Web Analytics Made Easy - Statcounter

همیشه دوست داشتم یک کتابخانه بزرگ داشته باشم، هربار که پول جمع می‌کردم به کتاب فروشی می‌رفتم  و یک کتاب می‌خریدم و روی کتاب‌های قبلی می‌گذاشتم.

 یکی از آرزوهایم از بچگی این بود که یک فروشگاه کتاب با قفسه‌های مملو از کتاب‌های رنگارنگ داشته باشم و روزها را در فضای این کتابفروشی سر کنم، بوی کاغذهای کتاب روحم را نوازش می‌کرد و هربار سر در صفحات باز کتاب فرو برده و نفس عمیق می‌کشیدم تا بوی کاغذ وجودم را در بربگیرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

با رویای داشتن این‌چنین کتابخانه‌ای قد کشیدم، جوان شدم و دوران جوانی را لحظه به لحظه سپری کردم.

تا اینکه چند روز پیش بود که در یکی از شبکه‌های اجتماعی فیلمی دیدم از یک کتابخانه شبیه رویاهای همیشگی‌ام!! با همان گلدان‌هایی که در قفسه‌ها متصور می‌شدم.

رویایی که به حقیقت پیوسته بود چیزی نبود جز یک کتابخانه بزرگ شهری که به صورت یک نماد و هنر شهری در یکی از خیابان‌های اصفهان کار شده بود. جایی کنار یک دیوار طویل پیاده‌رو در نزدیکی کتابخانه‌ای که دوران جوانی بسیار به آن سر می‌زدم و کتاب به امانت می‌گرفتم، خیابان شیخ صدوق، چهارراه وکلا نبش نیکبخت غربی و نزدیک کتابخانه عمومی میرداماد.

با دیدن تصاویر این قفسه بزرگِ کتاب گویی رویاهای گذشته‌ام مانند فیلم از جلوی چشمانم رژه رفتند، خیلی قشنگ ساخته شده بود، وقتی به کتاب‌های چوبی‌اش نگاه می‌کنی بی‌اختیار دستت به سمت برداشتن آن‌ها دراز می‌شود، انگار واقعی هستند، واقعیه واقعی!

خرده عادت‌ها، صفر تا صد، خط در گرافیک، غرور و تعصب، نیایش، کنفوسیوس، شهنواز، قانون جذب، روانشناسی کمال، مثنوی معنوی، دُن کیشوت، این‌ها برخی از عناوین کتاب‌های این کتابخانه بزرگ در مقیاس شهری است که شاید دل هر عابری را برای آشتی با این یار مهربان قلقلک دهد.

شاید نوجوانی پس از گذر از این راسته به جای خوردن فست فود با دوستانش دلش بخواهد یک کتاب بخرد و بخواند، شاید جوانی راهش را کج کند به سمت کتابفروشی و کتابی که میخواسته و تا بحال نخریده را از کتابفروش تقاضا کند، شاید مادری هوای کتاب‌های قدیمی‌اش که در انبار خانه پدری خاک می‌خورد به سرش بزند و عصرگاهان به آنجا رفته و گرد فراموشی را از آن‌ها بزداید.

و من به دنبال مسوولانی رفتم که این رویا را برای شهرمان به واقعیت بدل کرده بودند. با کمی پیگیری متوجه شدم بخش زیباسازی شهرداری منطقه ۶ اصفهان این نماد را سفارش داده و ساخته است.

کارشناس زیباسازی منطقه شش شهر اصفهان درباره این طرح هنر شهری با عنوان نماد یار مهربان به خبرنگار ایرنا گفت: طرح کتابخانه شهری ابتدای تیر در خیابان شیخ صدوق چهارراه وکلا نبش خیابان نیکبخت غربی نصب شده است.

میثم ایرانپور افزود: این هنر شهری با متریال چوب و در حاشیه دیوار یک زمین متروکه و بدون استفاده همراه با المانی از اوراق یک کتاب بزرگ مزین به اشعار حافظ ساخته و نصب شده است.

وی طول این هنر شهری را حدود ۴۵ متر در ارتفاع ۲.۵ متر و در مجموع در مساحت ۱۱۰ مترمربع عنوان کرد و افزود: مدت زمان ساخت این طرح یک ماه به طول انجامید.

کارشناس زیباسازی منطقه شش شهر اصفهان درباره عناوین و تعداد کتب موجود در این کتابخانه شهری نیز اظهارداشت: حدود ۲ هزار عنوان کتاب با موضوعات فرهنگی، اجتماعی، سیاسی، رمان، اقتصادی، تاریخی و متون تخصصی ادبیات در این المان به کار رفته است.

