Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرآنلاین»
2024-05-08@03:03:35 GMT

برنامه‌ای که گیتی خامنه به آن اعتبار بخشید

تاریخ انتشار: ۲۱ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۰۴۰۱۰

برنامه‌ای که گیتی خامنه به آن اعتبار بخشید

مهسا بهادری: مجموعه «دست کی بالا» برای گروه سنی خردسال درحال تولید و پخش است. از شخصیت‌های اصلی برنامه، حضور مجری پیشکسوت، گیتی خامنه است که رنگ و بوی متفاوتی به برنامه بخشیده و والدین هم با توجه به شناختی که از این مجری با سابقه دارند، با برنامه ارتباط بهتری برقرار کردند.

شخصیت دیگر برنامه مجری جوان ودوست داشتنی، محمد رضا بهروز است که با انرژی خاص خود هم در اجرا به برنامه کمک می‌کند وهم با تغییر تیپ و شخصیت در نمایش‌ها و داستان‌های برنامه هنر آفرینی می‌کند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

در برنامه دوشخصیت عروسکی فانتزی به نام توتک و زاغک داریم. توتک از قصه‌ها و سرزمین‌های کهن وبا دانایی خاص به سرزمین «دست کی بالا آمده» و بصورت تن پوش نقش آفرینی می‌کند صدای توتک را فرزاد شیرمحمدی و شخصیت فانتزی و کلاسیک برنامه هم زاغک است بچه کلاغی که نازنین حقیری جای او صحبت می‌کند.

به بهانه ادامه پیدا کردن برنامه«دست کی بالا» به گفت‌گو با سید محسن مناجاتی تهیه کننده کار پرداختیم که در ادامه می‌خوانید.

هدف شما از ساخت برنامه «دست کی بالا» چه بود؟

از اهداف اصلی تولید برنامه «دست کی بالا» کمبود برنامه‌های آموزشی سرگرمی استاندارد برای مخاطب خردسال است. کودکان و به خصوص خردسالان در این شرایط جامعه خیلی مظلوم واقع شده‌اند این شرایط سنی می‌طلبد که بسیار شاداب و پرنشاط باشند و در بیشتر ساعات به بازی وسرگمی خاص خود بپردازند. در این شرایط سخت زندگی به واسطه خانه نشین شدن والدین و همچنین شرایط سخت اقتصادی، بچه‌ها خیلی مورد توجه قرار نمی‌گیرند و معمولاً در خانه‌های کوچک و آپارتمان‌ها محبوسند وبه ناچار بازی‌های رایانه‌ای و گوشی‌های همراه اولین و بیشترین پرکننده اوقات فراغت آن‌هاست حرکت و جست وخیز معمولاً از بچه گرفته شده در کنار خانواده‌های نگران و آشفته کودکان بیشترین آسیب را می‌بینند.

از اهداف اصلی تولید برنامه «دست کی بالا» کمبود برنامه‌های آموزشی سرگرمی استاندارد برای مخاطب خردسال است

بسیاری از کودکان از همین اندک سرگرمی بخاطر عدم توانایی مالی برای تهیه بازی‌های رایانه‌ای و گوشی‌های همراه از آن نیز محرومند، به خاطر این مهم با جمعی از همکاران و باهمت مدیران شبکه دو سیما برنامه «دست کی بالا» تولید شد.

چه اندازه کودکان و مسائل آنها دغدغه اصلی شما بود؟

از آنجایی که شالوده ذهن کودک و نهایت جامعه در خردسالی بسته می‌شود نباید خردسال از این سن وارد مقوله‌های اجتماعی و گرفتاری‌های بزرگسالان شود.

بسیاری از خانواده‌ها مانند خود من در منزل کودک داریم واقعا در این شرایط سخت تربیت، آموزش و تفریح مناسب سن آن‌ها بسیار سخت و هزینه‌بر است و از آنجایی که برنامه‌های شاد و پر هیجان کودک ویژه خردسال در رسانه تصویری کم تولید وپخش می‌شود، می‌طلبد که توجه خاصی به این موضوع شود.

