Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «جنوب نیوز»
2024-04-29@13:10:10 GMT

باورهایی اشتباه درباره تیروئید که رایج هستند

تاریخ انتشار: ۱۹ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۷۹۸۷۳

باورهایی اشتباه درباره تیروئید که رایج هستند

در این مطلب به بررسی ۱۰ باور غلط رایج درباره بیماری تیروئید در میان افراد پرداخته شده است. به گزارش جنوب نیوز، تقریبا ۲۰ میلیون آمریکایی با نوعی بیماری تیروئید مانند پرکاری یا کم کاری تیروئید، بیماری گریوز یا تیروئیدیت هاشیموتو زندگی می‌کنند. موارد زیادی از جمله ژنتیک، حمله خود ایمنی، بارداری، استرس، کمبودهای تغذیه‌ای یا سموم موجود در محیط می‌توانند مشکلات تیروئید را تحریک کنند، اما کارشناسان کاملا مطمئن نیستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

تشخیص مشکلات تیروئید بسیار چالش برانگیز است. علائم مانند خستگی، افسردگی و اضطراب اغلب مبهم و غیر اختصاصی هستند،   شاید به همین دلیل است که غدد درون ریز پروانه‌ای همچنان یکی از پر شائبه‌ترین قسمت‌های بدن محسوب می‌شوند.

باور غلط: اگر به مشکل تیروئید مبتلا هستید، قطعا از آن آگاه خواهید شد

دوروتی فینک، متخصص غدد و استادیار پزشکی در مرکز پزشکی نیویورک می‌گوید: علائم مربوط به تیروئید می‌تواند در موارد مختلف پزشکی وجود داشته باشد. علائم رایج شامل خستگی مفرط (حتی پس از استراحت کامل شب)، مه مغز، اضطراب، تپش قلب، خشکی پوست و فشار خون بالاست.

دکتر فینک می‌گوید: اختلالات تیروئید اغلب به ویژه در زنان تشخیص داده نمی‌شود، زیرا سایر بیماری‌های مربوط به هورمون‌های خاص زنانه می‌توانند علائم مشابهی از جمله اختلال دیسفریک قبل از قاعدگی و یائسگی را داشته باشند.   بیماری تیروئید می‌تواند مردان و زنان را در هر سنی تحت تاثیر قرار دهد؛ با این حال زنان احتمال بیشتری برای ابتلا به مشکل تیروئید دارند.

باور غلط: فقط زنان مسن به مشکلات تیروئیدی مبتلا می‌شوند

او می‌گوید: تعداد زیادی زن جوان مبتلا به بیماری تیروئید را مشاهده کرده‌ام. ژنتیک فرد به علاوه عوامل محیطی معمولا مواردی است که شخص را وادار به ایجاد بیماری کم کاری یا پرکاری تیروئید مرتبط با خود ایمنی می‌کند. این بیماری می‌تواند در هر سنی وجود داشته باشد، اما در زنان رایج تر است.

کریستین نصر، متخصص غدد در کلینیک کلیولند می‌گوید زنان احتمالا به بیماری تیروئید مبتلا می‌شوند، زیرا سطح استروژن آن‌ها بالاتر از مردان است. استروژن باعث می‌شود سلول‌ها در سیستم ایمنی بدن بیشتر دیده شوند، بنابراین زنان بیشتر تحت تاثیر همه شرایط تیروئید از جمله کم کاری تیروئید، پرکاری تیروئید، گره‌ها و سرطان تیروئید قرار می‌گیرند.

تیروئید شما برای عملکرد مناسب به ید احتیاج دارد اما اکثر آمریکایی‌ها مشکلی در تامین کافی آن ندارند. دکتر فینک می‌گوید، مصرف مکمل‌ها یا خوردن یک تن جلبک دریایی می‌تواند آسیب بیشتری به تیروئید شما وارد کند. ید اضافی می‌تواند باعث اختلال در عملکرد تیروئید شود.

باور غلط: حساسیت به گلوتن می‌تواند باعث بیماری تیروئید شود

دکتر نصر می‌گوید: بیماری گریوز و سرطان تیروئید با دوری از گلوتن بهتر نمی‌شوند. اگر کسی سابقه خانوادگی هاشیموتو یا کم کاری تیروئید داشته باشد (به عنوان قوی‌ترین عامل)، تفاوتی نخواهد داشت.

