Web Analytics Made Easy - Statcounter

عضو کمیسیون اقتصادی مجلس با اشاره به ضرورت اصلاح قوانین نظام پولی و بانکی کشور گفت: طرح "قانون بانک مرکزی" از دست درازی دولت‌ها به منابع بانک مرکزی جلوگیری کرده و استقلال این نهاد را افزایش می‌دهد.

گروه اقتصادی خبرگزاری دانشجو، افزایش نرخ ترم و رشد ساعتی نقدینگی در سال‌های اخیر موجب کاهش قابل توجه قدرت خرید مردم شده است.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

بر اساس آمار در هر ساعت حدود ۱۰۰ میلیارد تومان نقدینگی به کشور اضافه می‌شود. این رویه، تبعات جبران ناپذیری نظیر آسیب به واحد‌های تولیدی، کاهش رشد اقتصادی، افزایش تقاضای برای واردات بی‌رویه کالا و در نهایت افزایش بیکاری را در پی خواهد داشت.


فعالیت بیش از ۶۰ درصد بانک‌ها در حوزه مسکن و تجارت!
متأسفانه با شروع به کار بانک‌های خصوصی در سال ۱۳۸۰، فعالیت‌های سفته‌بازانه در بازار‌های سرمایه، ارز، طلا و مسکن قوت بیشتری پیدا کرد. براساس یک بررسی که در سال ۱۳۹۷ در خصوص بنگاه‌های وابسته، فرعی، مشارکت‬ خاص، وکالتی‬ و دیگر موارد غیرمرتبط با فعالیت بانکی انجام شد، بیش از ۶۰ درصد آن‌ها در حوزه مستغلات و بازرگانی خارجی فعالیت داشتند و بسیاری از بنگاه‌های «شبه وابسته» از نوع شرکت‌های آتیه و یا تعاونی کارکنان نیز در همه بازار‌ها سرک کشیده بودند.


به نظر می‌رسد که ضعف نظارت بانک مرکزی، در شکل‌گیری کارکرد نامناسب و مضر بانک‌ها مؤثر بوده است و این نهاد به دلیل ضعف قوانین موجود، اقتدار لازم برای نظارت بر شبکه بانکی را ندارد. البته باید به عدم استقلال بانک مرکزی و گوش به فرمان دولت بودن این نهاد، به عنوان یکی دیگر از عوامل موثر در وضعیت نامناسب نظام پولی و بانکی کشور نیز اشاره کرد.


از همین رو، نمایندگان مجلس شورای اسلامی سال‌هاست که به دنبال ایجاد تغییر و تحول در قوانین قدیمی بانک مرکزی هستند. سرانجام این تلاش ۱۲ ساله، تصویب کلیات طرح قانون بانک مرکزی در ۲۶ اردیبهشت‌ماه سال جاری با ۱۹۱ رأی موافق، ۲۹ رأی مخالف و ۶ رأی ممتنع از مجموع ۲۴۷ نماینده حاضر در جلسه علنی مجلس بود. گفتنی است که این طرح برای بررسی جزئیات آن به کمیسیون اقتصادی مجلس ارجاع شده است.


مجلس از دوره نهم درگیر تصویب طرح قانون بانک مرکزی است
در همین‌رابطه، سید ناصر موسوی‌لارگانی؛ عضو کمیسیون اقتصادی مجلس در گفتگو با خبرنگار اقتصادی خبرگزاری دانشجو با اشاره به ضرورت تصویب کلیات طرح قانون بانک مرکزی گفت: مجلس و دولت چندین سال است که به دنبال اصلاح و بازنگری در قوانین بانکداری کشور هستند، اما در عمل رشد چشمگیری حاصل نمی‌شود.


وی افزود: از ابتدای شروع مجلس نهم مباحثی در باب تغییر و تحول در نظام پولی و بانکی در قالب طرح قانون بانک مرکزی مطرح شد که در متن این طرح، استقلال بانک مرکزی از دولت نیز پیش‌بینی شده است.


پشت پرده مخالفت دولتی‌ها چیست؟
لارگانی ادامه داد: عدم ارسال این قانون در قالب لایحه توسط دولت، نشان می‌دهد که دولتی‌ها موافق تصویب این طرح نیستند. چرا که این طرح از دست درازی دولت‌ها به منابع بانک مرکزی جلوگیری کرده و استقلال این نهاد را افزایش می‌دهد.


این عضو کمیسیون اقتصادی مجلس شورای اسلامی با بیان این که نظارت جدی بر عملکرد بانک‌ها امری ضروری است، گفت: در حال حاضر بانک‌ها به حیاط خلوتی برای جبران کم‌وکاستی دولت‌ها تبدیل شده‌اند. این در حالی است که اگر بانک‌ها به جای ورود به فعالیت‌های سفته بازانه، نقش اصلی خود که همان هدایت نقدینگی به سمت تولید است را درست ایفا می‌کردند، بسیاری از مشکلات اقتصادی فعلی وجود نداشت.
وی افزود: طرح قانون بانک مرکزی در شرایط ایده‌آلی قرار ندارد؛ اما به نظر می‌رسد اجرای آن بسیاری از مشکلات اقتصادی را برطرف خواهد کرد. در حال حاضر اعضای کمیسیون اقتصادی این طرح را برای بررسی بیشتر به کمیسیون برگردانده‌اند و در حال نظرخواهی از تمامی کارشناسان و صاحب‌نظران اقتصادی هستند.
لارگانی در پایان با اظهار امیدواری برای به نتیجه رسیدن هر چه سریع این طرح، گفت: با تلاش‌های مجلس و نیز روی کار آمدن دولت جدی، انشاءالله این قانون هرچه سریع‌تر به نتیجه خواهد رسید تا مردم کشور از وضعیت نابسامان اقتصاد کشور نجات پیدا کنند.
انتهای پیام/