سید محسن مناجاتی، تهیه کننده «دست کی بالا»

                                                                                                                       

ما در برنامه شاهد حضور دو مجری هستیم از دو نسل کاملا متفاوت این تفاوت برای توجه بیشتر به خواسته‌های کودکان است یا جذب مخاطب از هر دو نسل؟

بر اساس آیتم‌هایی که برای برنامه و ارائه هر چه بهتر موضوعات مد نظر بود، شخصیت‌های برنامه وکارکترها نیز بر همین اساس طراحی و به برنامه اضافه شدند و از آنجایی که می‌دانستیم در کنار کودکان و مخاطب اصلی برنامه والدین نیز از جمله اصلی‌ترین همراهان برنامه هستند یادآوری دوران کودکی آن‌ها برای ما مهم بود وسعی شد دو مجری با دو کارکتر و شخصیت متفاوت در کنار هم به هنر نمایی بپردازند این مهم باعث می‌شود، والدین به همراه کودکان خود برنامه را ببینند. در ضمن ما می‌بینیم که هنر و تجربه مجریان با سابقه، مخاطب نسل جدید را هم به خود جذب کرده و مهمان‌های خردسال ما با ورود به استودیو سراغ گیتی خانم را می‌گیرند.

چرا برای اجرای این برنامه سراغ  خانم خامنه رفتید؟

معمولاً در طراحی اولیه برنامه آیتم‌هایی ارائه می‌شود که نیاز مخاطب را برآورده نمی‌کند. پس از طراحی برنامه و آیتم‌ها یکی از معدود افرادی که به برنامه «دست کی بالا» اعتبار هنری و شخصیتی و محتوایی می دادند خانم خامنه بودند.

سرکار خانم گیتی خامنه که قبول زحمت کردند و در برنامه بخش آموزش و بیان راه ورسم خوب بودن و زندگی بهتر را به زبان قصه و با زبانی شیوا و آرام بخش برای بچه‌ها و والدین توضیح می‌دهند والدین با توجه به شناختی که از ایشون دارند هم با برنامه بهتر ارتباط برقرار کردند هم اعتمادی خاص به برنامه و محتوای برنامه دارند.

فکر می‌کنید این برنامه تا چه اندازه در قالب محتوا درست عمل کرده است؟

شاید نتوان به طور دقیق بیان کرد که در ارائه محتوا چقدر درست عمل کردیم ولی با ارتباط نزدیکی که با مخاطب داریم می‌بینیم که مخاطبان از ساختار حرکتی ترانه‌های ما و رنگ و آب متفاوت برنامه استقبال کرده‌اند و عکس العمل آنها تقریباً خوب بوده و ما مصمم در بهتر شدن برنامه هستیم. 

توجه به برنامه کودک در سازمان را چگونه ارزیابی می‌کنید؟

آگاه هستیم که با توجه به خانه نشین شدن اغلب خانواده‌ها یکی از مباحث مهم در پرکردن اوقات بیش از اندازه و ناخواسته اوقات فراغت والدین دیدن برنامه‌های تلویزیون است. در کنار آن‌ها و به اجبار کودکان نیز با آنها همراه هستند به خاطر این موضوع می‌طلبد که رسانه ملی توجه بیشتری به نیاز مخاطب کودک داشته باشد وساعات بیشتری به پخش برنامه‌های کودک به خصوص خردسال اختصاص دهد اگر من تصمیم گیرنده بودم به یقین در فاصله هر برنامه بزرگسالی که شبکه‌های مختلف پخش می‌کنند یک برنامه کودک پر نشاط و کارتون‌های دوست داشتنی و زیبا حتی برنامه‌های سال‌های گذشته که نوستالژی بزرگترها هم هست را برای نشاط جامعه پخش می‌کردم.

اگر من تصمیم گیرنده بودم به یقین در فاصله هر برنامه بزرگسالی که شبکه‌های مختلف پخش می‌کنند یک برنامه کودک پر نشاط و کارتون‌های دوست داشتنی و زیبا پخش می‌کردم

وقتی شادی و نشاط در خانواده بیشتر باشد در جامعه نیز جاری می‌شود و افکار و نگرانی‌های موجود را کم و حتی ایمنی بدن را برابر بیماری بالا می‌برد. گروه کودک و مدیران شبکه دو در همین راستا از تولید برنامه «دست کی بالا» حمایت می‌کنند.

شما پیشتر هم سابقه ساخت برنامه با محوریت پرداختن به کودکان را داشته‌اید، فکر می‌کنید «دست کی بالا» از چه جنبه‌ای به تامین خواسته‌های کودکان پرداخته؟

از آنجایی که این برنامه برای سرگرمی، آموزش و تفریح و ورزش برای مخاطب خردسال طراحی شده، و با توجه به ساختار وتنوع آیتم‌ها و زیبایی دکور وجذابیت کارکترهای برنامه و محتوای مناسب توانسته تقریباً استانداردهای یک برنامه مناسب وجذاب را رعایت نماید.

