Web Analytics Made Easy - Statcounter

نسخه دلتای ویروس کرونا که از مدت‌ها قبل از هند راهش را به کشورمان باز کرده، با قدرت و سرعت در کشورمان در حال تکثیر است تا جایی که می‌شود حدس زد در روز‌های آتی شاهد بیشتر شدن تعداد شهر‌های قرمز در کشورمان خواهیم بود.
به گزارش «تابناک»، اردیبهشت ماه به نیمه رسیده بود که وزیر بهداشت کشورمان از شناسایی گونه جهش یافته کرونای هندی در کشورمان خبر داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

نسخه‌ای خطرناک‌تر و مسری‌تر از ویروس کرونا که حالا با نام دلتا شناخته می‌شود و در ده‌ها کشور جهان شناسایی شده و زمینه ساز شکل گیری موج جدیدی از شیوع ویروس در بسیاری از کشور‌های جهان از جمله ایران شده است.
البته در ابتدای راه سرعت شیوع این ویروس در کشورمان کند بود تا جایی که نمونه‌های مورد آزمایش قرار گرفته تا پایان خرداد تنها از شناسایی ۱۷ بیمار مبتلا به این سویه ویروس خبر می‌داد. روندی که حالا به کل تغییر کرده تا جایی که به گواه کارشناسان و بر اساس اظهارات مقامات مسئول، شاهد جایگزینی این سویه با سویه‌های قبلی در کشورمان هستیم و می‌توان مدعی شد که موج پنجم کرونا در ایران ماحصل گردش وسیع این ویروس در کشور است.
این را می‌شود از سیر تغییر رنگ در نقشه رنگ بندی کرونا در کشورمان هم دریافت که در نخستین روز خردادماه تنها چند شهر در جنوب و جنوب شرقی کشورمان را در وضعیت قرمز نشان می‌داد و به مرور به شهر‌های بیشتری در این نواحی رسید، بعد به شهر‌های مرکزی کشورمان سرایت کرد و حالا در مناطق وسیع تری از کشورمان قابل مشاهده است.
اندک تاملی بر روند شیوع ویروس در کشورمان کافی ست تا دریابیم که اوضاع از این هم وخیم‌تر خواهد شد. وخامتی که از هم اکنون هم هویداست به ویژه اگر بدانیم «در هفته گذشته تعداد مراجعه‌های سرپایی کرونا مثبت در کشور حدود ۴۰ درصد افزایش داشته و همچنین شاهد افزایش ۱۷ درصدی در موارد مثبت بستری به علت کرونا و افزایش ۱۰ درصدی در تعداد بیماران فوت شده نسبت به هفته قبل‌تر بودیم.»
این را سیما سادات لاری، سخنگوی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی کشورمان می‌گوید و می‌افزاید: «میانگین بروز موارد بستری کرونا مثبت در کشور ۱۳.۱۲ نفر به ازای هر ۱۰۰ هزار نفر جمعیت گزارش شده است و همچنین میانگین بروز موارد مرگ و میر ناشی از بیماری حدود ۱۲.۱۳ نفر به ازای هر یک میلیون نفر است.»
بر اساس این گزارش، در هفته اخیر استان‌های ایلام، یزد، کرمان، مازندران و بوشهر به ترتیب دارای بیشترین میزان بروز موارد بستری کرونا مثبت در کشور هستند و بیشترین موارد مرگ و میر ناشی از ابتلا به این ویروس و بیماری کووید ۱۹، استان‌های سیستان و بلوچستان، یزد و بوشهر هستند. همه این‌ها در حالی است که رعایت پروتکل‌ها در کشورمان به حد نازل ۶۰ درصد رسیده و گزارش‌ها حکایت از عدم استفاده بسیاری از هموطنان مان از ماسک دارد.
نکته دردناک‌تر در این میان، افزایش شمار بیماران بدحال است که عمده مرگ و میر‌های کرونا از این افراد هستند. بیمارانی که شمارشان تا روز ۸ تیر رو به کاهش بود، اما از آن به بعد، روز به رز بر شمارشان افزوده می‌شود. بیمارانی که ممکن است سه تا چهار هفته و حتی بیشتر در بخش‌های ویژه و تحت ویژه‌ترین تدابیر و درمان‌ها قرار داشته باشند و بهبودی شان به نسبت دیگر مبتلایان به شدت زمان بر و طولانی است.  

