Web Analytics Made Easy - Statcounter

به گزارش روز دوشنبه ایرنا، «مژگان ممانی» در نشست مشترک رؤسای دانشکده‌های دانشگاه علوم پزشکی همدان که با حضور مشاور اجرایی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی برگزار شد، افزود: ۱۳۴ مقطع رشته در دانشگاه علوم پزشکی همدان راه اندازی شده که این دانشگاه از نظر رشته مقاطع، در کلان منطقه با اختلاف زیاد در صدر ایستاده‌ است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وی اظهار داشت: کمبود دستیاران طب اورژانس و عفونی یکی از چالش‌های پیش رو در حوزه آموزش است که باید برای رفع این مشکل چاره اندیشی شود، از سوی دیگر فراخوان جذب اعضای هیأت علمی در برخی رشته‌ها نیز بدون استقبال می‌ماند و این موضوع در آینده می تواند به یک مشکل و نگرانی برای سیستم آموزشی تبدیل شود.

وی با بیان اینکه کاهش موارد بالینی از جمله دغدغه‌های حوزه آموزش است، گفت: کاهش کیفیت آموزشی امروز به یکی از نگرانی‌های اصلی حوزه آموزش تبدیل شده که کمبود کیس «بالینی» به دلیل شرایط کرونایی یکی از عوامل موثر در این رابطه است و خستگی دستیاران نیز بر این روند اثر منفی گذاشته است.

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی استان همدان با بیان اینکه ایده ایجاد مقطع mbbs از دانشگاه علوم پزشکی استان همدان شکل گرفت و هم اینک ۴۰۰ نفر در این مقطع در دانشگاه همدان تحصیل می‌کنند، افزود: در حوزه آموزش مداوم، اقدامات متعدد و رو به رشدی انجام شده و با تغییر نحوه ارائه آموزش مداوم، ۹۱ وبینار و ۱۷ برنامه مولتی مدیا در سال گذشته در استان همدان برگزار شده است.

ممانی تصریح کرد: دانشگاه علوم پزشکی همدان در رتبه بندی «راد ۳» در جایگاه نهم  قرار دارد و رتبه ممتاز در آموزش مداوم را کسب کرده‌، همچنین تفاهم‌نامه سند توسعه متوازن آموزشی پزشکی در کلان منطقه از دیگر توفیقاتی است که در مجموعه آموزشی این دانشگاه به دست آمده است. 

معاون آموزشی دانشگاه علوم پزشکی همدان همچنین از استقرار مرکز توسعه آموزش مداوم و مطالعه آموزش پزشکی، واحد «اسکیل لب»، مرکز آزمون و دیگر واحدهای زیر مجموعه معاونت آموزشی دانشگاه خبر داد و گفت: هر یک از این ظرفیت‌ها با هدف ارتقای زیرساخت‌های آموزشی و بهبود عملکرد این مجموعه در دانشگاه ایجاد شده‌ است.

مشاور اجرایی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی نیز در این جلسه گفت که پروژه ملی «برآورد نیروی انسانی» در رشته های تحصیلی مرتبط با بهداشت و درمان با هدف عدالت محوری در دسترسی به خدمات سلامت تدوین شده است.

«امیرمحمد اخوان» افزود: در این پروژه نیروی انسانی موردنیاز حوزه بهداشت و سلامت کشور مورد بررسی قرار گرفته و اخذ رشته در برخی دانشگاه‌ها بر همین اساس مصوب شده که این اقدام مانع از بروز مشکل در زمینه تأمین نیروی انسانی مورد نیاز این حوزه خواهد شد.

وی همچنین از افزایش ۱۰۰ درصدی بودجه آموزشی وزارت بهداشت خبر داد و گفت: یکی از اقدامات موثر انجام شده در این حوزه(آموزش) تجمیع ۳۴ سامانه آموزشی وزارت بهداشت است چراکه با یکپارچه کردن این سامانه‌ها، دسترسی به اطلاعات و جامع بودن آنها بیشتر و بهتر می شود.

مشاور اجرایی معاونت آموزشی وزارت بهداشت، درمان و آموزش پزشکی با بیان اینکه سامانه «دستیاری» یکپارچه و «آموزش مداوم» نیز الکترونیکی شده است، اظهار داشت: متصل نبودن به سازمان سنجش کشور  از جمله مسایلی است که در برخی مواقع روند فعالیت آموزشی را دچار مشکل می کند که تلاش می کنیم با اتصال این سامانه و دسترسی به اطلاعات سازمان سنجش، این مشکل نیز در سیستم آموزشی وزارت بهداشت رفع شود. 