از آنجایی که مجری این برنامه خانم خامنه است از باز خوردها و شنیده‌ها  فکر می‌کنید که پتانسیل آن را دارد که والدین کودکان را هم پای تلویزیون بنشاند؟

در برنامه «دست کی بالا» جمعی از هنرمندان دیروز و هنرمندان امروز برای بچه‌های دیروز( والدین ) و برای بچه‌های امروز ( کودکان ) برنامه تولید می‌نمایند. ما برای همراه کردن والدین با برنامه و برای بهتر شدن «دست کی بالا» ازسرکار خانم خامنه دعوت کردیم تا با صدای دلنشین و دوست داشتنی و شخصیتی آرامشان با ما همراه شوند و ایشان قبول زحمت نمودند و درواقع مخاطب دیروز را با ما همراه کردند.

برای همراه کردن والدین با برنامه و برای بهتر شدن «دست کی بالا» ازسرکار خانم خامنه دعوت کردیم تا با صدای دلنشین و دوست داشتنی و شخصیتی آرامشان با ما همراه شوند

از لحاظ تامین بودجه این برنامه تا چه اندازه مسئولین شما را همراهی کردند؟

تا به امروز مدیران محترم شبکه با این برنامه همکاری و همراهی خوبی از نظر تامین مالی داشتند و ما دغدغه مالی نداشتیم. 

        در این‌باره بیشتر بخوانید:         ◾️افسوس‌ها و دغدغه‌های امروزِ گیتی خامنه، مجری برنامه کودک در دهه ۶۰

       ◾️  خاطرات گیتی خامنه از رخت شستن در تشت و ایستادن در صف نفت

۵۸۲۴۵

کد خبر 1529406

منبع: خبرآنلاین

کلیدواژه: برنامه های تلویزیونی کودکان شبکه دو سیما مجری رادیو و تلویزیون دوست داشتنی برنامه کودک دست کی بالا خانم خامنه گیتی خامنه آیتم ها بچه ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.khabaronline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرآنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۴۰۱۰ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟

نویسنده و تصویرگر کتاب کودک می‌گوید: در دهه هشتاد قالب تصویرگران تمرکزشان روی برنده شدن در جشنواره‌های خارجی بود و کار را بدون متن می‌فرستادند به جشنواره‌ها و پس از دریافت جایزه متن به آن اضافه می‌شد، همین امر نیز موجب شد تا متن و تصویر آثار با هم هماهنگ نباشد. علاوه بر این تصویر نیز ویژه کودک نبود، امروز شاهد ساختار بهتر تصویرگری کتاب‌ها هستیم و از نظر رنگ‌پردازی بیشتر باب میل کودکان است.

به گزارش ایسنا، سمانه قاسمی نویسنده و تصویرگر کتاب کودک، درباره وضعیت ادبیات کودک و نوجوان گفت: یک‌سری از ناشران که کتاب‌های جدید منتشر می‌کنند، روی کیفیت کارها نیز با تمرکز بیشتری فعالیت دارند و رنگ کتاب‌ها نسبت به گذشته بهتر شده است. هر چند کتاب‌های ترجمه همچنان در بازار کتاب بیشتر از تالیف دیده می‌شود، اما در سال‌های اخیر یک‌سری از ناشران آثار تالیفی خوبی را منتشر کرده‌اند که در حد رقابت با آثار تصویرگری خارجی است و کارهای قابل قبولی است که وزن کتاب کودک را سنگین‌تر کرده‌ است؛ امیدوارم که تالیف بیشتر از ترجمه در بازار نشر دیده شود.

او سپس گفت: خوشبختانه در انتشارات کانون آثار نوقلمان نسبت به سایر ناشران بیشتر دیده می‌شود، اما این نسبت به آنچه که از کانون انتظار می‌رود همچنان اندک است و به نظرم کانون پرورش فکری باید روی تصویرگری آثار بیشتر کار کند.

