقابله کرده و درخواست معترضان به قطع همکاری با شرکت‌های اسلحه‌سازی برای ارتش اشغالگر را نادیده بگیرد.

دانشگاه بسیار معتبر "کلمبیا " در نیویورک نیز اولین مرکز آموزشی بود که اردوگاه دانشجویان را از پردیس دانشگاه جمع کرد و گفت که این معترضان "محیطی ارعاب‌آور و تهدیدآمیز برای دانشجویان ایجاد می‌کنند ".

تنش‌ها و بحرانی، که در دانشگاه کلمبیا به اوج می‌رسد الهام‌بخش چادر زدن در دانشگاه‌های خصوصی و عمومی در حداقل ۲۲ ایالت و واشنگتن دی‌سی‌ شده است.

گسترش دامنه اعتراضات به کشورهای مختلف

معترضان حامی فلسطینیان در هفته گذشته در صحن دانشگاه‌ها در استرالیا، کانادا، فرانسه، ایتالیا و انگلیس و همچنین ژاپن نیز تجمع کرده‌اند.

کانادا

دانشجویان دانشگاه "اوتاوا" با برپایی تجمع اعتراضی خواستار "پایان دادن به جنگ نسل‌کشی توسط اشغالگران غزه" شدند.

مکزیک

ده‌ها دانشجو و فعال حامی فلسطین در مکزیکوسیتی، در اعتراض به ادامه نسل‌کشی اسرائیل در غزه، مقابل "دانشگاه ملی خودمختار مکزیک" بزرگ‌ترین دانشگاه این کشور، با برپایی چادرهایی، با دانشجویان معترضان در آمریکا اعلام همبستگی کردند.

فرانسه

دانشگاه معتبر فرانسوی "ساینس پو" اعلام کرد که شعبه اصلی خود در پاریس را پس از اشغال ساختمان‌های جدید این دانشگاه توسط دانشجویان طرفدار فلسطین امروز- جمعه- تعطیل می‌کند.

سوییس

حدود صد دانشجوی طرفدار فلسطین لابی ساختمانی متعلق به دانشگاه "لوزان" را اشغال کردند و خواستار تحریم موسسات اسرائیلی و آتش‌بس فوری و دائمی در نباریکه غزه شدند.

ژاپن

دانشجویان دانشگاه "واسیدا" در توکیو، پایتخت، برای توقف جنگ در باریکه غزه تظاهرات کردند.

تدابیر دولت فرانسه برای مهار اعتراضات

در سایه اوج‌گیری تظاهرات ضد جنگ در دانشگاه‌های فرانسه، دولت از رؤسای دانشگاه‌های این کشور خواست در مقابله با کمپین حمایت از غزه، ضمن حفظ نظم در داخل دانشگاه‌ها از حداکثر اختیارات خود برای سرکوب اعتراضات استفاده کنند.

طبق این گزارش، "سیلوی ریتالیو" وزیر آموزش عالی فرانسه از رؤسای دانشگاه‌های این کشور خواست برای مقابله با کمپین دانشجویی حمایت از غزه در دانشگاه های این کشور از حداکثر اختیارات قانونی خود به خصوص مجازات و تدابیر تأدیبی یا فراخواندن نیروهای امنیتی استفاده کنند.

وی در این درخواست با اینکه مدعی ضرورت احترام به آزادی بیان و اندیشه در دانشگاه‌ها شده است اما از اساتید و رؤسای دانشگاه‌ها خواسته است "نظم را برقرار کنند".

این وزیر دولت فرانسه رؤسای هر 74 دانشگاه فرانسه را موظف به حفظ نظم در داخل دانشگاه و استفاده از نیروهای پلیس برای برقراری نظم و امنیت کرده است.

وی همچنین تهدید کرد "دانشجویانی که تهدیدی برای دیگران حساب می‌شوند به طور موقت اجازه حضور در دانشگاه را نخواهند داشت".

در حالی که دانشجویان حامی مسأله فلسطین در دانشکده علوم سیاسی پاریس خواستار "لغو توافق‌های این دانشکده با دانشگاه‌ها و سازمان حامی اسرائیل" هستند اما این وزیر ادعا کرده است "دانشگاه‌های فرانسه هیچ نوع موضع‌گیری در قبال تحولات خاورمیانه ندارند".

 

دیگر خبرها

  • اسرائیل دست به دامن فرانسه برای کاهش حملات حزب الله
  • مقاومت لبنان شمال فلسطین اشغالی را به خاموشی فرو برد
  • طرح یکجانبه فرانسه برای آتش‌بس در مرز لبنان و اراضی اشغالی
  • سیستم مکان‌یابی در فلسطین اشغالی دچار اختلال شد
  • توافق نزدیک عربستان با آمریکا؛ آل‌سعود هسته‌ای می‌شود؟
  • علت استعفای امام جمعه رفسنجان چه بود؟ | کرمان حاضر به ارسال استعفای من به تهران نشد...
  • شلیک موشک از جنوب لبنان به شمال اراضی اشغالی
  • آمریکا و عربستان در مسیر توافق هسته‌ای غیرنظامی؟
  • منابع آگاه: دولت بایدن و عربستان درحال انجام بررسی‌های نهایی درباره یک توافق هستند
  • شمار دانشجویان بازداشتی در آمریکا به 2200 نفر رسید