Web Analytics Made Easy - Statcounter

خبرگزاری فارس، گروه شهری: اعضای شورای شهر  پنجم تهران در صد و بیست و دومین جلسه خود در بهمن سال 97 به بررسی لایحه پرحاشیه «الزام شهرداری به برنامه‌ریزی و بسترسازی و احیای زیست شبانه» پرداختند.

بسیاری از کارشناسان هشدار دادند این موضوع موجب «خطر ریزش خانواده» می‌شود و والدین نگران فرزندان خود و حضور آن‌ها در خیابان‌ها، بعد از ساعت ۱۲ شب و خطرها و آسیب‌های اجتماعی که در کمین آن‌هاست، هستند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

حتی محسن هاشمی، رئیس شورای شهر پنجم هم در ابتدا گفت: من مخالف حضور فرزندانم در زیست شبانه هستم. خودم نیز شب‌ها ساعت ۱۰ می‌خوابم و پنجِ صبح بیدار می‌شوم؛ بنابراین تمایلی به این طرح ندارم. در صورتی که فرزندان جداگانه برنامه‌هایی برای زیست شبانه داشته باشند، نگران می‌شوم و به‌نظرم این مسأله در صورتی که در چارچوب خانواده باشد، مشکل‌زا نیست. همچنین در صورتی که در یک خانواده نیز پدر به‌تنهایی در زیست شبانه باشد، قطعاً نگرانی‌هایی برای زنان ایجاد می‌کند.

ولی این لایحه که از همان زمان با واکنش و حواشی زیادی روبه رو شده بود، سرانجام دو سال بعد و در بهمن 99 با تغییر نام به اسم تهران بیدار تصویب شد. 

محسن هاشمی درباره این مصوبه گفت: تصویب لایحه تهران بیدار و زیست شبانه به صورتی انجام گرفت که هم به اهداف مورد نظر فرهنگی دست می یابیم و هم زندگی مردم با اجرای این طرح و لایحه‌ها دچار آسیب نخواهد شد.

زیست شبانه برای تهرانی هایی که دیر می خوابند

رئیس شورای شهر تهران علیرغم اینکه خود مخالف حضور فرزندانش در زیست شبانه بود،گفت: موضوع تهران بیدار و زیست شبانه سبب می‌شود که شهروندانی که دیر می‌خوابند و به موضوع فرهنگی علاقه‌مند هستند بتواند شب هنگام زمانی را با خانواده خود به این موضوع اختصاص دهند.

هاشمی در پاسخ به پرسشی مبنی بر اینکه پیش از این هیأت تطبیق فرمانداری قضیه زیست شبانه را رد کرده و ناجا اعلام کرد این موضوع امکان تأمین امنیت ندارد،‌گفت: در حل حاضر این مسأله مربوط به نقاط محدودی از تهران است و ان‌شاءالله این مشکل با نیروی انتظامی و هیأت تطبیق برطرف خواهد شد و آنها نظرات‌شان را می‌دهند و مشکلی را شاهد نخواهیم بود.

زیست شبانه در تهران با وجود کرونا معنا ندارد

اما عیسی فرهادی، فرماندار تهران با تاکید بر اینکه زیست شبانه در تهران با وجود کرونا معنا ندارد بررسی این طرح را نیز منوط به اتمام وضعیت کرونایی در تهران دانست.

وی گفت: تا شرایط کرونایی ادامه دارد با چنین طرحی مخالفت می کنیم در حقیقت طرحی برای زیست شبانه بررسی و تصویب نخواهد شد مگر بعد از اتمام کرونا و ارسال چنین طرحی از سوی شورا بعد از کرونا باید مراحل خود را طی کند.

ماجرای زیست شبانه و لایحه تهران بیدار با پیک های مختلف کرونا در کشور تقریبا منتفی شد تا اینکه دوباره طی روزهای اخیر بحث آن در فضای مجازی و رسانه ها مطرح شده است.

برخی از منتخبین شورای ششم معتقدند پس از آغاز فعالیت شورای جدید مصوبه باید کلا تغییر یا حذف شود البته به شرطی که کرونا مهار شده باشد و بتوان تصمیمی پس از لغو محدودیت های تردد شبانه گرفت. 

با زیست مومنانه می توانیم شب های تهران را روشن‌تر و امن‌تر کنیم

سید احمد علوی، منتخب شورای ششم دراین باره گفت: طرح زیست شبانه را قبول دارم ولی با عنوان زیست مومنانه می توانیم شب های تهران را روشن‌تر، شفاف‌تر و امن‌تر کنیم.

وی ادامه داد: وقتی شهر به صورت کامل به خواب می‌رود، شهر ناامن می‌شود و آسیب‌های اجتماعی هم شدت بیشتری پیدا می‌کند اما نکته مهم این است که با مدل اعضای فعلی شورای شهر برای زیست شبانه کار جلو نمی‌رود. زیرا نمی‌توان شهر را به فروشگاه و امثال آن تبدیل کنیم و باید زیست مومنانه جایگزین شود که به نطرم جالب تر است.

