Web Analytics Made Easy - Statcounter

گروه استان‌ها– مدیرعامل آب و فاضلاب استان گلستان گفت: از ۵۶ مجتمع آبرسانی روستایی در استان تاکنون فقط ۱۲ مجتمع به بهره‌برداری رسیده و برای تکمیل ۴۴ مجتمع دیگر ۲ هزار میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم. - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از گرگان ، بهزاد هرمزی عصر امروز در نشست اضطراری درباره تأمین آب شرب شهرها و رفع قطعی آب اظهار داشت: تأمین آب شرب شهرهای استان در قالب طرح جامع آبرسانی تعریف می‌شود که در یک ماه گذشته تعیین تکلیف نهایی شده است و امیدواریم بتواند مشکلات ما را حل و فصل کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی به وضعیت تأمین آب در روستاهای استان اشاره کرد و گفت: 943 روستای بالای 20 خانوار استان از دهه‌های 70 و 80 در قالب 56 مجتمع آبرسانی مورد مطالعه قرار گرفت که این مجتمع‌ها در گستره استان پراکنده است. در شمال استان منابع تأمین نداریم ولی در برخی شهرستان‌ها تراکم روستاها در مناطق شمالی است و باید خطوط انتقال را از بالادست اجرا کنیم.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان افزود: از این تعداد 12 مجتمع آبرسانی به اتمام رسیده و 44 مجتمع در حال انجام است که 2 هزار میلیارد تومان پول نیاز داریم که بتوانیم این پروژه‌ها را تکمیل کنیم.

وی ادامه داد: تا سال 91 و 92 اعتبار خوبی برای مجتمع‌های آبرسانی داشتیم اما تا 94 اعتبار مناسبی تزریق نشد تا اینکه از 94 به بعد پس از اذن مقام معظم رهبری از صندوق توسعه اعتبار خوبی به این پروژه‌ها تعلق گرفت و توانست درصد برخورداری روستاییان از آب شرب را که تقریبا 62 درصد بود به 74 درصد افزایش دهد.

هرمزی گفت: تا سال 94 حدود 110 روستای فاقد آب در استان داشتیم که الان 74 روستای بدون داریم که تمرکز آنها در گنبدکاووس، مراوه تپه و کلاله است و با تانکر به این روستاها آبرسانی می‌شود.

218 میلیارد تومان پروژه آبرسانی در استان گلستان اجرا می‌شود مدیریت آب استان خوزستان اولویت نخست دولت سیزدهم است آب در زاینده‌رود جاری می‌شود/ رهاسازی آب از سد نکوآباد به سمت شرق اصفهان

وی با بیان اینکه همه منابع آب شرب استان وابسته به چاه‌های کشاورزی است، گفت: 35 هزار حلقه چاه در یک محدوده مشخص داریم که فقط 600 حلقه آن برای آب شرب است. در تابستان همه چاه‌های کشاورزی روشن می‌شود سطح آب به شدت افت می‌کند و در همین ماه‌های اخیر 220 میلیون مترمکعب از حجم سفره‌ها کاسته شده است.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان گفت: سال گذشته قرار بود علاوه بر 63 میلیارد تومان، 50 میلیارد تومان دیگر هم تخصیص داده شود که متأسفانه نه فقط 50 میلیارد تومان تأمین نشد بلکه از همان 63 میلیارد تومان هم فقط 35 میلیارد تومان تخصیص پیدا کرد و اکنون 56 میلیارد تومان اسناد مثبت قابل پرداخت در ذی‌حسابی داریم و باید پرداخت شود. اگر این اعتبارات داده می‌شد بخش زیادی از مشکلات کنونی حل شده بود.

وی با اشاره به طرح‌ آبرسانی به شهرهای استان اظهار داشت: 6 طرح آبرسانی در اختیار آب منطقه‌ای است اما شرایط کنونی مربوط به امروز و دیروز نیست، گرگان یکی از دو شهری است که فاقد سد برای تأمین آب است. در جلسه مردادماه سال گذشته که با نمایندگان مجلس داشتیم اعلام کردیم اکنون 1280 لیتر بر ثانیه تأمین آب داریم اما نیاز ما 1750 لیتر بر ثانیه است.

هرمزی گفت: همان زمان اعلام کردیم اگر در کنار طرح فوری و اضطراری 10 حلقه چاه دیگر حفر کنیم شاید بتوانیم از بحران تابستان 1400 عبور کنیم که در جلسه مجمع نمایندگان با هیئت رئیسه مجلس و وزیر نیرو این تعداد به 20 حلقه افزایش یافت. قرار شد 30 میلیارد تومان از اعتبار موردنیاز از طریق وزارت نیرو و 20 میلیارد تومان از منابع استانی تأمین شود.

