Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «خبرگزاری دانشجو»
2024-05-08@09:08:13 GMT

کیش، ارمنستان می‌شد اگر...

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۰۶۴۶۱

کیش، ارمنستان می‌شد اگر...

فروردین امسال بر اساس مجوزی که دولت برای واردات واکسن به بخش خصوصی داده بود، جلسه‌ای بین تشکل‌ها و فعالان اقتصادی کیش برگزار و تصمیم گرفته شد تا واکسن کیشوندان و ساکنین کیش و توریست‌ها فراهم شود.

به گزارش گروه اجتماعی خبرگزاری دانشجو، بار اول ۴۰۰هزار، بار دوم ۶۰۰هزار و بار سوم ۶۰۰هزار تومان. این پولی است که مسافران، در مبادی خروجی کشور به نام عوارض به دولت می‌پردازند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

وقتی هدف از مسافرت، تزریق واکسن کرونا باشد به ناچار برای تزریق دو دز، دست‌کم دوبار باید راهی دیار غربت شد. این یعنی واکسیناسیون در بهترین حالت برای هر فرد - فقط از این جنبه - یک میلیون تومان هزینه در پی دارد. این البته منهای هزینه‌های رفت و آمد، خورد و خوراک و هتل و ... است که اغلب باید به دلار پرداخت شود؛ دلار‌هایی که همانطور که از کشور خارج می‌شود زمینه رونق صنعت گردشگری همسایگان را فراهم می‌کند.

داستان واکسیناسیون در ایران البته بسیار تلخ‌تر از این است و هجوم گروه گروه شهروندان به کشوری مانند ارمنستان برای واکسیناسیون تنها یکی از جلوه‌های این تراژدی است؛ وقتی وعده‌های پی در پی مسوولان برای واکسیناسیون سراسری در زمان‌بندی‌های اعلام شده تحقق پیدا نکرد و تبلیغات پر سر و صدا در مورد بهره‌برداری از واکسن‌های داخلی توخالی از آب درآمد، بسیاری از مردم کم کم به این فکر افتادند که خودشان هر طور شده گلیم‌شان را از آب بیرون بکشند. اینجا هم، اما مثل دیگر موارد، با کلکسیونی از ناهماهنگی و بی‌تدبیری مواجه شدیم؛ ماه‌ها پیش بود که حسن روحانی رییس جمهوری از صدور مجوز واردات واکسن توسط بخش خصوصی خبر داد. حالا که هجوم ایرانیان به ارمنستان و برخی از دیگر کشور‌های همسایه به سر خط خبر‌های داغ تبدیل شده، مشخص شده که گروهی از فعالان بخش خصوصی در کیش، از همان زمان به دنبال ایجاد شرایطی مشابه در این جزیره بوده‌اند، اما در پیچ و خم‌های اداری و بی‌تدبیری مسولان ناکام مانده‌اند.

محسن قریب، دبیر انجمن سرمایه گذاران و کارآفرینان کیش در همین پیوند به خبرنگار «فراز» می‌گوید: «فروردین امسال بر اساس مجوزی که دولت برای واردات واکسن به بخش خصوصی داده بود، جلسه‌ای بین تشکل‌ها و فعالان اقتصادی کیش برگزار و تصمیم گرفته شد تا واکسن کیشوندان و ساکنین کیش و توریست‌ها را فراهم کنیم تا کسانی که می‌خواهند زودتر واکسینه شوند به جزیره کیش بیایند.»

این فعال اقتصادی با اشاره به اینکه «این اقدام ضمن آنکه می‌توانست موجب رونق صنعت گردشگری در جزیره کیش بشود از خروج مقدار قابل ملاحظه‌ای ارز از کشور هم جلوگیری می‌کرد» می‌افزاید: «این طرح به وزارت بهداشت اعلام شد و موافقت کلی وزارت بهداشت را گرفتیم. بر اساس این مجوز نسبت به تهیه یک میلیون دز واکسن «آسترازنکا» اقدام کردیم. هدف ما این بود که در ابتدا کیشوندان را واکسینه کنیم تا این جزیره یک منطقه سالم و پاک از ویروس کرونا باشد و مابقی را به افرادی که به کیش سفر می‌کنند تزریق کنیم تا گردشگری در این جزیره رونق بگیرد، اما زمانی که به اجرای طرح رسیدیم وزارت بهداشت اعلام کرد با واردات واکسن موافقت می‌کنیم، اما واکسن وارد شده باید به وزارت کشور تحویل داده شود!»

محسن قریب تاکید می‌کند: «هدف ما واکسینه کردن مردم و مسافران کیش بود، اما دولت می‌گفت واکسیناسیون باید طبق جدول سراسری و کشوری، در بازه‌های سنی دارای اولویت انجام بشود به همین دلیل طرح ما به نتیجه نرسید و مسکوت ماند.» دبیر انجمن سرمایه گذاران کیش با اشاره به اینکه «در حال حاضر مردم به ارمنستان می‌روند و واکسینه می‌شوند» یادآور می‌شود: «این اتفاق می‌توانست در جزیره کیش بیافتد و رونق اقتصادی که بخاطر سفر مسافران ایرانی در ارمنستان ایجاد شده، سهم هم‌وطنان فعال در صنعت گردشگری کیش بشود. مردم هم مجبور نبودند یک میلیون تومان عوارض خروج کشور پرداخت کنند. ضمن اینکه کلی هزینه ارزی‌های بابت هتل، پرواز و رستوان و ... به کشور تحمیل نمی‌شد.»

مقداد محسنیان، سرمایه گذار و یکی دیگر از بانیان ورود واکسن به کیش هم در همین پیوند به فراز می‌گوید: «بنده از سمت بخش خصوصی این طرح را ۸ ماه قبل تقدیم کردم و وزارت بهداشت این موضوع را منتفی کرد و دیگر پیگیری نکردم».

