Web Analytics Made Easy - Statcounter

"موج "صلح ابراهیم" (توافقات سازش) که دونالد ترامپ، رئیس جمهوری سابق آمریکا و جارد کوشنر، داماد وی در اواخر سال میلادی گذشته آن را در میان جنجال رسانه‌ای بزرگی تبلیغ کردند بعد از کمتر از یک سال از امضای آن درحال شکسته شدن و از دست دادن سریع هیاهوی خود است."

به گزارش ایسنا، روزنامه رأی الیوم در سرمقاله خود نوشت: "هفت تحول اصلی از دست رفتن هیاهوی توافق‌های صلح ابراهیم (عادی سازی روابط میان رژیم صهیونیستی و کشورهای عربی) را تأیید می‌کنند که عبارتند از:

اول، بستن صندوق ابراهیم که دونالد ترامپ آن را با سرمایه آمریکا و امارات برای حمایت از پروژه‌های عادی سازی تأسیس کرد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

دوم، تأکید بدر بن حمد بن حمود البوسعیدی، وزیر خارجه عمان در گفت‌وگو با الشرق الاوسط عربستان در آستانه رفتن هیثم بن طارق، پادشاه عمان به عربستان مبنی بر اینکه عمان هرگز سومین کشور شورای همکاری خلیج فارس نخواهد بود که به عادی سازی روابطش با اسرائیل می‌پردازد و به قطعنامه‌های بین‌المللی مشروع و راهکار تشکیل دو کشور پایبند است.

سوم، عقب نشینی دولت جو بایدن، رئیس جمهوری آمریکا از بسیاری از وعده‌ها و سیاست‌های دولت سابق آمریکا به مراکش و سودان درباره به رسمیت شناختن حاکمیت مراکش بر صحرای غربی و بسته سرمایه گذاری‌های عظیم برای سودان.

چهارم، مخالفت مردمی گسترده در بیشتر کشورهایی که با فشار آمریکا این توافق‌ها را امضا کرده‌اند. سودان شاهد تظاهرات مردمی گسترده علیه عادی سازی روابط است. سفیر رژیم صهیونیستی در مراکش همچنان در هتلی اقامت دارد چراکه هنوز کسی را نیافته که مسکن یا مقری برای سفارتش به او اجاره بدهد.

پنجم، رأی دادن سودان و بحرین به نفع قطعنامه‌ای در شورای حقوق بشر که خواهان تحقیقات بین‌المللی درباره جنایت‌های جنگی ارتش رژیم صهیونیستی در جنگ اخیر غزه است. این اقدام محافل دولتی این رژیم را شوکه کرد.

ششم، تنش در روابط میان امارات و عربستان که هر دو حامی این صلح هستند. بر هم خوردن ائتلافشان در یمن یا علیه برخی از کشورهای عربی و رها کردن بحرین در این میانه که نمی‌داند در کدام جبهه بایستد در جبهه امارات که به عادی سازی می‌پردازد یا در جبهه عربستان که روابط قوی با دشمن قطری بحرین برقرار کرده است و درحال ایجاد روابط قوی با عمان نیز هست که آشکارا با عادی سازی روابط مخالف است.

هفتم، تصمیم جو بایدن برای عقب نشینی تمام نیروهای آمریکایی از افغانستان و خارج کردن هشت سامانه موشک پاتریوت و سامانه تاد از چهار کشور عربی یعنی عربستان، اردن، کویت و عراق و انتقال نیروهای زمینی آمریکا و تجهیزات سنگین‌شان از پایگاه السیلیه در قطر به اردن در راستای طرح تمرکز بر منطقه شرق آسیا و مقابله با قدرت روزافزون اقتصادی و نظامی چین.

