Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری مهر - گروه استان‌ها: صدای دلخراش و گزنده کشیدن شدن آهن بر روی آسفالت مو بر تن آدم سیخ می‌کند، در چند لحظه موتورسیکلت مچاله و رد خون روی آسفالت سرت را به دوران می‌اندازد. آن‌طرف تر پیکر غرق به خون جوان رشته افکارت را پاره می‌کند، هویت این جوان در برخورد سر و صورتش به سنگ لبه خیابان کار شناسایی او را به طول می‌کشاند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

به نظر ۱۶ ساله می‌رسد. سرش پر ا ز باد غرور جوانی است، تیپ اسپرت زده و برای دیده شدن تک چرخ می‌زند. او فاقد کلاه ایمنی، گواهینامه و حتی مهارت لازم برای کنترل موتورش است، عشق موتور سواری یک لحظه رهایش نمی‌کند.

همین چند روز پیش بود که خبری مبنی بر کسب مقام نخست داراب در تصادفات برون شهری موتور سواران با ۲۱۱ مورد تصادف منجر به فوت بعد از شیراز در فضای مجازی منتشر شد.

خبری ناگوار، پر از درد و قابل تأمل. کسب رتبه نخستی که نه افتخار دارد و نه غرور آفرین، بلکه حامل پشیمانی و اندوهی است که تا همیشه در پی از دست دادن جوانان پرپر شده و یا از کار افتادگی برای مصدمان و خانواده‌های آنان به دنبال دارد.

داراب به نام شهر موتور سوارها معروف است

طبق گفته‌های مسئولان شهرستان داراب، بیشترین عامل مرگ مغزی در شهرستان داراب تصادف با موتورسیکلت است، واقعه‌ای تلخ که باید زنگ هشداری برای مردم خصوصاً جوانان و نوجوانان باشد.
حوادث جاده‌ای مملو از خاطرات تلخی است که روزانه در گوشه و کنار شهر داراب به گوش می‌رسد، حوادثی تلخ که موجب تأسف و تأثر هر بیننده و شنونده‌ای می‌شود.

داراب در کشور به نام شهر موتور سوارها معروف است، شهری که در استان فارس با فاجعه‌ای به نام تصادفات ناشی از موتور سیکلت با آن مواجه و راهکار درستی برای استفاده درست از این ارابه مرگ برای آن اندیشیده نشده است.

ناگفته نماند که از سوی مسئولان پلیس راهور طرح‌هایی نیز اجرا شده است، اما به نتیجه دلخواه نرسیده زیرا فرهنگ استفاده از کلاه ایمنی در این شهرستان تقریباً پایین است و خیابان‌ها و محورهای مواصلاتی این شهرستان به جولانگاه مرگ تبدیل شده است و هر روز قربانی می‌گیرد.

به جرأت می‌توان گفت یکی از عوامل مهم و تأثیر گذار در تصادفات منجر به جرح و فوت در داراب وجود تعداد زیاد موتور سیکلت سواران است که به دلیل رعایت نکردن دستور العمل های ترافیکی حوادث تلخی را رقم می‌زنند.

فرمانده پلیس راهور استان فارس در پاسخ به سوال خبرنگار مهر که آیا برنامه پلیس راهور در خصوص کاهش تصادفات مؤثر بوده است، اظهار کرد: در صورتی که متولیان امر ترافیک برابر آنچه در قوانین و مقررات به آنها محول شده، پیگیری و اقدام لازم انجام دهند، قطعاً در مورد کنترل و کاهش تصادفات به ویژه تصادفات فوتی و جرحی اثر گذار خواهد بود.

سرهنگ صادق سلیمی با اشاره به آمار تصادفات این استان گفت: طبق آمارها در سه ماهه نخست امسال ۳۳ درصد از تصادفات استان فارس ناشی از تصادفات موتورسیکلت است.

وی ادامه داد: در همین مدت در کلانشهر شیراز نیز ۳۷ درصد از تصادفات به راکبین موتور سیکلتها اختصاص داشته است.

فرمانده پلیس راهور فارس تاکید کرد: در ۷۰ درصد از کل تصادفات، رانندگان دارای گواهینامه هستند و در تصادفات موتورسیکلت‌ها ۴۰ تا ۵۰ درصد فاقد کلاه ایمنی هستند.

سرهنگ سلیمی، برلزوم پیشگیری از وقوع تصادفات رانندگی تاکید وتوصیه کرد: باید پیروی از قوانین و مقررات راهنمایی و رانندگی در سرلوحه کارها قرار گیرد.