این در حالی است که محمدرضا رضانیا، سرپرست شبکه بهداشت و سلامت جزیره کیش هم در گفتگو با «فراز» ضمن تایید اصل ماجرا می‌گوید: «این طرح در مرحله‌ی تامین اعتبار بود، موافقت سازمان غذا و دارو هم برای واردات واکسن گرفته شد، اما گفتند: باید واکسن‌ها را تحویل سازمان بهداشت بدهید و نمی‌توانید واکسیناسیون انجام بدهید. در واقع با اصل برنامه که واکسیناسیون مسافران و میهمانان جزیره بود مخالفت شد و دیگر کاری انجام نشد.»

او در پاسخ به این سوال که «اکنون که شاهد سفر شهروندان به ارمنستان برای تزریق واکسن و خروج مقدار قابل توجهی ارز از کشور هستیم آیا بهتر نبود که همین طرح در جزیره کیش انجام می‌شد؟» می‌گوید: «من مسئول بهداشت کیش هستم، مسئول سیاست‌های کلان کشور نیستم. این پیشنهاد داده شد و تمام مراحل انجام آن طی شد، ولی اجازه ندادند».

منبع: فراز

منبع: خبرگزاری دانشجو

کلیدواژه: کیش ارمنستان شهر شهروند تزریق واکسن وزارت بهداشت واردات واکسن جزیره کیش بخش خصوصی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت snn.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری دانشجو» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۶۴۶۱ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!

به گزارش خبرگزاری مهر به نقل از ایندپندنت، محققان دانشگاه کمبریج، دانشگاه اکسفورد و کل تک در آمریکا مشغول توسعه روشی نوین به نام «واکسن شناسی پیشگیرانه»( proactive vaccinology) هستند که هدف آن آموزش سیستم ایمنی بدن برای شناسایی ویروس های مختلف کرونا است.

این واکسن از آنتی ژن هایی استفاده می کند که در ۸ ویروس کرونای مختلف از جمله ویروسی در خفاش ها وجود دارد. آنتی ژن ماده ای است که واکنش ایمنی در بدن را آغاز می کند.

چنین روندی به سیستم ایمنی بدن آموزش می دهد تا بخش هایی از آنتی ژن ها را جستجو کند که در ویروس های مختلف، از جمله مواردی که در واکسن وجود ندارد، مشترک است. به عنوان مثال واکسن ویروسSars-CoV-۱ که به همه گیری سارس در ۲۰۰۳ میلادی منجر شد را در بر نمی گیرد.

به طور معمول واکسن ها، مانند نمونه هایی که برای مقابله با کووید۱۹ به کار گرفته شدند، از یک آنتی ژن برای آموزش سیستم ایمنی استفاده می کنند تا ویروس های خاص و جداگانه را هدف بگیرند.

روری هیلز محقق فارغ التحصیل دانشکده داروسازی کمبریج و مولف ارشد پژوهش در این باره می گوید: تمرکز ما توسعه واکسنی است که در مقابل پاندمی ویروس کرونای آینده از انسان ها دفاع کند. باید آن را حتی قبل از آغاز همه گیری آماده کنیم. ما واکسنی ابداع کردیم که در مقابل طیف وسیعی از ویروس های کرونا از جمله نمونه هایی که هنوز ناشناخته هستند، محافظت ایجاد می کند.

نتایج این پژوهش در ژورنال نانوتکنولوژی منتشر شده است.

مارک هاوارث از دانشگاه کمبریج و مولف ارشد تحقیق می گوید: ما نباید منتظر ظهور ویروس کرونای جدید بمانیم. به دانش کافی درباره ویروس های کرونا و واکنش های سیستم ایمنی به آنها دست یافته ایم و اکنون می توانیم واکسن هایی بسازیم که در مقابل شاخه های ناشناخته ویروس کرونا از انسان ها محافظت می کند.

تحقیق نشان داده واکسن جدید که Quartet Nanocage نام گرفته واکنش ایمنی وسیعی در موش ها از جمله حیواناتی که در مقابل Sars-CoV-۲ ایمن شده بودند، ایجاد می کند.

طبق این پژوهش طراحی واکسن ساده تر از نمونه های توسعه یافته است و ا حتمالا در توسعه واکسن هایی برای دیگر مشکلات سلامتی نیز کاربرد دارد. این تحقیق در اوایل ۲۰۲۵ میلادی وارد مرحله یکم آزمایش بالینی می شود.

کد خبر 6099037 شیوا سعیدی قوی اندام

دیگر خبرها

  • جمهوری آذربایجان و ارمنستان در یک قدمی امضای معاهده صلح
  • واکسن های کرونا آسترازنکا از بازار جهانی جمع شد
  • حسینی در صدر ۶ داوطلب برتر جمعیت هلال احمر کشور در سال ۱۴۰۲
  • جزیره قشم به جزیره نوآور کشور تبدیل می‌شود
  • تعیین تکلیف بزرگترین پرونده ثبتی کشور پس از نیم قرن
  • واکسنی که ویروس‌های ظهور نکرده کرونا را از بین می برد!
  • واکسیناسیون بیش از ۷۰ هزار راس دام علیه بیماری آبله در هفتکل
  • سازمان جهانی بهداشت اعلام کرد؛ نجات جان ۱۵۴ میلیون نفر با تزریق واکسن در ۵۰ سال گذشته
  • واکسن ها در ۵۰ سال گذشته جان ۱۵۴ میلیون نفر را نجات داده اند
  • هزار حجاج استان سمنان برابر مننژیت واکسینه می‌شوند