Web Analytics Made Easy - Statcounter
به نقل از «همشهری آنلاین»
2024-05-07@14:06:42 GMT

پیاده راهی برای همه شهروندان

تاریخ انتشار: ۲۲ تیر ۱۴۰۰ | کد خبر: ۳۲۵۰۷۸۵۸

پیاده راهی برای همه شهروندان

همشهری آنلاین_سارا جعفرزاده: در این طرح از ظرفیت پیاده‌روها به‌عنوان اصلی‌ترین مسیر عابرپیاده در معابر استفاده بهینه می‌شود تا پیاده‌روها برای کاربران مختلف راه به‌صورت همه جانبه مناسب‌سازی شود. مسئولان با تکیه بر شعار «تهران شهری برای همه» معتقدند که باید معابرو پیاده‌روها به گونه‌ای طراحی و مناسب‌سازی شوند که تمام افراد از جمله شهروندان عادی، افراد ناتوان، معلول و نابینا، سالمندان، دوچرخه‌سواران و حتی کودکان بتوانند با امنیت خاطر و به آسانی در پیاده‌روها تردد کنند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

۵ کیلومتر از طرح کلی «به راه» که از خیابان دماوند تا خیابان آزادی در حال اجراست، در منطقه ۸ قرار گرفته و مسئولان شهرداری این منطقه پیش‌بینی می‌کنند شهروندان استقبال خوبی از اجرای طرح «به‌راه» خواهند داشت. در گزارش زیر به بخشی از جزئیات این طرح اشاره شده است.  

اجرایی طرح «به راه» در محور آزادی‌ـ دماوند از اواسط سال گذشته و با هدف ایجاد مسیری شریانی برای پیاده‌روی و دوچرخه‌سواری در محدوده مرکزی شهر تهران طراحی و به مرحله اجرا رسیده که این مسیر طی ماه‌های آینده آماده بهره‌برداری می‌شود. طول کلی طرح «به راه» در ۲ ضلع شمال و جنوب محور آزادی‌ـ دماوند بیش از ۳۵ کیلومتر است و این مسیر شرقی‌ـ غربی که در محدوده مناطق ۹، ۱۰، ۶، ۷ و ۸ شهرداری تهران قرار دارد، از معابر مهمی همچون آزادی، انقلاب و دماوند عبور کرده است و به لحاظ شاخص‌هایی همچون پیوستگی و عبور از معابر اصلی محدوده مرکزی پایتخت از مهم‌ترین اجزای طرح ۵۰۰ کیلومتری «به راه» به شمار می‌آید. به گفته مسئولان شهرداری تهران در حالی که اجرای طرح «به راه» در طولی معادل ۲۴۹۷۰‌متر از محور آزادی‌ـ دماوند هدف‌گذاری شده است، ۱۷۵۴۲‌متر از مسیر به راه آماده بهره‌برداری شده که نشان‌دهنده پیشرفت ۷۰‌درصدی طرح فوق در محور آزادی‌ـ دماوند است.  

آماده‌سازی مسیر «به راه»  برای کاربرهای مختلف

اگر اهل پیاده‌روی در پیاده‌روهای محله خود باشید قطعاً متوجه شده‌اید که برخی از پیاده‌روها استانداردهای لازم را ندارند. برای همین منظور، اخیراً شهرداری تهران طرحی با عنوان «به راه» یعنی مناسب‌سازی همه جانیه پیاده‌روها در معابر شهر تهران را آغاز کرده است که سهم منطقه ۸ از این طرح ۵ کیلومتر است. این طرح در پیاده‌روهایی که ظرفیت و مساحت قابل توجهی داشته باشد اجرا می‌شود. به‌عنوان مثال، در منطقه ۸ در پیاده‌روهای خیابان جانبازان و میدان نبوت این طرح در حال اجراست. جزئیات طرح به این صورت است که بخشی از پیاده‌روبرای ایجاد مسیر دوچرخه، بخشی برای عبور افراد معلول و نابینا و بخشی برای عبور و پیاده‌روی شهروندان مناسب‌سازی می‌شود با توجه به نیاز کاربرهای هر مسیر، مناسب‌سازی صورت می‌گیرد به‌عنوان مثال برای عبور نابینایان، کاشی‌های سکه‌ای و نوارهای بساوایی، برای عبور دوچرخه‌سوار علائم دوچرخه‌سواری در نظر گرفته شده است.  