با این حال دکتر نصر می‌گوید بیماری سلیاک در افراد مبتلا به بیماری‌های خود ایمنی مانند هاشیموتو و گریوز شایع است. اگر شما فردی هستید که هم به بیماری تیروئید مبتلاست و هم به گلوتن حساسیت دارد، حذف گلوتن از رژیم غذایی منطقی است، اما تنها به دلیل محدودیت‌های رژیم، انتظار بهبود تیروئید را نداشته باشید. آنتی بادی‌های تیروئید پایین نمی‌آیند و در رژیم بدون گلوتن طبیعی می‌شوند. ما بر اساس سطح آنتی بادی درمان نمی‌کنیم، اگر سطح آنتی بادی و وضعیت تیروئید شما مثبت باشد، مثبت است.

باور غلط: انجام یوگای باعث کاهش علائم بیماری تیروئید می‌شود

این افسانه وجود دارد که انجام یوگای معکوس با افزایش جریان خون در غده، علائم بیماری تیروئید را کاهش می‌دهد و مطمئنا یوگا می‌تواند بدن را تقویت کرده و ذهن را تسکین دهد، اما حقیقت این است که هیچ تعداد از یوگای معکوس بیماری تیروئید شما را درمان یا از بروز آن جلوگیری نمی‌کند اما اگر انجام این کار به شما احساس سلامتی می‌دهد، دنبال آن بروید؛ به علاوه، یوگای روزانه می‌تواند به روش‌های دیگری به علائم شما کمک کند.

دکتر فینک می‌گوید: تصور می‌کنم کسی که یوگا انجام می‌دهد کمتر استرس داشته و از  کاهش وزن سود خوبی خواهد داشت، زیرا اگر وزن کمتری داشته باشید می‌توانید هورمون تیروئید کمتری مصرف کنید.

باور غلط: اگر توده‌ای روی گردن خود داشته باشید، قطعا مشکل تیروئید دارید

وجود توده روی گردن لزوما گواتر نیست (تیروئید بزرگ شده) دکتر فینک می‌گوید: در حالی که تیروئید متداول‌ترین چیزی است که می‌تواند در گردن شما بزرگ شود، غیر از تیروئید، موارد زیادی می‌تواند علت این اتفاق باشد. سایر دلایل ایجاد توده گردن می‌تواند تورم غدد لنفاوی یا کیست باشد.

باور غلط: اگر خسته هستید و وزنتان افزایش می‌یابد، قطعا مشکل تیروئید دارد

دکتر فینک می‌گوید: علائم تیروئید کم کار بسیار غیراختصاصی است، به این معنی که می‌تواند با شرایط مختلفی ظاهر شود.

برای بیماران زن، دکتر فینک ابتدا چرخه قاعدگی را بررسی می‌کند که اغلب علائمی شبیه به علائم بیماران تیروئید ایجاد می‌کند. دکتر فینک می‌گوید: علائمی مانند خستگی و افزایش وزن می‌تواند با بیماری تیروئید یا چرخه قاعدگی همراه باشد. یک ترفند خوب این است که یک برنامه خوب برای ردیابی عادت ماهانه خود پیدا کنید و این می‌تواند به ما کمک کند که گاهی بدن آن‌ها و نوسانات روزانه هورمون‌ها را بهتر درک کنیم.   آزمایش TSH مرحله بعدی در تشخیص یک بیماری واقعی تیروئید است.

باور غلط: بیماری تیروئید به راحتی قابل درمان است

شرایط تیروئید آسان درمان نمی‌شود، اما دکتر فینک می‌گوید، درمان نیز پیچیده نیست. برای بیشتر افراد مبتلا به بیماری تیروئید برای جایگزینی T۴، یک نوع هورمون تیروئید که یک تیروئید معیوب قادر به تولید آن نیست، داروهایی تجویز می‌شود؛ سپس غده تیروئید به تنهایی قادر به تبدیل T۴ به T۳، هورمون مورد نیاز دیگر است، حتی در کسی که به بیماری تیروئید مبتلاست.

باور غلط: حذف غذاها و عناصر فلزی از رژیم غذایی می‌تواند مشکلات تیروئید را کاهش دهد

 دکتر فینک می‌گوید: پرهیز از غذاهای فرآوری شده همیشه یک حرکت هوشمندانه است. در عین حال، هیچ تحقیق قانع کننده‌ای وجود ندارد که نشان دهد شما باید در مورد فلزاتی که مصرف می‌کنید وسواس داشته باشید، بنابراین هنوز ظروف مسی و استیل خود را داشته باشید.

