Web Analytics Made Easy - Statcounter

به‌منظور آشنایی دانشجویان با آزمون متمرکز و بهبود عملکرد سامانه، دانشجویان را مجبور به شرکت در مانور اجباری این آزمون نمود. مانوری که مطابق برنامه‌ی زمان‌بندی قبلی، از روز چهارشنبه 17 دی‌ماه 1399 آغاز و رأس ساعت 24 روز یک‌شنبه به‌تاریخ بیست‌ویکم همان ماه، پایان پذیرفت. و این‌چنین شد که آزمون متمرکز، به‌ظاهر، به‌سامان شد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

اما اشکال‌ها و ایرادهایی بر این سامانه و نحوه‌ی بهره‌مندی دانشجویان از آن، هنوز غیرقابل چشم‌پوشی است که بایستی مورد عنایت و توجه مسؤولان امر نظام آموزش عالی کشور قرار گیرد.

1. به‌عنوان مثال، در همان مانور اجباری، بر دانشجویان تکلیف شده بود که پس از ورود به سامانه آزمون متمرکز، موارد زیر را بررسی نمایند:

الف. ایجاد رمز عبور در سامانه توسط دانشجو

ب. بررسی و تأیید مشخصات فردی دانشجو

ج. بررسی و تأیید مشخصات دروس آزمون متمرکز دانشجو

د. آشنایی با نحوه‌ی برگزاری آزمون از طریق راهنمای سامانه

ه. شبیه‌سازی آزمون (پاسخ‌گویی به سؤالات نظرسنجی توسط دانشجو)

ملاحظه می‌شود که موارد "ب" و "ج"، از موضوع‌هایی نیست که لزوماً بایستی توسط دانشجو مورد بررسی و تأیید قرار گیرد بلکه بهتر آن بود که سامانه، خود، بررسی نهایی مشخصات فردی دانشجو و و تأیید دقیق عنوان‌های دروسی را که دانشجو باید به‌صورت متمرکز آزمون دهد، بر عهده می‌گرفت.

2. در ادامه، بی‌هیچ توضیحی، پاسخ‌گویی به سؤالات نظرسنجی توسط دانشجو را در محک آزمون سامانه قرار داده بود و درواقع، آزمونی شبیه‌سازی‌شده را به دانشجویان معرفی نمود. و البته پاسخ‌گویی به سؤالات نظرسنجی توسط دانشجو نیز کاملاً اجباری بود.

3. اما یک اشکال اساسی، این‌که معلوم نبود دانشگاه جامع، بنا بر چه استدلالی، در شرایط کرونایی، به‌نحو مجازات‌محور، ساختار مانور اجباری را غیرقابل تکرار بنا نهاده بود؛ به‌طوری‌که اگر به‌هر دلیلی، دانشجو نمی‌توانست در بازه تعیین‌شده 17 تا 21 دی‌ماه 1399 در مانور اجباری شرکت نماید، غیبت محسوب شده و متعاقب آن، دانشجوی غایب، اجازه‌ی شرکت در آزمون دروس متمرکز را نخواهد داشت. و عجیب‌تر این‌که مسؤولیت رفع مشکلات ناشی از غیبت را باید شخص دانشجو به دوش بکشد.

4. ازطرفی نیز چنین مطرح شده بود که؛ دانشجویان درصورت بروز هرگونه مشکل، لازم است مراتب را به مرکز آموزشی مربوط اعلام نمایند.

5. این‌جا، این پرسش به ذهن متبادر می‌شود که اگر دانشجویی در حین شرکت در مانور اجباری، دچار مسأله‌ای شد، تکلیف چیست؟ آیا رفع مشکل، هم‌چنان بر عهده‌ی مرکز آموزشی مربوط است؟!

6. نکته‌ای که فارغ‌از بحث تبیین اشکال‌های وارد بر سامانه‌ی یادشده، قابل تأمل اساسی است، دروس آزمون متمرکز است که کم‌تر سنخیتی با هم دارند:

مقطع کاردانی؛ اندیشه اسلامی1، اخلاق اسلامی، دانش خانواده و جمعیت، اخلاق حرفه‌ای، کارآفرینی، خلاقیت در هنر، مهارت‌ها و قوانین کسب‌وکار، کاربرد فناوری اطلاعات و ارتباطات، فرهنگ عمومی.