پیاده‌روی امن در مسیر «به راه»  

یکی از نکات مثبت اجرای طرح «به راه» در منطقه ۸ کاربردهای توامان مسیر برای شهروندان است. «سمیه زند» یکی از ساکنان خیابان جانبازان یعنی جایی که در آن مسیر به راه طراحی شده، درباره این طرح می‌گوید: «اینکه شهرداری یک پیاده‌رو را به‌صورت چند منظوره برای شهروندان آماده می‌کند، بسیار حرکت مثبت و کاربردی است. تصور کنید در گذشته، اگر شهروندی قصد پیاده‌روی داشت، حتماً باید داخل بوستان پیاده‌روی می‌کرد یا فضای باز دیگری را برای این کار انتخاب می‌کرد چون پیش از این شاهد تردد موتور سیکت‌ها از پیاده‌رو بودیم اما از وقتی شهرداری پیاده‌روهای معابر منطقه ۸ را سر و سامان داده شهروندان به راحتی می‌توانند به راحتی در پیاده‌روها با امنیت خاطر پیاده‌روی کنند. به نظر شخصی من در تمام پیاده‌روهای معابر منطقه ۸ باید طرح «به راه» اجرایی شود چون بیشتر پیاده‌روهای این منطقه به‌ویژه در بخش غربی ظرفیت اجرای طرح «به راه» را دارند.»

تردد آسان معلولان

وقتی پای صحبت معلولان و افراد نابینا که می‌نشینیم معمولاً از اینکه امکانات شهر برایشان مناسب نیست، صحبت می‌کنند از اینکه چقدر تردد در پیاده‌روها و اماکن عمومی برایشان دشوار است گله دارند. اما خوشبختانه این بار مسئولان در اجرای طرح «به راه» رفاه حال معلولان را هم در نظر گرفته‌اند. «شیوا حسینی» یکی از افرادی است که از کودکی به‌صورت مادرزادی نابینا است.

او از اینکه طرح به راه اجرایی می‌شود خوشحال است و در این‌باره می‌گوید: «همیشه برای‌ تردد در پیاده‌روها و ورود به مترو با مشکل مواجه بودم. البته در گذشته برخی از پیاده‌روهای منطقه ۸ برای نابینایان مناسب‌سازی شده بود اما اگر بخشی از مسیر ویژه نابینایان به هر دلیلی نیاز به مرمت داشت، باید بارها با شهرداری تماس می‌گرفتم و در نهایت بلاتکلیف می‌ماندم. شنیده‌ام در این طرح قرار است مسیر نابینایان به وسیله نوارهای ویژه هدایت نابینایان و کاشی‌های سکه‌ای و برجسته مناسب‌سازی شود. اینکه شهر و پیاده‌روهایش برای نابینایان و معلولان مناسب باشد، امید به زندگی را در این افراد افزایش می‌دهد و حس مهم بودن در این افراد زنده می‌شود. به‌صورت کلی حرکت شهرداری در اجرای طرح به راه از نظر من بسیار مثبت است.  

از دوچرخه‌سواران تا معلولان 

پروژه‌ای کلی در خصوص بهسازی مسیر پیاده‌رو برای تمام اقشار جامعه در شهرداری تهران آغاز شده که مناطق مختلفی از جمله ۶، ۷، ۸، ۱۰، ۹ را در برمی‌گیرد و ۵ کیلومتر آن در محدوده منطقه ۸ قرار گرفته است. «محمد گلپیرا» معاون فنی و عمران شهردار منطقه ۸ در این‌باره می‌گوید: «در این پروژه به‌صورت کلی رفاه و امنیت در تردد اقشار مختلف شهروندان از افراد عادی و دوچرخه‌سوار گرفته تا شهروندان معلول در نظر گرفته شده است البته ناگفته نماند که این طرح در بهبود منظر و سیمای بصری شهر بسیار تاتثیرگذار است و شهرداری هم روبه روز به سمت مدرنیته شدن گام برمی‌دارد.

این طرح از خیابان ۱۴۲ غربی در تهرانپارس آغاز می‌شود و در ادامه مسیر به خیابان سبلان، میدان نبوت، خیابان جانبازان و میدان هلال‌احمر می‌رسد و پیش‌بینی می‌شود شهروندان از این طرح استقبال گشترده‌ای داشته باشند.» او می‌افزاید: «خارج از طرح به راه شهرداری به‌صورت مستمر نقاط مختلف منطقه از جمله ورودی مترو فدک، مترو جانبازان و نقاط دیگر را برای معلولان مناسب‌سازی کرده است و این طرح به‌صورت مستمر ادامه دارد. از طرفی تا پایان تیر ماه ۳ فاز مسیر دوچرخه‌سواری در خیابان دماوند به بهره‌برداری می‌رسد.»

۲۴۹۷۰ متر طول اجرای مسیر «به راه» از خیابان آزادی تا خیابان دماوند است.  

۵۰۰ کیلومتر مجموع طرح «به راه» است.  

۷۰ درصد پیشرفت فیزیکی مسیر به راه است.  

۵ کیلومتر از مسیر به راه در منطقه ۸ قرار گرفته است.  

۵ منطقه پایتخت در مسیر اجرای طرح به راه قرار گرفته‌اند.  

