Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «تسنیم»
2024-05-07@10:35:32 GMT

موج کرونای دلتا در هرمزگان در حال شیوع است

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۰۳۸۶۱

موج کرونای دلتا در هرمزگان در حال شیوع است

گروه استان‌ها-در حالی که هرمزگان در مواجه با ویروس نوع انگلیسی کرونا با مشکلات زیادی از جمله کمبود تخت بیمارستانی و نیروی پرستار مواجه شد، چند روزی است کرونای دلتا که دو برابر بیشتر از نوع انگلیسی خود قدرت سرایت بیشتری دارد و خطرناک‌تر بوده در این اس - اخبار استانها -

به گزارش خبرگزاری تسنیم از بندرعباس، اوضاع بحرانی کرونا در هرمزگان موجب شد معاون کل کشور از سوی ستاد ملی کرونا به این استان اعزام شود و از نزدیک شرایط فوق حاد را مشاهده و تصمیم‌گیری کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

 

امروز کرونا در تمام استان به جز شهرستان بوموسی به صورت گسترده شیوع پیدا کرده و شرایط بسیار وخیم است، در بندرعباس به عنوان مرکز استان با توجه به حجم بیش از اندازه مراجعات بیماران، دیگر تختی برای بستری بیماران وجود ندارد و برخی از بیماران در راهرو بیمارستان شهید محمدی بستری شده‌اند. 

میزان رعایت پروتکل‌های بهداشتی در این استان کاهش بسیار چشمگیری دارد و از حدود 95 درصد به زیر 35 درصد رسیده که است که خود این مطلب نیز یک زنگ خطر و هشدار جدی است چرا که نباید مردم ویروس کرونا و شیوع انواع سویه‌های آن را امری عادی بپندارند و دچار سهل‌انگاری شوند. 

آنطور که نماینده وزیر و معاون کل وزارت بهداشت اعلام کرد خبری از تعطیلی گسترده برای قطع زنجیره کرونا نیست و مشخص نیست دقیقا ستاد ملی کرونا با چه رویکردی می‌خواهد این زنجیره را از بین ببرد. 

وعده داده شده بیمارستان ارتش به زودی ظرف یکماه آینده به بهره‌برداری برسد و در خدمت بیماران کرونایی باشد اما تا آن زمان این استان بایستی با مشکلاتی نظیر کمبود تخت، دارو و کادر درمانی علاوه بر کرونا مبارزه کند.

از سوی دیگر نگرانی‌های هرمزگانی‌ها از شیوع سویه دلتای کرونا افزایش یافته و بیم آن می‌رود پیک فعلی مهار نشده وارد پیک بعدی آن هم با شیوع ویروسی به مراتب خطرناک‌تر شویم. 

آنطور که دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان اعلام کرده است تاکنون یک بیمار قطعی مبتلا به این نوع از ویروس شناسایی شده که البته این فرد در شهرستان میناب جان خود را از دست داده است. 

دکتر فاطمه نوروزیان سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان در همین ارتباط در گفت‌وگو با خبرنگار تسنیم اظهار داشت: در روزهای اخیر ما شاهد افزایش موارد بیماری کرونا در استان هرمزگان هستیم که از این رو بیم آن می‌رود بخشی از این آمار مربوط به نوع دلتای کرونا باشد. 

وی افزود: آنچه ما احتمال می‌دهیم این است که حدود 50 درصد موارد ابتلای جدید به ویروس دلتای کرونا(ویروس هندی) آلوده شده‌اند که در این صورت شرایط بسیار سخت است. 

سخنگوی دانشگاه علوم پزشکی هرمزگان گفت: علائم برخی از بیماران ما در حال حاضر به ویروس هندی شبیه است و از سوی دیگر نتایج آزمایشگاهی برای مبتلایان با بیماران مبتلا به کرونای انگلیسی متغایر است که احتمال می‌دهیم این افراد به ویروس هندی مبتلا باشند. 

وی تصریح کرد: ویروس هندی قدرت سرایت، شیوع و آلودگی دو برابری نسبت به نوع انگلیسی که خود از نوع چینی خطرناک‌تر بود دارد و احتمالا ظرف روزهای آینده این ویروس دلتا باشد که در سطح استان به عنوان ویروس غالب افراد را مبتلا کند. 