توافق‌های صلح ابراهیم ثمره تلخ معامله قرن بودند. متأسفانه برخی دولت‌های عربی در دام دروغ گویی‌های ترامپ و بنیامین نتانیاهو، نخست وزیر سابق رژیم صهیونیستی افتادند. پیروزی بزرگی که گروه‌های مقاومت فلسطین در جنگ اخیر غزه به دست آوردند و موفقیت موشک‌ها در حمایت از الاقصی و از بین رفتن وجهه گنبد آهنین از طریق رسوایی شکست عملی آن مزید بر علت شدند. در واقع این پیروزی نقشی در سرنگون کردن توافق‌های ابراهیم و پروژه‌های دیگر ایفا کرد.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: توافق های آبراهام آمريكا عربستان دونالد ترامپ امارات متحده طرح معامله قرن عادی سازی روابط رژیم صهیونیستی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۱۵۴۶ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

مقیمی: اندیشه امت‌سازی به سرعت در حال تحقق است

به گزارش گروه آموزش و دانشگاه خبرگزاری علم و فناوری آنا، بیانیه سید محمد مقیمی رئیس دانشگاه تهران در حمایت از تجمعات دانشجویی در آمریکا و اروپا و در واکنش به سرکوب اعتراضات گسترده در ده‌ها دانشگاه آمریکا، به این شرح است:

محکومیت جنایات رژیم اشغالگر قدس در فلسطین و غزه عزیز مدتهاست که از مرز‌های کشور‌های محور مقاومت فراتر رفته و بویژه در کشور‌هایی که حاکمان‌شان با حمایت آشکار از ددمنشی‌های اسرائیل در غزه، نقطه سیاه دیگری بر عملکرد خود ثبت نموده‌اند، انسان‌های حق‌طلب و آزادی‌خواه به میدان آمده‌اند.

امروز اعتراضات ماه‌های اخیر مردم جویای نور و بری از ظلمت در کشور‌های حامی رژیم خونخوار صهیونیستی، دیگر محدود به تظاهرات مردم در خیابان‌ها نیست بلکه با شکلی منسجم‌تر، خود را در قالب شکل‌گیری و گسترده شدن اعتراضات و تجمعات دانشجویی در قلب آمریکا و کشور‌های اروپایی نشان می‌دهد؛ اعتراضاتی که بی‌شک با ورود اساتید و دانشجویان، لرزه بر دستگاه‌های حامی صهیونیسم انداخته است.

مقابله با این اعتراضات دانشجویی، ضرب و شتم و دستگیری گسترده دانشجویان و هتک حرمت استادان دانشگاه در آمریکا و حتی تهدید و اجبار رؤسای دانشگاه‌ها به برکناری و استعفا، همه حکایت از تنگ‌تر شدن عرصه و باختن قافیه از سوی هیأت حاکم در کشور حامی اصلی رژیم اشغالگر قدس دارد و باطل‌السحر ادعا‌ها و القاگری‌ها درباره آزادی آکادمیک در دانشگاه‌های این کشور است.

گسترده شدن اعتراضات در ده‌ها دانشگاه آمریکا و کشیده شدن زبانه‌های آن به دانشگاه‌هایی در انگلیس و فرانسه و …، با خطا‌های محاسباتی که از سوی حکام این کشور‌ها در قبال این حرکت صورت می‌گیرد، رژیم صهیونیستی و ایادی آن را در باتلاقی به مراتب دهشتناک‌تر و عمیق‌تر از آنچه در آن فرو رفته‌اند، می‌بلعد؛ و تازه این آغاز ماجراست.

در اندیشه ما "خون شهید جاذبه خاک را خواهد شکست و ظلمت را خواهد درید و معبری از نور خواهد گشود. " آن زمان که می‌گفتیم عاشقان مکتب حاج قاسم سلیمانی، عاشق شهادتند و هر قطره خون یکایک شهدایی که تقدیم راه مقاومت می‌شود، مایه رویش انسان‌هایی بیدارتر و مصمم‌تر برای نهضت و تحکیم و تقویت گفتمان الهام‌بخش مقاومت در سراسر گیتی خواهد شد، وعده صادق آن یعنی همین به میدان آمدن استادان و جوانان دانشجو از هر دین و آئینی در قلب آمریکا و اروپا را قریب می‌دانستیم.