علوی گفت: ما حتما در این دوه از مدیریت شهری، زیست شبانه را اصلاح می‌کنیم.

سروری: زیست شبانه باید بررسی کارشناسانه شود

درباره این موضوع به سراغ پرویز سروری یکی دیگر از منتخبین شورای ششم رفتیم. وی درباره این موضوع گفت: موضوع زیست شبانه مساله ساده ای نیست باید ابعاد مختلف آن را بررسی کرد و ارزیابی کارشناسی انجام داد.

نقاط ضعف را اصلاح می کنیم

وی افزود: هنوز در مورد لایحه تهران بیدار یا زیست شبانه بررسی را آغاز نکرده ایم ولی حتما نقاط ضعف و قوت آن را در نظر می گیریم و هرجا نیاز به اصلاح باشد آن را قطعا انجام می دهیم. اقدامی صورت نمی دهیم که به ضرر شهر و شهروندان باشد.

اهداف زیست شبانه را احصا و بررسی می کنیم

ناصر امانی دیگر منتخب شورای ششم هم درباره این موضوع به فارس، گفت: این مساله و مصوبه مانند بسیاری از مصوبات دیگر باید بررسی کارشناسی شود و هدف دقیق انجام آن را احصا کنیم.

وی گفت: فعلا عجله ای برای این کار نیست و کمیته خدمات شهری شورای ششم جلسه ای با افرادی که این موضوع را مطرح کرده اند خواهند گذاشت تا سرانجام کار مشخص شود.

تهران چگونه از خواب بیدار می شود؟

کمتر از یک ماه دیگر فعالیت شورای ششم تهران آغاز می شود منتخبین شورای جدید معتقدند شهرداری و شورا طی 4 سال اخیر در خواب بوده و قرار است دوباره بیدار شود. توقف برنامه ها، پروژها و محقق نشدن مطالبات شهروندان در بخش های مختلف شهری به ویژه حمل و نقل عمومی از دلایلی است که شهر را به خواب برده است. شورای پنجم با مصوباتی که برای بیداری تهران بوده مانند زیست شبانه سعی کرد رضایت بخشی از شهروندان را کسب کند اما نه تنها به دلیل کرونا این موضوع محقق نشد بلکه نبود بسترها، بررسی نشدن دقیق و عدم استفاده از همفکری کارشناسان خانواده هم این مصوبه را با حاشیه های فراوان مواجه ساخت و حالا شورای ششمی ها قرار است برنامه هایی را جهت رضایتمندی مردم و پیگیری مطالبات آنها انجام دهد.

انتهای پیام/

منبع: فارس

کلیدواژه: پرویز سروری منتخب شورای ششم زیست شبانه تهران بیدار زیست شبانه شورای شهر شورای ششم

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.farsnews.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «فارس» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۴۹۸۱۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

بررسی یک خواب پرطرفدار؛ در طول روز چرت بزنیم یا نه و چقدر؟

چرت زدن برای مدتی کوتاه در یک محیط آرام و استفاده از زنگ هشدار برای اطمینان از بیدارشدن به‌موقع می‌تواند بهره‌وری شما در طول روز را افزایش دهد.

در زندگی مدرن و پرشتاب امروز، یافتن راه‌هایی برای افزایش انرژی و بهره‌وری بسیار مهم است. «چرت زدن» به عنوان یک راه ساده و در عین حال موثر برای دستیابی به این هدف است. گنجاندن چرت‌های کوتاه در برنامه روزانه می‌تواند به میزان قابل توجهی سطح انرژی، عملکرد شناختی و سلامت کلی را افزایش دهد. تحقیقات نشان می‌دهد که چرت زدن‌های کوتاه‌مدت می‌تواند منجر به بهبود حافظه، کاهش استرس، افزایش خلاقیت و ارتقای سلامت قلب و عروق شود. بهترین زمان برای چرت زدن، در اوایل بعد از ظهر است، یعنی درست زمانی که بدن با کاهش طبیعی سطح انرژی مواجه است. کوتاه نگه داشتن مدت چرت‌ها، ایجاد یک محیط آرام و استفاده از زنگ هشدار برای بیدار شدن به موقع، استراتژی‌های کلیدی برای به حداکثر رساندن مزایای چرت‌های روزانه است.

چرت زدن و افزایش بهره‌وری مغز

دانشمندان علوم خواب، اثرات چرت زدن بر مغز و بدن انسان را به طور گسترده مورد مطالعه قرار داده‌اند و تحقیقات پیرامون این موضوع نشان می‌دهد که چرت زدن، بین ۱۰ تا ۳۰ دقیقه، می‌تواند منجر به بهبود عملکرد شناختی، تقویت حافظه و تنظیم خلق و خو شود. این پدیده به نقش چرت زدن در تثبیت خاطرات و پاک کردن اطلاعات اضافی، تمرکز بیشتر و هوشیاری ذهن نسبت داده می‌شود. علاوه بر این، چرت زدن به مغز این امکان را می‌دهد که از فعالیت‌های شناختی مستمر مانند حل مسئله و تصمیم‌گیری رهایی یابد و برای دقایقی استراحت کند. درست مانند ماهیچه‌ها که برای ریکاوری و قوی‌تر شدن به استراحت نیاز دارند، مغز نیز از استراحت‌های کوتاه برای شارژ شدن و بهبود عملکرد بهره می‌برد.