مقطع کارشناسی؛ اندیشه اسلامی2، انقلاب اسلامی ایران، تاریخ تحلیل صدر اسلام، تفسیر موضوعی قرآن، مدیریت کسب‌وکار و بهره‌وری، مهارت‌های مسأله‌یابی و تصمیم‌گیری.

می‌بینیم که جز دروس «خلاقیت در هنر» و البته «مستندسازی» و «کنترل پروژه(1) » که می‌تواند جزو دروس تستی و به‌اصطلاح چهارجوابی نباشد، سایر دروس انتخابی جهت آزمون متمرکز، از ویژگی نسبی دروس تستی و چهارگزینه‌ای برخوردارند.

7. البته به‌درستی، سایت آزمون متمرکز در دو نشانی اینترنتی بارگذاری شده و قابل دسترس بود:

https://examuast.ir

https://exam-uast.ir

8. عجیب این‌که یکی از اقداماتی که بر عهده‌ی دانشجویان گذارده شده بود، این که درصورت وجود مغایرت در مشخصات فردی و عنوان‌های دروس آزمون متمرکز و برخط، دانشجو بایستی مراتب را به مرکز آموزشی مربوط اعلام نماید که چگونگی اعلام وضعیت، در هاله‌ای از ابهام باقی است؛ ازطریق سامانه یا با مراجعه‌ی حضوری و یا تلفنی.

9. یکی دیگر از اشکال‌های بنیادین و مغایر قانون و اصول کلی حقوقی، اجبار دانشجو به داشتنِ خط و گوشی تلفن‌همراه است که دانشجو مکلف بود شماره‌ای از موبایل را که در دسترس باشد، در سامانه ثبت نماید.

10. اگر دانشجو، به‌هر دلیل، موفق به درج اطلاعات خواسته‌شده نمی‌شد، مجازاتش، سلب حق شرکت در آزمون متمرکز بود.

11. خوش‌بختانه، درصورتی‌که دانشجو، به‌هر دلیل، امکان تهیه‌ی رایانه و اتصال به اینترنت را نداشته باشد، می‌تواند با رعایت آیین‌نامه امتحانات و رعایت فاصله‌ی اجتماعی، با هماهنگی قبلی، از امکانات مرکز آموزشی محل تحصیل خود، استفاده نماید.

12. یکی دیگر از ایرادهای جدی آزمون متمرکز، این است که «هر سؤال، دارای مدت پاسخ‌گویی مشخص است». حال‌آن‌که بایستی هم‌چون امتحان حضوری و غیرمتمرکز، دانشجو بتواند درصورت داشتنِ وقت مربوط و مختص به آن سؤال، به سؤال یا سؤال‌های انتخابی و قبلی خود برگردد و احیاناً عنداللزوم، آن‌را تصحیح نماید. این مهم، حق آزمون‌دهنده است که در آزمون متمرکز، به‌نادرستی، از دانشجویان دانشگاه جامع، سلب حق شده است.

13. از ویژگی‌های آزمون متمرکز، چنین برشمرده شده است که اگر دانشجو پس از انقضای زمان و مهلت تعیین‌شده برای هر سؤال، اقدام به درج پاسخ نماید، نمره‌ی آن سؤال برای ایشان منظور نخواهد شد. درحالی‌که علی‌القاعده، نباید دانشجو را سرگرمِ پاسخ به سؤالی نمود که نمی‌تواند از آن، نمره‌ای کسب نماید. یعنی برنامه‌ی سامانه بایستی به‌نحوی دقیق تنظیم شده باشد که به‌محض اتمام مدت پاسخ‌گویی به سؤال، سامانه، خود، اجازه ندهد که پاسخی برای آن سؤال، درج شود. و درواقع، دانشجو را به سؤال یا سؤال‌های بعدی، هدایت و رهنمون سازد.

