Web Analytics Made Easy - Statcounter

یک مجله تخصصی مسایل نظامی در مقاله‌ای درباره توانمندی‌های جنگنده منحصربفرد میگ-۲۵ روسیه، ملقب به "فاکس‌بت" نوشت، این جنگنده با برتری هوایی بسیار زیاد در طول جنگ سرد، مشکلی جدی برای پاکستان و برخی طرف‌های دیگر همانند رژیم صهیونیستی ایجاد کرد.

به گزارش ایسنا، میلیتاری دیفنس، مجله تخصصی مسایل نظامی در مقاله‌ای به توانمندی‌های جنگنده منحصربفرد میگ-۲۵ روسیه پرداخت که ملقب به "فاکس‌بت" بوده و مشکلاتی را برای پاکستان و رژیم صهیونیستی ایجاد کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

هند و پاکستان در طول جنگ سرد، بارها جنگنده‌های جدیدی را از غرب و اتحادیه شوری به ارتش‌های خود افزودند، در واقع پاکستان برخی جنگنده‌های آمریکایی و فرانسوی و هند جنگنده‌هایی روسی را خریداری کرد.

در مقاله یاد شده آمده است: برخلاف وضعیت موجود در خاورمیانه، تفاوت بزرگی از منظر آموزشی میان خلبانان هند و پاکستان وجود ندارد و این مساله به وضوح سطح کارایی جنگنده‌های روسی را نشان می‌دهد.

در این مقاله تاکید شد: جنگنده میگ-۲۵ با برتری هوایی بسیار زیاد در طول جنگ سرد، مشکلی جدی برای پاکستان و برخی طرف‌های دیگر همانند اسرائیل ایجاد کرد، مهمترین نمونه از برتری این جنگنده روسی درگیری قدیمی دو کشور همسایه هند و پاکستان است، در این درگیری‌ها شکست جنگنده آمریکایی اف-۱۰۴ که در راس جنگنده‌های دهه شصت ارتش پاکستان قرار دارد، در مقابل میگ-۲۱ هند ثابت شد اما پس از آنکه هند جنگنده میگ-۲۵ روسی را در سال ۱۹۸۱ خریداری کرد، توازن قدرت هوایی به شکل گسترده‌ای تغییر کرد.

در ادامه این مقاله آمده است: نیروهای هندی در دهه ۸۰ قرن گذشته از میگ-۲۵ برای اجرای عملیات‌های نفوذ در عمق حریم هوایی پاکستان با هدف شناسایی استراتژیک استفاده کردند و این جنگنده‌ هرگز سرنگون نشد. جنگنده‌های میگ-۲۵ معمولا با سرعت‌های پایانی کمتر از سرعت صوت نفوذ می‌کنند و برای اینکه شناسایی نشوند در بالاترین ارتفاع خود پرواز می‌کنند.

در ادامه مقاله یاد شده آمده است: هند چند بار به خلبانان خود اجازه داد پس از سال‌ها عملیات‌های محرمانه خود را به طرف پاکستان معرفی کنند، جنگنده‌های هندی با هدف جمع‌آوری اطلاعات از فعالیت‌های هسته‌ای پاکستان به پرواز درآمدند. یک خلبان هندی نیز یک بار عامدانه دیوار صوتی را بر فراز پایتخت پاکستان شکست تا پیام جدی به جنگنده‌های این کشور بدهد. جنگنده‌های اف-۱۶ پاکستان به دنبال میگ-۲۵ هند که موقعیتش عامدانه فاش شده بود، به پرواز درآمدند اما فایده‌ای نداشت و میگ-۲۵ هند به راحتی برتری خود را ثابت کرد.

طبق این مقاله، اتحادیه شوروی پیشتر این جنگنده را در اختیار کشورهای مصر، سوریه، الجزایر و عراق قرار داده بود و اولین آزمایش این جنگنده منحصربفرد در سال ۱۹۷۱ در مصر بود. در آن سال چهار فروند جنگنده ماموریت سری را از پایگاهی در شمال مصر آغاز کرده و پروازهای شناسایی را بر فراز منطقه سینا انجام دادند. این جنگنده‌ها اطلاعات ارزشمندی را جمع‌آوری کرده و تلاش‌های مختلف بهترین جنگنده‌های ساخت آمریکای رژیم صهیونیستی همانند فانتوم اف-۴ همراه با راکت‌های جدیدش را در آن زمان ناکام گذاشتند.

سایت دایره المعارف نظامی سوریه در صفحه فیسبوک خود آورده است: با وجود اینکه اطلاعات رسمی از پروازهای شناسایی جنگنده‌های میگ-۲۵ سوریه وجود ندارند اما این جنگنده‌ها سابقه شناسایی بلند مدتی برای سوریه دارند.

