Web Analytics Made Easy - Statcounter

گزارش قانون رسیدگی به تخلفات پژوهشی در نشست شورای دانشگاه تربیت مدرس ارائه شد.

به گزارش ایسنا، مدیر کتابخانه مرکزی دانشگاه تربیت مدرس در این نشست با توضیحاتی در خصوص قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی اظهار کرد: طبق ماده واحده این قانون، تهیه، عرضه یا واگذاری آثاری از قبیل رساله، پایان نامه، مقاله، طرح پژوهشی، کتاب، گزارش یا سایر آثار مکتوب و یا ضبط شده پژوهشی علمی و یا هنری اعم از الکترونیکی و غیر الکترونیکی توسط هر شخص حقیقی یا حقوقی به قصد انتفاع و به عنوان حرفه یا شغل با هدف ارائه کل اثر و یا بخشی از آن توسط دیگری به عنوان اثر خود، جرم بوده و مرتکب یا مرتکبان علاه بر واریز وجوه دریافتی به خزانه دولت مشمول مجازات می‌شوند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

همچنین بر اساس تبصره شش در صورت استفاده متقلبانه موضوع این قانون توسط اعضای هیات علمی، دانشجویان، کارکنان اداری و طلاب، ضمن سلب هرگونه امتیاز مادی و یا معنوی مترتب بر آن و ملغی‌الاثر بودن هرگونه مدرک تحصیلی، پایه، مرتبه علمی، رتبه و یا عناوین مشابه علمی، به تخلفات نامبردگان حسب مورد توسط هیات های انتظامی اعضای هیات علمی، هیات های رسیدگی به تخلفات اداری، کمیته های انضباطی دانشجویان و یا دادسرا و دادگاه ویژه روحانیت رسیدگی شده و به مجازات محکوم می شوند.

وی خاطر نشان کرد: با توجه به مفاد و تبصره 6 مصوبه مجلس شورای اسلامی، اعضای کارگروه اخلاق در پژوهش مؤسسات در مورد پرونده‌های ارسالی تصمیم‌گیرنده نیستند و پس از بررسی موارد به هیأت‌های انتظامی مربوطه ارجاع می‌شود.

وی در ادامه به معرفی اعضای کارگروه اخلاق در پژوهش دانشگاه و کمیته اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی پرداخت.

زواران تصریح کرد: طبق مصوبه ۳۱ مرداد ۱۳۹۶ مجلس شورای اسلامی همه دانشگاه‌ها، پژوهشگاه‌ها و مؤسسه‌های آموزش عالی، پژوهشی و فناوری دولتی و غیر دولتی باید متن پروپوزال (پیشنهاده) تمام‌متن پایان‌نامه‌ها و رساله‌های دانشجویان تحصیلات تکمیلی خود را که طبقه‌بندی ندارند، در سامانه‌های طراحی شده برای این منظور بارگذاری کنند. در حال حاضر دانشگاه‌های وزارت علوم تحقیقات و فناوری همانندجویی و بارگذاری پروپوزال‌ها و پایان نامه‌ها و رساله‌های خود را در سامانه ایرانداک انجام می‌دهند و وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیز مکلف شده چنین سامانه‌ای را طراحی کند. همچنین موسسه مکلف است متن کامل پایان‌نامه‌های فاقد طبقه‌بندی را حداکثر پنج سال پس از تاریخ دفاع منتشر کند.

مدیر کتابخانه مرکزی دانشگاه افزود: در جلسه کارگروه اخلاق در پژوهش دانشگاه که ۱۴ خرداد ماه با حضور رئیس، دبیر و سایر اعضا برگزار شد، پیشنهادهایی از سوی اعضا ارائه شد. بر این اساس با توجه به اینکه وزارت بهداشت مکلف به تولید سامانه شده و با توجه به عدم بارگذاری پایان‌نامه‌ها و رساله‌های رشته‌های پزشکی در سامانه ایرانداک (فقط دانشگاه تربیت مدرس انجام می‌دهد لذا همانندجویی ناقص انجام می‌شود)، دانشجویان دانشکده علوم پزشکی دانشگاه مکلف شوند هم در زمینه پروپوزال و هم در زمینه متن پایان‌نامه و رساله در سامانه وزارت بهداشت همانندجویی کنند، زیرا پیگیری تخلفات ممکن نیست.

وی افزود: از دیگر پیشنهادهای مطرح شده این بود که کمیته تخصصی اخلاق در پژوهش زیر نظر دبیر کارگروه (به دلیل ضرورت رسیدگی سریع‌تر به پرونده‌ها) و کمیته اخلاق در پژوهش‌های زیست پزشکی و کمیته پیشنهادی اخلاق تحقیقات روی حیوانات آزمایشگاهی و تحقیقات در زمینه انسانی با توجه به دستورالعمل‌های وزارت بهداشت، درمان آموزش پزشکی زیر نظر دانشکده علوم پزشکی فعالیت کند. همچنین در خصوص تشکیل کمیته‌های اخلاق حرفه ای، کمیته نظارت بر کلاس‌های عملی و کارگاهی (زیر نظر معاونت آموزشی دانشگاه) و کمیته ترویج و اشاعه روش‌های صحیح انتشار پژوهش‌های دانشگاهی نیز پیشنهادهایی ارائه شد و مقرر شد ساختار آن تعریف و در جلسات آینده مطرح شود و در صورت تأیید، کمیته ها شکل گیرد.