وی بیان کرد: عناوین این کتب با هماهنگی امور کتابخانه‌ها انتخاب و کار شده است.

ایرانپور با بیان اینکه نظر  رسانه‌های اجتماعی و فضای مجازی به این طرح جلب شده است یادآور شد: این هنر شهری قرار است در روزهای آینده نورپردازی شود تا در شب نیز دید و جلوه مناسبی داشته باشد.

عاطفه یکی از عابرانی که از حاشیه نماد یار مهربان می‌گذشت هم درباره آن گفت: من به دلیل سکونت در این منطقه زیاد از این مکان عبور می‌کنم، همیشه این مسیر برایم بی‌روح و کسل کننده بود اما در چند هفته اخیر که نماد کتابخانه نصب شده است با شوق و انگیزه دیدن آن از این پیاده‌رو عبور می‌کنم.

او با قدردانی از سازندگان آن بیان کرد: کتاب غذای روح است و دیدن آن هم به ما نشاط و امید به زندگی می‌دهد چه برسد به خواندن کتاب.

اما علی براتی یک دانشجو که با دیدی موشکافانه به بررسی دقیق عناوین کتاب‌های موجود در این قفسه‌ها می‌پرداخت گفت: دیدن این کتابخانه مرا سر ذوق آورده تا جایی که تصمیم دارم روزانه حتی اگر شده برای چند دقیقه مطالعه کنم، خیلی از این عناوین کتاب‌ها را شنیده بودم اما هنوز نخوانده‌ام و تصمیم گرفتم به مرور آن‌ها را تهیه و مطالعه کنم.

این جوان افزود: کاش در این محیط یک سری نیمکت و سایه‌بان هم برای نشستن و مطالعه نصب می‌شد تا در همین فضای شاد و دلنشین برای دقایقی عابران به مطالعه بپردازند.

برخی نتایج تحقیقاتی دانشگاه اصفهان نشان می‌دهد تنها پنج درصد از جمعیت جامعه ترجیح می‌دهند اوقات خود را با مطالعه پر کنند. حال باید دید این بی‌میلی به مطالعه به دلیل نبود انگیزه در افراد جامعه برای مطالعه است یا گرانی کتاب و یا دشواری دسترس به کتاب‌های امانی.

برچسب‌ها شهرداری اصفهان اصفهان کتاب

منبع: ایرنا

کلیدواژه: شهرداری اصفهان اصفهان کتاب شهرداری اصفهان اصفهان کتاب یک کتابخانه یار مهربان هنر شهری یک کتاب کتاب ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۸۸۰۷۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری

به گزارش خبرنگار مهر، آیین نقد و رونمایی کتاب «لبخند آفتابی» صبح چهارشنبه با حضور سیدرضا علوی نویسنده کتاب، رسول آفتابی روایتگر اثر، موسی غیور منتقد کتاب، اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی و جمعی از علاقمندان به حوزه ادبیات پایداری در تالار نخجوانی کتابخانه مرکزی تبریز برگزار شد.

اسد بابایی مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی در این آیین با بیان اینکه کتابهای حوزه دفاع و پایداری به عنوان یک گونه ادبی، بسیاری از آثار ممتاز معاصر را در برگرفته است گفت: این آثار علاوه بر غنای ادبی و فرهنگی که درخود دارد باعث تاثیرگذاری بر روی آحاد جامعه، برای حراست هر چه بیشتر از وطن و میهن خود می شود.

بابایی با تاکید بر اهتمام جدی نهاد کتابخانه های عمومی کشور برای حمایت از آثار حوزه ادبیات پایداری افزود: سعی داریم با برگزاری برنامه های ترویجی مانند رونمایی و نقد و بررسی کتاب های نگارش شده در موضوع هشت سال دفاع مقدس به ویژه بیوگرافی ها و اتوبیوگرافی های تالیف شده در زمینه سیره زندگی رزمندگان منش زندگی ساده و مبتنی بر اسلام ناب آنها را به نسل جوان و نوجوان منتقل نماییم.

مدیرکل کتابخانه های عمومی آذربایجان شرقی در بخش دیگری از سخنان خود در مورد کتاب «لبخند آفتابی» اظهار داشت: یکی از مهمترین نقاط قوت کتاب در این است که هم نویسنده و هم راوی با نگاهی آمیخته به طنر کوشش کرده اند با زبانی ساده و بدون کلیشه جریان های تلخ و شیرین و مفاهیم والای ایثار را در زندگی روزمره رزمندگان هشت سال دفاع مقدس به نمایش درآورند.

