Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایرنا»
2024-05-03@03:30:12 GMT

توزیع نهاده‌های دامی در خلخال ۶ برابر افزایش یافت

تاریخ انتشار: ۱۷ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۷۴۶۸۸

توزیع نهاده‌های دامی در خلخال ۶ برابر افزایش یافت

به گزارش ایرنا ، محمد شادخاطر روز پنجشنبه در جلسه کارگروه تخصصی مخاطرات بخش کشاورزی خلخال افزود: به علت حادث شدن خشکسالی امسال و کاهش میزان بارندگی‌های اول سال میزان تولید علوفه در علفزارهای طبیعی ، مراتع و همچنین علوفه تولیدی توسط کشاورزان این شهرستان ۵۰ درصد نسبت به سال گذشته کاهش داشته است.

وی اظهارکرد: مدیریت جهاد کشاوزی خلخال با هدف جبران بخشی از خسارات وارده از جانب خشکسالی و کاهش علوفه تولیدی در منطقه و افزایش قیمت علوفه دامی و پیشگیری از فروش ناچاری  دام مولد از سوی دامداران به علت مشکل تامین غذای دام اقدام به افزایش ۶ برابری توزیع نهاده‌های دامی در بین دامداران این منطقه کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی گفت: خشکسالی از لحاظ حجمی ۲۱ هزار و ۲۵۰ تن به زیربخش زراعت منطقه خسارت وارد کرده که  این خسارت در بخش محصول غلات موجب کاهش تولید هفت هزار و ۳۵۰ تنی غلات ، ۴۰۰ تنی حبوبات و ۱۳ هزار و ۵۰۰ تنی نباتات علوفه‌ای شده است.

او اظهارکرد: در این مدت از سطح ۹ هزار و ۲۰۰ هکتار از اراضی زیرکشت گندم پنج هزار و ۵۰۰ هکتار با تولید ۶ هزار تن گندم از بین رفته و در بخش کشت جو نیز از مجموع ۲ هزار و ۶۵۰ هکتار اراضی زیرکشت این محصول هزار و ۵۰۰ هکتار دچار خسارت خشکسالی شده و هزار و ۳۵۰ تن محصول جو از بین رفته است.

وی با بیان اینکه در سال زراعی جاری ۲۱ هزار و ۳۰۰ هکتار از سطح اراضی کشاورزی و زراعی این شهرستان زیرکشت انواع غلات رفته است، گفت: خشکسالی موجب از بین رفتن ۱۲ هزار و ۵۰۰ هکتار از محصول کشت شده در اراضی زراعی غلات شده است.

وی با اشاره به افزایش خشکسالی در ادامه تابستان و  احتمال وارد شدن خسارات سنگین به بخش باغداری خلخال افزود: در شرایط کم آبی تنها راهکار مطمئن برای حفظ باغ‌های شهرستان مدیریت منابع محدود آبی با اجرای طرح‌های آبیاری تحت‌فشار و کم‌فشار از سوی بهره‌برداران بخش کشاورزی و باغی منطقه است.

او گفت: در حالی که خشکسالی موجب کاهش دبی آب رودخانه‌ها ، چشمه‌ها و جریان آب‌های سطحی شده ، آب سفره‌های زیرزمینی و دبی آب چاه‌های عمیق کاهش یافته و حتی تعدادی از چاه‌های تامین‌کننده آب کشاورزی در معرض خطر خشکیدن کامل قرار گرفته‌اند.

مدیر جهاد کشاورزی خلخال بیان کرد: در جمع‌بندی میزان خسارات در جریان کاهش بارندگی‌ها و تشدید خشکسالی بیش از هزار میلیارد ریال به بخش کشاورزی این شهرستان خسارت وارد شده است.

رئیس کارگروه مخاطرات کشاورزی خلخال اظهارکرد: با توجه به حادثه‌خیز بودن شهرستان در مقابل حوادث قهری همچون خشکسالی و یا سرمازدگی محصولات زراعی و باغی لازم است که با اتخاذ تدابیر مناسب در حوزه‌های مختلف زمینه را برای کاهش میزان خسارات در بخش کشاورزی شهرستان صورت گیرد.

وی با اشاره به خسارت وارده در روزهای اخیر به بهره‌برداران بخش پرورش ماهی خلخال ناشی از قطعی برق و خاموش شدن تاسیسات هوادهی استخرهای پرورش ماهی قزل‌آلا افزود: اداره شیلات و آبزی‌پروری پیگیری‌های لازم را در خصوص تامین ژنراتور جایگزین برق و همچنین مشکلات مربوط به کمبود آب استخرها را بررسی و برای اتخاذ تصمیم به دبیرخانه کارگروه ارائه کند.

