Web Analytics Made Easy - Statcounter

رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی با بیان اینکه از ۴۳ مخاطره‌ای که در دنیا موجود است، ۳۴ مورد آن در ایران رخ می‌دهد، گفت: ایران با جشنواره‌ای از مخاطرات طبیعی مواجه است که همه آنها به هم متصل هستند.

به گزارش ایسنا دکتر علیرضا شهیدی در مراسم افتتاح مرکز نوآوری علوم زمین با بیان اینکه این مرکز سومین مرکز نوآوری در حوزه علوم زمین شناسی است، افزود: سازمان زمین شناسی متولی علوم زمین شناسی و اکتشافات معدنی است و بر این اساس شعار "ما تولیدکننده ثروت برای کشور از طریق اکتشافات معدنی و صیانت از ثروت تولید شده به واسطه شناخت مخاطرات زمین" را تعریف کردیم.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی با بیان اینکه این سازمان پس از ۶۲ سال از تاسیس آن بالغ بر ۱۰۰ نوع نقشه زمین شناسی در ۳۰۰ لایه اطلاعاتی را تهیه کرده است، اظهار کرد: مرکز نوآوری علوم زمین را در پایگاه داده علوم زمین مستقر کردیم و این مرکز کانونی برای جمع آوری کلیه داده‌های حوزه علوم زمین کشور است و تولیدات آن می‌تواند پشتوانه علمی کاداستر معدنی باشد و افرادی که در این حوزه فعال هستند قادر خواهند بود از اطلاعات علمی که توسط این سازمان و یا سازمان‌های دیگر تولید می‌شود، بهره برداری کنند.

شهیدی، صیانت از ثروت کشور را تنها از طریق شناخت مخاطرات دانست و یادآور شد: ایران در کمربندی آلپ هیمالیا قرار دارد و از ۴۳ مخاطره‌ای که در دنیا موجود است، ۳۴ مورد آن در ایران رخ می‌دهد و متاسفانه مشکلی که در کشور وجود دارد، این است که ما به "پیشگیری بهتر از درمان است" اعتقادی نداریم.

رییس سازمان زمین شناسی و اکتشافات معدنی ادامه داد: با توجه به اینکه اطلاعات مناسبی در این حوزه در حال تولید است، ولی در حوزه‌های مختلفی مانند زلزله، سیل، فرونشست، گرد و غبار شاهدیم که سازمانی به نام سازمان مدیریت بحران وارد می‌شود و یکسری کارهایی انجام می‌دهد که در آن زمان فایده‌ای ندارد.

وی با تاکید بر اینکه در حال حاضر تغییر اقلیم و گرمی هوا کشور را تحت تاثیر قرار داده است، خاطر نشان کرد: با توجه به اینکه ایران در منطقه گرم و خشک واقع شده است، این تغییر اقلیم موجب شده که با گرمی و خشکسالی مواجه شویم و وقتی با خشکسالی مواجه شویم به سراغ منابع آب‌های زیر زمینی می‌رویم و آب را بدون دانش از زمین برداشت می‌کنیم.

شهیدی اضافه کرد: در حال حاضر تعداد چاه‌های زیر زمینی بیش از چاه‌های مجاز و رسمی است و زمانی که با خشکسالی مواجه هستیم، با برداشت بیش از اندازه با پدیده فرونشست روبرو خواهیم شد و در نهایت آبخوان‌های کشور به سمت نابودی هدایت می‌شوند.

رییس سازمان زمین شناسی، یادآور شد: با توجه به اینکه در پدیده فرونشست زمین، ما آب را از لایه‌های بسیار ریز خاک خارج می‌کنیم که این امر موجب متراکم شدن خاک می‌شود، در نتیجه در صورتی که بارندگی رخ دهد مردم با سیل و زمین لغزش مواجه خواهند شد.

وی با تاکید بر اینکه ما با جشنواره‌ای از مخاطرات مواجه هستیم که همگی به هم متصل هستند، ادامه داد: از سوی دیگر زمین‌های کشور در حال خشک شدن هستند و مشکلی که ما داریم این است که از ۶۰۹ دشتی که داریم ۳۰۰ دشت منطقه قرمز معرفی شدند و با کویری شدن آنها، فرسایش خاک را شاهد هستیم.