فرمانده پلیس راهور استان فارس اضافه کرد: نیاز است که مردم، خصوصاً راکبین موتورسیکلت با رعایت و اجرای قوانین زمینه ساز کاهش تلفات و حوادث رانندگی باشیم.

او متذکر شد: با توجه به شکل ظاهری و شتابی که موتور سیکلت دارد، در بین تصادفات بیشترین آمار فوتی و جرحی را به خود اختصاص داده، از این رو از راکبین و ترک نشینان موتورسیکلت تقاضا می‌شود که استفاده از کلاه ایمنی را سرلوحه کار خود قرار داده و بهنگام رانندگی از انجام هرگونه حرکات مارپیچ، صدای ناهنجار، تک چرخ زدن، عبور از چراغ قرمز و سایر حرکات مخاطره آمیز خودداری کنند.

سرهنگ سلیمی ادامه داد: راکبین موتورسیکلت‌ها توجه داشته باشند که سرما و گرمای هوا باعث نشود تا از کلاه ایمنی استفاده نکنند چرا که بیشترین صدمات و جراحات تصادفات موتورسیکلت ناشی از ضربه به سر می‌باشد.

فرمانده پلیس راهور استان فارس از ممنوعیت نصب بوق‌های غیر ضروری و غیر مجاز و آزار دهنده و اگزوزهایی که باعث آلودگی صوتی و هوا می‌شوند برای راکبین موتورسیکلت‌ها خبر داد و گفت: کلیه عوامل انتظامی و راهنمایی و رانندگی در صورت مشاهده برابر ضوابط و مقررات نسبت به برخورد و توقیف اقدام خواهند کرد.

به گزارش خبرنگار مهر، با توجه به اینکه در کشور به لحاظ شهرستانی، داراب بیشترین موتورسیکلت را دارا و به شهر موتورسواران مشهور است، لازم است کلیه مقررات راهنمایی و رانندگی توسط راکبین موتور سیکلت ها رعایت شود.

بدون شک در صورت رعایت مقررات راهنمایی و رانندگی درصد قابل توجهی از تصادفات کاهش می‌یابد.

کد خبر 5255904

منبع: مهر

کلیدواژه: موتور سیکلت سانحه تصادف داراب ویروس کرونا بوشهر آمار کرونا کرمانشاه شیوع کرونا خطبه های نماز جمعه گرگان اردبیل قطعی برق اراک عکس استانها ایلام واکسن کرونا سیستان و بلوچستان راهنمایی و رانندگی فرمانده پلیس راهور راکبین موتور موتور سیکلت کلاه ایمنی استان فارس شهر موتور سیکلت ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mehrnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «مهر» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۵۹۶۲ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

۳۱۰ نفر در حوادث مربوط به موتورسیکلت در شهر مشهد جان باختند

به گزارش قدس خراسان، سرهنگ محسن موسی آبادی روز شنبه در همایش بزرگداشت روز ملی ایمنی حمل و نقل اظهار کرد: موتور سیکلت به دلیل اینکه یک وسیله نقلیه تفریحی، کاری، ارزان قیمت و دارای محدودیت تردد کمتری است مورد علاقه مردم است عیب بزرگ آن آسیب پذیر بودن کاربران آن‌هاست.

رییس پلیس راهور مشهد گفت: ایجاد حساسیت عمومی در خصوص حوادث مربوط به موتور سواران، ارتقای سطح آگاهی و اصلاح الگوی رفتاری موتور، اشاعه فرهنگ استفاده از تجهیزات ایمنی در میان موتورسیکلت سواران، کاهش تدریجی نرخ تصادفات آنها و تلفات ناشی از آن، افزایش میزان دیده شدن بین وسایل نقلیه از جمله اهداف اقدامات پلیس راهور مشهد در کاهش خطرات برای این جمعیت است.

وی با بیان این که سال ۱۴۰۲ آمار فوتی های راکبان موتورسیکلت نسبت به سال ۱۴۰۱ افزایشی بوده است، گفت: در سال ۱۴۰۱ در مجموع ۲۶۱ نفر در این حوادث جان باختند که از این تعداد ۵۱ درصد عابر پیاده، ۲۱.۷ درصد رانندگان موتور، ۱.۹ درصد ترک نشین موتور، ۱.۵ راکب دوچرخه، ۶ درصد سرنشین خودرو و ۱۳ درصد راننده خودرو بودند.

