Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «ایسنا»
2024-05-03@22:40:49 GMT

سرعت انتقال کرونای دلتا بسیار زیاد است

تاریخ انتشار: ۲۰ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۴۹۰۲۴۹

سرعت انتقال کرونای دلتا بسیار زیاد است

ایسنا/فارس عضو کمیته علمی کشوری کووید۱۹ با اشاره به شیوع سریع بیماری کروناویروس در پیک جدید، علت این امر را سرعت انتقال بسیار بالای نوع جهش یافته این ویروس با عنوان کرونای دلتا پلاس، دانست.

دکتر اورنگ ایلامی که در جمع مدیران ستادی معاونت درمان علوم پزشکی شیراز سخن می‌گفت، درباره علت افزایش سرعت انتقال بیماری از نواحی جنوبی به قسمت میانی و شمالی استان فارس نسبت به پیک‌ پیشین، گفت: در روزهای اخیر در فارس شاهد افزایش قابل توجه موارد ابتلا به کرونا هستیم که نشان از قدرت انتشار بالای نوع جهش یافته این ویروس، موسوم به «کرونای دلتا پلاس» دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به گزارش ایسنا به نقل از علوم پزشکی شیراز، ایلامی با بیان اینکه سرعت انتشار کرونای جهش یافته دلتا به مراتب بیشتر از گونه‌های پیشین است، از مردم خواست برای حفظ سلامتی خود و عزیزانشان بیش از پیش و با حساسیت بیشتری نکات بهداشتی را رعایت کنند.

وی بر استفاده از تمام ظرفیت های موجود برای ارایه خدمات درمانی به بیماران مبتلا به کرونا در استان فارس تاکید و ضمن قدردانی از تلاش های کادر درمان، لزوم افزایش نظارت ها در حوزه های مختلف را یادآوری کرد و خواستار رصد دقیق الگوی بیماری و تدوین برنامه ریزی های لازم بر اساس آن شد.

ایلامی ضمن تاکید بر استفاده صحیح و بهینه از امکانات و ظرفیت های موجود برای ارایه خدمات تشخیصی درمانی با کیفیت مطلوب در بیمارستان ها، از آماده باش کامل مراکز درمانی استان و راه اندازی مجدد بیمارستان پشتیبان شیراز خبر داد.

او افزود: بیمارستان پشتیبان شهید آیت الله دستغیب(ره) با هدف ارایه مراقبت‌ های پزشکی از بیماران کووید۱۹ و پشتیبانی از بیمارستان های مرجع کرونا، وارد چرخه درمان شده است و بیماران سطح سه مبتلا به کووید۱۹، برای دریافت خدمات درمانی به این بیمارستان منتقل می ‌شوند.

ایلامی با اشاره به اینکه مرکز مدیریت و پایش اقدامات درمانی دانشگاه، مدیریت و هدایت بیماران مبتلا به کووید ۱۹ نیازمند بستری استان را به نزدیکترین بیمارستان بر عهده دارند، یادآور شد: با برنامه ریزی و همراهی مراکز درمانی استان، تا کنون موردی از پذیرش نشدن بیماران مبتلا به کرونا گزارش نشده است.

معاون درمان دانشگاه اضافه کرد: نحوه خدمات رسانی به بیماران مبتلا به کرونا و دیگر بیماران در بیمارستان‌های زیر مجموعه دانشگاه به طور مستمر مورد پایش و ارزیابی قرار می‌گیرند.

اختصاص حدود ۳ هزار تخت بیمارستانی به مبتلایان کرونا 

مشاور عالی معاون درمان علوم پزشکی شیراز نیز با ارایه گزارشی از بیمارستان های معین کرونا، گفت: طی بازدیدهای روزانه و جلسه با مسئولان بیمارستان‌های معین کرونا، نقاط قابل بهبود و قوت مراکز برای خدمات رسانی بهتر به بیماران مورد بررسی قرار گرفته تا بتوان خدمات را به بهترین شکل ممکن ارائه داد.

دکتر مجید اکبرزاده با توضیح اینکه بیمارستان‌های استان فارس باید آمادگی افزایش ظرفیت‌های پذیرش و بستری بیماران مشکوک به کووید ۱۹ در صورت افزایش آمار ابتلا و بستری در روزهای آینده را داشته باشند، افزود: در حال حاضر ۲۴۷۶ تخت عادی و ۴۷۶ تخت ویژه بیمارستانی به بیماران مبتلا به کووید ۱۹ اختصاص داده شده است.

