Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش تابناک اقتصادی، تاریخ اقتصاد ایران و جهان آینه ای است تمام نما از رویدادهای اقتصادی که در گذشته رخ داده است و بیانگر ریشه های تاریخی بسیاری از واقعیت های امروز ایران و جهان است. موضوع "اقتصاد ایران و جهان در گذر زمان" در این نوشتار به وقایع تاریخی بیستمین روز تیر ماه اختصاص دارد که به طور مستقیم و غیر مستقیم اقتصاد ایران و جهان را متاثر کرده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

20 تیر 1332، مصدق در نامه اي به آيزنهاور از مواضع دولت آمريكا در قبال ايران ابراز نارضايتي كرد و خواهان افزايش كمكهاي اقتصادي آن كشور به ايران شد. آيزنهاور نيز در پاسخ به مصدق توصيه كرد تا فرصت باقي است، دولت ايران مي بايست اقداماتي براي جلوگيري از بدتر شدن اوضاع به عمل آورد.

20 تیر 1336، مجلس شورای ملی قانون جلب سرمایه ‌های خصوصی آمریکا را مورد تصویب قرار داد.

20 تیر 1338، مجلس شورای ملی اخذ هفتاد و دو میلیون دلار وام از بانک بین‌المللی ترمیم و توسعه را تصویب کرد. همچنین در این روز، قانون اساسنامه پولی و بانکی ایران که طرح اولیه آن به وسیله فرانسوا کراکو تهیه شده و به تایید شورای‌ عالی اقتصاد رسیده بود، تصویب شد.

20 تیر 1347، ایران یک کشتی یازده هزار تنی از لهستان خریداری کرد.

20 تیر 1353، ایران اعلام کرد تهدید آمریکا استعمارگرانه است و دولت ایران به هیچ کشور خارجی اجازه نمی ‌دهد در تصمیمات داخلی ایران مداخله کند.

20 تیر 1355، در یک حریق بزرگ در جنوب تهران میلیون‌ ها ریال کالا سوخت. آتش‌ سوزی ده ساعت ادامه داشت.

20 تیر 1356، دفتر هواپيمايي ملي ايران در زوريخ بامداد امروز با انفجار نيرومند يك بمب، كاملاً تخريب شد و بر اثر حريق حاصل از آن 200 هزار دلار خسارت به بار آمد. نصيري مدير اين دفتر گفت حتي يك برگ كاغذ سالم باقي نمانده است. همچنین در این روز شاه اعلام داشت ما به زودی از بزرگ‌ ترین تولیدکنندگان مس دنیا خواهیم شد.

20 تیر 1373، در پي اظهارات جان ميجر نخست وزير و داگلاس هرد وزير خارجه انگليس درباره كمك مالي ايران به ارتش جمهوريخواه ايرلند، وزارت خارجه ايران، جفري جيمز، كاردار سفارت انگليس در تهران را به وزارت خارجه احضار و ضمن ابراز اعتراض شديد جمهوري اسلامي ايران، خواستار ارائه توضيح در اين زمينه شد.

20 تیر 1390، با موافقت هیات دولت، طرح اصلاح پول ملی که یکی از محورهای طرح تحول اقتصادی است با محوریت حذف چهار صفر از پول ملی کلید خورد.

20 تیر 1391، غلامرضا کاتب سخنگوی کمیسیون برنامه و بودجه مجلس با اشاره به انحلال سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی در دولت نهم گفت: برای اینکه نظام برنامه‌ریزی و بودجه‌ریزی از یک عقلانیت و پشتیبانی کامل برخوردار باشد سازمان مدیریت و برنامه‌ریزی را احیا می‌کنیم.

20 تیر 1392، ایران تسویه همه تبادلات نفتی را از هند خواستار شد.

20 تیر 1394، طی خبری اعلام شد طی روزهای آینده سیگمتر گابریل، وزیر اقتصاد آلمان در راس یک هیات ۶۰ نفره به تهران سفر خواهد کرد تا در مورد توسعه همکاری‌های سیاسی و اقتصادی با مقامات ایرانی رایزنی کند.

20 تیر 1395، رئیس ‌جمهور روحانی از اجرایی ‌شدن طرح تحول نظام بانکی خبر داد و این طرح را مهم ترین بسته مالی و پولی برای رونق اقتصادی سال ۹۵ عنوان کرد. این طرح با دو رویکرد «اصلاحات بنیادین» و «اقدامات عاجل» طراحی شده که مهم ‌ترین هدف آن افزایش سلامت و ثبات بخشی به بازار پول است. در رویکرد نخست، اصلاحات ساختاری با یک چشم ‌انداز بلندمدت در دستور کار قرار گرفته، اما در کنار این، اقدامات عاجل برای دور کردن بانک ‌ها از شرایط بحرانی در نظر گرفته شده است که می ‌توان از آن به‌ عنوان «طرح نجات در بازار پول» یاد کرد.

