Web Analytics Made Easy - Statcounter

قدس آنلاین/هدی احمدی: اساس و رکن خانواده به عنوان زیربنای جامعه، ازدواج است. ازدواجی که بزرگترین و مهمترین حادثه زندگی هر انسان است و موفقیت یا شکست هر یک از زوجین می‌تواند سرنوشت ساز باشد. به همین جهت ازدواج باید بر پایه‌های اصولی و صحیح صورت گیرد تا موجبات رشد و شکوفایی افراد و در نتیجه جامعه را فراهم آورد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

خصوصاً اینکه در جوامع مختلف و حتی در جامعه خود، شاهد بسیاری از ناسازگاری‌های خانوادگی و از هم پاشیدگی بنیان خانواده هستیم که مهمترین آنها، عدم شناخت و درک صحیح زن و مرد از یکدیگر و در نتیجه داشتن انتظارات توقعات مبهم و غیر واقع بینانه از یکدیگر است.

در گفت‌وگو با حجت الاسلام محسن دعایی، دبیر کل جبهه فرهنگی عفاف و حجاب ویژگی‌ها و شرایط ازدواج سالم را مورد بررسی قرار دادیم. ازدواجی که نیاز و خواست طبیعی زن و مرد است و همه مکاتب به ویژه مکتب آسمانی و خاصه دین مبین اسلام بر این صحه نهاده و پیروان خود را به ازدواج دعوت و ترغیب کرده است. پیامبر گرامی اسلام(ص) نیز در این باره می‌فرماید: هیچ بنایی در اسلام بنیانگذاری نشده است که نزد خداوند محبوبتر از ازدواج باشد.

حجت‌الاسلام دعایی با تاکید بر اینکه پایداری ازدواج و الگوبرداری از سیره ائمه معصومین(ع) با هم رابطه‌ای مستقیم دارند، می‌گوید: سیره عملی ائمه معصومین(ع) به ویژه حضرت علی(ع) و حضرت فاطمه(س) بالاترین الگو در ازدواج برای جوانان است. لذا جوانان در راستای بنای ازدواج سالم و پایداری از زندگی خود باید از آن بزرگان الگو بردارند. برخی جوانان با این طرز تفکر که ائمه معصومین(ع) در هزار سال پیش زندگی کرده‌اند و شیوه زندگی آن زمان با این دوره کاملاً متفاوت شده است خود را توجیه می کنند که نمی‌شود از سیره ائمه(ع) الگوبرداری کرد. اما در واقع این طور نیست چرا که انسان ها عوض نشده‌اند بلکه ابزارهای زندگی تغییر نموده است.

او اظهار می‌کند: امروزه ملاکهای غلطی در امر ازدواج رایج شده است به طوری که این عوامل سبب شده تا بر زندگی ایده‌آل تاثیر بگذارد و جوانان را با چالش‌هایی مواجه کند. بنابراین اولین فاکتور مهم در امر ازدواج مسئله شناخت است و اگر این شناخت ازدواج از راه دوستی‌های قبل از ازدواج به وجود آید بسیار ناقص است، چرا که قداست این امر را زیر سوال می برد. دین اسلام سه ملاک عمده برای ازدواج معرفی کرده است. جذابیت ظاهری، امکانات و توانمندی، ایمان و فرهنگ سه فاکتور مهم از دیدگاه اسلام برای ازدواج است. اما از بین این سه مهم آنچه که بیشتر از همه مورد تاکید اسلام است ایمان، تدین، فرهنگ و باور طرفین است. چرا که اگر ایمان مهمترین معیار ازدواج باشد، خداوند زیبایی و توانایی فرد را نیز تضمین می‌کند.

