Web Analytics Made Easy - Statcounter

توافق پنهانی آمریکا با طالبان/ حضور مقامات آمریکایی در کنفرانس سالانه منافقین/ مطالبات از دولت سیزدهم از موضوعات و اخبار پربازدید سرویس سیاسی ایسنا بود که جزییات آن در ادامه می آید.

به گزارش ایسنا،‌ تحولات اخیر افغانستان و تاثیرات آن بر کشورهای همسایه از موضوعات خبری مهم این روزهاست که عماد آبشناس کارشناس مسایل بین الملل  در این باره ضمن اینکه ابتکار و حرکت ایران در برگزاری گفت‌وگوهای بین الافغانی را موفقت آمیز می داند، معتقد است که توافق پنهانی آمریکا با طالبان در دوحه بحران و تحولات کنونی را در افغانستان رقم زده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به اعتقاد آبشناس مشخص نیست آمریکایی ها در گفت‌وگوهای خود با طالبان در دوحه چه توافقاتی انجام دادند و با تسلیحاتی که در اختیار طالبان قرار داده شد موجبات چنین شرایطی را فراهم آوردند که به سرعت بخش های بزرگی از افغانستان را در دست گرفتند. 

همچنین در پی مشارکت و سخنرانی شماری از مقامات پیشین و فعلی آمریکا از جمله مایک پمپئو وزیر امور خارجه پیشین آمریکا در کنفرانس سالانه گروهک تروریستی منافقین در برلین، دنیل دوپتریس یک تحلیل گر آمریکایی و ستون نویس نشریه هایی از جمله نیوزویک و واشنگتن اگزمینر از این اقدام انتقاد کرده و در صفحه توییترش نوشت: تصور کنید کارشناسی در زمینه مسائل ایران هستید و فکر می کنید که مجاهدین خلق یک جنبش اپوزیسیون محبوب و قانونی است که دولت آمریکا باید از آن حمایت کند.

مکس آبرامز استاد دانشگاه آمریکایی و تحلیل گر مسائل سیاسی نیز این پیام دوپتریس را بازنشر داده و در صفحه توییترش نوشته بود: به تغییر حکومت که می رسد، سیاست آمریکا این بوده است که دقیقا از هر کسی غیر از خود آن حکومت فعلی جانبداری کند، حتی اگر از حمایت داخلی کمی برخوردار باشند، زنان را سرکوب کنند یا به آن‌ها القاعده بگویند. 

مایک پمپئو وزیر امورخارجه پیشین آمریکا که به شکل مجازی در کنفرانس سالانه گروهک منافقین سخن می‌گفت از این فرصت برای طرح دوباره دیدگاه های خصمانه و ادعاهای خود علیه نظام جمهوری اسلامی ایران استفاده کرد و خواستار ادامه تحریم‌ها علیه ایران شد.

پمپئو در این سخنرانی با طرح این ادعا که اعضای گروهک منافقین به دنبال یک ایران آزاد و دموکراتیک هستند از مخالفان ایران خواست تا به اقدامات غیرقانونی خود علیه جمهوری اسلامی ادامه دهند.

به دنبال حضور «یانز یانشا» نخست وزیر اسلوونی در نشست مجازی گروهک منافقین هم دستیار وزیر امور خارجه و مدیرکل مدیترانه و شرق اروپای وزارت امور خارجه، خانم «کریستینا رادی» سفیر اسلوونی در ایران را به وزارت امور خارجه احضار و ضمن اعلام مراتب اعتراض شدید جمهوری اسلامی ایران نسبت به اقدام و اتهامات بی‌پایه ‌و اساس مطرح شده علیه جمهوری اسلامی ایران یادداشت اعتراض رسمی کشورمان به دولت اسلونی را به وی ابلاغ کرد.

در روزهای نزدیک به پایان کار دولت دوازدهم و روی کار آمدن دولت منتخب مطالبات از ابراهیم رییسی درباره کابینه اش بخصوص در زمینه انتخاب وزیر امور خارجه پررنگ تر می شود.

در همین رابطه اردشیر پشنگ پژوهشگر روابط بین الملل و سیاست خارجی با بیان این که بهتر است فردی به عنوان وزیر امور خارجه انتخاب شود که دارای مواضع ضد کشورهای خاص و مختلف در سطح منطقه و یا بین الملل نباشد، معتقد است: وابستگی و نزدیکی بیش از اندازه به چین و روسیه همانقدر می تواند باعث کاهش کارآمدی سیاست خارجی و حتی تولید تهدید شود که وابستگی و تعریف همه منافع در ارتباط با کشورهای غربی و به خصوص آمریکا نیز می تواند همین کار را بکند.

با توجه به بحران‌های زیست محیطی و انرژی در ایران، رحمت الله نوروزی عضو کمیسیون کشاورزی، آب، منابع طبیعی و محیط زیست مجلس شورای اسلامی هم درباره انتخاب وزرای نیرو و کشاورزی آینده به رییسی توصیه میکند که در انتخاب این وزرا از چهره های علمی و اجرایی بهره بگیرد.

همچنین مهدی شاه میرزا با طرح مطالباتی اصلاح طلبانه از کابینه رئیسی تاکید دارد که حل مشکلات کشور مستلزم چیدمان کابینه ای تکنوکرات و پراگماتیست با روحیه ضد شعاری و ضد پوپولیستی است.