قاسمی در پاسخ به این پرسش که تصویرگران کتاب کودک تا چه اندازه به دنیای کودکان امروز نزدیک هستند، توضیح داد: خوشبختانه اتفاق خوبی که رخ داده این است که بعد از یک دوره‌ای به‌ویژه در یک دهه اخیر تصویرگران، بیشتر به بازار ایران توجه کردند. در دهه هشتاد قالب تصویرگران تمرکزشان روی برنده شدن در جشنواره‌های خارجی بود و کار را بدون متن می‌فرستادند به جشنواره‌ها و پس از دریافت جایزه متن به آن اضافه می‌شد، همین امر نیز موجب شد تا متن و تصویر آثار با هم هماهنگ نباشد. علاوه بر این تصویر نیز ویژه کودک نبود. اما از یک سالی به بعد آنقدر حجم اتفاق‌هایی از این دست زیاد شد که خود مولفان و تصویرگران متوجه این کمبود در بازار کتاب شدند و امروز شاهد ساختار بهتر تصویرگری کتاب‌ها هستیم و از نظر رنگ‌پردازی بیشتر باب میل کودکان است. ضمن این‌که در تصویرسازی‌ها از حس هنری بزرگسالانه کم شد و بیشتر به درک کودک توجه شد که این پیشرفت خوبی است. ضمن این‌که نسل جدید تصویرگران واقع‌گراتر وارد این عرصه شدند.

نویسنده کتاب «چرخ چرخ بچرخان» همچنین درباره ورود کتاب‌های الکترونیک و نسخه دیجیتالی آثار و تاثیر آن بر عرصه تصویرگری بیان کرد: ما افزونه به کتاب داریم و عروسک به آن معنا در حوزه کتاب کودک نداریم. اما یک‌سری از کتاب‌ها همراه با لوح فشرده فیزیکی هستند و یا «کیو ار کد» پشت جلد آثار هست. به نظرم این اتفاق‌ها تاثیری روی تصویرگری نداشته است، اما تعدادی از ناشران کتاب‌هایی تولید می‌کنند که هم با کیفیت است و هم چیزی به کتاب افزوده‌اند که می‌توان آن را در دسته اسباب‌بازی‌ها قرار داد. البته بیشتر این آثار خارجی است و ترجمه می‌شود و در پایان با کیفیت خوب نیز چاپ می‌شود. این بخش از کتاب کودک و بخصوص خردسال که بیشتر تمایل به این سمت دارد به بخش تالیف باید افزوده شود و از سوی دیگر نیز هنرمندان خودمان باید تالیف و تصویرگری این کتاب‌ها را انجام دهند که حمایت ناشر در این زمینه بسیار اهمیت دارد.

قاسمی در پایان درباره آینده کتاب و ادبیات کودک گفت: من آینده را خوب می‌بینم و به نظرم کتاب همچنان فروش دارد و کودک و نوجوان به کتاب علاقه‌مند است چرا که سرگرم‌شان می‌کند. این را والدین نیز به خوبی درک کرده‌اند و به سمت کتاب گرایش دارند. کمی مشکلات مالی در بازار کتاب وجود دارد که همواره بوده و باید به نوعی این مشکل ازسوی مدیران حل شود. امیدوارم که بچه‌ها روز به روز کتاب‌خوان‌تر شوند.

سی‌وپنجمین نمایشگاه بین‌المللی کتاب تهران ۱۹ تا ۲۹ اردیبهشت ۱۴۰۳ در مصلی امام خمینی(ره) برگزار می‌شود و کانون پرورش فکری کودکان و نوجوانان نیز در این نمایشگاه با آثار خود حضور دارد.

 انتهای پیام 

دیگر خبرها

  • کتاب‌های این روزها باب میل کودکان است؟
  • جنین‌هایی که از شکم‌ مادرشان در اینستاگرام کار می‌کنند
  •  تلاش برای شاد کردن کودکان غزه
  • اختلال اوتیسم؛ نشانه‌ها، علل و راه‌های درمان آن
  • جزئیات جدید از پیدا شدن دختر صحرا؛ پشت‌پرده دزدیده شدن «یسنا» فاش شد!
  • آموزش حلقه مفقوده حریم خصوصی در اینترنت
  • کتاب «خانه زیر آب و جوجه لاک پشت ها» منتشر شد
  • کشور‌های مختلف برای محافظت از کودکان چه کردند؟
  • گزارش سازمان‌های بین‌المللی از وضعیت غم‌انگیز کودکان غزه
  • درمان رایگان کودک با داشتن بیمه پایه