موسی آبادی ادامه داد: در سال ۱۴۰۲ نیز ۳۱۰ نفر در حوادث مربوط به موتورسیکلت در شهر مشهد جان باختند که از این تعداد ۵۵.۸ رانندگان موتور، سه درصد ترک نشین موتور، دو و نیم درصد راکب دوچرخه، ۶.۷ درصد سرنشین خودرو، ۷.۷ درصد راننده خودرو سواری بودند.

پلیس راهور مشهد با بیان این که از سهم تلفات موتور سیکلت سواران در شهر مشهد حدود ۹۰ درصد رانندگان و ۱۰ درصد ترک نشینان بوده است، گفت: عمده جانباختگان معادل ۶۰ درصد در میان رانندگان را گروه سنی ۱۸ تا ۳۵ سال تشکیل داده‌اند که غالباً سوادی کمتر از دبیرستان داشته و برای ۹ درصد آنها سنی کمتر از سن قانونی اخذ گواهینامه ثبت شده است و حدود دو سوم آن‌ها نیز به سبب جراحات وارده به سر فوت کرده‌اند.

وی با اشاره به این که عدم توجه به جلو و رعایت فاصله، عدم رعایت حق تقدم، مسیر ناگهانی عبور از محل ممنوع گردش‌های غلط عدم توانایی در کنترل وسیله نقلیه به دلیل سرعت زیاد از جمله علل تصادفات موتور سیکلت سواران به شمار می‌رود افزود: عدم توجه به جلو ۴۷ درصد از علل تصادف موتور سیکلت سواران را به خود اختصاص داده است.

موسی آبادی ادامه داد: تخطی از سرعت نیز ۲۲ درصد، عدم رعایت حق تقدم ۱۳ درصد و سایر موارد ۱۸ درصد علل تصادفات موتور سیکلت سواران را به خود اختصاص داده است.

رییس پلیس راهور مشهد بیان کرد: خستگی و خواب آلودگی، استفاده از تلفن همراه، خوردن و آشامیدن و صحبت با ترک نشین، مصرف مشروبات الکلی و مواد مخدر، استفاده از کلاه ایمنی غیر استاندارد از مهم‌ترین دلایل ایجاد عدم تمرکز حواس و تصادف موتور سیکلت سواران به شمار می‌رود.

وی با اشاره به چند نمونه مطالعات انجام شده در کشور با بیان اینکه در یک پژوهش و مطالعه در کشور بر روی هزار و ۲۵۰ مورد از تصادفات موتور سیکلت سواران افزود: در ۷۳ درصد تصادفات منجر به فوت و جرح یکی از وسایل نقلیه درگیر موتور سیکلت بوده که فقط در ۱۴ درصد تصادفات راننده موتور سیکلت مقصر بوده است.

موسی آبادی ادامه داد: ارائه راهکارها و اقدامات مهندسی معابر، راهکارهای مربوط به حوزه اعمال قانون و مقررات، راهکارهای فرهنگی و آموزشی، راهکارهای ایمنی موتورسیکلت، از جمله اقدامات لازم برای کاهش حوادث ترافیکی به شمار می‌رود.

رییس پلیس راهور مشهد اظهار کرد: کاهش شدت برخورد با استفاده از محافظ برای پوشش دادن پایه‌های حفاظ‌ها و پایه‌های گاردریل کناری خیابان، تامین و امکان سنجی مسیر ویژه عبور موتور سیکلت سواران در کنار بزرگراه‌ها و در صورت لزوم معابر شریانی، تامین ناحیه عاری از مانع در حاشیه بزرگراه‌ها از جمله راهکارهای مهندسی به شمار می‌روند.

وی با اشاره به بند ۱۴ ماده ۱۲ آیین نامه مدیریت ایمنی حمل و نقل و سوانح رانندگی تشدید اقدامات کنترلی در خصوص موتور سواران گفت: تشدید کنترل موتور سواران فاقد کلاه ایمنی اعم از راننده و ترک نشین و اعمال محدودیت تردد با بیش از یک نفر ترک نشین، راه‌اندازی عملیات گشت نامحسوس کنترل ترافیک ویژه موتور سیکلت سواران، منوط کردن ادامه تردد موتور سواران متخلف به ارائه مدارک مثبته اعم از گواهینامه، پلاک موتور سیکلت، عدم خلافی و مانند آن‌ها، هماهنگی با سازمان‌های دولتی و وابسته به دولت در رابطه با الزام موتور سواران اداری مربوطه به استفاده از کلاه ایمنی و نظارت مستمر بر حسن اجرای آن، تهیه برنامه زمانی و مکانی کنترل و نظارت بر تردد موتور سواران در محورهای منتخب و ایام مختلف سال از جمله راهکارهای اجرای قوانین و مقررات به شمار می‌روند.

