Web Analytics Made Easy - Statcounter

ایسنا/خراسان رضوی رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان با اشاره به اینکه طالبان توانایی تسلط کامل بر افغانستان را ندارند گفت: با فرض اینکه طالبان بر افغانستان تسلط پیدا کند، ممکن است روابط تجاری ایران و افغانستان کمی از تعادل خارج شود و احتمالا پاکستان که پدر معنوی طالبان است، فرصت‌های بیشتری در این زمینه به دست بیاورد اما ایران و دستگاه دیپلماسی ما به گونه‌ای رفتار کرده که راه را برای افغانستان مسدود نکرده و تعاملات‌مان را هرچند کم و اندک ادامه خواهیم داد.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

محمود سیادت در گفت‌وگو با ایسنا در خصوص مراوادات تجاری ایران و افغانستان با توجه به تغییرات در افغانستان، اظهار کرد: درحال حاضر هیچکدام از شهرهای بزرگ و اصلی افغانستان در اختیار طالبان نیست. بنده یقین دارم که شرایط به گونه‌ای نخواهد شد که طالبان بتوانند حکومت واحدی را در افغانستان ایجاد کنند، اما مجبور خواهند شد که به شراکت در حکومت تن بدهند. جامعه مدنی و مردم افغانستان، کشورهای منطقه و کشورهای قدرتمند جهان، راضی به از دست رفتن دستاوردهای کشور افغانستان در طی ۳۰ سال گذشته از جمله حضور زنان در مجامع مختلف و آزادی نسبی رسانه‌ها و... نیستند.

وی ادامه داد: اکنون شاهد هستیم که طالبان فرماندهی‌های کوچک و بزرگی را در اختیار می‌گیرند و اصرار دارند که در مناطق مرزی حضور پیدا کنند تا از طرفی قدرت‌شان را به رخ جهانیان بکشند و منابع مالی افغانستان را در گمرکات تصاحب کرده و دولت را از آن محروم کنند تا به دولت مرکزی افغانستان فشار اقتصادی وارد کنند و سپس در میز مذاکره موضع بالایی داشته باشند.

رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان با اشار به بازگشایی مرز ماهیرود بیان کرد: مرز ماهیرود با وجود استقرار طالبان در آن مرز، در خراسان جنوبی بازگشایی شده و تردد کامیون‌ها در این مرز آغاز شده است.

سیادت با اشاره به وابستگی اقتصادی دولت افغانستان به سایر کشورها خاطرنشان کرد: به هر حال افغانستان کشوری با ۳۶ میلیون جمعیت است که راه به دریا ندارد و نیازمند مسیرهای ترانزیتی به کشورهای همسایه است و از لحاظ اقتصادی به  سایر کشورها در منطقه وابستگی دارد. همچنین با توجه به اینکه در ۵۰ سال اخیر درگیر جنگ و ناامنی بوده نیازمند واردات است و اگر کشور ایران بتواند قدرت رقابت خود را در افغانستان حفظ کند، فرصت برای ادامه روابط تجاری‌مان با افغانستان کماکان باقی است.

وی افزود: خروج نیروهای خارجی از افغانستان اگرچه پیامدهای منفی امنیتی داشت که شاهد بخشی از آن هستیم، اما می‌تواند فرصت مناسبی برای ایران باشد. زیرا در طول سال‌های حضور نیروهای خارجی در افغانستان، به دلیل خصومت با نظام جمهوری اسلامی از حضور ایرانی‌ها در پروژه‌های فنی، مهندسی و سرمایه‌گذاری ممانعت می‌کردند که خوشبختانه اکنون این موانع برطرف شده است.

نائب رئیس اتاق بازرگانی مشهد ادامه داد: مردم افغانستان ملت غیوری هستند که در گذشته توانستند سه قدرت جهانی را به زانو دربیاورند. اما مشکلی که در افغانستان وجود دارد این است که به دلیل اختلافات هویتی و گروه‌های مختلف قومی، توانایی تحمل یکدیگر را ندارند.

سیادت با اشاره به این که طالبان توانایی تسلط کامل بر افغانستان را ندارند، گفت: بنده معتقدم که سیطره طالبان بر افغانستان به طور کامل و مطلق نخواهد بود. زیرا شهرهای اصلی این کشور در دست دولت است و نیروهای دولت افغانستان آماده مقابله با طالبان شده‌اند و قضاوت در مورد آینده افغانستان هنوز زود است. اگرچه در مدت اخیر قدرت طالبان افزایش پیدا کرده است اما هنوز تا سیطره کامل در افغانستان راه طولانی دارد و به نظر می‌رسد که طالبان برنامه‌ای برای تسلط کامل بر افغانستان ندارند زیرا از ورود به شهرهای بزرگ این کشور پرهیز می‌کنند و از آنجایی که تفکر مردم افغانستان از لحاظ مدنی و اجتماعی نسبت به طالبان یک تفکر کاملا منفی‌ است، طالبان نیز تمایلی به درگیر شدن با مسائل مردمی را ندارند.

