Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس، معصومه درخشان- سازمان بهداشت جهانی  آلاینده‌های میکروبی را به عنوان یکی از سخت‌ترین چالش‌های پیش روی بشر مطرح کرده است.

چالش آلاینده‌های میکروبی از جمله موضوعاتی است که کشورها و جوامع را با خود درگیر کرده است. صنایعی که آلایندگی ایجاد می‌کنند باعث افزایش آلودگی‌های زیست محیطی می‌شده و نگرانی جوامع هر روز بیشتر از گذشته افزایش پیدا می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

گستردگی این چالش‌ها محققان و پژوهشگران علمی و دانشگاهی را بر آن داشته است تا در جهت مقابله با این آلاینده‌های میکروبی تحقیق و پژوهش کرده و راهکارهای مقابله با آن را ارائه دهند.

دکتر نصرالله نجیبی یکی از نخبگان علمی دانشگاه صنعتی سهند در رشته مهندسی مواد است که  به مدت ۱۰ سال  بر  روی طرح‌های مبارزه و مقابله با آلاینده‌های میکروبی تحقیق و پژوهش می‌کند.

این نخبه علمی و دانشگاهی در جدیدترین طرح تحقیقاتی خود خود " ترکیب ضد میکروبی پایه آبی با استفاده از تکنولوژی نانوفتوکاتالیست" را  برای مبارزه با آلودگی‌های میکروبی تهیه کرده است‌.

مهم‌ترین عملکرد این ترکیب آبی از بین بردن آلاینده‌های میکروبی، ویروسی، قارچ و باکتری است.

 

این ترکیب کاملا ایمن است

نصرالله نجیبی دانشجوی دکترا دانشگاه صنعتی سهند که در قالب یک تیم تحقیقاتی این طرح را اجرا کرده‌اند در گفت‌و‌گو با خبرنگار فارس تبریز گفت: این ترکیب ضدمیکروبی پایه آبی قابلیت‌های زیادی نسبت به نمونه‌های مشابه در بازار دارد. از جمله مهم‌ترین این قابلیت‌ها این است که هیچ‌گونه سمی در داخل آن وجود ندارد که برای انسان و حیوانات آلودگی ایجاد کند. به این صورت که اگر از این ترکیب پایه آبی بر روی بدن انسان یا طیور پاشیده شده یا تماس داشته باشد هیچ خطری از نظر سمی بودن آنها را تهدید نمی‌کند و قاطعانه می‌توان گفت این ترکیب کاملا ایمن است.

سازگاری با تمام سطوح

وی با اشاره به مکان‌ها و سطوحی که می‌توان از این ترکیب در سمپاشی و ضدعفونی استفاده کرد، افزود: در ضدعفونی کردن محیط بیمارستان‌ها، میزهای محیط کار، انبارهای غلات، سمپاشی گاوداری و مرغداری‌ها و... می‌توان استفاده کرد.

 ترکیب ضدمیکروبی پایه آبی که در حال حاضر در بازار بوده و استفاده می‌شود حاوی نانو ذرات  نقره بوده و سمی هستند که برای انسان و حیوانات مضر است ولی این ترکیب جدید نمونه داخلی ندارد و کاملا ایمن است

 

این ترکیب بر روی سطوح پارچه‌ای، فلزی، شیشه‌ای و به طور کلی در همه سطوح  قابل استفاده بوده و هیچ  خسارتی وارد نمی‌کند.

 عضو بنیاد ملی نخبگان با اشاره به اینکه این ترکیب برای اولین بار در کشور تهیه شده است، تصریح کرد: ترکیب ضدمیکروبی پایه آبی که در حال حاضر در بازار بوده و استفاده می‌شود حاوی نانو ذرات  نقره بوده و سمی هستند که برای انسان و حیوانات مضر است ولی این ترکیب جدید نمونه داخلی ندارد و کاملا ایمن است.

هزینه تمام شده یک دهم مشابه خارجی

هزینه مشابه خارجی این ترکیب به مقدار ۶۵۰ سی سی ۲۵۰دلار است در حالی که ما هزینه تمام شده  این ترکیب  ضدمیکروبی پایه آبی با استفاده از تکنولوژی نانوفتوکاتالیست را به یک دهم یا یک بیستم رسانده ایم.

