Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها- روستای تاریخی میمند با ۱۵۰۰ نفر جمعیت بین دو رودخانه بشار و خرسان واقع شده ولی مردمان و اراضی کشاورزی آن تشنه مانده‌اند. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از یاسوج ، استان کهگیلویه و بویراحمد با داشتن بیش از یک هزار 700 روستا یکی از استان‌های شاخص کشور در برخورداری از جمعیت روستایی به شمار می‌رود.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بیش از 40 درصد از جمعیت این استان در مناطق روستایی سکونت دارند و ضعف زیرساخت‌ها در زندگی باعث شده تا هر روز شاهد کوچ اجباری برخی از این سکنه از روستاها به سمت شهرها و حاشیه شهرها باشیم.

روستای تاریخی میمند در بخش پاتاوه با 500 خانوار و جمعیتی بالغ بر 1500 نفر، یکی از روستاهای پر جمعیت شهرستان دنا به شمار می‌رود.

این روستا در دامنه کوه دنا و در مسیر اصفهان به یاسوج واقع شده و از ظرفیت‌های مناسب گردشگری، صنایع دستی و کشاورزی برخوردار است.

 روستای میمند به عنوان یکی از روستاهای پایلوت صنایع دستی در استان می‌باشد، که قریب به 80 درصد بانوان این روستا به فعالیت در زمینه صنایع دستی مشغول هستند.

نبود بازارچه صنایع دستی باعث شده تا محصولات فعالان صنایع دستی روستا، به قیمت مفت و مجانی از طریق دلالان خریداری شود.

این روزها مزارع کشاورزی روستای میمند که هرساله در چنین ایامی زیر کشت برنج رفته و چون نگینی سبز در دامنه دنا خودنمایی می‌کرد، این روزها از نبود آب معطل مانده‌اند و نگاه نگران کشاورزان روستا نشان از دردهای بسیار دارد.

کشاورزانی که تنها راه امرار معاش خود و خانواده‌شان از این طریق بوده حال با کمبود آب، «کاسه چه کنم، چه کنم؟» دست گرفته‌اند.

قصه کشاورزان روستای میمند آنجا تلخ می‌شود، که این روستا در بین دو رودخانه بشار و خرسان قرار گرفته و آب این دو رودخانه بیخ گوش اهالی دل می‌برد و تا سر از استان‌های همجوار درآورد.

چشم انتظاری مردم برای اجرای پمپاژ آب کشاورزی

مردم روستای میمند سال‌ها است چشم انتظار پمپاژ آب از رودخانه بشار یا خرسان هستند تا درآمد سالیانه پنج میلیارد تومانی از طریق مزارع کشاورزی برنج‌کاری از جیبشان تاییدپَر نگیرد.

نبود پمپاژ آب که یک بار کلنگ ایجاد آن در روستا به زمین خورده، با توجیه مسئولان امر از یک طرف و بی سر و سامانی جداول آبی از طرف دیگر داد کشاورزان روستای میمند را درآورده است.

علاوه بر گلایه‌‌های کشاورزان از نبود آب برای کشاورزی، مردم از وضعیت نامناسب معابر روستایی و ضعف شبکه برق و اینترنت پرسرعت و معارضات با شرکت گاز نیز گلایه مند هستند.

گرد محرومیت بر چهره بلوط بلند/ روستایی که در دو کیلومتری خط انتقال آب تشنه مانده‌اند محرومیت 24 روستای بویراحمد از ابتدایی‌ترین امکانات / مدیران "تنگ تامرادی" را فراموش کرده‌اند محرومیت‌های برخی مناطق استان زنجان از آب شرب / اعتراض مردم ارمغانخانه به شرکت آب و فاضلاب

دردسرهای خط انتقال گاز تمامی ندارد

مهدی روشنفکر نماینده شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی که با همراهی جمعی از مسئولان استانی و شهرستانی به دهستان سادات محمودی در بخش پاتاوه از توابع شهرستان دنا سفر کرده بود، در جمع مردم روستای میمند، دلیل برخی کمبودها در مناطق و حاکم بودن فقر و محرومیت را عدم مدیریت صحیح و بی‌توجهی به ظرفیت‌ها دانست.

وی با اشاره به ظرفیت روستای تاریخی میمند و همچنین مستعد بودن این روستا در زمینه کشاورزی، اظهار داشت: در شهرستان دنا روستای میمند و سایر روستاهای همجوار در محل خروجی منابع آبی به سمت دیگر استان‌ها قرار دارند و تشنگی مزارع کشاورزی این منطقه و در مضیقه بودن کشاورزان، قابل توجیه نیست.