شهیدی تاکید کرد: همه این موارد موجب شده که بخشی از کشور خالی از سکنه شود، به گونه‌ای که جمعیت کشور در یک پنجم سرزمین سکنی دارند و با شرایط جدیدی که در پیش رو دارد، این عدد کاهش خواهد یافت.

وی با بیان اینکه مهاجرت جمعیت از جنوب به شمال کشور در حال رخ دادن است، اظهار کرد: ایران علی رغم آنکه ساحل زیبایی در مکران دارد، دارای ۳۰۰ کیلومتر ساحل رها شده است و در کنار آن ما به دنبال کارآفرینی برای جوانان هستیم. بررسی نقشه جهان نشان می‌دهد که بزرگترین و ثروتمندترین شهرهای کشورها شهرهای ساحلی هستند، ولی ما ۳۰۰ کیلومتر ساحل را رها کردیم.

رییس سازمان زمین شناسی، با ابراز خرسندی نسبت به برنامه‌هایی که در این زمینه اجرایی می‌شود، گفت: امیدواریم با جانمایی‌های درست، صنعت و تجارت به سواحل ما نزدیک شود.

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: سازمان زمین شناسی مخاطرات طبیعی مرکز نوآوری علوم زمين رییس سازمان زمین شناسی اکتشافات معدنی علوم زمین

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۶۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

پس از یسنا این بار یک نوجوان ۱۶ ساله در طبیعت گم شد!

بعد از چند روز جستجو برای یافتن دختر بچه‌ای به نام یسنا، این بار یک نوجوان ۱۶ ساله در کوه‌های منطقه روستای جوینان قمصر مفقود شد.

 سیدمصطفی محتشمیان جمعه شب در گفتگو با ایرنا افزود: این نوجوان بنا بر اظهارات همراهانش با موتورسیکلت وارد کوه‌های منطقه جوینان شده و با توجه به عدم شناخت محیط، راه برگشت را گم کرده است.

وی اظهار کرد: دوست این نوجوان ساعت ۲۱:۰۶ مفقودی وی را به آتش نشانی اعلام کرد.

مدیرعامل سازمان آتش نشانی کاشان بیان کرد: بلافاصله ۲ تیم از این سازمان به محل مفقود شدن این نوجوان اعزام و همچنان در حال جستجو هستند.

محتشمیان گفت: با توجه به تاریکی و صعب العبور بودن محل، عملیات جست و جو کندتر انجام می‌شود.

شهر قمصر با سه هزار و ۸۷۷ نفر جمعیت در فاصله ۳۰ کیلومتری کاشان قرار دارد.

شهرستان کاشان با جمعیت افزون بر ۳۶۴ هزار نفر، در فاصله نزدیک به ۲۰۰ کیلومتری شمال اصفهان قرار دارد.

 

tags # اخبار حوادث سایر اخبار (تصاویر) این گوسفند غول‌پیکر چینی از پورشه هم گران‌تر است! قارچ‌های زامبیِ سریال آخرین بازمانده (The Last Of Us) واقعی هستند! (تصاویر) عجیب و باورنکردنی؛ اجساد در این شهر خود به خود مومیایی می‌شوند آخرین حسی که افراد در حال مرگ از دست می‌دهند، چه حسی است؟

دیگر خبرها

  • ایران دیگر ظرفیت پذیرش اتباع افغانستانی جدید را ندارد
  • پس از یسنا این بار یک نوجوان ۱۶ ساله در طبیعت گم شد!
  • این بار یک نوجوان ۱۶ ساله در طبیعت گم شد
  • هشدار نسبت به تشدید فعالیت سامانه بارشی در کشور
  • هشدار تشدید بارش‌ها و سیل به ۱۶ استان کشور+ فیلم
  • رونمایی از دستگاه میکروب‌شناسی در ایران
  • ورود سامانه بارشی جدید به کشور ؛ این استان‌ها هشدار نارنجی دریافت کردند
  • رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در ایران
  • رونمایی از دستگاه میکروب‌شناسی در نمایشگاه علوم آزمایشگاهی
  • رونمایی از دستگاه میکروب شناسی در کنگره علوم آزمایشگاهی