رئیس اتاق مشترک ایران و افغانستان بیان کرد: با فرض این که طالبان بر افغانستان تسلط پیدا کند، ممکن است روابط تجاری ایران و افغانستان کمی از تعادل خارج شود و احتمالا پاکستان که پدر معنوی طالبان است، فرصت‌های بیشتری در این زمینه به دست بیاورد اما ایران و دستگاه دیپلماسی ما نیز به گونه‌ای رفتار کرده که راه را برای آنان مسدود نکند و تعاملات‌مان را هرچند کم و اندک ادامه خواهیم داد. اگرچه که احساس می‌کنم آنچه که اتفاق خواهد افتاد فرصت‌های اصلی ایران را محدود نخواهد کرد. 

انتهای پیام

منبع: ایسنا

کلیدواژه: استانی اقتصادی ایران و افغانستان طالبان تجاری ایران و افغانستان بر افغانستان روابط تجاری رئیس اتاق

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.isna.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «ایسنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۶۱۰۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند

معاون اول رئیس جمهور در دیدار با وزیر تجارت عراق گفت: روابط دوستانه،‌ عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم. - اخبار سیاسی -

به گزارش حوزه دولت خبرگزاری تسنیم، محمد مخبر معاون اول رئیس‌جمهور ظهر امروز دوشنبه در دیدار سلمان الغریری وزیر تجارت عراق، با بیان اینکه توفیقات دولت و ملت عراق همواره برای جمهوری اسلامی ایران از اهمیت ویژه‌ای برخوردار بوده است اظهار امیدواری کرد روز به روز شاهد افزایش توفیقات و رفاه مردم دو کشور باشیم.

مخبر: ایران به دنبال روابط برد برد با کشورهاست مخبر با تاکید بر لزوم گسترش مناسبات اقتصادی و ارتقاء سطح همکاری‌های تجاری جمهوری اسلامی ایران و عراق گفت: روابط تهران و بغداد نزدیک، مستحکم و صمیمانه است و اتحاد دو کشور مایه ضرر و زیان و ترس دشمنان و نقطه امیدواری و رفاه دو ملت است و مردم دو کشور طعم شیرین این اتحاد را در گسترش مناسبات اقتصادی فیمابین خواهند چشید.

وی همچنین لازمه توسعه مناسبات اقتصادی ایران و عراق را تسهیل همکاری بخش خصوصی دو کشور دانست و افزود: بخش خصوصی ایران به دلیل روابط صمیمانه دو کشور و همچنین وجود عتبات عالیات، انگیزه بالایی برای فعالیت در عراق دارند که لازم است کمیسیون همکاری‌های مشترک، موانع پیش روی توسعه مراودات تجاری فی مابین را شناسایی و نسبت به رفع این مشکلات اقدام کند.

معاون اول رئیس‌جمهور با تاکید بر اینکه ایران و عراق باید در مبادلات اقتصادی از ارز ملی خود استفاده کنند تصریح کرد: روابط دوستانه،‌ عمیق و تاریخی دو کشور ایجاب می‌کند که در تبادلات تجاری و اقتصادی، به جای استفاده از ارز کشور ثالث، از پول ملی خود استفاده کنیم.

مخبر در بخش دیگری از سخنان خود از وعده صادق و پاسخ محکم جمهوری اسلامی ایران به رژیم اشغالگر قدس بعنوان یک نقطه تاریخی یاد کرد و اظهار داشت: امروز هیمنه آمریکا و اسرائیل با ایستادگی محور مقاومت کاملا در هم شکسته و علی رغم اینکه آنها تمامی امکانات خود را بسیج کرده‌اند نتوانسته‌اند به اهداف خود دست پیدا کنند به همین دلیل به کشتار زنان و کودکان در غزه روی آوردند.

وزیر تجارت عراق نیز در این دیدار ایران را سرزمین تاریخ،‌ تمدن و اندیشه توصیف کرد و گفت: بغداد به دنبال تقویت جدی در مناسبات تجاری با تهران است و این موضوعی است که نخست وزیر عراق نیز آن را به‌عنوان یک اولویت دنبال می‌کند.

سلمان الغریری با اشاره به وجود کالاها و محصولات ایرانی در عراق خاطر نشان کرد: عراق بازار خوبی برای کالاهای ایرانی است و ما همواره خواهان تقویت واردات محصولات ایرانی به عراق هستیم.

وزیر تجارت عراق از ایران بعنوان یکی از مهمترین شرکای تجاری خود یاد کرد و افزود: به‌عنوان وزیر تجارت عراق و رئیس طرف عراقی کمیسیون همکاری‌های مشترک دو کشور آمادگی دارم موانع و مشکلات پیش روی تجار ایرانی را برای توسعه فعالیت‌های خود در عراق مرتفع کنم.

انتهای پیام/

دیگر خبرها

  • ایران و عراق در مبادلات اقتصادی از ارز ملی استفاده کنند
  • ۱۰ واگن جدا شده محموله های ترانزیتی افغانستان به مرز رازی رسید
  • برنامه همکاری طالبان و ترکیه
  • واکنش طالبان به تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • حضور طالبان در نشست کشورهای اسلامی
  • قدردانی طالبان از تحریم تجاری رژیم صهیونیستی توسط ترکیه
  • صندوق سرمایه‌گذاری مشترک ایران و امارات تشکیل شود
  • فضل الرحمان: برای بهبود روابط پاکستان و طالبان مجازات می‌شوم
  • داعش در افغانستان به طور جدی سرکوب شده است
  • طالبان: حضور داعش در افغانستان به صفر نزدیک شده است