Web Analytics Made Easy - Statcounter

قحطی بزرگ ۱۹۱۹ - ۱۹۱۷، بی‌تردید بزرگ‌ترین فاجعه تاریخ ایران و بسیار فراتر از همه فجایع پیش از خود بوده است. کتاب «قحطی بزرگ» نشان می‌دهد ۸ تا ۱۰ میلیون ایرانی، ۴۰ تا ۵۰ درصد کل جمعیت ایران، در اثر گرسنگی و مرض‌های ناشی از آن و سوء تغذیه از میان رفته‌اند.

خبرگزاری میزان - با وجود بی‌طرفی ایران در جنگ جهانی اول، در طول این جنگ به ضربات و خسارت جبران ناپذیری بر پیکره میهن و ملت ما وارد آمد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

ورود بی‌محابای قوای بیگانه و نیروهای متخاصم به خاک ایران در فقدان یک دولت قوی و متمرکز و دارایی سامانه اداری کارآمد، هرج و مرج و ناامنی و پراکندگی و بی‌ثباتی را دامن زده و به تشدید ضعف دولت مرکزی و ضخامت حال و وضع اقتصادی و اجتماعی مردم ایران انجامید. در نتیجه ایران بی‌طرف که با هیچ کشوری در جنگ نبود، تقریباً به اندازه یک کشور در حال جنگ خسارات و خرابی تحمل کرد.

در میان آن همه نابسامانی و بدبختی، بروز قحطی بزرگ و فراگیر در ایران مزید بر علت شد. قحطی‌ای که علاوه بر خشکسالی چند ساله، حضور نیرو‌های بیگانه - به ویژه قوای انگلیس - در تشدید آن مؤثر و بلکه از علل اصلی آن بود؛ در نتیجه آن شمار زیادی از مردم ایران، در ابعادی باورنکردنی به ورطه مرگی هولناک افتادند.   کتاب «قحطی بزرگ» بازبینی و تکمیل شده کتاب نخست «محمدقلی مجد» درباره قحطی بزرگ ۱۹۱۹_۱۹۱۷ است که در ۲۰۰۳ منتشر شد. خبرگزاری میزان در سلسله برش‌هایی، به بازخوانی این کتاب می‌پردازد.   *** اداره منابع محلی بین‌النهرین اداره منابع محلی بین النهرین، دستگاه اصلی انگلیسی‌ها برای تامین ارزاق در عراق و ایران بود. این بخش، نخست اطلاعاتی درباره تاریخ چهار جلدی موبرلی درباره حضور نظامی انگلیس در بین النهرین به دست می‌دهد. بلافاصله پس از اشغال بغداد در ۱۱ مارس ۱۹۱۷، انگلیسی‌ها تصمیم گرفتند که «تامین ذخیره و آذوقه در عراق باید پیوسته صورت گیرد» موبرلی شرح می‌دهد:
به این منظور، یک اداره تولید زیر نظر سرهنگ ئی، دیکسون سازماندهی شد و معلوم شد که کار بسیاری برای انجام دادن دارد منابع موجود در اطراف بغداد، بعقوبه و دلتاوه بسیار بیش از مقداری است که پیش بینی می‌شد. گوشت تازه فراوان بود؛ باغات سبزی کاری در همه جا گسترده بود و حجم قابل توجه علوفه و سوخت، مشکلات حمل نقل ما را به مقدار بسیار زیادی کاست. علاوه بر این، ما به زودی توانستیم مناطق غنی در فرات، بین ناصریه و فلوچه را تعیین کنیم و بغداد بهترین پایگاه منابع شد.

