Web Analytics Made Easy - Statcounter

جواد نارکی درباره بروز حریق در جنگل‌ها و مراتع گچساران گفت: آتش سوزی‌ها به شکل سریالی شیوع پیدا کرده است و در سالجاری میزان حریق به اوج خود رسیده است.

به گزارش برنا؛ آتش سوزی زاگرس! تیترهای چند ساله ای است که می خوانیم و می شنویم. زاگرس در جای جای خود آتش می بیند، آتشی که شاید با امکانات مناسب و به موقع و تجهیزات لازم اطفا شود تا آسیب کمتری به طبیعت زیبا برساند.

بیشتر بخوانید: اخباری که در وبسایت منتشر نمی‌شوند!

روز گذشته خبری مبنی بر وقوع آتش سوزی در ارتفاعات گچساران منتشر شد اما این حریق تا چه میزان به زاگرس آسیب رسانده است؟

آتش سوزی‌های سریالی ادامه دارد

 جواد نارکی، فعال محیط زیست در گچساران درباره وقوع حریق در جنگل‌ها و مراتع این استان به خبرنگار برنا گفت: آتش سوزی‌ها به شکل سریالی شیوع پیدا کرده است. در سالجاری میزان حریق به اوج خود رسیده است.

او افزود: اکوسیستم در واقع به فنا رفته است. برای مثال کوه خامی به عنوان بزرگترین کوه گچساران در حلقه آتش فرو رفته است. آتش از صخره‌ها بالا رفته و مواد سوختنی فراوانی که در طبیعت آن خطه وجود دارد با همراهی وزش باد باعث عدم موفقیت در مهار شده است.

برای مهار آتش اقدامات مناسب در دستور کار نیست

نارکی با بیان اینکه عدم برنامه‌ ریزی برای پیشگیری از آتش‌سوزی‌ها را شاهد هستیم، تاکید کرد: برای مهار آتش اقدامات مناسب در دستور کار نیست و جوامع محلی در مهار آتش توجیه نیستند. این گونه عوامل باعث  تشدید می شود.

این فعال محیط زیست افزود: مهار آتش آخرین گزینه در جریان اطفای حریق است. هنوز هیچ برنامه از پیش تعیین شده‌ برای مهار آتش وجود ندارد و فقط مهار آتش در مواقع بحرانی مورد توجه قرار گرفته می‌شود.

 نارکی گفت: هم اکنون بسیاری از ذخایر غنی از جنگل و گونه‌های مختلف گیاهی که در نوع خود کم نظیرند در معرض تخریب هستند. موجودات زیادی در طبیعت زنده زنده می‌سوزند.

طبیعت بکر خامی در معرض خطر

نارکی تاکید کرد: با بروز حریق جانوران در برابر حرارت، دود و گرمای آتش فریاد می‌زنند. یکی از شدیدترین اتفاقات سیاره زمین در این خطه به وقوع پیوسته است. شاید بیش از 10 هزار هکتار در آتش بسوزد. برای مثال آتش در کوه خام 25 هزار هکتاری و طبیعت نارک به صورت گسترده وجود دارد. طبیعت نارک دست نخوره است. در طبیعت این خطه گیاه یک ساله و درخت هزار ساله مشاهده می‌شود.

گونه‌های گیاهی در معرض خطر کدامند؟

این فعال محیط زیست گفت: طرح، احیا و توسعه در منابع طبیعی مطرح است. در گام نخست نگهداری و در صورت امکان توسعه و احیا منطقه مورد توجه قرار بگیرد. هرچند اقدامات فقط در مرحله حفاظت مانده‌ است.

نارکی با بیان اینکه اعتباراتی هم برای احیا مدنظر قرار داده می‌شود، ادامه داد: هم‌اکنون با توجه به کم بارانی‌ها، چرای بی‌رویه دام، فرسایش خاک و ... زادآوری گونه‌های گیاهی در زاگرس اندک است. برای مثال در این خطه گونه‌های گیاهی بلوط، زالزالک، بادام و ... به دلیل کم بارانی، بی‌رطوبتی و آتش سوزی‌ها از بین می‌رود.

مدیریت برای اطفای حریق وجود ندارد

 او درباره خدمات‌رسانی برای مهار آتش ادامه داد: مدیریت یکپارچه برای مهار حریق در جنگل‌های کشور وجود ندارد. باید اقدامات در قالب فعالیت مدیر بحران و مدیر عملیات برای رصد آتش و روند برنامه‌ریزی نیروها مورد توجه قرار بگیرد. برای مثال باید یک پاسگاه تشکیل و در محل مهار آتش بی‌سیم برای اطلاع‌رسانی و مدیریت آتش وجود داشته باشد.

این فعال محیط زیست افزود: برای مثال از مسئولان امر انتظار می‌رود تا نیروهای محلی در بکارگیری دمنده‌ها آموزش ببینند اما مدیریت و برنامه‌ریزی در اقدامات وجود ندارد.