14. یکی دیگر از ویژگی‌های این آزمون، آن است که در مهلت مربوط به هر سؤال، درصورتی‌که دانشجو بخواهد بدون ثبت پاسخ، به سؤال بعدی مراجعه نماید، هشدارِ عدم پاسخ‌گویی به دانشجو نمایش داده می‌شود و درصورت تأیید دانشجو، سامانه سؤال را بدون پاسخ ثبت نموده و سؤال بعدی را نمایش خواهد داد. ایراد حقوقی این ویژگی هم همان است که داخل در مهلت و مدتِ قانونی دانشجو جهت پاسخ‌گویی به سؤال، از دانشجو سلب حق می‌شود. حال‌آن‌که مهلتِ قانونی دانشجو جهت پاسخ‌گویی به هر سؤال، درواقع، مدتِ انتظار پاسخ‌گویی محسوب می‌شود و دانشجو حق دارد در طول زمان انتظار، به سؤال پاسخ دهد؛ دقیقاً هم‌چون حالت آزمون غیرمتمرکز و حضوری و غیربرخط.

15. شوربختانه، طراحان آموزشی سامانه، به ناحق، تصریح نموده‌اند که؛ پس از مراجعه به سؤال بعدی، امکان بازگشت، مرور یا ویرایش سؤال‌های قبلی وجود ندارد. و درواقع، یک حق ابتدایی از آزمون‌دهنده و دانشجو سلب شده است.

16. مزیت و خوبی این آزمون، آن است که نمایش سؤال‌ها و گزینه‌های پاسخ، به‌صورت تصادفی خواهد بود.

17. یکی دیگر از مواردی که سامانه‌ی آزمون متمرکز، از دانشجو سلب حق نموده و گویا برای دانشگاه، دانشجوی درس‌خوان و غیرآن، تفاوتی ندارد، آن خصیصه است که به‌صراحت، در ذیل ویژگی‌های آزمون، آمده است؛ پس از ثبت پاسخِ هر سؤال، مدت زمان مازاد آن، برای سؤال‌های باقی‌مانده، منظور نمی‌شود. یعنی دانشجو، نه می‌تواند وقت مازاد را برای سؤال پاسخ‌نداده‌اش صرف نماید و نه حق دارد آن‌را برای سؤال‌های باقی‌مانده، منظور نماید.

18. این‌که درصورت قطع ارتباط سامانه، بیشینه و حداکثر فقط 10 دقیقه به زمان و مهلت آزمون اضافه خواهد شد، معلوم نیست از کجا و بر چه مبنایی، منظور شده است. به‌یقین، عدالت آموزشی ایجاب می‌نماید تا در چنین مواردی، ملاک و معیار مشخص و دقیقی محاسبه شود.

19. عجبا که اگر دانشجو نتواند در آزمون نوبت نخست شرکت کند و یا اگر شرکت او موکول به نوبت دوم آزمون شد و نتواند بازهم در نوبت دوم شرکت نماید، مسؤولیت و عواقب آن بر عهده‌ی دانشجو است. و دانشگاه، برخلاف اصول کلی حقوقی و اصل برابری امکانات آموزشی و تحصیلی، عملاً دانشجو را محروم از آزمون قلمداد نموده است.

20. نکته‌ی دیگر این که سامانه از عبارت «پایان آزمون» جهت اعلام پایان آزمون، استفاده نموده است که بایستی از همین عبارت نیز در تبیین و تشریح و توضیح موضوع در راهنمای آزمون متمرکز بهره ببرد و نه از عبارت مشابه مانند «اتمام آزمون».

21. پرسشی که مسؤولان آموزشی دانشگاه بایستی پاسخ‌گو باشند، این است که؛ چرا امکان تجدیدنظر در نمره‌ی آزمون متمرکز، هم‌چون دیگر آزمون‌ها، نیست؟ مگر آزمون متمرکز، چه ویژگی خاصی دارد که مانعِ تجدیدنظرخواهی دانشجو نسبت به نمره‌اش است. به‌هرحال، در استفاده از دقیق‌ترین ماشین‌ها هم، کاربر انسانی ممکن است خطا کند.

جملگی این اشکال‌ها و ایرادها، نشان می‌دهد که سامانه‌ی آزمون متمرکز دانشگاه جامع علمی کاربردی، دوره‌ی آزمون و خطا را سپری می‌کند و از جهت تأمین حقوق دانشجو، فاصله‌ی بسیاری دارد.