نجیبی ادامه داد: مشابه خارجی این ترکیب پیش از این در کشورهای ژاپن، تایلند و دانمارک وجود دارد و کشورمان ایران به جمع این سه کشوری اضافه می شود که این ترکیب را درست کرده است.

عضو بنیاد ملی نخبگان  با اشاره به اخذ مجوزهای لازم خاطرنشان کرد: این ترکیب از نظر آزمایشات ضد میکروبی مورد تائید قرار گرفته و مجوز های مد نظر را اخذ کرده است.

مشابه خارجی این ترکیب پیش از این در کشورهای ژاپن، تایلند و دانمارک وجود دارد و کشورمان ایران به جمع این سه کشوری اضافه می شود که این ترکیب را درست کرده است

 

وی ادامه داد: ترکیب فعلی که در بازار مورد استفاده قرار می گیرد حاوی نانو ذرات نقره است که سمی بوده و مشکلات پوستی و ریوی را به دنبال دارد ولی ترکیب جدید که حاوی نانوذرات کاتالیست است به راحتی بر روی سطوح، مراکز بیمارستانی و تمام مراکزی که آلاینده میکروبی دارد قابل استفاده است و حتی اگر حیوانات این ترکیب را استنشاق کند هیچگونه سمی ندارد.

این ترکیب اگر روی سطوح سمپاشی شود تا ۳۰ روز روی آن باقی مانده و اجازه نمی دهد هیچ میکروبی بر روی آن باقی بماند.

مشکلی برای دام و طیور ندارد

 نجیبی ادامه داد: یک‌ فرد دامدار برای اینکه دامداری یا گاوداری خود را سمپاشی کند مجبور است دام و طیور خود را به مدت یک هفته تا ۱۰ روز تخلیه کند ولی با استفاده از این ترکیب دیگر نیازی به تخلیه گاوداری یا مرغداری نیست چرا که هیچ نوع سمی در داخل این ترکیب وجود ندارد و کاملا ایمن بوده و راحت قابل استفاده است.

 

 نخبگان چرا در پیچ و خم ادارات مانده اند؟

وی در بخش دیگری از صحبت‌های خود  با اظهار ناراحتی از اینکه وقتی یک طرح دانشگاهی که تمام مراحل آزمایشگاهی را به خوبی سپری کرده است چرا باید برای تولید در پیچ و خم ادارات و نهادهای مختلف درجا بزند، خاطرنشان کرد: در حالی که در یکی از ژورنال‌های بین‌المللی کشور آمریکا مقاله را در طی سه روز پذیرش و چاپ کردند ولی متاسفانه در کشور خودمان این طرح هیچ گونه حمایتی نمی‌شود.

نجیبی با اظهار تاسف از این موضوع  ادامه داد: به بسیاری از ارگان‌های دولتی که به صورت مستقیم و غیرمستقیم می توانند از این ترکیب ضد میکروبی استفاده کنند مراجعه کرده ام و آنها مکانیسم عمل این ترکیب را تائید کرده اند  ولی متاسفانه حرف‌هایشان تنها در حد حمایت‌های کلامی بوده و لاغیر. یکی وعده حمایت چند میلیونی می دهد و دیگری از اختصاص فضای مناسب برای تحقیقات و پژوهش، ولی متاسفانه همه آنها در حد شعار بوده و تاکنون هیچ حمایتی صورت نگرفته است.

چشم انتظار حمایت و سرمایه گذاری

عضو بنیاد ملی نخبگان  با اشاره به اینکه به شدت به حمایت و سرمایه گذاری در این حوزه نیازمند هستیم ابراز داشت: این ترکیب ضدمیکروبی که حاصل چندسال تحقیق و پژوهش است در حال حاضر منتظر جذب حمایت از سوی واحدهای بخش خصوصی و دولتی هستیم تا بتوانیم آن را به تولید انبوه برسانیم.

آلاینده های میکروبی محصولات کشاورزی را نابود می کند

وی با ذکر مثالی در مورد آلایندگی غلات در اثر رشد قارچ‌‍ها و میکروب‌ها گفت: چالش آلاینده‌های میکروبی از جمله موضوعاتی است که کشورها و جوامع را با خود درگیر کرده است و در آینده نزدیک محصولات کشاورزی با آلاینده های میکروبی به شدت تحت تاثیر قرار می‌گیرند. البته در شرایط فعلی نیز این آلاینده ها باعث آلودگی غلات شده‌اند.