دبیر کل جبهه فرهنگی عفاف و حجاب یادآور می‌شود: رسانه‌ها نقش اصلی در بسط فرهنگ صحیح ازدواج جوانان در شرایط کنونی جامعه دارند، اگر چه نقش خانواده، مدرسه و جامعه در این رابطه بی‌تاثیر نیست، اما به خاطر تاثیر فراگیر رسانه‌ها این مسئولیت بیشتر بر دوش رسانه‌ها قرار دارد. اما متاسفانه جایگاه ازدواج در رسانه‌ها، مغایر با ارزش‌های اسلامی است و جایگاهی که رسانه‌های ما به ویژه سینما و تلویزیون درباره ازدواج ترسیم می‌کنند، بسیار متفاوت و متعارض با مبانی دین اسلام است. در واقع ازدواج مقوله‌ای پیچیده، حساس و دارای ابعاد گوناگونی است. اما در فیلم‌های ما معمولاً این ابعاد نادیده گرفته شده و ازدواج امری ساده و سطحی انگاشته می‌شود که نتیجه چنین نگرشی ترویج ازدواج‌های سطحی و ناآگاهانه است که با تعالیم دینی در تعارض است.

این استاد حوزه و دانشگاه عنوان می‌کند: رسانه ملی به عنوان تاثیرگذارترین رسانه فراگیر کشور وظیفه دارد که ازدواج‌های منطبق بر ارزش‌های اسلامی و ایرانی را نشان دهد تا مردم آن را الگوی خود قرار دهند و در این راستا فیلم‌های سینمایی نیز باید به مردم در زمینه ازدواج آگاهی و شناخت بدهند، زیرا جامعه ما در زمینه ازدواج دچار معظل ناآگاهی و نداشتن شناخت است و ارایه این اطلاعات نیازمند پژوهش های گسترده توسط فیلم سازان است.

حجت‌الاسلام دعایی با بیان مغایرت ازدواج‌های اینترنتی با مولفه‌های اسلامی نیز توضیح می‌دهد: شالوده و پایه ازدواج‌های اینترنتی و مجازی مغایر و متناقض با تاکیدات قرآن و آموزه‌های اسلامی نسبت به این سنت مقدس است. علیرغم اینکه ازدواج از دیدگاه اسلام یک فرآیند تکاملی است اما متاسفانه در شرایط امروزی دیدگاه رایج درباره ازدواج یک نگاه منفعت طلبانه است. این در حالی است که آموزه‌های قرآنی و دینی موافق این دیدگاه نیست و سنت ازدواج را برای بشر فرآیند تکاملی تعریف می کند.

مدیر عامل مؤسسه مطالعات راهبردی علوم و معارف اسلامی به نقش کلیدی خانواده در تسهیل ازدواج نیز اشاره کرده و بیان می‌کند: به طور کلی دیدگاه جوانان نسبت به امر ازدواج تسهیل گرایانه است. اما با توجه به اینکه خانواده‌ها نتوانسته‌اند مصادیق و شاخصه‌های اصلی این مهم را برای جوانان تبیین و تشریح کنند، یکسری از مشکلات حاشیه‌ای در قالب عرف جامعه وارد متن فرهنگ اصیل ازدواج شده است که این سنت مقدس را با مشکلات عمده‌ای از جمله درخواست مهریه‌های سنگین مواجه کرده است. بروز برخی مشکلات رفتاری و هنجارهای غیر اخلاقی در جامعه یکی از مهمترین عوامل سخت گرفتن ازدواج است، در واقع ازدواج مسیر پذیرفته شده برای ارضای یکسری از نیازهای عاطفی و غریزی افراد است که با ورود برخی مشکلات عرف شده این مسیر بسته شده است. لذا خانواده ها موظف هستند که بازنگری دقیقی نسبت به این امر داشته باشند و مصادیق و شاخصه های ازدواج پایدار و سالم را برای جوانان تعریف و تبیین کرده و آنان را در این راه همراهی کنند.

حجت‌الاسلام دعایی در پایان می‌گوید: ازدواج مهمترین تصمیم زندگی فرد است. ضمانت و عیار این تصمیم با مشاوره‌های قبل از ازدواج افزایش می‌یابد. همچنین ازدواج مهمترین زمینه اصلاح اجتماع است، لذا اصلاح امور اجتماعی مستلزم ترویج فرهنگ صحیح و اصیل ازدواج مبتنی بر مولفه‌های اسلامی است که باید بیش از پیش مورد توجه خانواده‌ها به ویژه جوانان قرار گیرد.