نوروزیان گفت: ما در حال حاضر از مردم می‌خواهیم با توجه به سرایت این ویروس حتما موارد بهداشتی و پروتکل‌های درمانی را رعایت کنند تا موجب شویم کمترین میزان از افراد استان به این ویروس خطرناک مبتلا شوند. 

وی تاکید کرد: در حال حاضر شرایط بیمارستانی استان نیز مطلوب نیست و حجم مراجعات بیماران افزایش یافته که اگر مدیریت نشود با کمبود تخت مواجه خواهیم شد. 

به گزارش تسنیم، حال با توجه به شرایط فوق، مشخص نیست دقیقا رویکرد مسئولان استانی و کشوری برای حفظ جان هم‌وطنان در این استان چه خواهد بود و آیا تصمیماتی اتخاذ خواهند کرد تا بتوانند جان مردم را نجات دهند یا بازهم تنها به صرف توصیه و خواهش و تمنا از مردم می‌خواهند پروتکل‌های بهداشتی را رعایت کنند؟

قطعا رعایت پروتکل‌های بهداشتی نقش بسزایی در پیشگیری از ابتلا به این ویروس خواهد بود اما صرفا نمی‌تواند عامل بازدارنده‌ای برای کاهش میزان شیوع بیماری باشد و بایستی در کنار همکاری مردم و رعایت 100 درصدی هم‌وطنان مسئولان استانی و کشوری نیز نقش خود را در مدیریت بیماری بشناسند و بدان واقف باشند و تصمیمات بجا و درست گرفته و سلامت عمومی مردم را مد نظر قرار دهند تا شاهد ریشه‌کنی این ویروس منحوس در هرمزگان و سراسر ایران اسلامی باشیم. 

واکنش رئیس دانشگاه پزشکی دزفول به کلاف سردرگم محدودیت‌های کرونایی در دزفول/ آیاجانفشانی کادردرمانی و جهاد، نیروهای جهادی تضییع می‌شود؟+فیلمبستری 174 بیمار جدید قطعی کرونا در بیمارستان‌های استان کرمانموافقت وزیر بهداشت با واکسیناسیون خبرنگاران سیستان و بلوچستان/ بیماران کرونایی استان رایگان درمان می‌شوند

انتهای پیام/864/ ت

منبع: تسنیم

کلیدواژه: ویروس هندی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.tasnimnews.com دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «تسنیم» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۳۸۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!

شوک کرونا باعث گسترش دورکاری در اکثر کشور‌ها شد. حال پس از گذر از این همه‌گیری، اندکی از حجم دورکاری‌ها کم شده است؛ اما مزیت‌های آن باعث شده است که تعادل جدیدی میان کار و زندگی ایجاد شود. مطالعات جدید نیز نشان می‌دهد، می‌توان تعطیلات یا دورکاری نیروی کار را به نحوی تنظیم کرد که نه تنها اثر منفی در عملکرد اقتصادی نداشته باشد، بلکه باعث بهبود رفاه خانوار‌ها شود.

به گزارش دنیای اقتصاد؛ یک مطالعه جدید از صندوق بین‌المللی پول، اثرات کاهش زمان رفت و آمد بر افزایش رفاه را تایید کرده است. همچنین یک گزارش در اکونومیست نیز شکل جدید دورکاری در اقتصاد آمریکا را مورد بررسی قرار داده که باعث بهبود وضعیت زندگی افراد شده است.

در هفته‌های اخیر، بحث تعطیلات دو روزه در ایران مطرح شده است که بسیاری از کارشناسان بر مزایای اجرایی شدن آن تاکید می‌کنند؛ بنابراین می‌توان همسو با عصر جدید پساکرونا، در اقتصاد ایران نیز تعادل جدیدی میان کار و زندگی تعریف کرد.