منبع: تابناک

کلیدواژه: کرونای دلتا هور العظیم قطعی برق 1400 بحران آب طالبان ویروس کرونا ویروس دلتا کووید19 موج پنجم کرونای دلتا هور العظیم قطعی برق 1400 بحران آب طالبان

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tabnak.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تابناک» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۳۴۴۳ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا

به گزارش خبرگزاری صدا و سیما، حسین فرشیدی، معاون بهداشت وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی گفت: وزارت بهداشت جمهوری اسلامی ایران هم راستا با نهضت مبارزه جهانی با مالاریا موفق شده است طی ۴ سال از سال ۱۳۹۷ تا ۱۴۰۰ گزارش صفر موارد بومی مالاریا را در کشور گزارش کندکه نشان دهنده پیشرفت قابل توجه برنامه کنترل مالاریا بعد از ۶ دهه مبارزه با بیماری در کشور است.

حسین فرشیدی افزود: این پیشرفت ایران در کنترل مالاریا با توجه به تحریم‌های فلج کننده، محدودیت‌های دسترسی به اقلام مورد نیاز بهداشتی بین المللی و شیوع کووید ۱۹ به دست آمده است که بدون حمایت سازمان بهداشت جهانی و کمک‌های فنی این سازمان، دستیابی به این موفقیت میسر نبود.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: در کنار کمک های سازمان بهداشت جهانی، تلاش به ویژه در دانشگاه‌های علوم پزشکی جنوب و جنوب شرقی کشور؛ استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و بخش جنوبی استان کرمان یعنی محدوده تحت پوشش دانشگاه علوم پزشکی جیرفت، موجب شد که ایران در کنار کشور  آلوده‌ای مثل پاکستان با تخمین بیش از دو میلیون مورد سالیانه مالاریا، چنین دستاورد بزرگی داشته باشد.

حسین فرشیدی افزود: باید به این نکته توجه داشت که ایران کشوری پهناور و بزرگ و قابل قیاس با کشور‌هایی نظیر امارات و مراکش که در سال‌های گذشته و دو کشور آذربایجان و تاجیکستان که سال پیش گواهی حذف مالاریا را دریافت کرده اند، نیست. ایران بیش از ۸۰ میلیون جمعیت دارد و در جوار کشور‌هایی مانند پاکستان و افغانستان قرار دارد که آمار بیماری مالاریا در آن‌ها بیش از خیلی از کشور‌های منطقه است.

معاون بهداشت وزارت بهداشت گفت: یکی از دستاورد‌های  ایران، گسترش نظام تشخیص آزمایشگاهی مالاریا به ویژه سطح تشخیص میکروسکوپی است در حدی که در مدیترانه شرقی به زعم همه کارشناسان بین المللی ایران در این زمینه پیشتاز است.

دکتر فرشیدی افزود: در دو سال گذشته بعد از حدود  ۱۰ سال کاهش موارد مالاریا، افزایش مواردی را شاهد بودیم که موارد وارده از مرز‌های جنوب و جنوب شرقی کشور و بیشتر از کشور پاکستان بود، این افراد همگی مسافرت‌های مرزی به مناطق سیستان بلوچستان به ویژه شهر‌های سرباز، چابهار و سراوان داشتند.

به گفته معاون بهداشت وزارت بهداشت ؛ پارسال  پرونده موارد مالاریای کشور با حدود ده هزار مورد بیماری بسته شد که همه این موارد از ملیت ایرانی، افغان یا پاکستانی وارده از خارج از کشور بودند ؛ ایرانی‌هایی که این بیماری را گرفته اند به دلیل شغل حمل سوخت قاچاق در مرز‌های جنوب شرقی یا حسب ضرورت‌های شغلی دیگر در مناطق صفر مرزی مشغول به خدمت بودند یا به آنسوی مرز‌های شرقی کشور تردد داشته اند.

دیگر خبرها

  • ویروس کرونا در بدن این مرد هلندی بیش از ۵۰ بار جهش داشت
  • پیشتازی ایران در تشخیص مالاریا / مورد بومی ابتلا در کشور گزارش نشده است
  • پیشرفت ایران در تشخیص مالاریا
  • روایت خسروپناه از آمار وضعیت دانش‌آموزان مدارس دولتی در میان داوطلبان برتر کنکور
  • دو میلیون بریتانیایی هنوز درگیر کرونا هستند
  • آمار مرگ و میر در سال گذشته
  • بازداشت ها در جنبش دانشجویی حامی فلسطین در آمریکا به روایت آمار
  • عجایب جدید از ویروس کرونا؛ مردی پس از ۶۱۳ روز بیماری درگذشت!
  • مردی که ۶۱۳ روز کرونا داشت، فوت کرد
  • آینده شغلی طلبه تداوم کار انبیاء است