*. پژوهش‌گر مسایل حقوقی و مدرس دانشگاه جامع علمی کاربردی تهران.
1. البته دروس نام‌برده‌شده، همه‌ی درس‌های آزمون متمرکز نیست. ر.ک.:  https://cdn.examuast.ir/exam/examList.jpg

کد خبر 1534031

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: دانشجو پاسخ گویی به سؤال ی آزمون متمرکز دانشگاه جامع مرکز آموزشی توسط دانشجو یکی دیگر اگر دانشجو اشکال ها سامانه ی ی دانشجو سؤال ها بر عهده سلب حق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۸۵۶۶۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پاسخ به ۲۰ سوال کلیدی کنکوری ها درباره ایجاد سابقه‌تحصیلی و ترمیم نمره

در راستای ابهامات داوطلبان کنکور و همچنین پایه‌های دهم و یازدهم جهت ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره به برخی از مهمترین این سوالات در ادامه پاسخ داده می‌شود:

ـ منظور از دانش آموز / هنرجو در شیوه نامه اجرایی ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره کیست؟

افرادی هستند که در سال تحصیلی  ۱۴۰۳ ـ۱۴۰۲ در مدرسه روزانه و یا در نیمسال دوم سال تحصیلی مذکور در مدارس بزرگسالان، آموزش از راه دور یا ایثارگران ثبت نام کرده و در آزمون‌های خرداد ۱۴۰۳ شرکت می‌کنند.

ـ آیا دانش آموزان پایه یازدهم روزانه می‌توانند دروس پایه دهم را ایجاد سابقه کنند؟

متناظر با رشته تحصیلی خود بله؛ به طور مثال دانش‌آموزی که سال دهم رشته انسانی بوده و تغییر رشته به تجربی داده و اکنون مشغول به تحصیل در پایه یازدهم تجربی است می‌تواند در خرداد پایه یازدهم از طریق سامانه، دروس پایه دهم تجربی را ایجاد سابقه کند.

ـ آیا دانش‌آموزان پایه دوازدهم روزانه می‌توانند دروس پایه دهم و یازدهم را ایجاد سابقه کنند؟

متناظر یا غیر متناظر با رشته تحصیلی خود بله؛ برای مثال دانش آموزی که در پایه دوازدهم رشته انسانی مشغول به تحصیل است و دروس پایه دهم و یازدهم را ایجاد سابقه نکرده است از طریق سامانه ایجاد سابقه کند.

مثال دیگر آنکه دانش آموز پایه دوازدهم که می‌خواهد در گروه آزمایشی غیر متناظر با رشته تحصیلی خود در کنکور سراسری شرکت کند، می‌تواند دروس موثر به گروه آزمایشی را از طریق سامانه ایجاد سابقه کند.

ـ آیا دانش‌آموزان روزانه می‌توانند غیر متناظر با رشته در حال تحصیل خود ایجاد سابقه کنند؟

دانش آموزان پایه یازدهم که تغییر رشته داده‌اند می‌توانند دروس پایه دهم را ایجاد سابقه کنند.

ـ آیا هنرجویانی که (روزانه/ بزرگسال) در آزمون نهایی دروس موثر در گروه آزمایشی هنر شرکت می‌کنند می‌توانند درخواست اعمال همان نمره را در مدرک تحصیلی داشته باشند؟

در صورتی که درخواست خود را در سامانه ثبت کنند، نمره مکتسبه نهایی به جای نمره داخلی در کارنامه تحصیلی ثبت خواهد شد.

ـ آیا دانش آموزان مشغول به تحصیل می‌توانند همزمان با انتخاب دروس باقیمانده خود برای دروسی که قبلاً نمره قبول کسب کرده‌اند اقدام به ثبت نام ترمیم نمره کنند؟

بله؛ دروس باقیمانده خود را می‌توانند در مدرسه و دروس ترمیم نمره را در سامانه ثبت نام کنند.

ـ آیا دانش‌آموزان بزرگسال برای خرداد می‌توانند تمام دروس یک پایه را ثبت‌نام و در آزمون آن شرکت کنند؟

بله؛ دانش آموزان شاخه نظریه مدارس بزرگسالان آموزش راه دور ایثارگران و داوطلبان آزاد می‌توانند بدون اخذ مجوز از کمیسیون خاص تمام دروس (نهایی /غیر نهایی) را معادل با یک پایه تحصیلی با رعایت توالی دروس در نیمسال دوم انتخاب و در آزمون خرداد شرکت کنند.