در آوریل ۱۹۱۷، ژنرال مود، «فرمانده قشون انگلیس در عراق، درباره ارزاق این گونه اطلاعات می‌دهد: «در قضیه ارزاق او همچنان سخت مشغول تهیه منابع محلی بود، اگر چه هنوز نتوانسته بود در مناطق غنی اطراف حله و کربلا چنین کند. از این رو حفظ ارتباطات ضروری با عرب‌های راهزن کار مهمی بود و او در این ارتباط مشغول تنظیم مالیات‌ها برای عرب‌ها بود، کسانی که برای این کار به ایشان سلاح و پول می‌دادیم.»
اداره منابع محلی بین‌النهرین کار خود را در آغاز قحطی در ایران شروع کرد. تعدادی اطلاعیه به کار اداره منابع محلی بین‌النهرین کمک کردند که به خوبی روشن می‌کنند چگونه انگلیسی‌ها کنترل ارزاق را به دست گرفته و بر آن مسلط شدند. اطلاعیه شماره ۶ با تاریخ ۱ می ۱۹۱۷ درباره «اعلام محصول و جنس» است در بخشی از این اطلاعیه آمده است:
در مواقعی که ضرورت دارد محصول یا جنسی که در شهر یا اطراف آن موجود است برای مصارف نظامی یا غیرنظامی در اختیار (مقام‌های نظامی انگلیسی) قرار گیرند... بسته به هر مورد با شرایط مناسب بهای آن پرداخت خواهد شد. به این وسیله اعلام می‌شود که همه صاحبان این اجناس و کسانی که در همین باره اطلاعاتی در اختیار دارند، می‌باید شرح کامل و فهرستی واقعی از مصارف فعلی یا احتمالی این محصولات و اجناس را به حاکم نظامی بغداد ارائه نمایند... علاوه بر این هر محصول یا جنسی که ممکن است برای مصارف یاد شده مورد نیاز باشد، باید بنا به درخواست در شرایط مطلوب تحویل گردد.

در ادامه اطلاعیه فهرستی از دوست قلم کال که مشمول این اطلاعیه می‌گردند ذکر شده است. درباره مجازات‌ها چنین آمده است:
نقض این دستور، اعم از عدم ارائه اطلاعات، استفاده یا انهدام غیرمجاز، و عدم تحویل کالا در موعد مقرر، منجر به مصادره کل یا بخشی از کالا‌ها شده و حاکم نظامی و یا دیگر مسئولین حسب‌الوظیفه در حوزه اختیارات خود می‌توانند مجازات‌های دیگری نیز در نظر بگیرند.
این مجازات‌ها شامل اعدام نیز می‌شد. اطلاعیه شماره ۱۳ با تاریخ ۱۲ می ۱۹۱۷، صاحبان کالا‌های کشاورزی را ملزم می‌کند که موجودی اموال خود را اعلام کنند. در این اطلاعیه چنین آمده است:
نظر به این که گاهی ممکن است غله و علوفه موجود در بغداد و حوالی آن که در شرایط مطلوب قرار داشته باشند، برای استفاده ارتش ضرورت داشته باشند؛ من، سرتیپ سی. جی هاوکر، حاکم نظامی بغداد، بنا بر اختیاراتی که از سوی سرتیپ اف اس. مود، دارای نشان‌های شوالیه فرمانده بث، سن میشل و سن جورج و خدمت شایسته، فرمانده قشون اعلیحضرت پادشاه بریتانیا در بین‌النهرین به من اعطا شده است، به این وسیله اعلام می‌دارم تمام کسانی که غله و علوفه با کیفیت مشخص و به مقادیر ذکر شده در جدول زیر در اختیار دارند، باید فهرستی مطابق آن چه در اطلاعیه ۱۲ می ۱۹۱۷ ذکر شده است، به حاکم نظامی بغداد ارائه نمایند.

درباره مجازات‌ها آمده است: «کسانی که از دستور سرپیچی کنند. خود را در معرض مصادره اموال خود قرار می‌دهند و بر اساس مقررات جاری، در دادگاه نظامی مورد محاکمه و مجازات قرار خواهند گرفت، اطلاعیه شماره ۱۴ با تاریخ ۲۶ می ۱۹۱۷، فهرست کالا‌هایی را که باید گزارش شوند طولانی‌تر می‌کند:
مالکان هر یک از اقلام مذکور در فهرست زیر می‌باید ظرف سه روز به صورت مکتوب نشانی و مقدار کالای در اختیار خود را به معاون ریاست اداره منابع محلی، عمارت ساسون، بغداد ارائه نمایند. در هر مورد مالک واقعی باید تصریح گردد.
سپس تهدید‌ها ذکر می‌شوند: «کسانی که از دستور سرپیچی کنند، اموال خود را در معرض مصادره قرار می‌دهند و بر اساس مقررات جاری برای محاکمه افراد در دادگاه نظامی مورد محاکمه و مجازات قرار خواهند گرفت» در این جدول پشم، پوست خام، صفرا، پوست دباغی شده، تریاک، روده و صمغ به چشم می‌خورند.