منبع: قدس آنلاین

کلیدواژه: ازدواج ازدواج جوانان ائمه معصومین ع رسانه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.qudsonline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «قدس آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۰۰۱۵ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

«مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم

حسینعلی حاجی دلیگانی عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس در گفتگو با خبرنگار قدس در رابطه با لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم بیان داشت: مشکل این است آن هایی که فعالیتشان آشکار است، معمولا مشمول پرداخت مالیات می شوند ولی آن هایی که فعالیتشان زیر زمینی و یا مخفی است معمولا به نوعی از پرداخت مالیات فرار می کنند.

این عضو کمیسیون حقوقی و قضایی مجلس شورای اسلامی در خصوص تاثیر مشوق های مالیاتی هوشمند و هدفمند در جهت افزایش مشارکت مردم در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم، بیان داشت: تولیدکنندگان و سرمایه گذارانی که فعالیتشان شفاف و آشکار است، باید مورد شمول مشوق‌های مالیاتی جدید شوند و این تغییر مهم در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم، کاری بسیار درست و دقیق در جهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم است. وقتی کار تولید مورد اقبال قرار گیرد، طبیعتا مشارکت مردم می تواند در آن بخش تولیدی افزایش پیدا کند.

حاجی دلیگانی نماینده مردم شاهین شهر و میمه در مجلس شورای اسلامی در رابطه با تشویق سرمایه گذاران به سرمایه گذاری در مناطق محروم در لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم، گفت: هر چقدر مشوق های مالیاتی در مناطق محروم و کم برخوردار بیشتر باشد و به خصوص از لحاظ زمانی مدت این معافیت‌ها زیاد باشد، باعث جلب توجه و گرایش افراد به سرمایه گذاری در آن مناطق می شود.

وی همچنین در انتقادی نسبت به لایحه بودجه 1403 گفت که دولت برای بودجه سال 1403 در بخش تبصره و احکام بودجه، این مساله را به صراحت نیاورده بود و بعد در جداول آورده است که کار درستی نیست و موجب شده است که زمان بررسی بودجه به درازا کشیده شده است.

حاجی دلیگانی در خصوص زمان بررسی لایحه « اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم» یادآور شد که لایحه باید فرایند و مسیر خود را طی کند و زمان بررسی لایحه اصلاح قانون مالیات‌های مستقیم با توجه به درگیر بودن صحن به بحث بودجه و برنامه هفتم مشخص نیست.

زهرا طوسی

دیگر خبرها

  • جبهه پایداری به دنبال تصاحب هیات رئیسه مجلس است
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدان گفت‌وگو بودند/نباید به مقدسات توهین شود
  • «مشوق‌های مالیاتی هدفمند سرمایه گذاری» گامی مهم درجهت رونق تولید و افزایش مشارکت مردم
  • ائمه معصومین(ع) سرآمدانِ گفت‌وگو بودند/ احساس مسئولیت مسلمانان، نسبت به تمام بشریت
  • تهاجم فرهنگی در کمین جوانان و خانواده هاست
  • رئیس دیوان عالی کشور: حجاب در ایران قانون است؛ حتی کسانی که مسلمان نیستند یا پایبندی جدی به احکام اسلام ندارند، تابع قانون باشند/ قضات در این زمینه اصل بازدارندگی از جرم را در نظر داشته باشند و احکامی صادر کنند که موجب تنبه شود
  • تمرکز بر افزایش جذابیت تولید با کاهش مالیات در لایحه اصلاح قانون مالیات های مستقیم
  • راهکار اصلاح رابطه با خدا چیست؟
  • نشانه‌های آمادگی برای ازدواج در دختران
  • گردهمایی موسسات مردمی گلستان در زمینه خانواده، جمعیت و هویت زن امروز در گرگان