همین مورد در مورد پرکننده‌های نقره‌ای مورد استفاده در دندانپزشکی‌ها صادق است. من نمی‌توانم بر اساس آنچه اکنون می‌دانم بگویم که این شما را مستعد یک بیماری تیروئید می‌کند. پیشنهاد نمی‌کنم برای این منظور به دندانپزشک مراجعه کرده و مواد پر کننده خود را بردارید.

باور غلط: اگر هر نوع محصول مبتنی بر سویا بخورید، تیروئید شما به درستی کار نخواهد کرد

سویا بر تیروئید تاثیر می‌گذارد، اما کم کاری تیروئید برای حفظ سطح هورمون‌های سالم نیازی به پرهیز از مصرف غذاهای پایه سویا ندارند.

دکتر فینک می‌گوید سویا اگر زیاد مصرف شود می‌تواند میزان جذب هورمون‌های تیروئیدی مورد نیاز بیماران کم کاری تیروئید را کاهش دهد. او می‌گوید: به طور کلی من به بیماران کم کاری تیروئید می‌گویم نیازی به اجتناب کامل از این موارد ندارند، اما مصرف بیش از حد آن‌ها می‌تواند مسئله‌ ساز باشد.

منبع: باشگاه خبرنگاران

منبع: جنوب نیوز

کلیدواژه: بیماری تیروئید کم کاری تیروئید مشکلات تیروئید تیروئید مبتلا مشکل تیروئید داشته باشید تیروئید شما هورمون ها باور غلط

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.jonoubnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «جنوب نیوز» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۷۹۸۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اشتباه‌ترین تصور برای کسانی که به خودکشی فکر می‌کنند | این فیلم را حتما ببینید

به گزارش همشهری آنلاین، زمستان سال گذشته حمید پیروی، نایب رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران از روند افزایشی خودکشی در کشور خبر داد و این که در ۱۴۰۱ به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر، ۷.۴ نفر اقدام به خودکشی و فوت کرده‌اند. به گفته این او عوامل مختلفی هم در میل، تصمیم و اقدام به خودکشی افراد دخیل بوده؛ از مسائل اقتصادی گرفته تا اختلالات روانشناختی، اما مطالعات نشان می‌دهد که حدود ۶۰ درصد از کسانی که خودکشی کردند، هنگام اقدام به خودکشی، افسردگی داشتند.

روانشناسان می‌گویند ایده‌ خودکشی می‌تواند زمانی شکل بگیرد که فرد احساس کند دیگر قادر به کنار آمدن با یک وضعیت طاقت‌فرسا نیست. این مسئله می‌تواند از مشکلات مالی، مرگ یکی از عزیزان، پایان یک رابطه یا ابتلا به یک بیماری صعب‌العلاج ناشی شود. همچنین اختلالات و بیماری‌های روحی مانند افسردگی، اختلال دو قطبی یا سوء مصرف الکل هم می‌تواند منجر به شکل‌گیری افکار خودکشی شوند. آنها تاکید می‌کنند اگر افکار خودکشی دارید و برای آن برنامه ریزی کرده‌اید، پیش از هر اقدامی با یک یا چند نفر از نزدیکان یا دوستانتان صحبت کنید و اگر کسی را نداشتید با یک روانشناس یا مرکز درمانی در ارتباط باشید.

توصیه جدی آنها این است که اگر در اطراف‌تان کسانی هستند که افکار خودکشی را بیان می‌کنند با همدلی به او گوش دهید و با ایجاد حس دلگرمی او را تشویق به کنید که با یک فرد متخصص در ارتباط باشد.

جردن پیترسون، روان‌شناس بالینی، نویسنده و منتقد فرهنگی اهل کانادا در گفت‌وگویی که درباره توصیه به افرادی که قصد خودکشی دارند، به نکات جالبی در این باره اشاره کرده که در ادامه می‌توانید آن را ببینید.