انگلیسی‌ها طبق روال حیوانات باربر را نیز مصادره می‌کردند. مالکان حیوانات، به امید منصرف کردن آن‌ها از مصادره حیواناتشان، عمداً حیوانات را رها می‌کردند، این کار به نفع انگلیسی‌ها نبود و باعث صدور اطلاعیه شماره ۱۵ در ۲۸ می ۱۹۱۷ شد:
به این وسیله اعلام می‌شود که مالکان و راکبان حیوانات در بغداد مسئولند شرایط مناسب را برای حیوان خود یا حیوانی که به کار با آن مشغولند، فراهم کنند. برای حیواناتی که برای کار مناسب نیستند، رها کردن، راحت کردن یا هر رفتار دیگری که به نظر ضروری برسد، می‌باید توسط اداره دامپزشکی که صلاحیت بررسی موضوع را دارد، اتخاذ شود؛ بنابراین هر کس که درباره حیوانی تقلب کند، آن را شکنجه کند، آن را با خشونت بیازارد یا تعمداً در شرایط نامطلوب به کار بکشد، خود را در معرض مجازات بر طبق مقررات و محاکمه در دادگاه نظامی حکومت قرار می‌دهد.
انگلیسی‌ها تمام قایق‌های دجله و فرات را توقیف کرده بودند. در گزارشی با تاریخ ۶ سپتامبر ۱۹۱۸، با عنوان «اطلاعیه درباره آزادسازی وسایل نقلیه بومی توسط مقام‌های انگلیسی» هایزر یک «یادداشت» درباره تصمیم به «آزاد شدن تعدادی از وسایل نقلیه محلی که در اختیار حکومت بوده اند» به پیوست ضمیمه می‌کند که بعداً در ۳۰ ژوئیه ۱۹۱۸ در بصره تایمز منتشر می‌گردد. هایزر می‌نویسد:
افتخار دارم تا به پیوست نسخه سوم از اطلاعیه کمیسیونر مدنی مسئول را ارسال دارم که آزاد سازی تعدادی از قایق‌ها را بر عهده دارد. تجار برای یافتن وسیله حمل و نقل برای مال التجاره خود دچار مشکل جدی هستند و این قایق‌ها برای آن‌ها اهمیت چشمگیر دارند. اگر این دستور رودخانه دجله را تا بغداد در برگیرد، امکان واردات انواع کالا برای بغداد و ایران بسیار تسهیل می‌شود.   بیشتر بخوانید: اقدامات انگلیس در راستای محروم کردن ایران از ارزاق   انتهای پیام/ برچسب ها: قحطی بزرگ قحطی ایران انگلیس

منبع: خبرگزاری میزان

کلیدواژه: قحطی بزرگ قحطی ایران انگلیس اطلاعیه شماره انگلیسی ها حاکم نظامی مجازات ها قحطی بزرگ

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.mizan.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری میزان» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۵۲۸۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

از برداشت موز گلخانه‌ای تا گرده افشانی نخیلات در فارس

استان فارس با داشتن آب و هوای متنوع، مکان مناسبی برای کشت و برداشت انواع محصولات کشاورزی همچون موز، گوجه فرنگی و غلات است.

آغاز کشت گوجه فرنگی در بیضا

 مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا گفت: کشت گوجه فرنگی نشایی در این شهرستان آغاز شده است و تا پایان خرداد ماه ادامه دارد.

صدیقه مویدی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان بیضا اظهار کرد: کشت گوجه فرنگی از ابتدای اردیبهشت ماه در این شهرستان آغاز شده است و تا پایان خرداد ماه ادامه دارد.

