Web Analytics Made Easy - Statcounter

هر چند چین به عنوان اصلی‌ترین صادرکننده کالا در میان تمام کشورهای جهان شناخته می‌شود، اما این کشور برای تامین نیازهای خود یکی از اصلی‌ترین واردکنندگان کالا نیز به شمار می‌رود.

به گزارش ایسنا، بر اساس جدیدترین تحلیل‌هایی که از وضعیت تجاری چین در پنج ماهه ابتدایی سال جاری میلادی منتشر شده، این کشور برای تامین نیازهای تجاری خود از بسیاری از کشورهای جهان وارداتی گسترده داشته و ایران نیز در این فهرست قرار دارد، هر چند رقم صادراتی ایران به چین فاصله‌ای قابل توجه حتی با رقبای منطقه‌ای دارد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

برآوردها نشان می‌دهد که چین در طول پنج ماه نخست سال۲۰۲۱، از تایوان بیش از ۹۳ میلیارد دلار واردات داشته و به این ترتیب همسایه چین، اصلی‌ترین نقش را در این بازار ایفا می‌کند.

در رده دوم و سوم نیز کشورهای منطقه شرق آسیا قرار دارند. ژاپن با بیش از ۸۳ و کره جنوبی با بیش از ۸۲ میلیارد دلار جزو اصلی‌ترین شرکای تجاری چین در این حوزه به شمار می‌روند. در رده چهارم این جدول ایالات متحده آمریکا با بیش از ۷۳ میلیارد دلار قرار گرفته و پنجمین صادرکننده عمده کالا به چین نیز استرالیا با بیش از ۶۲ میلیارد دلار بوده است.

در میان کشورهای منطقه، عربستان سعودی اصلی‌ترین صادرکننده کالا به چین است که بخش مهمی از این صادرات به حوزه نفت خام باز می‌گردد. عربستان در پنج ماهه ابتدایی سال ۲۰۲۱، حدودا ۲۱ میلیارد دلار صادرات به چین را به ثبت رسانده است.

هندوستان با ۱۲ و  عمان با ۱۰ میلیارد دلار در رده‌های بعدی قرار دارند. در میان ۵۰ کشور اصلی صادرکننده کالا به چین، امارات متحده عربی در رده ۳۳، کویت در رده ۳۷ و قطر در رتبه ۳۸ قرار گرفته‌اند. عراق نیز بخشی از نیاز نفتی چین در سال جاری را تامین کرده و نزدیک به ۱۰ میلیارد دلار صادرات را به این کشور ثبت کرده است.

هرچند بر اساس آمارهای ارائه شده از تجارت ایران، چین همچنان اصلی‌ترین واردکننده کالا از ایران به شمار می‌رود اما در تجارت چین، ایران حتی در میان کشورهای منطقه نیز فاصله‌ای زیاد با رقبا دارد. براوردها نشان می‌دهد که ایران در پنج ماه ابتدایی سال جاری میلادی به چین حدودا ۲.۵ میلیارد دلار کالا صادر کرده که مشابه با رقم صادراتی کشورهایی مانند جمهوری چک و ترکمنستان و پایین‌تر از میزان صادرات کشورهایی مانند مغولستان و کنگو است.

در سال‌های گذشته ایران بخشی از نیاز نفتی چین را تامین می‌کرد اما تحت تاثیر تحریم‌ها این آمار به شدت پایین آمده است. در صورت احیای مجدد برجام، پیش‌بینی می‌شود که چین بار دیگر به عنوان یکی از اصلی‌ترین مشتریان نفت ایران شناخته شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: ایران و چین میلیارد دلار اصلی ترین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۱۶۱۴ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

تامین ۴ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار برای کالا‌های اساسی در مرکز مبادله

طرز علی، معاون ارزی مرکز مبادله طلا و ارز  در رسانه ملی در خصوص تامین ارز از ابتدای فروردین تا ۷ اردیبهشت ماه گفت: تامین ارز برای کالای اساسی با نرخ ۲۸ هزار و ۵۰۰ تومان ۱۰۲۶ میلیون دلار، برای کالا‌های تجاری با نرخ ۴۱ هزار تومان ۲ میلیارد و ۳۸۳ میلیون دلار و برای واردات در قبال صادرات با نرخ توافقی ۶۸۹ میلیون دلار تامین ارز داشتیم و در مجموع ۴ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار تامین ارز در مرکز مبادله داشتیم.

او همچنین افزود: برای کالا‌های اساسی دارو هم ۹۳۰ میلیون دلار تامین ارز در مرکز مبادله در مدت زمان مشابه صورت گرفته است و برای کالا‌های پزشکی و دارو هم ۹۶ میلیون دلار تامین شده است که در در مجموع یک میلیارد و ۲۶ میلیون دلار ارز تامین شده است.

وی بیان کرد: تامین ارز صنایع از ابتدای سال تا کنون در سامانه نیما ۲ میلیارد و ۳۸۳ میلیون دلار بوده و دربخش واردات در مقابل صادرات ۶۸۹ میلیون دلار تامین شده است.

طرز علی در خصوص آمار تجمیعی معامله شمش طلای مرکز مبادله ایران گفت: تا به امروز ۲۰ حراج انجام شده است که معادل ۲ هزار ۷۱۶ کیلوگرم طلا در این بازار عرضه شده است.

باشگاه خبرنگاران جوان اقتصادی اقتصاد و انرژی

دیگر خبرها

  • کدام دهک بیشترین تورم را تجربه کرد؟
  • بیشترین و کمترین سرقت‌ها در کدام شهرهای استان کرمان رخ می‌دهد؟
  • تامین ۴ میلیارد و ۲۱۶ میلیون دلار برای کالا‌های اساسی در مرکز مبادله
  • کدام منطقه جهان بیشترین تاثیر تغییرات آب‌وهوایی را تجربه کرد؟
  • افزایش ۴۱ درصدی ارزش صادرات کالا از خراسان جنوبی
  • ۱۶ میلیارد یورو تعهد ارزی ایفا نشده در کدام سیاه چاله اقتصادی مخفی بود؟
  • مبادله تجاری ۱۱ میلیون دلاری گمرکات مازندران و پاکستان
  • واردات قهوه 75درصد افزایش یافت / کدام کشورها صادرکننده عمده قهوه به ایران بوده اند؟
  • ۲۱۸ هزار تن کالا از مرز مهران به عراق صادر شد
  • «قیمت دلار» برای اولین بار به ۴۴ هزار تومان رسید!