توصیه جعفر راستی عضو کمیسیون کشاورزی مجلس به سید ابراهیم رئیسی، انتخاب افراد دارای علم و با اراده بود و تاکید کرد وزراء دولت سیزدهم از سیاسی‌کاری بپرهیزند. ما در مکتب انقلاب آموخته‌ایم که هر گاه مسئولین بدون حاشیه و جهادی به مردم خدمت کردند، وضعیت بهتری داشته‌ایم.

اظهارات رییس جمهور در دویست و چهلمین جلسه ستاد هماهنگی اقتصادی دولت هم از اخبار مورد توجه مخاطبان بود.

حجت الاسلام والمسلمین حسن روحانی در این جلسه  با اشاره به برخی ابهامات و اظهارات درخصوص دریافت ارز از سوی اشخاص حقیقی و حقوقی و چگونگی رفع تعهدات آنان در فضای عمومی و جامعه گفت: بانک مرکزی می‌بایست با شفافیت، دقت و جزئیات، میزان تعهدات ارزی و تعهدات رفع شده را به تفکیک در سال‌های مختلف اعلام کند و در این خصوص با توجه به شبهات مختلفی که ایجاد شده است، شفاف‌سازی کند.

تاکیدات فرمانده نیروی دریایی ارتش(نداجا) درباره وضعیت امنیت مرزهای آبی کشور هم از پربازدیدهای بامدار امروز بود که گفت: امنیت مرزهای آبی ما بسیار بالا است و امکان ندارد شناوری قصد تصرف به این منطقه را داشته باشد و لحظه به لحظه مورد رصد و پایش قرار نگیرد. پهپادهای نیروهای دریایی و هوایی ظرفیت خوبی را ایجاد کرده است تا مناطقی که در ماموریت ارتش است و حتی مناطقی که در محدوده ماموریت سپاه است در امنیت کامل قرار دارد. اینکه اسراییل در جغرافیای ما حضور پیدا کند مانند یک خواب و سرآب است.

امیر دریادار حسین خانزادی همچنین با اشاره به اعزام ناوگروه ارتش به اقیانوس اطلس گفت که آمریکایی‌ها طی سالیان گذشته در اطراف ما پایگاه ایجاد کردند و امروز وقتی ما در فاصله پنج هزار کیلومتری از آنها حضور داریم به وحشت افتاده‌اند؛ این وحشت بدلیل آن است که حضور ایران هیمنه آمریکا را می‌شکند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: طالبان آمريكا منافقين مطالبات از دولت سیزدهم وزیر امور خارجه جمهوری اسلامی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۰۳۴۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وزیر امور خارجه: در مسیر تدوین یک نقشه راه برای بازگشت روابط ایران و مصر هستیم

به گزارش قدس آنلاین، «حسین امیرعبداللهیان» وزیر امور خارجه کشورمان در حاشیه جلسه هیأت دولت در جمع خبرنگاران با اشاره به آتش بس پایدار در غزه، اظهار داشت: اگر امریکایی‌ها به وعده شأن عمل کنند و نسبت به آتش بس پایبند باشند، همه چیز برای یک آتش بس پایدار فراهم است.

وی ادامه داد: نتانیاهو و اندک افراد افراطی در آن سوی معادله همه تلاش خود را به کار می‌گیرند تا این اتفاق نیفتد چرا که آتش بس در غزه می‌تواند به معنای پایان رژیم صهیونیستی باشد.

وزیر امور خارجه کشورمان با اشاره به رایزنی‌ها با وزیرخارجه مصر، افزود: گفت‌وگوهای خوبی با «سامح شکری» وزیرخارجه مصر داشتیم. در مسیر تدوین یک نقشه راه برای بازگشت روابط طبیعی بین ایران و مصر هستیم.

امیرعبداللهیان در مورد عملیات وعده صادق، تصریح کرد: با دوستان و همسایگان خود روابط قوی داریم؛ دو روز قبل از عمیات «وعده صادق» از طریق همسایگان در منطقه به طرف امریکایی اعلام کردیم که ما هدفمان تنبیه رژیم اسرائیل است. هشدار دادیم اگر در هر مقطعی آمریکا وارد اقدام علیه منافع ایران شود پاسخ ما برروی پایگاه‌های آمریکا در منطقه فوری و قطعی خواهد بود.

وی ادامه داد: امیدواریم پاسخی که جمهوری اسلامی ایران به گستاخی‌های رژیم صهیونیستی داد منجر به کاهش جنایات در منطقه شود.

منبع: خبرگزاری مهر

دیگر خبرها

  • گزارش سفیر ایران در بلاروس به امیر عبداللهیان
  • اعضای کابینه سیزدهم در حاشیه جلسه دولت چه گفتند؟
  • وزیر امور خارجه: در مسیر تدوین یک نقشه راه برای بازگشت روابط ایران و مصر هستیم
  • درخواست جالب غربی ها ۲روز قبل از زدن اسرائیل
  • درخواست قانونگذاران آمریکا برای پاسخگویی درباره رابرت مالی
  • ایران و مصر خواهان برقراری روابط دیپلماتیک هستند
  • سفیر کشورمان در روسیه با امیرعبداللهیان دیدار کرد
  • دیدار سفیر ایران در روسیه با امیرعبداللهیان
  • گفت‌وگوی تلفنی وزرای امور خارجه ایران و عمان
  • گفتگوی تلفنی وزرای خارجه ایران و عمان