او با بیان اینکه همه نشا‌های گوجه فرنگی مورد نیاز کشاورزان در گلخانه‌های موجود در شهرستان تولید می‌شود، افزود: ۱۰ واحد گلخانه‌ای با مساحت ۶۰ هزار مترمربع، کارِ تهیه و تامین نشاء را به عهده دارند.

مویدی گفت: تاکنون در سطح ۲۷۰ هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان گوجه فرنگی کشت شده است و پیش بینی می‌شود سطح کشت این محصول تا پایان فصل کشت به هزار و ۵۰۰ هکتار برسد.

او تصریح کرد: عمده ارقام نشاء مصرفی این محصول صیفی شامل برومیا، سانسید، ۴۱۲۹، ثمین، باسیما، بدرو، متین و ۸۳۲۰ است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه مزارع گوجه فرنگی این شهرستان تماما به روش نواری آبیاری می‌شود، اضافه کرد: شرایط مناسب آب و هوایی، استفاده از بذر مناسب، شرکت در کلاس‌های ترویجی و رعایت اصول فنی کاشت از سوی کشاورزان از جمله دلایل تولید محصول با کیفیت در بیضا است.

او بیان کرد: کشت و برداشت گوجه فرنگی در بیضا با ایجاد اشتغال فصلی قابل توجه، علاوه بر فروش در میادین میوه و تره بار استان و تامین گوجه فرنگی یک واحد صنعتی تولید رب گوجه در شهرستان بیضا، به کارنجات رب گوجه شهر‌های مجاور نیز ارسال می‌شود.

مویدی اضافه کرد: پارسال ۸۷ هزار تن محصول گوجه فرنگی از سطح هزار و ۴۵۰ هکتار از مزارع کشاورزی این شهرستان برداشت شد.

برداشت موز گلخانه‌ای در شهرستان داراب 

بیش از ۶ تن موز گلخانه‌ای برای نخستین بار در شهرستان داراب تولید شد.

فتحی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داراب اظهار کرد: برای نخستین بار گلخانه‌ای به سطح ۳۸۰ متر مربع با ۱۰۳ درخت موز در شهرستان داراب ایجاد شد.

او افزود: تاکنون ۶ هزار و ۵۰۰ کیلوگرم موز از این گلخانه برداشت شده است.

فتحی گفت: تغییر الگوی کشت و اجرای کشت گلخانه‌ای یکی از مهم‌ترین سیاست‌های اقتصاد مقاومتی دولت در بخش کشاورزی است که شرایط را برای حرکت به سمت کشاورزی پیشرفته و علمی فراهم می‌کند. 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان داراب بیان کرد: کشاورزی در محیط گلخانه، علاوه بر آن که اثربخشی مستقیم بر مبارزه با آفات و امراض گیاهی دارد، در مدیریت مصرف آب هم نقش به‌سزایی داشته و برای شهرستانی، چون داراب که با کمبود منابع آبی همراه است، بهترین روش برای استفاده مناسب از منابع آبی موجود خواهد بود.

آغاز کشت ذرت علوفه‌ای بهاره در مرودشت

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت از آغاز کاشت ذرت علوفه‌ای بهاره با هدف تامین علوفه مورد نیاز دامداری‌های شهرستان خبر داد.

منصور امیریان مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مرودشت با اشاره به آغاز کاشت ذرت علوفه‌ای بهاره با هدف تامین علوفه مورد نیاز دامداری‌های شهرستان، اظهار کرد: کاشت ذرت علوفه‌ای در شهرستان به ۲ صورت بهاره در فروردین ماه و تابستانه در خرداد ماه انجام می‌شود.

او ادامه داد: عملیات برداشت ذرت علوفه‌ای بهاره از اوایل مرداد ماه و برداشت ذرت علوفه‌ای تابستانه نیز از اواخر مهرماه آغاز می‌شود.

امیریان تصریح کرد: بر اساس ابلاغیه طرح الگوی کشت، سطح ابلاغی ذرت علوفه‌ای در شهرستان ۶ هزار و ۷۳۵ هکتار تعیین شده است.