20 تیر 1396، مرکز پژوهش های مجلس بازوی فکری مجلس و پارلمان بخش خصوصی با لایحه تفکیک وزارت صنعت، معدن و تجارت مخالفت کردند. علاوه ‌بر این کمیسیون‌ های «صنایع» و «اقتصادی» مجلس نیز به کلیات لایحه دولت درباره اصلاح بخشی از ساختار دولت رای منفی دادند.

20 تیر 1397، دبیرخانه شورای اطلاع‌رسانی دولت، انتخاب نهاوندیان به‌عنوان رئیس بانک مرکزی را تکذیب کرد.

20 تیر 1398، پیشتازان خارجی در صنعت ایران تا میانه بهار ۹۸ معرفی شدند. اطلاعات جدیدی که از سوی وزارت «صمت» منتشر شد که نشان می‌داد هلند، ترکیه و آلمان در جایگاه اول تا سوم سرمایه‌گذاری در صنعت ایران قرار دارند. در دو ماه منتهی به اردیبهشت‌ماه 98 در مجموع ۲۸ طرح با سرمایه‌گذاری خارجی به ارزش ۵۵۰ میلیون و ۴۵۹ هزار دلار در کل بخش‌های اقتصادی کشور مصوب شده بود که سهم بخش صنعت، معدن و تجارت از میان طرح‌های مصوب برابر با ۱۴ طرح با سرمایه ۳۹۵ میلیون و ۸۶۸ هزار دلار بود.

 

منابع: موسسه مطالعات و پژوهش های سیاسی و روزنامه دنیای اقتصاد

 

منبع: تابناک

کلیدواژه: کرونای دلتا هور العظیم قطعی برق 1400 بحران آب اقتصاد در گذر زمان تاریخ اقتصاد اقتصاد ایران کرونای دلتا هور العظیم قطعی برق 1400 بحران آب ایران و جهان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۸۳۸۶۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تورم در دولت رئیسی چند؟ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟

آفتاب‌‌نیوز :

اخیر روزنامه هم میهن از شکستن رکورد تورم تاریخ انقلاب در دولت رئیسی خبر داده بود که بانک مرکزی در جوابیه ای به این گزارش آن را رد کرد اما ناخواسته اطلاعات جدیدی از ثبت رکورد تورم در دولت رئیسی افشا کرده است.

‏بانک مرکزی در بخشی از این گزارش نوشته بود:  «تورم نقطه به نقطه در ماه فروردین سال ۱۴۰۳، نسبت به فرودین سال ۱۴۰۲، به میزان ۲۷.۷ واحد درصد کاهش پیدا کرده و به کمتر از میانه کانال ۳۰ درصد رسیده است».

‏ عبدالناصر همتی در واکنش به این گزارش بانک مرکزی نوشته است: از اطلاع رسانی بانک مرکزی ممنون. البته مناسب بود که تورم سالانه در پایان سال ۱۴۰۲  ‏و فروردین ۱۴۰۳ را هم اعلام می‌کردند. 

‏وی افزود: این اعلام، به معنای این است که تورم فروردین ۱۴۰۲ به میزان «۶۳ درصد» بوده است!

‏همتس نوشت: این تورم اعلام نشده، نتیجه رکورد رشد ۴۳ درصدی چاپ پول در سال ۱۴۰۱ و دلیل عمده فشار به نرخ ارز در ۱۴۰۲ بود.

دیگر خبرها

  • بانک مرکزی وضعیت ارزی کشور را بهبود بخشید
  • تولیدکنندگان آلومینیوم مواد اولیه را به قیمت دلار ۶۰ هزار و ۵۰۰ تومان خریداری می‌کنند
  • تدوام روند نزولی نرخ تورم
  • نرخ تورم در دولت رئیسی چند؛ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • تورم در دولت رئیسی چند؟ ۳۰، ۴۰، ۵۰، ۶۰ یا بیشتر؟
  • سیاست ارزی غلط بانک مرکزی باعث کم اثر شدن رشد اقتصادی/قیمت کالاهای اساسی با قیمت ارز آزاد مچ شده است
  • سفر فرزین به ریاض چه تاثیری بر بازار غیررسمی ارز داشت؟
  • پاسخ همتی به انتقاد خبرگزاری دولت
  • بانک سرمایه افزایش سرمایه میدهد
  • رانت شیرین ۶۹ میلیارد دلاری برای واردکنندگان