یک پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول نشان داده است که کاهش ساعات رفت‌وآمد برای کار یکی از والدین می‌تواند اثری مثبت معادل ۱.۵ تا ۴.۵ درصد میزان مصارف خانوار برای آن خانواده داشته باشد. این پژوهش در زمانی که مباحثه در رابطه با ویکند دو روزه در کشور بالا گرفته است، می‌تواند دلالت‌های مثبتی را در حمایت از این طرح داشته باشد. پژوهش صندوق بین‌المللی پول اثر مثبت رفاهی انواع دورکاری را که می‌تواند رفت‌وآمد افراد را کاهش دهد، ارزیابی کرده است.

اثر کرونا بر کاهش زمان رفت‌وآمد‌ها

همه‌گیری کووید-۱۹ به روش‌های بی‌سابقه‌ای دنیای کار را تغییر داده است؛ به‌طوری که کار از راه دور یا دورکاری به‌عنوان یک نوع مهم کار در بازار‌های کاری دنیا مورد توجه قرار گرفته است. با گسترش دورکاری، شیوه کار، مکان انجام کار و ساختار آن تغییر داده شده و هنجار‌های سنتی در مورد زمان کار، رفت‌وآمد و تعادل بین کار و زندگی به چالش کشیده شده است.

توانایی دورکاری به‌طور قابل توجهی زمان رفت‌وآمد را کاهش می‌دهد یا حتی به‌طور کامل آن را حذف می‌کند، یک جزء تقریبا بزرگ از روز کاری که می‌تواند به فعالیت‌های دیگر اختصاص یابد. این تغییر در الگو‌های کار و رفت‌وآمد به تنهایی بر کارگران تاثیر نمی‌گذارد؛ اما می‌تواند تصمیمات کل خانواده را تغییر دهد.

دورکاری یکی از والدین می‌تواند به‌طور قابل توجهی بر تخصیص زمان دیگری تاثیر بگذارد؛ میزان اثرگذاری این زمان ذخیره‌شده بستگی به این دارد که زمان پس‌انداز شده، چگونه صرف می‌شود. با وجود مطالعات بسیاری که در مورد تغییرات در الگو‌های کاری و تخصیص زمان به دلیل همه‌گیری انجام شده است، پویایی‌های مرتبط بین همسران و پیامد‌های رفاهی گسترده‌تر این پویایی‌ها نسبتا ناشناخته باقی مانده است.

هدف پژوهش انجام‌شده توسط صندوق بین‌المللی پول این بوده است که با تحلیل چگونگی تغییر تخصیص زمان در دوران پس از همه‌گیری، با در نظر گرفتن تغییرات بر اساس جنسیت و شغل افراد، به این حوزه مطالعاتی توسعه‌نیافته کمک کند.

در این پژوهش از داده‌های نظرسنجی استفاده از زمان آمریکا (ATUS) استفاده شده است، یک نظرسنجی جامع که توسط اداره آمار کار ایالات‌متحده انجام شده است و نحوه تخصیص زمان افراد در ایالات‌متحده را در فعالیت‌های مختلف ارزیابی می‌کند. داده‌های ATUS نشان می‌دهد قبل از همه‌گیری تفاوت‌های قابل‌توجهی در تخصیص زمان بین مردان و زنان وجود دارد.

به‌طور کلی مردان ساعت‌های بیشتری کار می‌کنند و بیشتر از زنان در رفت‌وآمد هستند. پس از همه‌گیری، کاهش قابل توجهی در زمان رفت‌وآمد کارگران در مشاغل دورکار شناسایی شده است که به ۱.۷ ساعت در هفته برای مردان و ۱.۲ ساعت در هفته برای زنان می‌رسد. علاوه بر این، بررسی‌های این پژوهش حاکی از کاهش بیش از یک‌ساعت در هفته در ساعات کاری مردان است، با این حال تغییر قابل توجهی در ساعات کاری زنان مشاهده نمی‌شود.

نتایج پژوهش چه می‌گوید؟

بررسی‌ها نشان می‌دهد دستاورد‌های رفاهی قابل توجهی با کاهش زمان رفت‌وآمد به‌دست می‌آید و این دستاورد‌ها برای خانواده‌هایی که کاهش بیشتری را تجربه می‌کنند، بیشتر است. هنگامی که حداقل یکی از همسران در یک شغل از راه دور کار می‌کند، سود کل رفاه از ۱.۵ تا ۴.۵ درصد در معادل مصرف متغیر است.