موسی آبادی در خصوص آمار اعمال قانون موتور سواران در سطح شهر مشهد و در سال ۱۴۰۲ و مقایسه آن با سال ۱۴۰۱ افزود: برای تخلف عبور از چراغ قرمز توسط موتور سواران در سال ۱۴۰۲ تعداد برای ۱۰ هزار و ۵۸۳ نفر اعمال قانون شده که این میزان اعمال قانون نسبت به مدت مشابه سال قبل ۵۵ درصد رشد یافته است.

رییس پلیس راهور مشهد ادامه داد: برای تخلف عبور از پیاده رو در سال گذشته برای ۱۶ هزار و ۹۲۰ نفر اعمال قانون صورت گرفته که این اعمال قانون نسبت به مدت مشابه سال ماقبل آن ۱۰۵ درصد افزایش داشته است.

وی بیان کرد: برای حرکت خلاف جهت توسط موتور سواران در سال ۱۴۰۲ برای ۹ هزار و ۳۰۸ نفر اعمال قانون صورت گرفته که این میزان اعمال قانون بوده نسبت به مدت مشابه سال ماقبل آن ۳۲۰ درصد بوده است.

موسی آبادی افزود: نداشتن نداشتن کلاه ایمنی برای موتور سواران در سال ۱۴۰۲ برای ۲۳ هزار و ۹۱۱ نفر اعمال قانون صورت گرفته است که این اعمال قانون نسبت به مدت مشابه سال قبل ۲۲ افزایش داشته است.

رییس پلیس راهور مشهد ادامه داد: اطلاع رسانی در خصوص تبیین نقش خانواده‌ها در کنترل فرزندان خود در استفاده از موتور سیکلت بدون داشتن گواهینامه و کسب مهارت‌های لازم، اجرای طرح آشکارسازی موتور سیکلت‌ها توسط پلیس راهور در ۱۵ نقطه مشهد در یک روز مشخص هماهنگی شهرداری‌ها صدا و سیما و سایر دستگاه‌ها با ساز و کار تبلیغاتی موثر، تبلیغات محیطی و رسانه‌ای برای استفاده از تجهیزات ایمنی به ویژه کلاه ایمنی از جمله راهکارهای اجرای فرهنگ ترافیک به شمار می‌رود.

وی گفت: تامین کلاه ایمنی مناسب و استاندارد و برقراری تسهیلات جهت واگذاری کلاه ایمنی به موتور سواران، الزام رانندگی موتور سیکلت سواران با چراغ روشن در روز، نصب حفاظ و گارد جلو و عقب بر روی موتور سیکلت‌ها، توزیع رایگان و نصب شبرنگ در جلو و عقب و پهلوی موتور سیکلت، توصیه نمودن موتور سواران به استفاده از لباس‌های روشن و دارای بازتاب در شب‌ها، بازبینی فنی و رایگان و الزام به معاینه فنی موتور سیکلت‌ها و رفع نقص آنها از جمله راهکارهای ایمنی موتور سیکلت به شمار می‌روند.

منبع: خبرگزاری ایرنا

دیگر خبرها

  • داداش کلاه یادت نره 
  • ورود موتورسیکلت‌های دوربین‌دار راهور در معابر
  • پلیس راهور تهران: استفاده از موبایل عامل ۴۶ درصد از تصادفات است
  • موتورسیکلت های دوربین دار راهور وارد معابر می شود!
  • پلیس راهور : ۴۶ درصد تصادفات مربوط به تلفن همراه است
  • برخورد پلیس با تخلفات ساکن در معابر تهران/ موتورسیکلت‌های دوربین‌دار راهور وارد معابر می‌شود
  • عامل ۴۶ درصد تصادفات ؛ یک عادت بد در رانندگی!
  • روایت دردناک امدادگران از صحنه های تصادفات موتورسواران + ویدئو
  • ۳۱۰ نفر در حوادث مربوط به موتورسیکلت در شهر مشهد جان باختند
  • برخورد با موتورسیکلت سواران متخلف در بافق