او افزود: مبارزه تلفیقی با آفات و بیماری‌ها، تغذیه مناسب، اجرای برنامه‌های ترویجی به منظور افزایش بهره‌وری آب و راندمان تولید در واحد سطح در دستور کار این مدیریت است.

امیریان با بیان اینکه ذرت علوفه‌ای به عنوان یکی از محصولات مهم کشاورزی، تامین کننده خوراک دام بوده و در حفظ امنیت غذایی جامعه نقش موثری دارد، گفت: به منظور مدیریت بهینه آب و همچنین ارتقای تولید ذرت علوفه‌ای، بیش از ۹۰ درصد از اراضی تحت کشت این محصول در امسال با سیستم آبیاری نوین کشت می‌شود و میانگین برداشت در شهرستان ۶۵ تن در هکتار است.

او با بیان اینکه کشت ذرت علوفه‌ای با دستگاه ردیف کار انجام می‌شود، تصریح کرد: استفاده از آب کمتر، کوتاهی دوره رشد، گسترش یکنواختی رشد در مزرعه، افزایش عملکرد در واحد سطح و کاهش خطر سرمازدگی آخر فصل از فواید کشت ذرت علوفه‌ای بهاره است.

مدیر جهاد کشاورزی مرودشت افزود: ذرت علوفه‌ای به دلیل داشتن پروتئین، سلولز، نشاسته و فیبر یکی از بهترین نباتات برای تغذیه دام به حساب می‌آید.

قلع و قمع ساخت و ساز‌های غیرمجاز در اراضی کشاورزی کوار

مدیر جهاد کشاورزی کوار گفت: ۱۶ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی منطقه شاه بهرامی در کوار خبر داد.

عبدالرسول جوکار مدیر جهاد کشاورزی کوار با بیان اینکه با دستور قضایی دادستان دادسرای عمومی و انقلاب شهرستان و با همکاری فرماندهی انتظامی، قلع و قمع ۱۶ مورد ساخت و ساز غیرمجاز در اراضی منطقه شاه بهرامی در مساحت حدود ۲۵ هکتار انجام شد.

او افزود: هر گونه ساخت و ساز در اراضی کشاورزی مستلزم گرفتن مجوز تغییر کاربری از جهاد کشاورزی است.

جوکار، به بهره برداران بخش کشاورزی توصیه کرد: قبل از هر گونه اقدام از جمله خرید زمین و ایجاد ساخت و ساز‌های جدید با مراجعه به مدیریت جهاد کشاورزی از وضعیت زمین و امکان اخذ مجوز تغییر کاربری اطلاع حاصل کنند تا از اتلاف سرمایه‌های آنان جلوگیری به عمل آید.

صادرات گوجه فرنگی شهرستان مهر به حوزه خلیج فارس 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهر گفت: گوجه فرنگی این شهرستان به منظور مصرف در بازار‌های داخلی و صادرات به کشور‌های حوزه خلیج فارس عرضه می‌شود.

مجید صفری مدیر جهاد کشاورزی شهرستان مهر اظهار کرد: با توجه به سطح زیرکشت ۲۵۰ هکتاری این محصول پیش‌بینی می‌شود حداقل ۱۰ هزار تن گوجه فرنگی از مزارع شهرستان تولید و به منظور مصرف در بازار‌های داخلی و صادرات به کشور‌های حوزه خلیج فارس عرضه شود.

او گفت: ۱۰ تن محصول تولید شده گوجه فرنگی از مزارع شهرستان مهر به کشور امارات متحده عربی صادر شده است.

صفری بیان کرد: برداشت این محصول از اواخر فروردین ماه امسال آغار شده و تا اواخر خردادماه ادامه دارد.

او افزود: کشاورزانی که قصد صادرات محصول تولیدی خود را دارند باید از طریق سامانه سانکا و کسانی که قصد فروش محصول خود در بازار‌های داخلی را دارند از طریق سامانه سبک نسبت به ثبت اطلاعات و دریافت کد شناسه سلامت محصول اقدام کنند.

آغاز برداشت غلات از مزارع گراش 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش گفت: عملیات برداشت گندم، جو و کلزا از سطح هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان آغاز شده است.