همان طور که مشاهده می‌کنید بخشی از صادرات پسته و غلات به کشور برگشت داده می‌شود و این موضوع به علت رشد نوعی قارچ در انبار است. چون پسته و غلات در انبار و در محیط رطوبت و نور نگهداری می‌ شود باعث رشد نوعی قارچ شده و آنها را فاسد می‌کند ولی با سمپاشی انبار با این ترکیب کاملا ایمن دیگر به هیچ وجه با این مشکلات مواجه نمی‌شویم.

چالش آلاینده‌های میکروبی از جمله موضوعاتی است که کشورها و جوامع را با خود درگیر کرده است و در آینده نزدیک محصولات کشاورزی با آلاینده های میکروبی به شدت تحت تاثیر قرار می‌گیرند. البته در شرایط فعلی نیز این آلاینده ها باعث آلودگی غلات شده‌اند

 

دکتر نصرالله نجیبی از سال ۹۰ تحقیقات خود را بر روی ترکیبات ضدمیکروبی آغاز کرده  و دارای ۴۳مقاله ISI  است که طی چند سال اخیر به عنوان سخنران علمی مدعو به کنفرانس های خارجی کشور آمریکا، ژاپن و چین دعوت می شود ولی متاسفانه به علت هزینه های گزاف رفت و آمد و حمایت نشدن از سوی دانشگاه ها و مراکز علمی نتوانسته است در کنفرانس های علمی مجامع علمی بین المللی شرکت کند.

دکتر نجیبی که عضو بنیاد ملی نخبگان بوده و تاکنون پنج طرح دانشگاهی را به اتمام رسانده و استاد مشاور پایان نامه های دانشگاهی در مقطع کارشناسی ارشد است  تحصیلات خود را در رشته مهندسی مواد ادامه داده و در حال حاضر در مرحله دفاع از رساله دکتری خود با موضوع ترکیبات ضد میکروبی و مواد آنتی باکتریال است.

 

کرونا یک چالش میکروبی

وی در پایان صحبت‌های خود بیماری کرونا  را جزو چالش‌های میکروبی ذکر کرد و افزود: تعدادی از کشورها در مقابله با کرونا موفقیت نسبی پیدا کرده‌اند. این کشورها آنهایی هستند که قبلا برای مقابله با آلاینده های میکروبی کار کرده اند.

نجیبی با اشاره به اهمیت مبارزه با آلاینده های میکروبی تصریح کرد:  در سال ۲۰۱۹ آلاینده‌های میکروبی به عنوان بزرگ‌ترین خطر محیطی برای سلامت بشر معرفی شده است. میکروب‌ها قادرند به سیستم بدن انسان دام و طیور نفوذ کرده و با ایجاد بیماری‌های خطرناک  آسیب جدی به سلامت وارد کنند. بنابراین ضرورت مقابله با آلاینده‌های میکروبی یکی از سیاست‌های مهم و تحقیقاتی دولت‌ها در سراسر دنیا است.

 باید یادآوری کرد موازین حقوق بشر و سلامت و بهداشت موضوعاتی کاملا مرتبط باهم بوده و بی توجهی به سلامت ملل می تواند موجب طرح مباحث مسئولیت بین‌المللی برای دولت‌ها گردد.

 به دلیل بهداشت محیط و سلامت است سازمان ملل متحد ۷آوریل هر سال را روز جهانی سلامت نامیده و از سازمان بهداشت جهانی می‌خواهد در همه قاره ها و کشورها برای حفظ بهداشت و سلامت تلاش کنند. لذا می‌توان گفت در این چالش بسیار پر خطر دولت‌هایی می توانند در این عرصه پیروز شده و سلامت مردمان خود را حفظ کنند که تحقیقات لازم و موثر در این زمینه را داشته و ابزار رویارویی با چالش را داشته باشند.

انتهای پیام/60020

منبع: فارس

کلیدواژه: خبرگزاری فارس فارس تبریز آلاینده های زیست محیطی سازمان بهداشت جهانی معصومه درخشان دانشگاه سهند قارچ سمی آلاینده های میکروبی آنتی باکتریال پسته غلات گاوداری مرغداری آلاینده های میکروبی عضو بنیاد ملی نخبگان ترکیب ضدمیکروبی کاملا ایمن ولی متاسفانه مشابه خارجی حال حاضر ضد میکروبی ترکیب ضد بر روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۴۰۵۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آیا ساخت شهر فرودگاهی در ایران توجیه پذیر است؟

مفهوم شهر فرودگاهی در ایران با نمونه های واقعی تفاوت دارد. صرف احداث یک باند پروازی و ترمینال مسافربری را نمی توان شهر فرودگاهی نامید. 