این سایت به نقل از دو خلبان سوری تاکید کرد: جنگنده‌های سوریه با هدف تصویربرداری از پایگاه‌ها، پروازهای تقریبا دوره‌ای را بر فراز "اسرائیل" انجام می‌دادند اما در دوره اخیر این ماموریت را جنگنده‌های سوخو۲۲ام۴ انجام می‌دهند که از پوشش شناسایی بسیار پیشرفته‌ای برخوردار هستند و از جولان اشغالی سوریه تصویربرداری می‌کنند. سوری‌ها جنگنده خطرناک‌تری از میگ-۲۵ دارند که میگ-۲۵ آربی است و از آنها به عنوان پهپاد شناسایی سریع و بمب‌افکن استفاده می‌کنند.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: جنگنده روسیه اسراييل رژیم صهیونیستی جنگنده ها میگ ۲۵

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۱۳۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

وابستگی عاطفی کاربران به دستیارهای هوش مصنوعی

محققان گوگل می‌گویند با وجودی که دستیار‌های هوش مصنوعی ابزار‌هایی مفید و کاربردی هستند، اما می‌توانند کاربران را از نظر عاطفی بیش از حد به خود وابسته کنند. این وابستگی عاطفی می‌تواند پیامد‌های اجتماعی منفی به‌دنبال داشته باشد.

به گزارش دیجیاتو؛ دستیار‌های هوش مصنوعی این روز‌ها بیش‌از‌پیش درحال توسعه هستند و تقریباً در تمامی پلتفرم‌ها به ابزاری کاربرپسند تبدیل شده‌اند. با این شرایط، محققان گوگل در مقاله‌ای در مورد استفاده بیش از حد از آن‌ها و وابستگی عاطفی کاربران نسبت به چنین ابزار‌هایی هشدار می‌دهند.

کاربران در معرض وابستگی عاطفی به هوش مصنوعی قرار دارند

براساس مقاله جدید آزمایشگاه تحقیقاتی DeepMind گوگل، دستیاران هوش مصنوعی پیشرفته و شخصی‌سازی‌شده مزایای بالقوه زیادی به‌همراه دارند و می‌توانند تغییراتی همه‌جانبه در زندگی ما ایجاد کنند. این ابزار‌ها می‌توانند وضعیت کار، آموزش و فعالیت‌های خلاقانه و همچنین نحوه برقراری ارتباط ما را تغییر دهند. محققان این مطالعه می‌گویند اگر توسعه هوش مصنوعی بدون برنامه‌ریزی مدبرانه باشد، می‌تواند به یک شمشیر دولبه تبدیل شود.

این مقاله می‌گوید: «این ابزار‌های غیرطبیعی (مصنوعی) حتی ممکن است محبتی خیالی و رویکردی عاشقانه نسبت به کاربر ابراز کنند. چنین وضعیت‌هایی می‌تواند پایه و اساس ایجاد وابستگی عاطفی طولانی‌مدت به هوش مصنوعی را برای کاربران ایجاد کنند.»

در صورت عدم کنترل این ارتباط، استقلال کاربر ممکن است تحت‌الشعاع قرار گیرد و روی روابط اجتماعی وی تأثیرگذار باشد. هوش مصنوعی حتی می‌تواند جایگزین تعامل انسانی شود.

این خطرات، صرفاً موضوعاتی نظری نیستند. حتی زمانی که هوش مصنوعی در حد یک چت‌بات باشد نیز می‌تواند روی کاربر تأثیر بگذارد. در سال ۲۰۲۳ کاربر پس از چت طولانی با چت‌بات متقاعد شده بود که خودکشی کند.

«ایسون گابریل»، دانشمند محقق در تیم تحقیقاتی DeepMind و یکی از نویسندگان مقاله در توییتی هشدار داد که انواع دستیار شخصی و دستیار‌های شبیه انسان، به‌صورت فزاینده‌ای برخی موضوعات در مورد انسان‌شناسی، حریم خصوصی، اعتماد و روابط مناسب را مطرح می‌کنند. او معتقد است که باید با دقت بیشتری به حوزه‌های اجتماعی و هوش مصنوعی توجه کرد.

دیگر خبرها

  • آژیر خطر در کریات شمونا از بیم حمله پهپادی به صدا درآمد
  • پافشاری بر پدیده «اوج نفت» هرج و مرج انرژی را تشدید می‌کند
  • حمله‌های جنگنده‌های صهیونیست، غزه را به لرزه درآورد
  • حقوق کارگر با تورم و مشکلات اقتصادی جامعه همخوانی داشته باشد
  • اظهارنظر وزیر دفاع پاکستان درباره خط لوله گاز با ایران
  • سفیر پاکستان: حمله اسرائیل به کنسولگری ایران صلح منطقه را به خطر انداخت
  • حماس: تیم‌های تخصصی پزشکی قانونی برای شناسایی اجساد بیایند
  • حماس: تیم‌های تخصصی پزشکی قانونی برای شناسایی اجساد به غزه بیایند
  • درخواست حماس برای اعزام تیم‌های تخصصی پزشکی قانونی جهت شناسایی اجساد گورهای دسته‌جمعی
  • وابستگی عاطفی کاربران به دستیارهای هوش مصنوعی