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: لارگانی مجلس یازدهم بانک مرکزی اصلاحات اقتصادی استقلال بانک مرکزی سفته بازی کمیسیون اقتصادی مجلس طرح قانون بانک مرکزی بانک ها

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۶۳۵۹ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز

به گزارش خبرگزاری خبرآنلاین، سپهر خلجی در گفت‌وگویی، درباره انتقادات نمایندگان مجلس به دولت درباره مسائل ارزی، گفت: من هم به خودمان به عنوان دولت و هم به فعالان حوزه سیاسی توصیه می‌کنم که مهم‌ترین مسئله ما حل مشکلات مردم است. اگر حرفی بزنیم که از درون آن اختلاف، التهاب، حاشیه و مانع برای خدمت به مردم ایجاد شود این حتماً امر برای هرکدام از طرفین ناپسند است.

بنابر روایت ایلنا، رئیس شورای اطلاع‌رسانی دولت با بیان این‌که مسئله امروز ما این است که درگیر یک جنگ بزرگ همه جانبه اقتصادی و فرهنگی با جبهه استکبار هستیم، تاکید کرد: همه باید این را درک کنند و هر حرفی که این جبهه را تضعیف کند، حتماً کار ناپسندی است. تمام تلاش دشمن ایجاد ضربه به اقتصاد برای فشار مردم است. حالا اگر حرفی بزنیم که به اهداف دشمن کمک کند حتماً این کار از هر جایی که باشد کار ناپسندی است. توصیه به خودم و همه هست ما نباید فرصتی را که می‌تواند در جهت خدمت به مردم صرف شود باید هم در این مسیر صرف شود، برای ایجاد مشکلات بگذاریم.

وی ادامه داد: مسائل ارزی در بانک مرکزی بسیار روشن است، بالاخره همه در سطوح مختلف دسترسی دارند. گزارش‌های بانک مرکزی وجود دارد و به صورت روزانه و مرتب در حال انتشار است. در واقع اقداماتی که برای تامین ارز بخش‌های مختلف صنعت، بهداشت و جهاد کشاورزی و برای بحث دارو انجام شده و در حال انتشار است، این‌ها چیزهای پنهانی نیست. این‌ها باید بالاخره به این آمارهای رسمی که منتشر می‌شود توجه کنند از آن طرف هم همه بدانند که ما درگیر یک جنگ اقتصادی با دشمن هستیم و باید همدیگر را کمک کنیم برای اینکه بتوانیم از این مرحله عبور کنیم.

خلجی در مورد علت انتقادات نمایندگان به دولت در روزهای پایانی عمر مجلس یازدهم، بیان کرد: حال ان‌شاالله که از روی دلسوزی است، ما برخی از مباحثی که مطرح می‌شود را از روی دغدغه می‌دانیم. منتها وقتی که همه ما دسترسی به مسئولین کشور در حوزه اقتصاد و بانک مرکزی داریم و گزارشات آنها هم به صورت مرتب منتشر می‌شود، بالاخره هنگامی که مشاهده می‌کنیم تورم ما بعد از سال‌ها که بالای ۴۰ درصد بوده است، امروز وارد کانال ۳۰ درصد می‌شود، این نشان می‌دهد یک جریانی، تیمی، مجموعه‌ای در حال برنامه‌ریزی هستند و تلاش می‌کنند و همه باید کمک کنیم موفق شوند و ان‌شاالله نقدها را دلسوزانه هم ما و بقیه طوری بیان کنیم که رضای خداوند درون آن باشد.

۲۷۲۱۹

برای دسترسی سریع به تازه‌ترین اخبار و تحلیل‌ رویدادهای ایران و جهان اپلیکیشن خبرآنلاین را نصب کنید. کد خبر 1900726

دیگر خبرها

  • مالیات یا کمیسیون دولت از سفته بازی
  • مالیات بر سوداگری و سفته بازی مشمول مردم نمی شود
  • واکنش کنایه آمیز مقام دولتی به انتقادات مجلس از قیمت دلار و وضعیت بازار ارز
  • طعنه‌زنی سنگین به دو مدیر ارشد اقتصادی دولت رئیسی
  • مالیات بر سوداگری برای کند کردن تیغ سوداگران است/گام بلند مجلس برای هزینه دار کردن فعالیت های سوداگرانه و دلالی
  • مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی فقط یک درصد را شامل می‌شود
  • مالیات بر سوداگری و سفته‌بازی فقط یک درصد از افراد جامعه را شامل می‌شود
  • دولت در حوزه اقتصادی از ابتدا ضعیف بود | به انتخابات آمریکا نزدیک شویم ارز صعودی می‌شود
  • رمزگشایی از علنی شدن اختلاف دولت و مجلس /آصفری: حذف قالیباف؟ بعید است /حاجی دلیگانی: تا روز آخر بر مجلس نظارت خواهیم کرد
  • مجلس به بانک مرکزی اولتیماتوم داد