به گزارش تین نیوز، سالهاست که واژه شهر فرودگاهی در ادبیات هوانوردی ایران مورد استفاده قرار گرفته است، به طوریکه علاوه بر شهر فرودگاهی امام خمینی تهران دیگر مناطق کشور نظیر قم و چابهار نیز مدعی ساخت چنین مجموعه ای شده‌اند.

اما آنچه که بر همگان مبرهن شده، عدم توفیق چنین پروژه هایی در کشور است به نحوی که صرفا طراحی پروژه به همراه تصاویری جذاب از پروژه ارائه شده و ضمن به کما رفتن ساخت فرودگاه نظاره گر احداث شهرهای فرودگاه هایی مدرن توسط همسایگان هستیم. 

تعریف اشتباه از مفهوم شهر فرودگاهی در ایران

عده ای در ایران بر این باورند که صرف احداث باند پروازی و یک ترمینال مسافری به همراه هتل مجاور و چند آشیانه تعمیر و نگهداری هواپیما می تواند شهر فرودگاهی قلمداد شود. در حالی که اینها نطفه شکل گیری شهر فرودگاهی به حساب می آیند و عملا در تمامی فرودگاه های جهان به عنوان زیرساخت های اولیه فرودگاهی وجود دارند.

مطابق با نظریه ابرشهر فرودگاهی جان دی کاسردا (aerotropolis)، شهر فرودگاهی شامل فرودگاه بزرگ بین المللی و مجموعه های تجاری، ورزشی، مالی، فرهنگی و اقامتی در جوار فرودگاه است و در واقع فرودگاه نقش محوری و مرکزی را ایفا کرده و موتور پیشران مجموعه به حساب می آید. اما در مورد نظریه کاسردا باید به دو نکته توجه شود:

نخست آنکه کاسردا این نظریه را بر اساس مولفه های اقتصادی بیان کرده و هدف او اقتصادی کردن فرودگاه هاست، چرا که همچنان بسیاری از فرودگاه های جهان با مشکل عدم سود دهی مواجه هستند که در جهت رفع این چالش راهکار های متعددی ارائه شده است که همچنان در حال آزمون و خطا توسط مدیران صنعت قرار دارد.

نکته دوم آنکه نظریه ابرشهر فرودگاهی در ایالات متحده مطرح شده که مهد هوانوردی جهان است و فرودگاه ها نقش اساسی را در جابجایی مسافران بین این کشور و دیگر نقاط جهان و همچنین مابین شهرهای آمریکا ایفا می کنند.

این کشور علی رغم آمار بالای پرواز و جابجایی مسافر، همچنان فرودگاه های غیر اقتصادی و فرسوده متعددی دارد که بودجه های چند صد میلیارد دلاری را برای بازسازی می طلبد. لذا ارائه چنین دست نطریاتی در پهنه گسترده آمریکا با آن اقتصاد قدرتمند می تواند امری محتمل و واقع گرایانه باشد که با اقتصاد ایالات متحده سنخیت دارد. 

آیا ایران می تواند شهر فرودگاهی داشته باشد؟

با ذکر سه دلیل هیچ امیدی نیست که کشورمان بتواند الگوی شهر فرودگاهی را به اجرا در بیاورد:

عدم توسعه مطلوب زیرساخت های فرودگاهی

    هر چند در سال های گذشته فرودگاه های جدید در مناطق مختلف کشور احداث شده اند، اما این فرودگاه ها نوعا مطامع افراد ذی نفوذ را پاسخ گفته و زیان ده نیز بوده اند.

 فرودگاه های بزرگ کشور نظیر فرودگاه امام خمینی و هاشمی نژاد مشهد ظرفیت کافی برای میزبانی از مسافران بسیار زیاد در یک واحد زمانی را ندارند (در قیاس با فرودگاه های بزرگ منطقه). همچنین هیچ فرودگاهی در ایران توانایی پذیرش هواپیمای غول پیکری همچون ایرباس A380 را ندارد که در دنیای امروز به عنوان یک معیار برای توان سنجی فرودگاه های بزرگ در میزبانی پروازهای دور برد به حساب می آید.