بهترین زمان برای چرت زدن

زمان چرت زدن شما می‌تواند تأثیر قابل توجهی بر سطح انرژی و بهره‌وری کلی شما داشته باشد. ریتم شبانه‌روزی یا ساعت درونی بدن ما، نقش مهمی در تعیین زمان ایده‌آل برای چرت زدن دارد. کاهش طبیعی سطح انرژی که در اوایل بعدازظهر اتفاق می‌افتد، معمولاً بین ساعت ۱۳ تا ۳ بعد از ظهر، فرصتی مناسب برای چرت زدن است.

توجه داشته باشید چرت زدن دیرهنگام، به خصوص در عصر و ساعات منتهی به شب، می‌تواند با خواب شبانه تداخل داشته باشد، روتین خواب شما را مختل کند و باعث شود به سختی به خواب شبانه فرو بروید یا حتی صبح خواب بمانید و به سختی بتوانید بیدار شوید.

سایر مزایای چرت زدن

چرت زدن، فوایدی فراتر از احساس راحتی و استراحت را ارائه می‌دهد. مهم‌ترین مزایای چرت زدن عبارتند از:

۱) افزایش انرژی و هوشیاری: یکی از مزایای اولیه چرت زدن، افزایش سریع انرژی و هوشیاری است. وقتی یک چرت کوتاه می‌زنیم، به مغزمان اجازه می‌دهیم استراحت کند و دوباره شارژ شود. چرت روزانه، خستگی را کاهش و توانایی ما را برای متمرکز ماندن و بهره‌وری در طول روز افزایش می‌دهد.

۲) تقویت حافظه و یادگیری: چرت زدن با تقویت حافظه و یادگیری مرتبط است. در طول یک چرت، مغز اطلاعات تازه به‌دست‌آمده را پردازش و سازماندهی می‌کند که منجر به حفظ و یادآوری بهتر می‌شود.

۳) کاهش استرس: چرت زدن باعث آزاد شدن انتقال‌دهنده‌های عصبی مانند سروتونین و نوراپی نفرین می‌شود که در کاهش استرس و ایجاد حس آرامش نقش دارند.

۴) بهبود خلاقیت: چرت زدن می‌تواند تفکر خلاق را تحریک کند. هنگامی که ذهن استراحت خوب و کافی داشته باشد، می‌تواند از زوایای مختلف با مسائل و مشکلات روبه‌رو شود و راه‌حل‌های ابتکاری پیدا کند.

برای برخورداری از فواید چرت زدن به این نکات توجه کنید:

الف) کوتاه چرت بزنید: بهتر است مدت زمان چرت‌های روزانه بین ۱۰ تا ۳۰ دقیقه باشد تا از گیجی و اختلال در خواب شبانه جلوگیری شود.

ب) در محیطی آرام چرت بزنید: چرت زدن در فضای آرام و کم‌نور به افزایش کیفیت خواب و مزایای آن کمک می‌کند.

ج) آلارم تنظیم کنید: برای اطمینان از اینکه غرق خواب نشوید و برنامه خواب شبانه‌تان را مختل نکنید، یک زنگ هشدار تنظیم کنید که شما را از چرت زدن بیدار کند.

د) در زمان مناسب چرت بزنید: سعی کنید در اوایل بعدازظهر، بین ساعت ۱ تا ۳ بعد از ظهر چرت بزنید تا با ریتم طبیعی شبانه‌روزی بدن هماهنگ شوید و به طور کامل از مزایای چرت زدن برخوردار شوید.

دیگر خبرها

  • بررسی یک خواب پرطرفدار؛ در طول روز چرت بزنیم یا نه و چقدر؟
  • پیگیری لغو مصوبه «افزایش سن بازنشستگی» در مجلس آینده
  • در طول روز چرت بزنیم یا نه؟
  • بررسی مشکلات و معضلات رودخانه کن
  • ۵ مورد از معایب بی‌خوابی و شب‌بیداری را بدانید
  • وحیدی: تقسیم استانی تهران نیازمند مصوبه مجلس است
  • وزیر کشور: انتقال پایتخت ۱۰۰ میلیارد دلار لازم دارد
  • بررسی انسداد «میدان جی» در شورای تأمین تهران
  • طرح‌های یادگار امام و آزاد راه شهید شوشتری زیر ذره بین شورا
  • اصلاح‌طلبان درباره روند بررسی صلاحیت‌ها چه گفتند؟