اخوان با اشاره به لزوم تبادل نظر رابطان کلان مناطق در خصوص تجربیات و فعالیت های انجام شده در حوزه ستادی و دانشگاه طی چند سال گذشته، گفت: طی هشت سال گذشته اقدامات موثری در حوزه های مختلف آموزشی وزارت بهداشت انجام شده که احصای نیازهای دانشگاه‌ها از جمله این اقدامات مهم است که تداوم این روند موجب تحرک بیشتر سامانه های آموزشی دانشگاه‌ها می شود.

برچسب‌ها دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان همدان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیروی انسانی

منبع: ایرنا

کلیدواژه: دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان همدان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی همدان همدان وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی نیروی انسانی دانشگاه علوم پزشکی همدان آموزشی وزارت بهداشت درمان و آموزش پزشکی آموزشی دانشگاه معاونت آموزشی نیروی انسانی آموزش مداوم حوزه آموزش انجام شده

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.irna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایرنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۶۲۹۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است

ایسنا/خراسان رضوی معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: سال گذشته در کشور روزانه بیش از ۲۸ نفر مبتلا به مالاریا شناسایی شده‌اند که بیشترین موارد شناسایی شده در استان سیستان و بلوچستان بوده‌است که با توجه به بارش‌های سال‌های گذشته و امسال در مناطق جنوبی که منطقه آندمیک مالاریا محسوب می‌شود، احتمال افزایش موارد ابتلا مورد انتظار است.

حامد جز جلالیان در گفت‌وگو با ایسنا با بیان اینکه ۲۵ آوریل مصادف با ۶ اردیبهشت‌ماه به نام روز جهانی مالاریا نام‌گذاری شده است، افزود: سال ۲۰۲۲ در هر ثانیه ۷ مورد مبتلا به مالاریا در سطح جهان شناسایی و هر دقیقه یک نفر بر اثر بیماری مالاریا جان خود را از دست می‌دهد و همچنین طبق این آمار در ایران نیز ۱۰ هزار نفر در یک سال گذشته مبتلا به بیماری مالاریا شده‌اند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور خاطرنشان کرد: وظیفه سیستم بهداشت و درمان این است که با هوشیاری کامل در خصوص شناسایی و درمان مناسب افراد با ریسک خطر بالای مالاریا که شامل تب طول کشیده و سابقه سفر به مناطق مالاریا خیز از جمله استان‌های سیستان و بلوچستان، هرمزگان و کرمان اقدام نمایند که در این راستا در سال گذشته نزدیک به ۳۰۰۰ نمونه از جمعیت تحت پوشش دانشگاه تهیه و یک مورد بیمار مبتلا به مالاریا شناسایی شد.

رئیس گروه پیشگیری و مبارزه با بیماری‌های واگیر اظهار امیدواری کرد: با اطلاع‌رسانی و آموزش هموطنان گرامی نسبت به علائم و مخاطرات بیماری مالاریا سطح اطلاعات عمومی جامعه نسبت به این بیماری و نشانه‌ها و علائم بیماری افزایش یابد.

وی با اشاره به ویژگی‌های مالاریا گفت: حملات بیماری از ویژگی‌های مالاریا است که سه مرحله لرز، تب و تعریق دارد و اگر بیمار در مراحل اولیه مراجعه کند و بیماری وی تشخیص داده و درمان شود، اغلب بهبود می‌یابد.

جز جلالیان، تشخیص سریع، درمان صحیح و کامل به همراه نظارت مستقیم، منجر به کاهش خطر انتقال مالاریا در جامعه، عدم پیشرفت بیماری و مقاومت دارویی و در نهایت کاهش مرگ و میر ناشی از آن می‌شود.