حال با این عملکرد ضعیف در توسعه زیرساخت های فرودگاهی قطعا انتظار نمی رود که یک شبه معجزه شود و هزاران میلیارد تومان سرمایه برای توسعه فرودگاه های اصلی کشور اختصاص یابد.

 تحریم های فلج کننده و عقب ماندگی ایران از سهم بازار هوایی

هوانوردی ایران از سال ۵۸ به این طرف و همزمان با اشغال سفارت آمریکا تحت شدیدترین تحریم های آمریکا و هم پیمانانش قرار گرفت، به طوریکه امروزه پیکر نیمه جان این صنعت آخرین نفس های خود را می کشد.

پرنده های فرسوده با چند واسطه و قیمت های گزاف وارد کشور می شوند که یکی از وظایف آنها انتقال مسافران کانکشن به فرودگاه های همسایه نظیر دبی و استانبول بوده که نهایتا سود اصلی را در جیب رقبا واریز می کنند.

از طرف دیگر، آمار دقیقی از هواپیماهای بر خط در هیچ مبدا رسمی وجود ندارد که بدانیم کجای کار ایستاده ایم. همچنین کشورمان برای پرواز به مقاصد اروپایی با مشکل تحریم بنزین طرف است که عملا بخش مهمی از پروازهای بین المللی ایران را به همسایگان واگذار می کند.

این در حالیست که رقبای منطقه ای ایران صدها فروند هواپیمای تازه نفس در اختیار دارند و صدها فروند دیگر نیز سفارش داده اند. در صورتی می توانیم یک ابرشهر فرودگاهی را در ایران داشته باشیم که ناوگان هوایی کشورمان بتواند از مبدا ایران پروازهای متعددی را به سرتاسر دنیا انجام دهد، به مانند ترکیه، قطر و دبی. وگرنه شهر فرودگاهی که در آن هواپیمایی پرواز نکند عملا کارایی نخواهد داشت و از اجنبی هم نمی توان انتظار داشت که ناوگان هوایی خود را برای پروازهای ایران به کار گیرد.

طرد شدگی اقتصادی ایران در نظام بین الملل

 کشورمان در طول ده ها سال گذشته رفته رفته با شدیدترین تحریم های بین المللی مواجه شده که تبعات اقتصادی آن به وضوح در زندگی ایرانیان قابل مشاهده است. عدم اقبال بسیاری از کشورهای جهان (از جمله کشورهای همسو با ایران در سیاست نظیر چین، روسیه و هند) برای سرمایه گذاری در ایران عملا کشورمان را به گوشه کنجی انداخته که ورود هر گونه سرمایه بین المللی را غیر ممکن ساخته است.

بنابراین بعید است حتی در صورت توسعه فرودگاه امام (ساخت ترمینال مسافربری جدید)، سرمایه گذاران خارجی برای توسعه دیگر بخش های شهر فرودگاهی امام خمینی وارد ایران شوند. کشورهای به اصطلاح دوست نیز در سال های اخیر در کلام خود را مشتاق سرمایه گذاری در ایران نشان داده اند، اما در عمل هیچ آبی از آنها گرم نشده است و اتفاقا همسایگان ایران را مقاصد امن تری برای خواباندن سرمایه هایشان دیده اند. 

کانال عصر ایران در تلگرام

دیگر خبرها

  • همه طرح‌های توسعه بنادر کشور پیوست پدافند غیرعامل دارند
  • مقام بلندپایه ارتش: اینکه بگوییم مسئولین ما خلافکار و دزدند باعث می‌شود جوان ما در ایران نماند /استاد به دانشجوی نخبه می‌گوید تو بی عقلی که مانده‌ای
  • ایران به جمع ۵ کشور دارنده یک فناوری هایتک نفتی پیوست
  • دانشجویان نخبه‌ از سربازی معاف می‌شوند
  • جشن مومنانه‌ همراه با پیوست علمی و فرهنگی در دهه کرامت
  • اولین لژیونر ایرانی به لیگ برزیل پیوست!
  • فولاد مبارکه؛ دارنده کامل‌ترین زنجیره تولید ورق‌های فولادی
  • ۷ داور از ایران در سمینار داوران نخبه فوتبال آسیا
  • آیا ساخت شهر فرودگاهی در ایران توجیه پذیر است؟
  • امید برای یافتن حیات در زیر مریخ زنده شد