شادخاطر گفت: اداره حفاظت محیط زیست خلخال برای حل مشکل آب شرب وحوش منطقه حفاظت شده آق‌داغ از طریق نصب آبشخور و تامین آب انها با استفاده از تانکرهای آبرسانی سیار با سرعت عمل  اقدام کند.

او اظهار کرد: با توجه به پیش‌بینی وقوع آتش‌سوزی ناشی از افزایش دمای هوا در مراتع و علوفه‌زارهای طبیعی شهرستان ،اداره منابع طبیعی و آبخیزداری و حفاظت محیط زیست نسبت به آماده‌سازی گروه و تجهیزات اطفای حریق برای مقابله و مهار حوادث احتمالی آتش‌سوزی مراتع و جنگل‌ها اقدام کنند.
خلخال در جنوب اردبیل قرار دارد.

برچسب‌ها وزارت جهاد کشاورزی خلخال استان اردبیل خشکسالی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: وزارت جهاد کشاورزی خلخال استان اردبیل وزارت جهاد کشاورزی خلخال استان اردبیل خشکسالی کشاورزی خلخال بخش کشاورزی هزار و ۵۰۰

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۷۴۶۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

حدود ۵۰ هزار نفر در بخش دامپروری قم مشغول به‌کارند

منصور دیان اردستانی،معاون بهبود تولیدات دامی سازمان جهاد کشاورزی قم   در خصوص دامپروری در استان گفت:ت: هم اینک ۶ هزار و ۸۷۵ واحد دامداری صنعتی و سنتی در زمینه‌های پرورش و نگهداری گاو شیری، گوساله پرواری، گوسفند و بز داشتی و پرواری و شتر با ظرفیت کل دام سبک و سنگین ۵۸۸ هزار و ۲۸۸ راس در استان قم فعال است.

وی افزود: در اثر تلاش بهره‌برداران بخش دامپروری قم، این استان در تولید محصولات دامی جایگاه خوبی در سطح کشور دارد که در همین خصوص طی سال گذشته حدود ۱۸۰ هزار تُن گوشت قرمز و شیر خام در قم تولید و روانه بازار شد.

وی ادامه داد: با توجه به راهبرد اصلی سازمان جهاد کشاورزی قم در تامین امنیت غذایی مردم، وضعیت تولید محصولات دامی در استان به صورت مستمر رصد و برای افزایش میزان آن از سرمایه گذاران علاقه‌مند به فعالیت در این عرصه حمایت می‌شود.

مجموع تولید سالانه محصولات کشاورزی قم در بخش‌های مختلف بیش‌از ۸۰۰ هزار تُن است و به گفته مسئولان جهاد کشاورزی قم، افزایش سطح تولید محصولات به خصوص در حوزه دام و طیور در سال جاری با جدیت دنبال می‌شود.

۲ درصد از تولیدات پروتینی کشور با تلاش فعالان حوزه دام و طیور استان قم تامین می‌شود، این موضوع نشان می‌دهد فعالیت‌های بخش کشاورزی در قم با وجود کم‌بودن مساحت استان، دارای بهره‌وری و اثربخشی بالایی است.

بیشتر بهره‌برداران بخش کشاورزی را روستاییان تشکیل می‌دهند به‌نحوی‌که کشاورزی به‌تن‌هایی حدود ۵۰ درصد اشتغال روستاییان در بخش‌های مختلف قم را به خود اختصاص داده‌است.

باشگاه خبرنگاران جوان قم قم

دیگر خبرها

  • کشف ۵۴ تن نهاده دامی و آرد خارج از شبکه توزیع در شهرستان پلدختر
  • حدود ۵۰ هزار نفر در بخش دامپروری قم مشغول به‌کارند
  • افزایش ۱۷ درصدی توزیع کود کشاورزی درآذربایجان غربی
  • افزایش ۱۷ درصدی توزیع کود کشاورزی در آذربایجان غربی
  • برخی از شالیکاران محمودآبادی در انتظار دریافت سهمیه کود
  • آزادسازی اراضی کشاورزی در رامسر
  • تولید گوشت مرغ در چهارمحال و بختیاری ۳۰ درصد رشد کرد
  • توزیع تخم نوغان یارانه‌ای بین پرورش دهندگان کرم ابریشم
  • کم آبی در کمین لرستان/ بارش‌های پرتکرار هم حریف خشکسالی نشد
  • از تخریب ساخت و سازهای غیرمجاز در اراضی کشاورزی تا توزیع کالای اساسی طرح تنظیم بازار در فارس