کد خبر 613869 برچسب‌ها خدمات شهری همشهری محله نابینایی منطقه ۷ منطقه ۸ دوچرخه سواری پیاده رو منطقه ۹ معلول و معلولیت عابر پیاده شهر

منبع: همشهری آنلاین

کلیدواژه: خدمات شهری همشهری محله نابینایی منطقه ۷ منطقه ۸ دوچرخه سواری پیاده رو منطقه ۹ معلول و معلولیت عابر پیاده شهر محور آزادی ـ دماوند شهرداری تهران پیاده روها دوچرخه سواری پیاده روهای مسیر به راه پیاده رو مناسب سازی طرح به راه منطقه ۸ ۵ کیلومتر اجرای طرح برای عبور پیاده روی

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.hamshahrionline.ir دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «همشهری آنلاین» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۷۸۵۸ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

شهرداری قزوین به مطالبه شورا برای ساماندهی معابر شهری توجه کند

عضو شورای اسلامی شهر قزوین خواستار توجه شهرداری به مطالبه شورا پیرامون نهضت پیاده‌روسازی و ساماندهی معابر شهری شد و گفت: لازم است پیاده‌روها مکانی برای تردد امن عابران و همه اقشار جامعه باشد تا هیچ کس آسیب نبیند.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از قزوین، فاطمه اشدری صبح امروز _سه‌شنبه هجدهم اردیبهشت_ در صحن علنی شورای اسلامی شهر قزوین درباره لایحه شهرداری مبنی بر مجوز ساخت در اراضی قولنامه‌ای با کاربری‌های عمومی در اسماعیل‌آباد، اظهار کرد: اگر شعارمان بر مبنای عدالت در توسعه خدمات شهری است باید کاربری‌های فرهنگی، ورزشی و فضای سبز را در تمام نقاط شهری با اولویت نواحی کمتر برخوردار ایجاد کنیم.

وی با بیان اینکه رویکرد انسان‌محوری و عدالت خدمات‌شهری دو نکته مهمی است که در بودجه امسال بر آن تأکید داشتیم و باید مورد توجه قرار گیرد، افزود: می‌توانیم امتیازاتی برای زمین‌هایی که کاربری عمومی دارند در نظر بگیریم و با مالکان آن‌ها توافقاتی را داشته باشیم تا مالکان به حق خود برسند.

نایب‌رئیس کمیسیون فرهنگی و اجتماعی شورای اسلامی شهر قزوین خاطرنشان کرد: با آزاد شدن بعضی زمین‌ها سرانه‌های فرهنگی و ورزشی در این منطقه تأمین و حفظ شود، با این رویکرد می‌توان نسبت به تأمین منابع زمین با کاربری‌های عمومی مورد نیاز در مناطق مشابه از جمله شهرک مهدیه و نواحی منفصل پاسخگو بود.

اشدری بر لزوم توجه مدیریت شهری به موضوع مناسب‌سازی و توجه به حضور بی‌دغدغه افراد توان‌خواه در شهر تأکید کرد و ادامه داد: به‌رغم تمام تذکرات اعضای شورا پیرامون این موضوع مهم توجه جدی به آن نمی‌شود و پیشنهادات عملیاتی مشاور شهردار در امور مناسب‌سازی که پس از بازدید میدانی برای رفع موانع ارائه می‌شود در بیشتر موارد محقق نمی‌شود.

وی اضافه کرد: پیشنهاد می‌شود در یکی از جلسات صحن شورا مشاور شهردار در امور مناسب‌سازی حضور داشته باشد تا موارد و پیشنهادات را از زبان وی بشنویم.

عضو شورای اسلامی شهر قزوین خواستار توجه به اجرای مطالبه شورا پیرامون نهضت پیاده‌روسازی و ساماندهی معابر شهری شد و گفت: لازم است پیاده‌روها مکانی برای تردد امن عابران و همه اقشار جامعه باشد، هیچ کس آسیب نبیند و رفاه حال و امنیت آسیب‌مندان لحاظ شود.

اشدری با تأکید بر لزوم حضور مستمر شهردار قزوین در جلسات صحن شورا ادامه داد: حضور شهردار قزوین سبب خواهد شد تا مطالبات ضروری مردم سریع‌تر و مؤثرتر محقق شود و این موضوعی است که در دوره شهرداران قبل اتفاق می‌افتاد و برای شهروندان اثربخش و ملموس بود.

کد خبر 751373

دیگر خبرها

  • ثبت‌نام ۳۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • شهرداری قزوین به مطالبه شورا برای ساماندهی معابر شهری توجه کند
  • اجرای سومین مرحله طرح «محله من محله زندگی» در رحیم‌آباد
  • ادعای هدایت روان آب‌ها به قنات‌های متروکه یزد صحت ندارد
  • اعلام آمادگی ۳ هزار و ۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • اعلام آمادگی ۳۵۰۰ زائر پیاده برای تشرف به مشهد در دهه کرامت
  • تداوم ورود موتورسیکلت‌‌ به داخل پیاده‌راه فردوسی سنندج ‌
  • شواهدی از آثار تاریخی در خیابان باباطاهر همدان مشاهده شد
  • پیاده‌روی چهارراه عضد اراک تعریض می‌شود
  • فیلم | تشییع شهید گمنام در ارتفاعات کوهپایه کرمان