پیترسون در بخشی از صحبت‌هایش در این فیلم یک توصیه عجیب برای کسانی که به خودکشی فکر می‌کنند کرده است، این که اگر افسرده هستید و فکر می‌کنید با نبودتان به دیگر لطف می‌کنید، در حقیقت چنین نیست و واقعیت ندارد. در اطرافتان کسانی را دارید که شما را دوست دارند و اگر شما جان خودتان را بگیرید، به احتمال زیاد هیچ وقت آدم سابق نخواهند شد. آنها تا آخر عمر خودشان را شکجه می‌دهند و همیشه به این فکر می‌کنند که اگر کاری انجام داده‌ بودند، عزیزشان از دست نمی‌رفت. شما افسرده هستید و فکر می‌کنید با گرفتن جانتان به آنها لطف می‌کنید. در حالی که چنین نیست و به همین دلیل در اکثر جوامع خودکشی جرم محسوب می شود چون پیامدهای فاجعه‌باری بر جای می‌گذارد.

این در حالی است که نایب رئیس جمعیت علمی پیشگیری از خودکشی ایران هم پیشتر در این باره گفته «با هر مرگ ناشی از خودکشی در میان بازماندگان و کسانی که در معرض خبر خودکشی قرار می‌گیرند، ۱۳۵ تا ۱۸۰ نفر تحت تاثیر مشکلات روانشناختی قرار می‌گیرند. برخی از کسانی هم که اطلاعات خودکشی دیگران به آنها می‌رسد، ممکن است در معرض خودکشی تقلیدی قرار بگیرند.»

بیشتر بخوانید

جزئیات تازه در پرونده مرگ بازیگر معروف جزئیات مهم از فوت دکتر پرستو بخشی ؛ قتل، خودکشی یا...؟ خودکشی با روح آدم چه می کند؟ ۵ گام مهم برای مداخله در خودکشی

این در حالی است که مرکز مشاوره دانشگاه علوم پزشکی ایران هم ۵ توصیه‌ را برای مواجهه با افراد دارای افکار خودکشی ارائه داده است.

۱. به دنبال نشانه‌های خودکشی باشید. از جمله این نشانه‌ها صحبت کردن یا تحقیق درباره مرگ، احساس ناامیدی، اضطراب، افسردگی و عدم تحمل است.

۲. همدلی کنید و حرف‌های آنها را بشنوید. فرد را قضاوت نکنید. با دلسوزی گوش دهید و به احساسات آنها ارج نهید.

۳. به صورت مستقیم درباره خودکشی سوال بپرسید. به نحوی سوال بپرسید که پاسخی صادقانه به شما بدهد. از هر علامتی که متوجه شده‌اید به عنوان بخشی از سوال استفاده کنید. روراست باشید. پرسیدن درباره خودکشی باعث خودکشی نمی‌شود.

۴. خطر را دور کنید. حذف دسترسی به اقلام مورد استفاده برای خودکشی یک رویکرد مبتنی بر شواهد برای جلوگیری از خودکشی است. اگر پاسخ مثبت به خودکشی داده‌اند، از آنها بپرسید: «آیا برنامه‌ای دارید؟ آیا به آن وسایل دسترسی دارید؟» دسترسی به داروها، طناب، چاقو و... را محدود و منع کنید.

۵. همراه با فرد مورد نظر با اورژانس اجتماعی برای پیشگیری از خودکشی تماس بگیرید. اگر فرد حاضر به دور کردن لوازم و ایمن شدن نیست، او را تنها نگذارید و تا حضور اورژانس در کنار او باشید.

کد خبر 847880 منبع: همشهری آنلاین برچسب‌ها بهداشت روانی سلامت خبر مهم خودکشی

دیگر خبرها

  • اعتراف کمیته داوران لالیگا به اشتباهات داوری
  • اشتباه‌ترین تصور برای کسانی که به خودکشی فکر می‌کنند | این فیلم را حتما ببینید
  • با این لگد قلب آرسنالی‌ها ایستاد! (عکس)‏
  • گل کریستین رومرو به آرسنال روی اشتباه مهلک دروازه‌بان (تاتنهام 1-3 آرسنال)
  • چند باوراشتباه درباره بیماری ام اس
  • «محمد حسن عاقل منش» عضو جدید شورای شهر رشت شد
  • پله‌نوردان بیشتر عمر می‌کنند | متخصصان از تاثیرات شگرف این فعالیت ورزشی بر سلامت می‌گویند
  • لوسمی رایج‌ترین سرطان کودکان/ ۶۵ تا ۷۰ درصد کودکان مبتلا به سرطان در ایران درمان می‌شوند
  • فیلم| اعتراف دانشجوی یهودی: دفاعم از صهیونیست ها اشتباه بود!
  • کلانتری: خدای نکرده مشکوک بود!