این سود مخصوصا برای زوج‌هایی که هر دو طرف در مشاغل دورکار، کار می‌کنند مشهود است؛ زیرا زن و شوهر هر دو از این تغییر سود می‌برند. دومین سود بزرگ را زوج‌هایی در یافت می‌کنند که شوهر در شغلی از راه دور کار می‌کند و کمترین سود زمانی مشاهده می‌شود که زن در یک شغل دورکار مشغول شده است.

دلالت‌های این پژوهش برای ایران چه می‌تواند باشد؟

دورکاری به‌عنوان یک گزینه کاری در بسیاری از محیط‌های کاری ایران نیز در دوران همه‌گیری به‌صورت گسترده اجرایی شد. کسب‌وکار‌های فراوانی به صورت دورکار به پیشبرد اهداف خود پرداختند؛ با این حال، با پایان همه‌گیری و بازگشایی پس از آن، اغلب کسب‌وکار‌ها به شیوه حضوری کار کردن بازگشتند.

بررسی‌های این پژوهش نشان می‌دهد دورکاری در بسیاری از کسب‌و‌کار‌ها می‌تواند مازاد رفاهی را برای کارکنان شرکت‌ها ایجاد کند که بدون هزینه مشخص مالی برای کارفرماست. البته این مساله در این پژوهش مورد بررسی قرار نگرفته که دورکاری چه اثری بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها می‌گذارد، با این حال اثر رفاهی این شیوه کار و جذابیت آن برای نیروی کار اثبات شده است.

به‌خصوص در شرایطی که رفت‌وآمد در شهر‌های بزرگ هزینه‌های زیادی را چه به لحاظ زمانی و چه به لحاظ مالی بر افراد تحمیل می‌کند.

دلالت مهم دیگر این پژوهش را می‌توان اهمیت کاهش رفت‌وآمد‌ها و فراغت کارکنان از کار، با کاهش ساعت کاری دانست. مدت‌هاست در کشور ما، صحبت‌ها در رابطه با ویکند یا آخر هفته دوروزه بالا گرفته است. به نظر می‌رسد دو روزه شدن تعطیلات آخر هفته، حتی اگر منجر به کاهش ساعات کاری نیروی کار نیز شود، اثر رفاهی مثبتی را برای جامعه خواهد داشت.

پژوهش‌هایی که در رابطه با اثر ویکند دوروزه بر میزان بهره‌وری کسب‌وکار‌ها انجام شده است، تاکید دارند که این شیوه از توزیع روز‌های تعطیل اثر منفی بر بهره‌وری کسب‌وکار‌ها ندارد و چه بسا با تقویت وضعیت روحی نیروی کار، منجر به رشد بهره‌وری کسب‌وکار‌ها نیز بشود.

دیگر خبرها

  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • سند‌های «رفسنجان قشم» ساماندهی می‌شود/ آزادی ۴۰ زندانی افغان و پاکستانی برای مبادله با زندانیان ایرانی
  • سند‌های «رفسنجان قشم» سازماندهی می‌شود/ آزادی ۴۰ زندانی افغان و پاکستانی برای مبادله با زندانیان ایرانی
  • تعیین تکلیف بیش از ۷ هزار سند مالکیت در قشم
  • آنروا درباره وقوع اپیدمی در غزه با آغاز فصل گرما هشدار داد
  • شارژ رفاه با دورکاری؛ کرونا با زندگی ما چه کرد؟!
  • عضو انجمن آسم و آلرژی : ۹ تا ۱۳ درصد مردم کشور آسم دارند / آلودگی هوای کلانشهرها از عوامل مهم ابتلا به آسم است
  • هشدار دامپزشکی : شیوع بیماری تب کریمه کنگو در فصل گرما
  • قاچاق سوخت تهدید جدی برای شیوع مالاریا در شرق کشور
  • امسال تعهدات دولت در حوزه‌های درمان، آب و مسکن به مردم ارائه می‌شود