وی خاطرنشان کرد: منطقه خراسان رضوی مالاریا خیز نیست و بیماران شناسایی شده اغلب یا سابقه مسافرت به مناطق مالاریا خیز را داشته‌اند یا وارده از مناطق مالاریاخیز هستند.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور گفت: با توجه به اینکه در صورت عدم شناسایی و درمان به موقع مالاریا احتمال وقوع مرگ افزایش می‌یابد، توصیه می‌شود هر فردی که به اقتضاء شغل و یا مسافرت و... به خصوص سربازان، نیروهای نظامی و رانندگان با استان‌های جنوبی در ارتباط هستند در زمان مراجعه به محل سکونت، سریعاً به نزدیکترین مراکز خدمات جامع سلامت و خانه بهداشت به عنوان اولین سطح خدمات، مراجعه نماید.

وی افزود: با توجه به اینکه بیماری از طریق گزش پشه آنوفل انتقال می‌یابد در صورت حضور در مناطق با خطر مالاریا مانند استان سیستان و بلوچستان و هرمزگان حتماً از لباس پوشیده و آستین بلند استفاده نمایید همچنین بهتر است که از دور کننده‌ها و سایر اقداماتی که منجر به کاهش گزش می‌شود مانند استفاده از پشه بند در موقع خواب استفاده شود.

پوشش ۱۰۰ درصدی طرح تکمیلی فلج اطفال

جز جلالیان در ادامه به اقدامات صورت گرفته در خصوص فلج اطفال اشاره کرد و گفت: با تلاش و زحمات تیم‌های سیار واکسیناسیون معاونت بهداشت نیشابور، مرحله اول عملیات واکسیناسیون طرح تکمیلی فلج اطفال در دانشگاه علوم پزشکی و خدمات بهداشتی درمانی نیشابور با پوشش ۱۰۰ درصدی جمعیت هدف کودکان زیر ۵ سال در مناطق واجد شرایط که در زمان عملیات در محل حضور داشته‌اند پایان یافت.

وی افزود: با توجه به اینکه بیماری فلج اطفال در کشورهای همسایه به خصوص همسایگان شرقی، به صورت اپیدمی درآمده، اجرای این طرح کشوری در سطح دانشگاه علوم پزشکی نیشابور مورد نیاز است.

معاون بهداشت دانشگاه علوم پزشکی نیشابور ادامه داد: در مرحله اول عملیات واکسیناسیون تکمیلی که از دوم لغایت چهارم اردیبهشت‌ماه سال جاری اجرا شد، ۱۱۸ کودک ایرانی و ۹۰ کودک غیر ایرانی زیر ۵ سال برعلیه این بیماری واکسینه شدند.

وی خاطرنشان کرد: اجرای عملیات تکمیلی واکسیناسیون خانه‌به‌خانه فلج اطفال را ۱۴ تیم عملیاتی در مناطق تیم سیار و بیش از ۳۰ مرکز خدمات جامع سلامت دارای جمعیت اتباع برعهده داشته‌اند.

جز جلالیان با اشاره به اینکه مرحله دوم طرح تکمیلی واکسیناسیون فلج اطفال از ۳۰ اردیبهشت‌ماه لغایت یک خرداد در نیشابور اجرا خواهد شد، بیان کرد: این پوشش با مشارکت خوب همشهریان عزیز شهرستان‌های نیشابور، فیروزه، زبرخان و میان جلگه و زحمات و تلاش‌های تمامی تیم‌های اجرایی و تیم‌های نظارتی که اجرای این طرح کشوری را برعهده داشته‌اند میسر شده است.

انتهای پیام

دیگر خبرها

  • بیشترین موارد ابتلا به مالاریا در سیستان‌و بلوچستان بوده‌است
  • وضعیت ویتامین دی مازندرانی ها رو به بهبود است
  • دانشگاه جندی‌شاپور اهواز در مقطع ارشد «هوشبری» دانشجوی خارجی می‌پذیرد
  • بیش از ۱۰۰ هزار دانشجو در مراکز آموزش عالی سیستان و بلوچستان مشغول به تحصیل هستند
  • ایجاد زیرساخت هوشمند رصد رشته مقاطع و رشته محل‌های علوم پزشکی
  • کمبود ۱۰۰۰ نیروی انسانی در حوزه بهداشت و درمان قم
  • همایش تبین دستاوردهای حوزه سلامت در خوی
  • هفدهمین آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس تیرماه برگزار می‌شود
  • هفدهمین آزمون پذیرش دانشجوی پزشکی از لیسانس تیرماه برگزار می شود
  • افزایش نگرانی‌ها از کمبود متخصص بیهوشی در قزوین