حسن مرادی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان گراش اظهار کرد: عملیات برداشت گندم، جو و کلزا از سطح هزار و ۹۰۰ هکتار از اراضی این شهرستان آغاز شده است و پیش‌بینی می‌شود بالغ بر ۶ هزار و ۵۰۰ تن محصول از این سطح تولید شود.

او بیان کرد: در سال زراعی جاری با تلاش کشاورزان عملیات برداشت غلات از سطحی معادل هزار و ۷۰۰ هکتار گندم، ۱۵۰ هکتار جو و ۵۰ هکتار کلزا انجام می‌شود.

مرادی تصریح کرد: طبق پیش‌بینی‌های انجام شده امسال نزدیک به ۶ هزار تن گندم، ۵۰۰ تن جو و ۱۵۰ تن کلزا از مزارع برداشت خواهد شد.

او اضافه کرد: در سال زراعی جاری با توجه به وضعیت خشکسالی مشکلاتی برای کشاورزان ایجاد شد ولی بارندگی‌های آخر فصل برای کشاورزی مطلوب بود.

مرادی گفت: با پیگیری‌های انجام شده، مرکز خرید گندم شهرستان گراش واقع در بخش آرد به‌صورت شبانه روزی آماده دریافت محموله‌های گندم کشاورزان شهرستان است.

این مقام مسئول با اشاره به اینکه از هر هکتار محصول گندم و جو برداشت شده به طور میانگین ۳ تن کاه و کلش جمع‌آوری می‌شود، گفت: امسال با هزار و ۹۰۰ هکتار کشت گندم، جو و کلزا پیش‌بینی می‌شود بیش از ۲ هزار کاه تولید شود که این میزان کاه و کلش تولیدی تامین کننده بخشی عمده‌ای از علوفه مورد نیاز دامداران شهرستان گراش خواهد بود.

گرده افشانی نخیلات در فسا 

مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا از گرده افشانی نخیلات در سطح ۱۷۰ هکتار باغات این شهرستان خبر داد. 

محمدصادق فانی مدیر جهاد کشاورزی شهرستان فسا اظهار کرد: گرده افشانی نخلستان‌ها از اواسط فروردین ماه آغاز شد و تا اواسط اردیبهشت ماه ادامه دارد. 

او اضافه کرد: در حال حاضر بیش از ۳۵۰ هکتار از باغات فسا زیر کشت درخت نخل قرار دارد که ۱۷۰ هکتار آن مثمر است.

این مقام مسئول ادامه داد: گرده افشانی نقش بسیار مهمی در افزایش تولید و کیفیت محصول خرما دارد و رعایت اصول و دقت در انجام آن ضروری است.

فانی تصریح کرد: گرده افشانی نخیلات به‌صورت سنتی و دستی توسط کارگران ماهر انجام می‌شود و هر کشاورز بر اساس تعداد نخل‌های خود عملیات گرده‌افشانی را برای تولید محصول انجام می‌دهد.

او گفت: در برنامه تغییر الگوی کشت، توسعه کشت نخیلات به‌عنوان یکی از کشت‌های کم آب بر و متحمل به بی آبی در دستور کار قرار دارد که رقم زاهدی، شاهانی، پیاروم و کبکاب بیشترین توسعه را در شهرستان دارند.

باشگاه خبرنگاران جوان فارس شیراز

دیگر خبرها

  • اینفلوئنسر عراقی و ستاره «تیک تاک» به ضرب گلوله در بغداد کشته شد
  • ستاره زن شبکه‌های مجازی به ضرب گلوله کشته شد
  • حکم سینماگر مطرح لغو شد ؛ صدور دستور محاکمه جدید
  • جنگ علوفه شروع شده است
  • تهیه‌کننده متهم به تجاوز، باید دوباره محاکمه شود
  • وابستگی به واردات نهاده‌های دامی با جایگزینی علوفه کم آب کاهش می‌یابد
  • از برداشت موز تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • از برداشت موز گلخانه‌ای تا گرده افشانی نخیلات در فارس
  • پرورش هزار و ۷۰۰ نفر شتر در داورزن
  • قصاص یک زن و ۲ مرد در زندان