موسی غیور نویسنده، پژوهشگر و منتقد ادبیات پایداری در آیین نقد و رونمایی کتاب «لبخند آفتابی» گفت: وجه تمایز جنگ تحمیلی با دیگر جنگ های رخ داده در طول تاریخ این است که: جنگ ما دفاعی با محوریت مردم بود و تمام نیروهایی که جنگ را اداره کرده اند مردم عادی و از بطن جامعه بودند بنابراین بعد از پایان جنگ همه رزمندگان در یک نقطه اشتراک یافتند که باید لحظات ناب و زیبایی های دفاع مقدس را برای آنهایی که آن جو را ندیده و حس نکرده اند ترسیم و روایت نمایند.

غیور در بخش دیگری از سخنان خود به آسیب های متوجه ادبیات پایداری و خاطره گویی از دفاع مقدس پرداخته و بی توجهی به اقتصاد نشر، سفارشی سازی تدوین و نگارش کتاب در این حوزه، ایجاد مسائل و مشکلات سیاسی، اجتماعی و اقتصادی بعد از جنگ تحمیلی که به معویات جنگ آسیب زده اند و یکسان سازی تیپ های شخصیتی از همه رزمندگان در آثار مربوط به حوزه ادبیات پایداری را از آن جمله از آسیب ها مطرح کرد.

این پژوهشگر و منتقد ادبیات پایداری استفاده از کاغذ مناسب، عکسهای رنگی، دورنگ بودن متن نوشتاری کتاب و صفحه آرایی زیبا را از جمله نقاط قوت ظاهری کتاب برشمرده و توجه به سلوک و ارتباطات انسانی به جای حادثه محور بودن داستان، بی تکلفی و دور بودن نویسنده و راوی از ریا و نمایش، عدم وجود محتوای زائد، حشو و تکراری در کتاب، ترجمه فارسی روان و سلیس خاطرات اغل ترکی آمیخته به طنز و فکاهیات را از جمله نقاط قوت محتوای این کتاب عنوان کرد.

رسول آفتابی راوی کتاب نیز در این نشست هدف از بیان خاطرات گردآوری شده در کتاب را گرامیداشت یاد و خاطره شهدا و هم رزمان دفاع و ثبت در صفحات درخشان تاریخ مقاومت و دفاع ملی دانسته افزود: خاطره گویی کردم تا من هم به نوبه خود بتوانم سهمی در بازگویی و بازخوانی رشادت ها و معنویت ها و مردانگی های رزمندگان با اخلاص اسلام را بیان نمایم.

سیدرضا علوی نویسنده کتاب نیز در پایان این آیین با بیان خلاصه ای از مراحل و سیر تدوین کتاب «لبخند آفتابی» و دلایل انتخاب رسول آفتابی برای نگارش خاطرات وی گفت: با شنیدن نام برخی افراد ناخود آگاه لبخند بر لبان آدمی می نشیند. این افراد اشخاصی خوش مشرب با روحیه طنز پرداز بذله گو نیک اندیش و خیرخواه هستند. در طول تاریخ دفاع مقدس با توجه به موقعیت و شرایط جنگ نیاز به افرادی مانند رسول آفتابی بود که با بذله گویی طنز پردازی و نکته سنجی های خود روحیه رزمندگان را غرق در نشاط کنند. احتیاج ذاتی انسانها به شاد بودن افرادی را در دوران جنگ تحمیلی و دفاع مقدس وادار به بذله گویی ها و شوخی با موقعیت موجود در نبرد می کرد. طنز پردازی آنی و بذله گویی این رزمندگان در زمانهای سخت پیکار و رودررویی با دشمن مهاجم و متجاوز به داد رزمندگان می رسید.

کد خبر 6093796

دیگر خبرها

  • مشارکت ۳۱ استان کشور در دومین دوره جشنواره ملی دوست من کتاب
  • اهتمام نهاد کتابخانه های عمومی برای حمایت از آثار ادبیات پایداری
  • عرضه «بحر المحبه فی اسرار الموده» در نمایشگاه کتاب
  • دبیرکل کتابخانه‌ها:عدد دقیقی از سرانه مطالعه در کشور نداریم!
  • طلسم‌های مرگباری که در کتاب‌های قدیمی جاساز شده‌اند
  • اختتامیه دومین جشنواره ملی «دوست من کتاب» در همدان
  • این کتاب‌ها می‌توانند شما را بکشند!
  • بهشتی از ۱۶۱ هزار یار مهربان/ اینجا ملک رفاقت و اعتماد است
  • موزه نادر، خانه‌ای برای ادب‌ورزی/ مهمانی هر روز هفته با یار مهربان
  • برگزاری آیین نقد کتاب لبخند آفتابی