ـ در صورتی که آزمون درس انتخابی برای ایجاد سابقه با آزمون درس اصلی تداخل داشت چه اقدامی باید انجام داد؟

متقاضی باید در آزمون درس انتخابی در خرداد و آزمون درس اصلی در شهریور شرکت کند (وضعیت درس اصلی در خرداد غیبت موجه ثبت می‌شود).

ـ فارغ التحصیل رشته علوم انسانی که متقاضی شرکت در گروه ریاضی و فنی است آیا می‌تواند درس عربی ۳ رشته انسانی را برای رشته ریاضی ترمیم کند و یا باید حتماً باید عربی رشته ریاضی را ایجاد سابقه کند؟

به انتخاب خود می‌تواند همان درس عربی ۳ انسانی را ترمیم و یا عربی ۳ رشته ریاضی را ایجاد کند و یا اینکه بدون شرکت در آزمون ترمیم یا ایجاد سابقه، نمره قبلی درس عربی ۳ انسانی را به عنوان سابقه تحصیلی به جای عربی ۳ ریاضی استفاده کند.

ـ آیا دروس عربی و فارسی شاخه فنی حرفه‌ای که برای گروه آزمایشی هنر ایجاد شده است، برای گروه‌های آزمایشی اصلی نیز اعمال می‌شود؟

خیر؛ متقاضی باید این دو درس را در همان گروه اصلی ایجاد سابقه کند.

ـ آیا فارغ التحصیل رشته نظری که می‌خواهد در گروه هنر شرکت کند باید دروس عمومی را ایجاد سابقه کند یا همان دروس شاخه نظری برای گروه هنر نیز محاسبه می‌شود؟

بله محاسبه می‌شود. در صورت تمایل دروس عربی ۳ و فارسی ۳ ویژه شاخه فنی حرفه‌ای و کار و دانش را نیز می‌تواند ایجاد سابقه کند و دروس سلامت و بهداشت تعلیمات دینی ۳ زبان خارجی شاخه نظری را که قبلاً ایجاد کرده، می‌تواند ترمیم نمره کند.

ـ آیا رعایت سقف واحد برای متقاضیان ایجاد سابقه و ترمیم نمره الزامی است؟

خیر؛ ایجاد سابقه و ترمیم نمره سقف واحد ندارد.

ـ یک فرد چند بار می‌تواند از فرصت ترمیم نمره استفاده کند؟

 فقط یک بار؛ ضمناً از زمان ابلاغ مصوبه جلسه ۵۷ کمیسیون معین شورای عالی در تاریخ  ۱۴۰۲/۹/۲۷، به افرادی که قبل از ابلاغ این مصوبه ترمیم نمره کرده‌اند، یک بار دیگر فرصت ترمیم داده می‌شود.

ـ فردی که در آزمون ایجاد سابقه و یا ترمیم نمره غیبت داشته است «تراز» این درس چگونه محاسبه می‌شود؟

غیبت در آزمون نهایی خرداد (موجه یا غیر موجه) به منزله درج نمره خام «صفر» در محاسبه نمره کل سابقه تحصیلی است.

ـ متقاضیان ایجاد سابقه/ترمیم نمره که در آزمون نهایی غیبت داشته‌اند آیا می‌توانند مجدداً در نوبت بعدی در آزمون شرکت کنند؟

ثبت نام مجدد از متقاضیان ایجاد سابقه و ترمیم نمره که درسی را انتخاب کرده‌اند اما در آن آزمون شرکت نکرده‌اند (غیبت موجه یا غیر موجه) بلامانع است.

ـ فردی که در آزمون نهایی غیبت داشته است و مجدداً بر اساس شیوه نامه ایجاد سابقه تحصیلی ترمیم نمره در آزمون نهایی شرکت می‌کند، آن آزمون ایجاد سابقه محسوب می‌شود یا ترمیم نمره؟

در صورتی که در درس غیبت، قبلا نمره داشته، آزمون جدید ترمیم و در غیر این صورت ایجاد سابقه محسوب می‌شود.