آخرین اقدامات برای بیمه همیاران محیط زیست

نارکی درباره روند بیمه همیاران محیط زیست گفت: تاکنون به شکل عملی بیمه به این افراد اختصاص داده نشده است.

این اظهارات در حالی مطرح می‌شود که یک ماه اخیر جمشید محبت خانی، فرمانده یگان محیط زیست از اختصاص بیمه برای ۱۵۰۰ همیار محیط بان خبر داد.

منبع: خبرگزاری برنا

کلیدواژه: محیط زیست برنا مواد سوختنی طبیعت جنگل جانوران سیاره منابع طبیعی خاک جنگل آتش سوزی گچساران زهرا سلیمانی فعال محیط زیست برای مهار آتش آتش سوزی ها وجود ندارد برای مثال

درخواست حذف خبر:

«خبربان» یک خبرخوان هوشمند و خودکار است و این خبر را به‌طور اتوماتیک از وبسایت www.borna.news دریافت کرده‌است، لذا منبع این خبر، وبسایت «خبرگزاری برنا» بوده و سایت «خبربان» مسئولیتی در قبال محتوای آن ندارد. چنانچه درخواست حذف این خبر را دارید، کد ۳۲۵۰۷۹۱۷ را به همراه موضوع به شماره ۱۰۰۰۱۵۷۰ پیامک فرمایید. لطفاً در صورتی‌که در مورد این خبر، نظر یا سئوالی دارید، با منبع خبر (اینجا) ارتباط برقرار نمایید.

با استناد به ماده ۷۴ قانون تجارت الکترونیک مصوب ۱۳۸۲/۱۰/۱۷ مجلس شورای اسلامی و با عنایت به اینکه سایت «خبربان» مصداق بستر مبادلات الکترونیکی متنی، صوتی و تصویر است، مسئولیت نقض حقوق تصریح شده مولفان در قانون فوق از قبیل تکثیر، اجرا و توزیع و یا هر گونه محتوی خلاف قوانین کشور ایران بر عهده منبع خبر و کاربران است.

خبر بعدی:

آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد

سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان‌رضوی گفت: سیر درمان «ارس»، تنها پلنگ باغ‌وحش مشهد، با همکاری دامپزشکان و متخصصان و بر پایه خرد جمعی انجام می‌شود.

به گزارش خبرگزاری ایمنا از خراسان رضوی و به نقل از روابط عمومی محیط زیست استان، جواد نباتی در خصوص سیر درمان «ارس»، اظهار کرد: در اواخر سال ۱۴۰۲، لنگش تداوم‌دار در دست این‌گونه ارزشمند مشاهده شد که علت آن بر اثر تشنج ارس در ادامه بیماری عصبی‌اش رخ داد.

وی افزود: بنابراین، تصمیم بر اخذ رادیوگرافی از دست حیوان تحت بیهوشی گرفته شد.

سرپرست معاونت محیط طبیعی و تنوع زیستی اداره کل حفاظت محیط زیست خراسان‌رضوی بیان کرد: طبق رادیوگرافی اخذشده، شکستگی دست چپ ارس مشاهده و توسط رادیولوژیست تأیید شد.

نباتی افزود: با توجه به جوش‌خوردگی نسبی استخوان و وضعیت خاص حیوان با سابقه تشنج، طولانی‌مدت‌بودن عمل جراحی و مراقبت‌های خاص بعد از عمل و نیز ریسک بالای عمل، تلاش می‌کنیم برای جراحی حیوان تصمیمی بگیریم که ناشی از خرد جمعی دامپزشکان تیم درمان باشد.

وی ادامه داد: هر تصمیمی (چه عمل جراحی و چه ادامه حیات با این حال) ریسک‌های خودش را به همراه دارد.

کد خبر 748683

دیگر خبرها

  • زنده گیری بلدرچین‌ها برای ورود به معرکه شرط بندی/دستگیری باند تبعه افغان
  • آخرین وضعیت «ارس» تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • آخرین وضعیت سلامت تنها پلنگ ایرانی باغ‌وحش مشهد
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران / بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می‌دهد؟
  • افزایش ۳۵۳ درصدی آتش سوزی در طبیعت ایران | بیشترین آتش سوزی جنگل در چه ساعاتی رخ می دهد؟ | ۹۵ درصد حریق ها عامل انسانی دارد
  • دستور استاندار خراسان رضوی بر راه اندازی تیمارگاه حیات وحش در استان
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌های پلاستیکی
  • پاکسازی ساحل رودخانه کارون از پسماند‌ها پلاستیکی
  • پاکسازی ۳ کیلومتر از حریم رودخانه در ساوجبلاغ
  • دو رأس بزغاله کوهی به دامان طبیعت بازگردانده شدند