او توصیه کرد: شهروندان در صورت ابتلا به علایم مشکوک به کرونا، به سرعت به نزدیکترین مراکز منتخب درمان سرپایی (۱۶ ساعته) محل سکونت خود مراجعه کنند و در صورت تشخیص ارجاع به بیمارستان‌ها و یا مراکز درمانی ویژه کرونا، لازم است نسبت به مراجعه به موقع اقدام کنند.

این مقام مسئول در دانشگاه علوم پزشکی شیراز گفت: مراجعه زودهنگام به پزشک خانواده در صورت شدید بودن علایم برای تشخیص بیماری کووید۱۹ و پس از آن در صورت نیاز و بر اساس تشخیص پزشک مراجعه به بیمارستان ها، از مهمترین عوامل اثرگذار در درمان موفق بیماران محسوب می‌شود.

مدیر امور بیماری ها و مراکز تشخیصی و درمانی نیز با اشاره به همراهی اساتید و گروه های آموزشی دانشگاه علوم پزشکی شیراز در فرآیند درمان بیماران مبتلا به کووید ۱۹، یادآور شد: اساتید و پزشکان گروه های مختلف آموزشی در ویزیت و معاینه بیماران مبتلا به کرونا، همکاری مطلوبی با مجموعه دانشگاه دارند.

دکتر فرشاد فلاحتی خاطرنشان کرد: مجموعه دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز با تکیه بر وجود سرمایه های انسانی عظیم خود به عنوان یکی از مجموعه های دانشگاهی پیشگام در امر مقابله و مدیریت بحران کرونا در کشور مطرح است.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اجتماعی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی شیراز کرونای دلتا بیماران مبتلا به کرونا علوم پزشکی شیراز مبتلا به کووید بیمارستان ها کووید ۱۹

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۰۲۴۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟

تخلف زیرمیزی پزشکان، به دریافت وجه مازاد بر تعرفه‌های قانونی از سوی برخی پزشکان در ازای ارائه خدمات درمانی، اطلاق می‌شود؛ این کار نه تنها غیرقانونی و غیراخلاقی است، بلکه مجازات‌های سنگینی نیز برای متخلفان در نظر گرفته شده است.

به گزارش خبرگزاری ایمنا، شهرنشینی مستلزم رعایت قوانین و قواعد شهری است و کارشناسان بر این باورند شهرنشینان هنگامی که به حقوق یکدیگر احترام بگذارند و به مسئولیت‌های خویش در برابر شهر و اجتماع عمل کنند، به «شهروند» ارتقا پیدا می‌کنند.

حقوق شهروندی نیز مجموعه حق‌هایی است که هر کدام از شهروندان از آن برخوردارند و باید توسط دیگر شهروندان و حاکمیت رعایت شود، حقوق شهروندی در ایران نیز مانند بسیاری از کشورها پذیرفته شده است که بارزترین و مهم‌ترین نمود آن قانون اساسی است که در اصول ۳۲، ۳۴، ۳۵، ۳۷، ۳۸ و ۳۹ به آن اشاره شده است.

یکی از موضوعات قابل توجه حقوق شهروندی، موضوع دریافت وجه اضافی پزشکان از بیماران (زیر میزی) است؛ پزشک نباید شروع به درمان و درمان بیمار را به دریافت مبلغ یا مبالغی فراتر از تعرفه پزشکی یا توافق آن دو در چارچوب قانون موکول نماید؛ واقعیت مسئله این است که در حال حاضر بنا به دلایل مختلفی قصور و تخلفات پزشکان و دست‌اندرکاران پزشکی در مبحث زیرمیزی افزایش پیدا کرده است.

اکنون این سوال مطرح می‌شود که مکانیسم حقوقی برای رسیدگی و بررسی این امور به چه نحوی است و با وجود تعیین تعرفه‌های قانونی در حوزه سلامت، راهکار قانونی برای رسیدگی به تخلفات دریافت وجه غیرقانونی (زیرمیزی) توسط پزشکان چیست.