در پایان دکتر فتح‌الهی، معاون پژوهشی دانشگاه تربیت مدرس بر لزوم توجه به رعایت اخلاق در پژوهش و گرفتن کد اخلاق پیش از تصویب پروژه و پروپوزال به عنوان یک تکلیف قانونی تاکید کرد و از روسای دانشکده ها خواست تا در جلسات هیات رییسه دانشکده ها و مدیران گروه‌ها، این مهم را مطرح و لزوم آن را یادآوری کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: تخلفات پژوهشی آیین نامه اجرایی قانون پیشگیری و مقابله با تقلب در تهیه آثار علمی دانشگاه تربیت مدرس اخلاق در پژوهش پایان نامه ها وزارت بهداشت

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۸۰۷۶۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

علت محبوبیت رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کشورمان چیست؟

به گزارش خبرنگار خبرگزاری علم و فناوری آنا، داریوش جاوید در مراسم گرامیداشت مقام شامخ استاد در دانشگاه آزاد اسلامی واحد ارومیه با بیان اینکه اندیشه‌های شهید مطهری باید الگوی اساتید دانشگاه باشد، اظهار کرد: اگر اندیشه‌های این شهید بزرگوار در جوانان ما رسوخ کند، علم با عمل همراه می‌شود.

وی با اشاره به مطلبی از استاد الهی قمشه‌ای عنوان کرد: استاد باید محبوب باشد تا درس محبوب باشد، و استاد زمانی محبوب می‌شود که عاشق باشد و جذبه عشق استاد همان هیبت استاد را نشان میدهد. دانشجو و دانش آموز درس را هرچقدر هم که سخت باشد، اگر به استاد علاقه‌مند باشند فرامی‌گیرند.

معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی در ادامه با اشاره به کاهش تعداد دانشجویان دانشگاه آزاد اسلامی در سال‌های اخیر به ۸۳۰ هزار دانشجو به تبعیت از کاهش هرم جمعیتی و افزایش مراکز علمی افزود: اگر همین میزان به ۶۸۰ هزار دانشجو می‌رسید، امکان کنترل دانشگاه آزاد اسلامی مشکل می‌شد، اما با عنایت خداوند و ایده‌پردازی‌های دکتر طهرانچی، اعتماد مردم به این دانشگاه مجدداً جلب و در حال حاضر دانشگاه آزاد اسلامی از انتخاب اول جوانان برای تحصیل است و یک‌میلیون و ۳۶۰ هزار دانشجو در حال تحصیل در این دانشگاه هستند.

جاوید، هدف از صدور بخشنامه‌های مختلف در حوزه‌های متفاوت را تحول عنوان کرد و گفت: تحول در دانشگاه تنها با همدلی و همکاری تمام اعضای هیئت علمی و کارکنان اتفاق می‌افتد و ذکر این نکته ضروری است که برای پیشبرد اهداف دانشگاه، تحول یک نیاز اساسی است.

وی، دلیل محبوبیت رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کشورمان را ارتباط موثر بین علم و عرصه دانست و گفت: متأسفانه در رشته‌های غیرپزشکی به‌دلیل وجود فاصله بین عرصه و علم دچار مشکل هستیم و تأسیس دانشکده‌های تعلیم و تربیت اسلامی و سایر دانشکده‌ها برای رفع همین چالش است که دانشجویان رشته‌هایی مانند روانشناسی، علوم تربیتی و سایر رشته‌ها همزمان با تحصیل، در عرصه عمل نیز حضور داشته باشند.

معاون توسعه و مدیریت منابع دانشگاه آزاد اسلامی با تأکید بر اینکه سرانه هر دانشجو در دانشگاه آزاد اسلامی بین ۱۴ تا ۱۵ میلیون است، افزود: این دانشگاه به دنبال برقراری عدالت آموزشی است تا همه جوانان این کشور امکان استفاده از تحصیلات دانشگاهی را داشته باشند.

جاوید، رفع دغدغه و چالش همکاران و مسائل معیشتی و رفاهی آنان را از مهم‌ترین برنامه‌های دانشگاه برشمرد و افزود: در تحول اداری، کارکنان نیز مانند اعضای هیات علمی، ارتقا پیدا می‌‌کنند.

وی با ارائه یک خبر خوب نیز تصریح کرد: از این پس حق‌التحقیق به جای حق‌التدریس به صورت متمرکز از سوی سازمان مرکزی دانشگاه آزاد اسلامی پرداخت می‌شود و خروجی پژوهشیار در این خصوص مبنای عمل است.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • تروما چهارمین علت مرگ در دنیا
  • لزوم توجه به فعالیت‌های پژوهشی حوزه مهدویت در دانشگاه‌ها
  • گردهمایی جامعه جراحان ایران در تهران/ تبادل اطلاعات علمی
  • رقابت بیش از ۱۲ هزار داوطلب در آزمون دستیاری پزشکی
  • رقابت ۱۲ هزار داوطلب در آزمون دستیاری پزشکی
  • علت محبوبیت رشته‌های پزشکی و پیراپزشکی در کشورمان چیست؟
  • دانشکده هوش مصنوعی در دانشگاه آزاد تبریز راه‌اندازی می‌شود
  • ایجاد دانشکده فناوری‌های راهبردی در دانشگاه مازندران
  • آغاز به کار بیست و چهارمین کنگره مغز و اعصاب کودکان
  • حرمت‌گزاری به مقام والای استاد، باید بیش و پیش از هر آیینی مدنظر باشد