وی ادامه داد: ما با آب منطقه‌ای برای آغاز حفر این چاه‌ها نشست برگزار کردیم اما در سال گذشته فقط 500 میلیون تومان اختصاص داشتیم و 28 خردادماه امسال هم از محل تنش 20 میلیارد تومان به گرگان و 10 میلیارد تومان برای شهرهای آزادشهر، رامیان، گنبدکاووس و بندرگز اختصاص داده شد.

مدیرعامل آب و فاضلاب استان خاطرنشان کرد: ما نیازها را به موقع اعلام کردیم اما آخر خردادماه امسال پول دادند، با این حال برای حفر 8 حلقه چاه در استان قرارداد بستیم که 2 حلقه چاه برای گرگان بود. این در حالی است که برای حفر و تجهیز هر یک حلقه چاه 4 تا 5 میلیارد تومان هزینه داریم.

وی به اصلاح و بازسازی شبکه هم به عنوان یک کار مهم در مدیریت آب اشاره کرد و گفت: 1017 کیلومتر شبکه داریم که برای بازسازی آنها، اعتبار کلانی نیاز است. برای هر کیلومتر بازسازی شبکه به 900 میلیون تا 1.2 میلیارد تومان اعتبار نیاز داریم اما در مجموع سال گذشه 5.1 میلیارد تومان ابلاغ کردند که فقط 832 میلیون تومان تخصیص داشتیم.

هرمزی درباره هدررفت آب در شبکه توزیع هم گفت: 30 درصد، آب بدون درآمد در شهرهای استان داریم اما هدررفت واقعی از محل اتصالات و تأسیسات در استان 18 درصد است.

انتهای پیام/581/ح

منبع: تسنیم

کلیدواژه: مدیرعامل آب و فاضلاب استان میلیارد تومان حلقه چاه تأمین آب آب شرب

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۷۷۹۳۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

لزوم تأمین منابع مالی برای تکمیل پروژه‌های آبرسانی به مشهد مقدس

به گزارش خبرنگار مهر، محسن داوری صبح یکشنبه در دومین جلسه قرارگاه آب در محل شرکت آب و فاضلاب مشهد مقدس تأمین منابع مالی برای تکمیل پروژه‌های آبرسانی به شهر مشهد را ضروری دانست و اظهار کرد: تابستان امسال با توجه به حجم مناسبت‌ها شهر مشهد میزبان زائران و مسافران بسیاری خواهد بود که در کنار گرمای هوا موضوعی قابل اهمیت است، بنابراین همان طور که تکمیل پروژه‌های آبرسانی به صورت جدی در دستور کار است برای تأمین مالی تکمیل پروژه‌های آبرسانی اقدامات فوری انجام شود.

فرماندار مشهد بیان کرد: بالادست سدها مهم است و باید مدیریت شود و این تکلیف شرعی و قانونی مسؤولان اجرایی است بنابراین لازم است برخورد با انشعابات غیرمجاز آب به ویژه در بالادست سدها در دستور کار تمام دستگاه‌های اجرایی و مرتبط در شهرستان باشد.

وی افزود: تأمین آب شهر مشهد از اولویت‌های اساسی است و این قابل پذیرش نیست در حالی که مشترکان مجاز حقوق قانونی خود را می‌پردازند، عده‌ای دیگر با ایجاد انشعاب غیرمجاز ضمن اجحاف به حق مشترکان مجاز به منابع آبی صدمه بزنند و فقط منافع خود را در شرایطی که با خشکسالی و کمبود آب مواجه هستیم تأمین کنند.

داوری ضمن اشاره و تاکید بر مصوبه اجرایی برخورد با برداشت غیرمجاز در بالادست سه سد ارداک، طرق و کارده از مصوبات قرارگاه آب تصریح کرد: بازدیدهای میدانی در بالادست سدها به صورت هفتگی در قالب تیمی با محوریت بخشداری انجام و با متخلفان دارای انشعابات غیرمجاز آب به ویژه در باغ ویلاها ضمن تشکیل پرونده قضائی برخورد جدی خواهد شد.

کد خبر 6090737

دیگر خبرها

  • آبرسانی سیار به ۲۵۷ روستای استان گلستان
  • برخورد قضایی با برداشت‌های غیرمجاز از سد‌های تامین کننده آب مشهد
  • لزوم تأمین منابع مالی برای تکمیل پروژه‌های آبرسانی به مشهد مقدس
  • اجرای ۴۲۵ میلیارد تومان طرح آبرسانی در روستاهای لرستان
  • تأمین آب آشامیدنی روستای کهن دژ در بخش ناغان
  • افزایش ۵۰۰۰ مترمکعبی مخازن آب روستاهای کردستان
  • تخصیص ۱۷۰ میلیارد تومان اعتبار برای عمران و توسعه روستاهای گلستان
  • ایجاد ۵۰۰۰ مترمکعب ظرفیت مخازن آب در روستاهای کردستان
  • تامین نیاز آبی ۴ شهر و ۳۷ روستا در بستک
  • تأمین آب آشامیدنی کهن دژ در بخش ناغان شهرستان کیار