طبق قانون، پزشکان موظف به ارائه خدمات مطابق با تعرفه‌های مصوب هستند و دریافت هرگونه وجهی مازاد بر تعرفه قانونی ممنوع بوده و تخلف محسوب می‌شود، چرا که این کار خلاف مصوبه و قانون نظام جمهوری اسلامی و حرام است، بنابراین از منظر حقوقی زیرمیزی پزشکان می‌تواند تحت عنوان «وصول و دریافت مال نامشروع» تلقی شود، این بزه از عناوین کلاهبرداری محسوب شده و مرتکب آن از یک سال تا هفت سال زندان محکومیت خواهد داشت.

طبق ماده ۱۰ و ۱۳ آئین نامه انتظامی رسیدگی به تخلفات صنفی و حرفه‌ای شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته، شاغلان حرفه‌های پزشکی و وابسته مکلف هستند تعرفه‌های خدمات درمانی مصوب
ابلاغ شده از طرف وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی را رعایت کنند و حق دریافت هیچ‌گونه وجه یا مالی از بیماران را علاوه بر وجوهی که توسط مسؤولان مؤسسه درمانی ذی‌ربط طبق مقررات دریافت می‌شود، ندارند.

طبق قانون، پزشکی که هر گونه وجه دریافت اضافی از بیماران (زیر میزی) داشته باشد، بار اول دو برابر پرداختی بیمار جریمه و توبیخ کتبی می‌شود، بار دوم پنج برابر پرداختی بیمار جریمه و پروانه مسئول فنی نیز لغو شده و بار سوم ۱۰ برابر پرداختی بیمار، پزشک مربوطه جریمه خواهد شد و پروانه مسئول فنی و حتی بیمارستان نیز باید لغو شود.

طبق قانون پایانه‌های فروشگاهی و سامانه مؤدیان (مصوب ۲۱/۷/۱۳۹۸)، هر گونه دریافت وجه اضافی از بیماران (زیر میزی) از شیوه‌های غیرقانونی برای وصول هزینه خدمات به مشتریان به شمار می‌آید که این رفتار خلاف قانون، تخلف و جرم محسوب می‌شود و مستلزم تعقیب قانونی است.

وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی نیز با مکانیسم دیگری با این جرم برخورد می‌کند و زمانی که موردی مبنی بر تخلف پزشکان گزارش داشته باشند از طریق کمیسیون ماده ۱۱ در حوزه درمان طبق مقررات با آنها برخورد می‌شود و میزان پولی که بیش از تعرفه از بیمار دریافت شده به وی برگردانده خواهد شد، بنابراین در صورت مشاهده تخلف تعرفه‌ای، بیماران می‌توانند از طریق: ۱- مراجعه به سازمان نظام پزشکی و شکایت در دادسرای نظام‌پزشکی ۲- مراجعه به وزارت بهداشت و درمان و آموزش پزشکی و شکایت از پزشک متخلف در کمیسیون ماده یازده ۳- مراجعه به دادسرای عمومی و انقلاب و طرح شکایت کیفری، اقدام کنند.

کد خبر 748988

دیگر خبرها

  • بیمارستان رازی کوهدشت سال ۱۴۰۴ افتتاح می‌شود
  • چالش‌های فراوان بیماران خاص و صعب العلاج در ایران/ وقتی مشکلات بیماران هموفیلی دیده نمی‌شود
  • یک موضوع مهم درباره آلرژی که خیلی‌ها نمی‌دانند | در مواجهه با آلرژی برخی پزشکان، بیماران را دچار سوءتغذیه می‌کنند
  • راه اندازی بخش شیمی درمانی در بیمارستان سجادیه تربت جام
  • درمان رایگان هدیه به کودکان
  • حمایت دانشگاه علوم پزشکی شیراز از بیماران مبتلا به به سلیاک
  • ویدیو/ درمان رایگان زیر ۷ ساله‌ها روی پیشخوان بیمارستان‌ها
  • حذف «پول» از درمان زیر ۷ ساله‌ها
  • مجازات دریافت وجه اضافی از بیماران چیست؟
  • راه اندازی مرکز متمرکز جراحی شکاف کام و لب در بیمارستان الزهرا (س) زاهدان