کشتار وحشیانه کودکان، زنان و مبارزان و مجاهدان در غزه و ناتوانی سازمان‌های بین‌المللی در متوقف ساختن جنایت‌های ددمنشانه رژیم صهیونیستی و حامیانش، موضع‌گیری‌های آزادگان دنیا را عالم‌گیر نموده و وجدان‌های بیدار جامعه دانشگاهی آمریکا و اروپا در نفی بیدادگری و کشتار مردم مظلوم فلسطین توسط آمریکا و رژیم جعلی اسرائیل را رقم زده است.

اکنون که دانشجویان در آمریکا و اروپا، اراده خود برای ایستادگی در برابر ظلمت و سیاهی را فریاد می‌زنند و با وجود مقابله گسترده پلیس و دستگاه‌های امنیتی، نه تنها از مسیر خود منحرف نشده بلکه اعتراضات را گسترده‌تر نموده‌اند، به آنها پیام می‌دهیم که ما در ایران تجربه مقابله با جور را در دوران ستمشاهی داریم، دانشجویان و جوانان و استادان و فرهیختگان بسیاری در کشورمان هزینه داده‌اند تا نهضت به رهبری پیر روشن ضمیر انقلاب اسلامی ایران به نتیجه برسد.

امروز آرمان‌های انقلاب خمینی کبیر فراتر از مرز‌های جغرافیایی و ملت‌ها رفته است و به برکت خون شهدا و هدایت‌های ولی امر مسلمین جهان حضرت آیت‌الله خامنه‌ای (مدظله العالی)، اندیشه امت‌سازی به سرعت در حال تحقق است و‌ای بسا هراس ایادی استکبار از امکان ملحق شدن شما به این اندیشه است که زورمندانه و با اعمال قدرت قهری در صدد تحدید و تهدید حرکت شما برآمده‌اند.

دانشجویان عدالت‌خواه و استادان پیشگام آزادی در آمریکا و اروپا؛ پیام ما را دریافت کنید، از پای ننشینید، رهایی هزینه دارد. ما دانشگاهیان ایران اسلامی به برکت خون شهیدان‌مان، آزادانه آرمان آزادی فلسطین را فریاد می‌زنیم؛ باشد که با ایستادگی و رادمردی، همپای همه آزادی‌خواهان جهان، سرافرازانه در جشن آزادی، شکرگزار باری تعالی باشیم، به یکدیگر سلام دهیم و به ارواح شهدای مقاومت درود فرستیم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • هشدار اسرائیل به نمایندگان دیپلماتیک خود در سراسر جهان/ آغاز سفر منطقه‌ای وزیر خارجه آمریکا از عربستان/ دیدار وزیر امور خارجه بحرین با بشار اسد
  • سناتور آمریکایی، عادی سازی روابط تل آویو و عربستان را توافقی مخاطره آمیز خواند
  • اعتراضات دانشجویی در آمریکا می‌تواند به «مردم عادی» هم منتقل شود
  • جزئیات توافق آمریکا و عربستان برای سازش میان ریاض و تل‌آویو
  • فرود آمدن هواپیمای اسرائیلی در ریاض
  • فرود هواپیمای مقامات اسرائیلی در عربستان سعودی / تلویزیون اسرائیل: احتمالا این مقامات برای گفت‌و‌گو درباره عادی‌سازی روابط رفته باشند
  • اندونزی: هیچ عادی سازی روابطی با اسرائیل وجود ندارد
  • مقیمی: اندیشه امت‌سازی به سرعت در حال تحقق است
  • تلنگری به طرفداران گفتمان سازش
  • نیویورک‌تایمز: سیستم پزشکی غزه در آستانه فروپاشی است