نماینده شهرستان‌های بویراحمد، دنا و مارگون در مجلس شورای اسلامی به افزایش سه برابری بودجه استان نسبت به سال گذشته اشاره کرد و افزود: مدیران با تکیه بر اعتبارات و تلاش برای جذب، تمام تلاش خود را برای رفع مشکلات به کار ببندند.

وی در ادامه با بیان اینکه تاکنون سه بار در مکاتبات جداگانه با وزارت نفت خواستار رسیدگی به معارضات موجود با اهالی روستاهای نزدیک به مراکز گاز رسانی در شهرستان دنا شده‌ایم، گفت: مجدداً موضوع را از طریق وزارت متبوع پیگیری خواهم کرد و امیدواریم که مشکل هرچه سریع‌تر برطرف شود.

راه اندازی بازارچه صنایع دستی در میمند

عبدالحمید پناهی فرماندار شهرستان دنا در این نشست اظهار داشت: روستای میمند یکی از پرجمعیت ترین روستاهای شهرستان دنا و دارای پتانسیل بالای کشاورزی و گردشگری و صنایع دستی است.

وی با اشاره به اینکه در دهستان سادات محمودی سه روستای هدف گردشگری و صنایع دستی وجود دارد، افزود: 100 میلیون تومان برای راه‌اندازی بازارچه صنایع دستی در روستای میمند اختصاص یافته‌ است.

پناهی با اشاره به کثرت جمعیت و مساحت روستای میمند گفت: روستا دارای نانوایی می‌باشد اما با توجه به اینکه مردم روستا از نظر بعد مسافت در دسترسی به نانوایی مشکل داشتند، 20 تن آرد در سال‌جاری به سهمیه آرد آن اضافه شد.

کد برای تخصیص آب کشاورزی نداریم

نجفعلی آرسته مدیر جهاد کشاورزی شهرستان دنا در این نشست گفت: روستای میمند شهرستان دنا هیچ‌گونه کد برای تخصیص آب جهت مصارف کشاورزی ندارد و چندسال پیش جهت رفع تکلیف احداث پمپاژ آب کلنگ‌زنی زده شده‌ است.

وی افزود: 90 درصد اراضی دنا ملی هستند و دستگاه‌های متولی با اعمال ماده 54 بسیاری از موانع بر سر راه خدمات‌رسانی را می‌توانند مرتفع کنند.

صیادی مدیر بنیاد مسکن شهرستان دنا، اظهار داشت: مطالعات طرح هادی روستایی میمند انجام شده و به مشاور واگذار شده، که متأسفانه مشاور کار را نیمه کاره رها کرد.

وی از واگذاری مجدد طرح هادی روستایی میمند به مشاور خبر داد و گفت: 15 هزار متر مربع از معابر روستای میمند آسفالت شده‌ است، که در صورت تخصیص اعتبار و قیر دیگر معابر نیز آسفالت و بهسازی می‌شوند.

انتهای پیام/541/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مناطق محروم مناطق محروم روستای میمند رودخانه بشار شهرستان دنا دو رودخانه صنایع دستی استان ها پمپاژ آب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۷۶۷۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

درخواست احداث پل عابر در روستا

به گزارش سرویس شهروند خبرنگار خبرگزاری صداوسیما، خویمن ، روستایی  از توابع بخش مرکزی شهرستان خوی در استان آذربایجان غربی  است.

شهروندخبرنگاری با ارسال فیلمی برای خبرگزاری صدا و سیما از مسولان خواسته برای ساخت پل عابر روی رودخانه قطور، این روستا فکری کنند تا رفت و آمد  اهالی از روی رودخانه تسهیل شود.

 

کد ویدیو دانلود فیلم اصلی

متن پیام شهروندخبرنگار ما:

با عرض سلام و ادب و احترام ، رودخانه قطور واقع در شهرستان خوی  از وسط روستای خویمن عبور می‌کند و مردم به دلیل نداشتن وجود پل پیاده رو ، در سختی و مشکل به سر می برند.

دیگر خبرها

  • از اشتغالزایی تا صادرات در روستای چهلخانه
  • تنها پل چوبی روستای شورکش بر اثر باران سیل آسا تخریب شد + فیلم
  • بسته شدن مسیر رودخانه قره سو بر اثر سیلاب در روستای دوست بیگلو + فیلم
  • تخلیه فضولات حیوانی رودخانه روستای همای علیا را آلوده کرد + فیلم و تصاویر
  • درخواست احداث پل عابر در روستا
  • انتقال آب به اراضی روستای رحیم آباد شهرستان کیار
  • افتتاح طرح انتقال آب اراضی کشاورزی روستای سرتنگ محمودی
  • تأمین آب اراضی کشاورزی روستای سرتنگ محمودی
  • روستای نظرلو در شهرستان شبستر به شهر تبدیل شد
  • افتتاح ۴ طرح عمرانی در شهرستان کیار