ـ سوابق تحصیلی چه سال و نوبت‌هایی به عنوان سابقه تحصیلی در نظر گرفته می‌شود؟

در نظام آموزشی جدید ۳ـ ۳ـ ۶ از سال ۱۴۰۲ و بعد از آن، صرفاً نتایج آزمون‌های نهایی نوبت خرداد به عنوان سابقه تحصیلی در نظر گرفته می‌شود. در این سال‌ها نتایج آزمون‌های نهایی نوبت‌های شهریور و دی به عنوان سابقه تحصیلی لحاظ نمی‌شود.

همچنین در نظام آموزشی سالی ـ واحدی نتایج آزمون‌های نهایی دیپلم اخذ شده بعد از نوبت خرداد سال ۱۳۸۴ به عنوان سابقه تحصیلی در نظر گرفته می‌شود. همچنین در نظام آموزشی سالی واحدی نتایج آزمون‌های نهایی پیش دانشگاهی اخذ شده بعد از نوبت خرداد سال ۹۱ به عنوان سابقه تحصیلی در نظر گرفته می‌شوند.

ـ جداول عناوین و ضرایب دروس سوابق تحصیلی دیپلم و پیش دانشگاهی نظام آموزشی سالی واحدی مربوط به کدام دسته از متقاضیان ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره است؟

متقاضیانی که دارای سابقه تحصیلی در نظام سالی واحدی هستند یعنی دارای نمره آزمون نهایی دیپلم از خرداد ۱۳۸۴ به بعد و پیش دانشگاهی از خرداد ۹۱ به بعد می‌بایست بر اساس جداول مربوط به نظام آموزشی سالی واحدی اقدام به ایجاد سابقه تحصیلی و یا ترمیم نمره کنند.

ـ جداول عناوین و ضرایب دروس سوابق تحصیلی دیپلم نظام آموزشی ۳ـ ۳ـ ۶ مربوط به کدام دسته از متقاضیان ایجاد سابقه تحصیلی است؟

متقاضیانی که فاقد سابقه تحصیلی هستند از قبیل فارغ التحصیلان قبل از خرداد ۱۳۸۴؛ فارغ التحصیلان شاخه‌های کار و دانش و فنی حرفه‌ای؛ فارغ‌التحصیلان مدارس بین‌الملل طلاب حوزه‌های علمیه باید بر اساس جداول مربوط به نظام آموزشی ۳ـ ۳ـ ۶ اقدام به ایجاد سابقه تحصیلی کنند.

ـ آیا به شرکت کنندگان در آزمون ایجاد سابقه و ترمیم نمره «کارنامه» ارائه می‌شود؟

نمرات ایجاد سابقه تحصیلی و ترمیم نمره صرفاً به عنوان سابقه تحصیلی اعتبار خواهد داشت و در کارنامه تحصیلی متقاضی منظور نمی‌شود. فرایندهای ثبت نام و اعلام نتایج قطعی این آزمون‌ها بدون مراجعه حضوری به مدرسه و به صورت الکترونیکی از طریق سامانه my medu.ir  می‌شود و گواهی یا کارنامه‌ای برای شرکت کنندگان صادر نخواهد شد.

منبع: خبرگزاری ایسنا

دیگر خبرها

  • ادغام یا تغییر رویکرد در انتظار دانشگاه‌های کم دانشجو
  • وزیر علوم: دانشگاه‌های کم‌دانشجو ادغام می‌شوند
  • سوالات مهم داوطلبان کنکور درباره سابقه‌ تحصیلی و ترمیم نمره + پاسخ
  • حقوق بازنشستگان تأمین اجتماعی طبق قانون افزایش یافته است
  • رویکرد اصلی دولت حل قاعده‌مند مسئله حقوق و دستمزد است
  • پاسخ به ۲۰ سوال کلیدی کنکوری ها درباره ایجاد سابقه‌تحصیلی و ترمیم نمره
  • دانشکده‌های مهارت برای تأمین نیاز صنایع دانشجو تربیت کنند
  • رویکرد منطقی، احترام به حقوق ملت‌ها در استفاده صلح‌آمیز از فناوری هسته‌ای است
  • قانون‌مداری و اخلاق‌مداری ۲ رویکرد مهم در ارایه خدمت به مردم است
  • تاسف عمیق رئیسی درباره شکستن حرمت دانشجو در خاک امریکا! | فیلم